Záloha na icloud - synchronizace jenom určitých dat

Odpovědět
Jedi_James07
Host
Host

Záloha na icloud - synchronizace jenom určitých dat

Příspěvek od Jedi_James07 »

Ahoj, těsně před updatem ios jsem si udělal zálohu telefonu na icloud, poctivě jsem před zálohou zvolil co chci synchronizovat a co už ne. Nyní bych si z ní rád obnovil jenom data aplikací a her, které jsem za dobu co jsem je používal vytvořil. Dá se to nějak, nebo bych musel obnovit celou zálohu? (To nechci a raději budu bez dat, chci mít téměř jako nový telefon.)

Původně jsem myslel, že když synchronizuju aplikace do počítače, tak ukládám i jejich vytvořená data, ale po synchronizaci mám všechno od začátku a bez dat. Pokud se neukládá dosažený postup na pc/mac, tak proč dělat zálohy aplikací, které jenom zabírají místo na hdd a kdykoli je můžu stáhnout z AppStore?

Nebo je ještě nějaká jiná možnost, jak si obnovit původní data?

Za případné odpovědi děkuju

glog.jelinek
Host
Host

Re: Záloha na icloud - synchronizace jenom určitých dat

Příspěvek od glog.jelinek »

Přihlaš se na GameCenter a stáhni si hry jaké potřebuješ (tedy ty co podporují GC) postup se ti ukládá do GC. (podařilo se mi to na 3GS 6.1.2)

Ale data normálních Appek to nevím.

Jorgas

Příspěvek od Jorgas »

Do gc se uklada defaultne jen skore, pokud hra podporuje gc a pokud to programator naprogramoval a definoval, ktere zebricky se maji ukladat do GC...

Jen velmi malo her uklada kamsi progress, treba real racing2 (bez specialniho uctu bez prihlasovani kamsi), ale asi ne do GC, ale nekam na jejich server??? Takze si progres muzes stahnout v ramci aplikace a mit vice profilu... Ostatni hry to maji asi pres zvlastni ucet, ale takove okamzite mazu, protoze vytvaret si login/heslo kvuli hre nehodlam...

Jen asi velmi malo aplikaci dokaze vymenovat (sdilet) sve konfigurace v ramci jedne app pres iCloud, treba Weather Pro HD mezi vice iPady (pozor zase to neumi sdilet s WeatherHD pro telefon, protoze ta aplikace se kupuje zvlast a ma tedy jine ID :-/) a nektere aplikace umi sdilet dokumenty.

-----
Jedi, ono je to nejake slozitejsi a dosud jsem to uplne nepochopil, (zrejme budu muset nastudovat appli SDK - jake jsou poskytovany uloziste v ios - ma nekdo tip?) kazdopadne zaloha do itunes do pc ma jediny vyznam: pokud app. Zmizi z appstore, mas moznost ji obnovit z itunes, pripadne i jeji starsi verzi, pokud si das pozor a nebudes vysejpat kos (win).

Progres hry ani slozka Documents se patrne do itunes v PC neulozi, ono asi dost zalezi, kam si aplikace / hra toto smeti uklada.
Stejne tak nevim, jak vytahnout z iCloudu jen jednu konkretni zalohu :-/

.

[edit=iTukan]Nechceš tu obnovu jedne zalohy resit ve dvou vlaknech, ze?! Je to proti pravidlum, tak aby jsi se zase nedivil, pokud to nejaky moderator zredukuje... ;)[/edit]

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Ja som nasiel a pouzivam (obcas) jedno riesenie. Tym je soft DiskAid. Tento soft vie prehliadat aj bez JB nesystemovu cast suboroveho systemu iphone. Je to soft pre pc/mac, nie iDevice. Inymi slovami po spusteni softu a pripojeni iDevice kablom k pocitacu mas pristup k aplikaciam a ich suborom. Vacsina applikacii ma svoje data (t.j. savy, nastavenia, atd.) ulozene v priecinku Documents. Ja ked nieco potrebujem odzalohovat, tak si jednoducho skopirujem obsah zlozky documents jednotlivych apiek do PC. A potom ked napr dam cisty restore iDevice, tak nahram apku do iDevice normalnym sposobom, nie zo zalohy a nasledne cez DiskAid prepisem zlozku Documents danej apky tou zalohovanou.
Nerobim to casto, a tak neviem s urcitostou potvrdit 100% fungovanie u vsetkych apiek., ale tie co som potreboval mi to zatial vzdy islo. Namatkou photosynth, bad pigies, plus nejake ine hry. Co niektori pisu, tak napr. Pri realracig3 to nejde.
Ja si takto obcas prenasam aktualny stav hry z iPadu na iPhone a opacne.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Jorgas

Příspěvek od Jorgas »

Ten soft mi neco rika z drivejska, tusim ze je placeny?

Odpovědět