iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od Metalgirl »

Na některých zařízeních jsem odhlášena z GC, žádný badge nemám. U nových her se mě akorát zeptá na GC, dám storno a hotovo.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

Vecer nabijem na 100% do rana stale 100%. Zapnute wifi, zapnute 3G.
Obrázek

Cez den bezne pouzivanie, cca 20 - 30 min hovoru, par emailov, cca 1 hod na hry, sem tam internet - safari.
Vecer baterka cca 40 - 50 %.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

medved009
Host
Host

Příspěvek od medved009 »

Dobře, to je hezká prezentace :wink: , ale jak se toho dá docílit? Pokud by to bylo možné, tak bych rád věděl co je dobré vypnout co zrušit, co nepoužívat a co jak nastavit. Děkuji

h4Wk
Host
Host

Příspěvek od h4Wk »

Já mám nastaveno takto : automatické nastavení času - OFF, Siri-OFF,Push-OFF,EQ-OFF,Diagnostika a využití-OFF. Když se mi někdy zdá že baterka mizí podržím současně power button a home button (tak 1 do měsíce) a udělám restart. Co se výdrže týče tak telefon vydrží zhruba 2 dny a 8>hod využití - Volání, sms, hraju jen Tapped out takže několikrát denně pár minut, safari vyjímečně, občas fotky...

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Hmm, kouzlo vidim v tom "push off" ;-)
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

To jako vypnute vsechny oznameni?
Zacatku jsem je jeste u ip4 vypnute mel, pak je zapnul, zjistil ze baterka porad stejna a tedka uz to mam zapnute u ryznych app porad.

Jedine u Mailu mam dorucovani vypnute. Takze se mi nacitaji pouze kdyz app otevru.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Tony
Host
Host

Příspěvek od Tony »

ahoj, tak já nevim co dělám špatně každýmu tady vydrží iPhone skvěle , já ráno vytáhnu z nabíječky ve škole viber, hry internet od 8 do 3 přijdu domu a mam běžně 50-60% takže po škole dám tak na 10 min do nabíječky nabiju tak do 80% aby vydržel do večera a večer dám do nabíječky a takhle každý den.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Já to měl stejně, pak jsem zapl jednu dvě push a na baterce se nic nezměnilo. Teď mám push úplně na vše a jde to poznat.

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

Okrem siri, diagnostiky a bluetooth mam zapnute vsetko. Push som nikdy nemal vypnuty, to jedna z najdolezitejsich veci na iPhone. Takisto ani wifi a 3G nikdy nevypinam. Lokalizacne sluzby mam povolene.
Uz som to tu pisal ze po prechode zo 4s na 5 som spravil reset vsetkych nastaveni a mozno prave to pomohlo baterke.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

seamaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od seamaster »

Tony píše:ahoj, tak já nevim co dělám špatně každýmu tady vydrží iPhone skvěle , já ráno vytáhnu z nabíječky ve škole viber, hry internet od 8 do 3 přijdu domu a mam běžně 50-60% takže po škole dám tak na 10 min do nabíječky nabiju tak do 80% aby vydržel do večera a večer dám do nabíječky a takhle každý den.

Tak Viber je dost zrac baterky, ked si s niekym pisem, baterka ide dole pred ocami ;-)

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Ja som si na baterku stiahol appku BatteryDoctor, necham vybit pod 20%, vecer pustim appku, napojim na nabijacku a bateria mi vydrzi ovela viacej. Proste ta appka mi pomaha ako sa starat o baterku. :) Predtym som nebol na take veci, ale zistujem, ze to vo vydrzi celkom pomaha. Na bezne pouzivanie vydrzi aj 3 dni. A to som na netr kazdy den, stahujem vselico, vyuzivam blesk ako svetlo. Proste je to podstatne lepsie. Len ma stve posledny iOS, pretoze na tom istom mieste som chytal wifi ovela lepsie a bolo stabilnejsie, ale teraz je to hrozne. Celkovo som rad, ze ho mam a v praci mi ho isto zavidia, pretoze ho nechcu dat z ruky. :D a vobec mi neprekaza taka uhlopriecka aka je. Ked polozite IP na stol, tak niekedy proste ako keby splyval so stolom, aky je velmi tenky. :) Proste parada. A s tym zahrievanim, proste odpoved je hlinnik. Ale ved nic sa to u nestane. Mne sa tiez zahrieval, ale akosi sa prestal, neviem cim to je.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Bobo17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bobo17 »

