iPhone 5 - reklamace
-
- Host
Re: iPhone 5 - reklamace
Tak jsem ráno odvezl iPhone 5 do britexu s tím, že mi špatně reaguje tlačítko on/off. V tuto chvíli je stav zakázky: opravuje se. Sám jsem zvědavý, jestli pouze opraví nebo vymění za nový kus. Telefon byl koupený na konci října.
iPad 4 128GB wifi black
MacBook Pro 13" i7 2,9GHz, SSD Crucial M500 960GB, 16GB RAM (2013)
-
- Host
ahoj někde jsem četl ,že
"Nakonec pokud vám příjde přístoj opraven, tak zjistěte co s tímto přístrojem dělali, pokud vám bude řečeno, že byla přední část jakkoliv oddělána a následně vyměněna, tak máte právo na nový iPhone z důvodu, že v České Republice není žádná autorizována opravna iPhonů a nesmí ho jakkoliv opravit."
a můj dotaz ohledně reklamace, když natáčím videa a pak ho přehraju jde ohromný šum z telefonu ( při natačení nedržím za reprák nebo něco podobného) dost mi to vadi myslíte , že to jde reklamovat?
"Nakonec pokud vám příjde přístoj opraven, tak zjistěte co s tímto přístrojem dělali, pokud vám bude řečeno, že byla přední část jakkoliv oddělána a následně vyměněna, tak máte právo na nový iPhone z důvodu, že v České Republice není žádná autorizována opravna iPhonů a nesmí ho jakkoliv opravit."
a můj dotaz ohledně reklamace, když natáčím videa a pak ho přehraju jde ohromný šum z telefonu ( při natačení nedržím za reprák nebo něco podobného) dost mi to vadi myslíte , že to jde reklamovat?
-
- Host
Koukam, ze se s tema vadnyma on/off tlacitkama roztrhl pytel. Dost ostuda a skolacka chyba u telefonu za 23 000 Kc!
Kazdopadne dneska je to presne tyden, co jsem ho reklamoval ve Vodafonu, na strankach Britexu jedine co pisou je "Vydano", kdyz jsem tam volal, tak mi pani rekla, ze to vymenili za novy kus (do Vodafonu jeste nedorazil).
Nemuzu si pomoct, ale zda se to jenom me, ze Apple jde s kazdou generaci iPhonu s kvalitou dolu a cenou nahoru?
Mala rekapitulace:
iPhone 1G - jsem snad neslysel, ze by nekdo mel jakykoliv problem
iPhone 3G(s) - strasne se skrabaly zada a chromovy ramecek
iPhone 4(S) - antennagate, skla praskaji jako o zivot, nefunkcni Home Buttony
iPhone 5 - loupajici se cerny elox, oderky uz z vyroby, lacineji nez sklo pusobici hlinikova zada, ktera se poskrabou pomalu i pirkem, zeleny nadech na lockscreenu, po nekolika mesicich odchazejici on/off button, cocka pri vibracich drnci, a kdo vi co nas jeste ceka.
Kazdopadne dneska je to presne tyden, co jsem ho reklamoval ve Vodafonu, na strankach Britexu jedine co pisou je "Vydano", kdyz jsem tam volal, tak mi pani rekla, ze to vymenili za novy kus (do Vodafonu jeste nedorazil).
Nemuzu si pomoct, ale zda se to jenom me, ze Apple jde s kazdou generaci iPhonu s kvalitou dolu a cenou nahoru?
Mala rekapitulace:
iPhone 1G - jsem snad neslysel, ze by nekdo mel jakykoliv problem
iPhone 3G(s) - strasne se skrabaly zada a chromovy ramecek
iPhone 4(S) - antennagate, skla praskaji jako o zivot, nefunkcni Home Buttony
iPhone 5 - loupajici se cerny elox, oderky uz z vyroby, lacineji nez sklo pusobici hlinikova zada, ktera se poskrabou pomalu i pirkem, zeleny nadech na lockscreenu, po nekolika mesicich odchazejici on/off button, cocka pri vibracich drnci, a kdo vi co nas jeste ceka.
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV
-
- Mírně pokročilý
Pokud jsem telefon koupil od VF, platí samozřejmě jednoroční záruka od Apple. Je možné telefon reklamovat přímo u Applu? Jak fungují reklamace od Store.apple.com/cz? Díky.
Apple iPhone 5 16GB - black
Apple iPad Mini 16GB wifi - black
Apple iMac 21,5" (late 2012)
-
- Moderator fóra
neni...
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Host
mohu se zeptat , když pustím nahrané video tak šumí dělá to i písniček ale neni to tolik slyšet jako u videa , myslíte ,že mi uznají reklamaci?děkuju
-
- Host
2 Tony: Myslim si, ze ti to video uznaji.
Ja dneska dostal z Britexu novy kus, ktery mel na sobe 2 oderky (bohuzel je to bezne uz z vyroby), tak jsem si rekl, ze chci uplne novy.
