Zrušení synchronizace aplikaci - nejde

Odpovědět
Aliza
Host
Host

Zrušení synchronizace aplikaci - nejde

Příspěvek od Aliza »

Zdravím a mám prosbu,

prosím o radu co s tím. Chci jen udělat zálohu iPhonu a kdykoliv zapnu iTunes tak se mi automaticky začne dělat synchronizace aplikací přesto, že v Pokročilé mám nastaveno že to nechci, a že to pokaždé odzaškrtnu pod Aplikace, stejně se to dělá znovu pokaždém připojení telefonu.
Chtěla jsem dělat jen zálohu, díky starému iOS a starému iPhonu a asi i kabelu se vše děla x hodin, což už sem si zvykla, ale vadí mi, že mi nejde udělat záloha, protože zničeho nic se ukončí a přeskočí to na krok 1-4 týkající se synchronizace aplikací.
Jak se této synchronizace aplikací zbavit, aby se to znovu zase nezaškrtlo po každém připojení iPhone? Už sem z toho unavená a potřebuji nutně udělat jen zálohu.
Nebo se musí něco nastavit v iPhonu?
iPohne 7 Plus Jet Black, 256 GB 11.4

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Re: Zrušení synchronizace aplikaci - nejde

Příspěvek od Metalgirl »

A kde jsi to nastavovala? Nastavila jsi v předvolbách pod kartou zařízení a tam je vypnout automatickou synchronizaci iPodů, iPhonů a iPadů? Po vypnutí této volby by to nemělo dělat. Volba musí být zafajfknutá.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

jo to sem prave mela spravne, ale problem byl jinde, chtelo to stale pres vyskakovaci okno potvrdit zmeny a ja sem to vzdy jen zavrela krizkem, cili toto vyreseno, ovsem problem mam v backupu, nejde mi udelat, asi spatnej kabel, ma prosim nekdo zkusenost s levnejsim neoriginalnim kabelem zda by to slo? Nechce se mi investovat do originalu, pac kupuju iPhone 5, a tam je jinej konektor. Treba tento myslite ze bude zalohovat bez problemu? http://best-apple.cz/iphone-prislusenst ... kabel.html

Jeste dotaz, back up trva vecnost, x hodin, s tim ze jeste asi cca pred hodinou byl krok c.1 stale na zacatku a inicializace trvala dnes snad 2 a pul hodiny, extrem. Nechapu to, nedari se mi vůbec udelat backup tohoto stareho iPhonu a nevim jak pak prendam data do noveho. Najednou sem prindu, zaloha ukoncena, ale dle velkosti slozky backupu nemohla byt ani omylem dokoncena, pravdepodobne se svevlone prerusila.

Jak prosim poznam, ze je zaloha cela, pokud to dela tyto sviky? Pripadne prosim hlavne o odpoved na ten kabel, zda mam koupit nebo nemam. Celkem to specha.

Diky vsem za rady.

PS: jeste je divne ze zaloha pod Upravy/Predvolby/Zarizeni se jmenuje Uknown cili neznama - a je datovana na 1.1.2001 1:00, nechapu proc, v total commandru mam normalne aktualni datum slozky, s tim ze tam vidim velikost slozky cca 73 mega, ale zabrano dat v iponu mam 4,78 giga. Čili odhaduji ze se nezazalohovalo skoro nic....

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Záloha je nejspíš provedena špatně.
U toho kabelu píšou, že synchronizuje, tak by měla synchronizace fungovat s ním. Otázkou je, jestli to není spíš samotným iPhonem než kabelem.

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

Není mi jasné, jak někdo může udělat špatně zálohu, když se jen klikne v levém menu iTunes na telefon a následně ve vyvolaném nabídkovém menu se vybere backup, dále pracuje vše samo pokud to chápu dobře.

Zkousila sem na zcela novém kabelu od kamaráda co má nový iPhone, a sice se backup udělal, ale opět se to jmenuje Uknown a opět to má datum 1.1.2001 ... měl již někdo tento problém? Případně co to znamená.

Dále backup má velikost asi 370 MB, ale v telefonu je 4,6 gb dat... včetně fotek, hudby, a aplikací, nejvíce zabírá hudba a aplikace...pokud někdo ví jak poznám, že je správně udělán backup či jak má být velký... dík za info, případně zda pomůže jít s tím do servisu...

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Nenapsala jsem, že jsi udělala zálohu špatně, ale že se záloha nejspíš špatně udělala a to je rozdíl. Může být chyba i v iPhonu, jak jsem psala, nemusí to být jen kabelem.

Zkus třeba nějaký nástroj iTools, ten též umí udělat zálohu: http://itools.hk/cms/webpage31.htm Jestli ta záloha bude stejně velká, jak ta, kterou provedly iTunes, tedy těch 370 MB. Ono se do té zálohy nezálohují samotné aplikace, ale jen postupy v nich, tedy dokumenty a savy. Pak by se mělo zálohovat nastavení iPhonu, fotky a videa, SMSky, ringtony. To neznamená, že máš v iPhonu zapráskaných xx giga, že záloha bude stejná. Je to tím, že samotné instalované aplikace se do zálohy nezálohují.

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

Jak moc je bezpečný tento software, přítelovi se to nelíbí... radí mi jen přes net, páč on není čech, ale má už apple produkty dlouho, říká, že žádný itools nezná a nikdy o nich neslyšel, a že to může být malware, že tomu nevěří ať to nezkoušim.

Já sem četla na netu v diskuzích pro podporu apple, že uknown znamená problém s itunes, ne s telefonem... jenže já sem je asi před měsícem přeintalovávala po důkladné odinstalaci těch předchozích a byly s tím jen problémy, takže to odmítám dělat znovu, to raděj budu mit backup jako Uknown s nelogickým datumem.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ten program používám a je bezpečný. Je to vlastně též takový správce jako iTunes.

KO1ANAMA

Příspěvek od KO1ANAMA »

Metalgirl píše:A kde jsi to nastavovala? Nastavila jsi v předvolbách pod kartou zařízení a tam je vypnout automatickou synchronizaci iPodů, iPhonů a iPadů? Po vypnutí této volby by to nemělo dělat. Volba musí být zafajfknutá.

...no,já tam teda vypnout aut.synchr. nemám kde to je?

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Zde:

Obrázek

Odpovědět