Tak už ho mám ojrdnaného :) Dneska jsem měl v ruce bílou variantu a je ještě luxusnější než 4S je to prostě fešák ..

Těším se na něj jak malej :))))
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey

medved009
Host
Host

Příspěvek od medved009 »

Tak dneska udělám pokus už hodinu mám telefon ve využití a pohotovost je 7h 31 minut, přitom mam 88% baterie, jsem zvědav, zda to něco vydrží. Myslím, že jinak jsem s iP5 nad míru spokojený. Nádherné fotky, úžasné videa, možnost editování, krásný display. jen ta baterka mě trošku štve a pak ty ikony a složky. Jinak 100% nadšení. uvidíme co se stane po příchodu 6.1 ?! Jinak kamarad co ma SGS3 řekl "že iphone 5 působí dojmem luxusního šperku" :)

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

Bezne vyuziti u me Obrázek s baterkou nemam sebemensi problemy a to mam vse zaple
iPhone Xs Max 256GB • iOS 12
iPad Air 2 128GB + LTE • iOS 12
Macbook Pro 13 2017 Touch Bar a Touch ID 3,1GHz procesor
Vždy jsem uměl milovat, ale až
APPLE mi ukázal pravou lásku!

medved009
Host
Host

Příspěvek od medved009 »

tak ale v tomhle případě je to o ničem ne ? když byl znovu připojen do sítě ? :) včera mi klekl po 8 hodinách používání (tak 20 minut hraní, jinak internet, mail a volání + sms) ani nevím zda je 8 hodin hodně málo nebo ne ?

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

To je nejaka chyba vcera rano byl vytahnut ze site nabijim pres battery doctora a nekdy hodi tuto chybu...v praci nabijecku nemam takze to je pravda...

Arrow79
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Arrow79 »

Tiez nemam ziadny problem s baterkou, prave naopak, som velmi spokojny. Vydrzi viac ako iP4 co som mal doteraz. Najlepsie "vyuzite" som mal cca 10 hodin. Vsetko zapnute, okrem 3G...
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)

nepster
Host
Host

Příspěvek od nepster »

Tak ze bych s baterkou problem nemel rict nemuzu ale ten den to vydrzi...
Jinak si nemam na co stezovat...
Cekam na jb...

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Mato1985
Host
Host

Příspěvek od Mato1985 »

mozno ze to bude prispevok OT, ale skusim. V mojom iphone nieco hrka, ako keby v nom nieco lietalo, podla zvuku a pocitu pri pohybe telefonu to bude nieco vacsie. Moze byt uvolnena baterka v telefone? Robi to vtedy, ked ho chytim za bocne hrany a zacnem s nim triast nie na plocho, ale na hranu. Robi to aj vam?

medved009
Host
Host

Příspěvek od medved009 »

jo jo dělá to také ale na pár forech v Eng jsem se dočetl, že to dělá nějaká součástka v čočce fotoaparátu. takže to bude asi tím. a hlavnně je to normální. teda jako že by to mělo dělat u všech

h4Wk
Host
Host

Příspěvek od h4Wk »

2L8: pozor s tim battery doctor...mám ho taky ale ten "Full cycle" tzn pod 20% baterky by jsi měl provádět 1-2 za měsíc ne každé nabíjení. Mám dojem, že to tam i někde je protože to prý Li-ion baterce nedělá moc dobře. Ta podstata programu je v tom že když to vybije pod 20% a méně tak tu baterku jakoby zkalibrujes, elektrony v ní se více rozpohybují a zase má delší vydrž ovšem nedoporučuje se to dělat často.