No a tomu uplne novemu trosku (v ramci normy) chrasti tlacitka. Muj predchozi iPhone 5 je mel uplne pevna, tak ze se nehybaly a zadny ramus nedelaly. Jak rikam, sli s kvalitou dolu.
Ja dneska dostal z Britexu novy kus, ktery mel na sobe 2 oderky (bohuzel je to bezne uz z vyroby), tak jsem si rekl, ze chci uplne novy.
No a tomu uplne novemu trosku (v ramci normy) chrasti tlacitka. Muj predchozi iPhone 5 je mel uplne pevna, tak ze se nehybaly a zadny ramus nedelaly. Jak rikam, sli s kvalitou dolu.
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV
-
- Host
Iphone 5 pohybujici se tlacitka - + a power
V patek sem koupil jablicku u Alzy, a uz o vikendu me prislo ze kdyz sem telefonem zatrepal (je v silikonovem obalu) tak tlacitka chrastila. Psal sem si s kamradame co ma taky petku a tomu se tlacitka nehnou, ani kamaradce. Dnes sem byl u vodafonu se podivat na vystaveny kust a ten mel tlacitka taky bez jake koliv vule.
Mam to jit reklamovat nebo jste se o to uz nekdo pokusil bez uspechu?
Tlacitka pri lehkem dotyku a pohybem do strany narazi do kovoveho ramecko co je okolo nich a tim to chrasti. Jedna se o ovladani hlasitosti a ji tlacitko pro zapnuti.
Tohle sem ted nasel:
http://www.appliste.cz/iphone-5-a-nase-zkusenosti/
Zatímco u mé čtvrté generace měla drobnou vůli právě tlačítka hlasitosti, u verze šesté se mi „mele“ vypínací/zapínací tlačítko. Pokud s telefonem zatřesu, je i slyšet jak se hýbe a „cvaká“ o okolní materiál.
DIky za tip
Mam to jit reklamovat nebo jste se o to uz nekdo pokusil bez uspechu?
Tlacitka pri lehkem dotyku a pohybem do strany narazi do kovoveho ramecko co je okolo nich a tim to chrasti. Jedna se o ovladani hlasitosti a ji tlacitko pro zapnuti.
Tohle sem ted nasel:
http://www.appliste.cz/iphone-5-a-nase-zkusenosti/
Zatímco u mé čtvrté generace měla drobnou vůli právě tlačítka hlasitosti, u verze šesté se mi „mele“ vypínací/zapínací tlačítko. Pokud s telefonem zatřesu, je i slyšet jak se hýbe a „cvaká“ o okolní materiál.
DIky za tip
Naposledy upravil(a) iTukan dne úte bře 05, 2013 6:27 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesunuto, o reklamacích iP5 tu máme celé téma...
Důvod: přesunuto, o reklamacích iP5 tu máme celé téma...
-
- Host
Tak jsem dnes dopoledne obdrzel sms, ze muj telefon je opraven. Netrvalo to ani 24 hodin. Dostal jsem uplne novy kus, takze jsem spokojenej. Doufam, ze uz tentokrat nevydrzi!
iPad 4 128GB wifi black
-
- Mírně pokročilý
To jsi to tam dnes dal a ještě dnes ti napsali že je to hotové a dostaneš nový kus? Nejspíše ušetřim dost času když to hodim přímo do Britexu než abych to nesl do Vodafonu viďte?
-
- Host
solokaprik: ne vcera jsem ho tam dal. Jednou se mi povedlo jeste s 3GS, ze blbnul dotyk a vymenili mi telefon na pockani.
iPad 4 128GB wifi black
-
- Mírně pokročilý
dobře, díky. Stejně ho radši dám rovnou do britexu, stačí tam zajít se záručákem od Vodafone?
Mohu oděrky na rámečku dát jako důvod reklamace? Přece jenom je to chyba od výroby ty oděrky na kovovém rámečku.
každopádně jednim z pár důvodů reklamace je zelený nádech displeje na lockscreenu a blbnutí 3G signálu, testováno se stejnym zařízením, FW a připojením.
Mohu oděrky na rámečku dát jako důvod reklamace? Přece jenom je to chyba od výroby ty oděrky na kovovém rámečku.
každopádně jednim z pár důvodů reklamace je zelený nádech displeje na lockscreenu a blbnutí 3G signálu, testováno se stejnym zařízením, FW a připojením.
