Pár lidí mi psalo PM že jak to teda s hrou vypadá, ať vypíšu JEN ZÁPORY, asi když napíšu obojí tak to vypadá že to spíš obhajuji.
Takže takhle:
Hratelnost výborná, zvuky si užívám, obzvlášť když nastoupí turbo.
A teď k tomu co jste chtěli: čisté zápory
http://i1108.photobucket.com/albums/h40 ... 7c0710.png- 4 auta jsou jen za goldy. 2 ne zas tak dobré, 2 asi dvě nejlepší ze hry. jedno z nich stojí 800 goldů.
- inapp jsou strašně předražené. Tady na to zmiňované auto za 800g potřebujete buď 2x 400g balíček za 2x 65 euro nebo 1 balíček 1000g za 125 euro (desetinné čárky mi opravdu nechybí)
- Mam plně vylepšeného Ford Focus a jeden z upgradů (poslední motor) stál goldy (5g) - vývojář sliboval že vše půjde dostat běžným hraním. Sice to splnil tím že jsou tady cesty jak získat goldy (viz klady), ale po jaké době že to můžu odemknout auto? Mohl jsem naňho ty goldy šetřit, ale vypadá to že i když neutrácím za přeskočení časovačů tak to půjde stejně do upgradů.
- SERVISY! každé 3-4 závody měníte olej. peněžně nic náročného, ale 15 minut.. brzdovou kapalinu (nebo destičky, nevím co hra bere jako servis brzd) budete měnit dvakrát míň často než olej, ale 30 minut. To už je 45 minut čekání každých 6 závodů, ale tady to nekončí. po chvíle hraní budete muset vyměnit všechno, což vezme 6 hodin. Můžete se vyhnout čekání na opravy tím že nebudete bourat, nebo nedůležité opravy vynechávat, ale servisu se nevyhnete
- Je šílené hrát zhruba půl hodinky čistého času a potom čekat tak 7 hodin. (15 goldů za přeskočení čekání)
- teď čistě o f2p modelu a jakou chybu EA udělalo (firemintu nikdo nenadává.) :
Hardcore hráči to nebudou mět rádi kvůli časovačům a pro casual hráče to bude příliš složité. EA teda nikoho neuspokojil. Přirovnal bych to k CSR racing až na to, že tam jste ťukali na 2 tlačítka, takže pro casual dobré, pro hardcore příliš jednoduché. Tam byl benzín. Tady je taky, ale schovaný za servis (RR3 je takové CSRR se zatáčením). Jen opravy by mě nevadili, aspoň se tak nehrnu do zatáčky a jsem nucený předjíždět pokud možno čistě, navíc opravy jsem měl nejhůř na 8 minut když nepočítám že jsme to zkoušel zničit co to dá když už se mělo doservisovat v noci kdy fakt hrát nebudu.
Tak a protože nemůžu mluvit jen v záporech, ještě sem přihodím ty klady, které jsou opakem těch záporů:
+čím víc aut budete mět, tím dýl budete jezdit. Servis a opravy se samozřejmě týkají vždy jen jednoho auta a nepřechází na druhé.
+goldy jde podle mého názoru snad aj získat líp tím hraním než placením.
vysvětlím: tady jsou statistiky z mojího profilu:
Total time played: 2:08:27 (nechápu to vysoké číslo ale co už)
Total time raced: 0:39:49 (čistý čas závodění)Earnings 68,550
Money spent 90,605
Total gold gained 44Takže za 40 minut hraní jsem dostal 44 goldů (a utratil 5 za upgrade motoru). 30 goldů stojí v inapp 6,49 euro.
40 minut hraní=6,49€ ušetřených. ŠÍLENÉ
Goldy jde kromě inapp získat
a)level up - v achievements je jedna za dosažení lvl 1000
b)dokončování x% šampionátu, možná i podle % bronz/stříbro/zlato ale mam 29% odjetých závodů v jednom šampionátu, přitom ne všude jsem v top3. Přitom tím, že každý týden je nový šampionát se tady nabízí nekonečné množství odměn za dokončení x% šampionátu.
c)v menu můžete získat 16 goldů za den strávením dvou minut sledování placené reklamy ve formě videa
Hře bych dal
-Hratelnost, grafika, zvuky - to vše je na 5*
-Hvězda dolů za f2p model - to fakt nemuselo (=NESMĚLO) být
-Další hvězda dolů za několikahodinové čekání (spíš jsem při oznámení f2p očekával řady minut, max jedné hodiny, NE 6 hodin)
-Další hvězda dolů že to čekání vás bude deptat - zrovna musím čekat ještě zhruba 6 hodin, kdybych zrovna hrál tak asi dočasně zapomenu na ten pocit a s vědomým že mě to štvalo dám 2,5/5. Hodnocení 2/5 jsem použil i v appstore. AŤ SE EA SMAŽÍ V PEKLE
Wow, dal jsem tomu dvě celé hvězdičky a to jsem se na to tak těšil. Stále (marně) doufám v to, že na TA uvidím nadpis "EA Launched premium version of Real Racing 3" - Žádné čekání, druhá měna přepočítaná na tu běžnou
/EDIT 14.2.:
A já to ještě víc shrnu: zlatá dvojka! Mam 3 auta, opravy už můžu ignorovat, protože se ty auta prostřídaj ale kolik aut je potřeba na to abych nebyl omezený těma servisama.. Navíc už plně chápu jak funguje Time shifted multiplayer s přátelama a je to ještě větší sklamání.
// EDIT:
Po updatu kde se zrušili čekačky na opravu a o dvě třetiny zkrátily časy v servise musím říct, že je to teď hratelnější. A protože je to hratelnější, přihodím půl hvězdičky. V Appstore a v duchu zůstavají dvě hvězdičky, tři prostě nedám dokud nebudem mět multiplayer