Bobo17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bobo17 »

Tak dneska jsem si koupil svoji 5 !
A musím říct že je nepopsatelná ..4S se může zahrabat ..ve všem je lepší ..je to prostě něco neuvěřitelného ..maximální spokojenost ve všem ..
iPhone 5S Space Grey

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

h4Wk: tak to som teda nevedel :) dakujem ti za info, takze aj ked bude vybita napr. aj na 40 percent, dam ho nabit, no nemusim ho dat nabyt na full. Prave preto som si myslel, ze ked budem pravidelne robit ten full cycle, ze to bude ok, ale ako pises, nebudem jej radsej skodit.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Bobo17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bobo17 »

Moje zkušenosti oproti iPhone 4S

Co hodnotím kladně
-Rychlost nedokázal jsem si představit že je něco rychlejší než 4S zdá se mě tak 3x
-Výdrž baterie zatím mě překvapuje
-Rychlost datových sítí (wifi je rychlejší 3G apod totéž)
-Lehkost oproti 4S je nádherně lehký
-Vzhled působí na mě líp
-Větší display ..rychle jsem si navykl 4S mě připadne jak prcek ..

Nelituji koupě
iPhone 5S Space Grey

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

Se vsim souhlasim, jen jsem nestastny z eloxovani:(( mam asi 4 tecky v hliniku:((

POZNÁMKA MODERÁTORA:

Předchozí příspěvky necitujeme. eRiper

Bobo17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bobo17 »

Bl4de

Hele já když si ho kupoval říkám tak mě ho vybalte ..Byl uplně nádherný jen na boku je tam 1 mm flíček čeho si co nejde dolů ..říkám hm tak mi dejte jiný a on ..je to poslední iPhone v Brně co tu máme skladem ..říkám OK tak beru ..není to skoro vidět ..je to jenom když člověk hledá chyby ..ale tak co stejně za měsíc dva tři tam bude nějaká ta rýha..musím si koupit obal :))
iPhone 5S Space Grey

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Tak po prvom necelom dni ma zarazila rychlost. I ked som nemal pocit pomalosti na ip4, teraz uz viem, ze bol pomaly :-) . Presiel som z ip4. Vyse 2,5mesacne cakakanie sa vyplatilo (sk telekom). Snad.
Hned po vybaleni - mala bodka na hrane, ale neriesim. Uz som dopredu zmierny, ze to bude.
Najviac som zvedavy na vydrz.
Zaujimave, ze mi nepride taky lahky, ako som cakal a ako sa mi zdal ked som ho drzal par krat ako ukazkovy kus u opa.
Ale je to subjektivne. Pri telefonovani, drzani pri uchu, uz citim vyrazne nizsiu hmotnost.

Zatial som spokojny, ale je to kratko.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

kdyz oteviram fotak z lockscreenu v mistnosti kde zrovna fotim a neni uplne idelani osvetleni tak se mi pres cely (obcas) displej objevi fialovy pruh.. kdyz fotak otevru ze springboardu nikdy se to nestane.. ted naschval nepouzivam to foceni z lockscreenu a zatim to neudelalo.. vypada to na reklamaci podle toho jak se ta zavada projevuje ale zas to dela jen u te zkratky coz me zarazi a nez to pujdu reklamovat zeptam se na vase nazory.. co myslite?
I will maintain an attitude of open-mindedness.

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

Ja nato tolko ze sa mi tebou udavana porucha ci glitch nepodarila zreplikovat.
A si v zlom topicu tu sa musi ip5 chvalit a nie riesit problemy :)
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

carny50

Příspěvek od carny50 »

Chtěl bych se vás zeptat, mám takové dilema.

Mám si koupit iPhone 5, 4S a nebo počkat na iP 5S/6 ?