-
- Host
Kdyžtak se půjdu do vf zeptat jestli by se to dalo reklamovat, dost mi to vadi vlastně nemohu ani natáčet videa protože to přešumí a video se stává nekvalitní. Ale ještě nikdy jsem nebyl reklamovat telefon na co si dávat pozor? Dost tu čtu ,že se dává nový iPhone ale nevim jestli s tímhle problémem spíš mi jenom něco nepřeinstalují a nevrátí ten starý ?
EDIT:
tak jsem byl ve vodafonu a dal jsem reklamovat telefon 1) zvuk v natočeném videu hlasitě šumí. 2) při odchozím a příchozím hovoru se stává že z prvu neslyší (5-10 sekund) 3) hovor občas samovolně vypadává.... myslíte že uznají reklamaci, popřípadě nový kus?
EDIT:
tak jsem byl ve vodafonu a dal jsem reklamovat telefon 1) zvuk v natočeném videu hlasitě šumí. 2) při odchozím a příchozím hovoru se stává že z prvu neslyší (5-10 sekund) 3) hovor občas samovolně vypadává.... myslíte že uznají reklamaci, popřípadě nový kus?
Naposledy upravil(a) iTukan dne stř bře 06, 2013 8:46 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: nedělej doubleposty, sloučeno...
Důvod: nedělej doubleposty, sloučeno...
-
- Host
Myslim si, ze ano
-
- Host
teď jsem koukal na britex stav reklamace a během ani ne 10 min to opravili , myslíte že to opravovali nebo jenom poslali novej kus ?? Jde o iphone 5
-
- Moderator fóra
Vyčkej až se ti vrátí z reklamace, je předčasné dělat jakékoli závěry.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
-
- Host
tak dnes jsem zašel do VF a zeptal jsem se jak to vypadá a přinesl mi nový iphone, takže spokojenost.
Moj iphone 5 je asi zakliaty. Kupil som ho v decembri. Prinesiem ho domov a neslo wifi. Hned nato reklamacka a konecne po 30-tich dnoch som ho mal doma. Dali mi nove IMEI teda asi menili kus za kus. Prave pred chvilou mi pocas hovoru na odposluch vypadol reproduktor!!! nejde ziaden zvuk ani hry hodba proste nic. Zvuk vyda iba vtedy ked do neho zblizka fuknem. Ked fukam ide prestanem nejde. Zanesiem ho teda do telekomu v pondelok. Mam TRVAT na vymene kus za kus? ved ho nemam ani pol roka. Iphonu som verny od 3gs a ani jeden som nemal v servise.
Před několika dny mi večer spadl Iphone 5/16GB na zem a po celý večer nešel home button. Až ráno po restartu fungoval, ale musí se na něho víc tlačit, jinak nereaguje. Jak jsem si tak iphona prohlížel, zjistil jsem, že v levém dolním rohu je display o něco víc vystouplý. Viz: http://img8.rajce.idnes.cz/d0803/5/5389 ... .jpg?ver=0
Chtěl bych se zeptat, jestli mi to vemou na reklamaci do Vodafonu aniž bych musel něco platit. Vymyslím si, že tlačítko přestalo jít kvůli příliš nízké teplotě Díky za jakkoukoliv odpověď, nemám žádné zkušenosti s reklamacemi.
Chtěl bych se zeptat, jestli mi to vemou na reklamaci do Vodafonu aniž bych musel něco platit. Vymyslím si, že tlačítko přestalo jít kvůli příliš nízké teplotě Díky za jakkoukoliv odpověď, nemám žádné zkušenosti s reklamacemi.
-
- Moderatorka fóra
Na toto určitě příjdou, však tam máš jasné mechanické poškození. Oni to při přebírání a i v servisu prohlížejí, to bys musel narazit jooo na vola, aby si toho nevšiml.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Mírně pokročilý
Tak tohle ti opravdu nevezmou.
-
- Mírně pokročilý
Ja by som to urcite skusil. Pri najhorsom ti to neuznaju.
-
- Mírně pokročilý
Normalne nechapem, padne mi telefon, poskodim si ho sam a rozmyslam ako to vyreklamovat?
Ludia, zamyslite sa nad sebou, ja viem, ze to cloveka stve a mrzi, ale toto nie je riesenie. Ked si nieco pokazim nedbanlivostou, tak si to holt zaplatim a nabuduce si dam pozor.
Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
Ludia, zamyslite sa nad sebou, ja viem, ze to cloveka stve a mrzi, ale toto nie je riesenie. Ked si nieco pokazim nedbanlivostou, tak si to holt zaplatim a nabuduce si dam pozor.
Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
-
- Moderator fóra
s timhle se ti vysmejou i ve Vodafone...presne jak pise seamaster, naprosto s nim souhlasim
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
Macbook Pro 13" mid-2009
Dobry den,tak tlacitko bylo vyreklamovano na pockani,zajela jsme na kladno osobne,pockala si 2 hodky a dostala jiny telefon.Jenze ted mam problem s hovorem,vypadava,nebo jsme spatne slyset a podle me tlacitko je opet nacate,tak nevim,zda se znovu vydat na kladno,uz me to moc nebavi,hlavne nevim,zda druha reklamace pujde na pockani
-
- Host
Tak mi taky blbne on/off funguje jen levá půlka toho čudlíku, teď se k tomu "asi trochu odlepuje display" při stisku je slyšet takové lupnutí jen v naprostém tichu a ještě když přijmu hovor sekundu dvě mě druhá strana neslyší
Neupadl mi nic, čistě se to stalo časem.
Kupováno u Apple, jde to reklamovat v Britexu a stačí tam zajet osobně? Nebo se vyplatí to poslat poštou?
Kupováno u Apple, jde to reklamovat v Britexu a stačí tam zajet osobně? Nebo se vyplatí to poslat poštou?
-
- Mírně pokročilý
Jako většině mně taky začal odcházet sleep button, takže jsem se rozhodl pro reklamaci. iPhone mám od Vodafonu a asi by zajel osobně na Kladno. Jenom se chci zeptat, na iPhnoe jsem až chorobně opatrný, pokládám ho jen na kožené pouzdro a tak podobně, takže je v naprosto dokonalém stavu a dost si na tom zakládám... Doufám, že mně taky dají nový kus, ale kdyby se ho náhodou rozhodli rozebírat nebo mi dali poškrábaný z výroby, dá se před odevzdáním telefonu sepsat nějaký protokol o stavu nebo pořídit fotodokumentaci? Abych měl když tak něco na obranu...
PS: Vám, co dali nový na počkání, byli jste taky od Vodafonu nebo od jinud? A záleží na tom vlastně, když je to stejný servis?
PS: Vám, co dali nový na počkání, byli jste taky od Vodafonu nebo od jinud? A záleží na tom vlastně, když je to stejný servis?
iPhone 5 8.1.3 nonJB + iPad 3 8.2 nonJB
-
- Moderatorka fóra
Určitě se dá uvést do reklamačního protokolu v jakém stavu iPhone je a pokud se ti vrátí ten stejný (tedy nevymění kus za kus) ve stavu horším, než jsi ho předával, tak musíš odmítnout převzetí po reklamaci.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Host
OT: Jak si to tady tak čtu, tak soudím že Britex (tím ho nechci pomlouvat, je to čistě můj názor) mění iPhony za "nové" kusy, ale přitom si myslím to jsem přeoperované a poskladané telefony z reklamovaných kusů... co se koukám tak většina co dostane "nový" kus z Britexu tak má nový a jiný problém, to samé i já, dostal jsem nový, pardon... "nový" kousek z reklamace a chrastí mi tlačítka a mám prach pod čočkou fotoaparátu...
-
- iPhone expert
Ježiš... je to strašné keď to celé čítam. Nechápem ako niekto môže požadovať garančnú výmenu pri poškodení vlastnou vinou. Veď to je smiešne
Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
-
- iPhonefil
mouchanek píše:Tak mi taky blbne on/off funguje jen levá půlka toho čudlíku, teď se k tomu "asi trochu odlepuje display" při stisku je slyšet takové lupnutí jen v naprostém tichu a ještě když přijmu hovor sekundu dvě mě druhá strana neslyší
větu kupováno u apple, lze reklamovat v Britexu jsem nepochopil. Proč proboha? Využij třeba český servis...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Host
tak nemám náhradní telefon, takže bych to měl nejraději na počkání
-
- patron iPhone.cz
Pokud je od applu tak se Britexu vyhni.
-
- iPhonefil
To si radeji nekde pujc nejaky kram a vydrz to, vyplati se to a na pockani Ti to nikdo neudela...
-
- Host
jestli budu dva dny bez telefonu tak si jdu koupit nokii a k Iphone se už nevrátim
-
- iPhonefil
ok, cekas, ze budeme smutni nebo tak neco?
-
- Host
tak asi malinko budeš když mi na to moje konstatování píšeš..
-
- Moderator fóra
Už ti bylo napsáno že na počkání servis nedělejí. Tak co čekáš od nás? A upřímně je tvoje věc jestli si pořídíš nějaký náhradní telefon nebo si koupíš Nokii a k iphonu se nevrátíš. To chceš přemlouvat nebo co?
Odpovědi se ti dostalo.
Odpovědi se ti dostalo.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- iPhonefil
mouchanek píše:tak asi malinko budeš když mi na to moje konstatování píšeš..
to myslíš vážně?
-
- Host
OT:
+1
kotelník píše:ok, cekas, ze budeme smutni nebo tak neco?
+1