Nevím zda se vyplatí kupovat Starší 4Sko, a zase nevím zda se nevyplatí počkat na iP 5S/6..

h4Wk
Host
Host

Příspěvek od h4Wk »

2L8: Nemás zač. Měl jsem tenkrát u iP4 nafouklou baterku a teoreticky to mohlo pry být z toho...ta baterka nemá ráda když se vybíjí úplně, jinak když to dáš kolem 30-40% tak vpohode a nechej to dokonce a zase zbytečně nenechávat na nabíječce když je nabita to baterce taky škodí.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

carny50 píše:Chtěl bych se vás zeptat, mám takové dilema.

Mám si koupit iPhone 5, 4S a nebo počkat na iP 5S/6 ?

Nevím zda se vyplatí kupovat Starší 4Sko, a zase nevím zda se nevyplatí počkat na iP 5S/6..

A ty vis kdy vyjde dalsi iphone? Ja tedy ne.
Potrebujes iphone? Mas penize na ip 5? Tak si ji kup.
Jestli se ti chce cekat, az nekdy letos vyjde novy iphone, tak cekej.

Ty se musis rozhodnout.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

seamaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od seamaster »

Alebo cakaj na iPhone 6, 6s, 7, 7s... Ale vazne, podla mna nema vyznam kupovat neaktualny model a je to fakt rozdiel, ja by som sa uz nechcel vratit k 4s a to som s nim bol velmi spokojny, ale 5 je ina liga ;-)

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Nečekat, kupovat. iPhone 5 je nový stroj.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

carny50

Příspěvek od carny50 »

Právě koupen z aukra nový, díky moc! :) Akorát ještě něco, asi bych si k němu měl koupit pouzdro, jelikož jsem slyšel že černá varianta tohoto smartphonu se lehce poškrábne/sloupne se hliník

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Na obaly zde máš přímo thread. Jistě si vybereš.
Mimochodem, kolik stál a jakou má záruku? To byla sleva tak zajímavá, že bylo lepší riskovat Aukro než přímo český Apple store?

OT: je nutné mít tak kravsky velký podpis?

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Vy co máte iP5 doporučte aplikaci na rychlý přenos pořízených fotografií, z iP do PC.
Na tohle nebudu pouštět stolní počítač a připojovat iP v režimu mass storage (není plnohodnotný jde to jen ven,zpět nee)
Samozřejmě nejlépe přes Wi-Fi či bluetooth.
Příklad,přijdu z práce nebo procházky či putyky, v iP nabušených xx fotek okolí,aut,zážitků pár slečen a prostě chci se zout, sednout do křesla,šáhnout pro netbook,probudit jej z hibernace či spánku (ten ale trochu žere baterku),spustit aplikaci tam nebo by běžela v pozadí (Win7) v iPhone a jedním dvěma kliknutími přenést vše nebo výběr do netbooku.
Aplikací je čtyři...resp. tři zadky ale chci nějakou maximálně jednoduchou, vstřícnhou a intuitivní no a s minimum požadavkům na systém a ERAM náročnost na obou stranách,děkuji předem všem.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

Zapni si Fotostream.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Photostream je samozrejme mozny i pro Windows, tedy pres iCloud panel zapnes, ja to mam defaultne nastavene v obrazcich, kde mam slozku Photo stream. Funguje spolehlive, nic jednodussiho nenajdes
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Gekko gecko píše:Vy co máte iP5 doporučte aplikaci na rychlý přenos pořízených fotografií, z iP do PC.
Na tohle nebudu pouštět stolní počítač a připojovat iP v režimu mass storage (není plnohodnotný jde to jen ven,zpět nee)
Samozřejmě nejlépe přes Wi-Fi či bluetooth.

https://itunes.apple.com/us/app/photosy ... 50124?mt=8 používám tohle, klient jede v pozadí na windows, z iP se dají posílat videa a obrázky přes wifi na stejné síti. Umí dokonce posílat obrázky z PC přímo do camera rollu v iPhonu. Takže funguje oběma směry.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Odpovědět