iPhone 5 - reklamace
-
- Starý pes fóra :)
Re: iPhone 5 - reklamace
Zdravim vas se svou cerstvou zkusenosti s reklamaci iPhone 5 - spatne fungujici sleep/power button.
Telefon je dle udaju z Apple webu 5,5 mesice stary. Odnesl jsem ho do brnenskeho ITS, stacilo mit jen ten pristroj, nic vic. Bylo mi rovnou receno, ze se to resi vymenou.
Druhy den jsem mel telefonat, ze pristroj je pripraveny k vyzvednuti - jiz nekolik zkusenosti zde mam a vzdy to trvalo jeden den.
Prevzal jsem skutecne pristroj ve foliich a bez jakehokoliv naznaku toho, ze by nemelo jit o novy kus. K tomu jsem obdrzel upozorneni, at si protokol z opravy schovam, ze je v nem nove seriove cislo, ale zaruka prechazi z toho puvodniho. Tot vse, takhle nejak snad i doslovne mi to bylo receno. Na detaily ohledne nove dvoulete zaruky jsem se neptal - byl by to pro me jen momentalni nazor jednoho cloveka a nebyl jsem na nej zvedavy.
Tak a ted k detailum. Na protokolu je uvedeno nasledujici:
- Typ opravy: Zarucni
- Popis zavady od zakaznika: Spatne fungujici zapinaci tlacitko
- Popis zjistene zavady: Vadny iPhone
- Zpusob opravy: Provedena oprava iPhone
Krome uvedeneho je tam jeste par nepodstatnych detailu, v uvodu je pak seriove cislo reklamovaneho zarizeni a v zaveru cislo vraceneho. Pro cloveka znaleho veci to vypovida o vymene kusu za kus, pro kohokoliv "normalniho" to vypada proste na opravu - viz zpusob opravy. Pokud zadam seriove cislo noveho kusu na web Applu, ukaze mi to udaj stejny jako u puvodniho kusu, tj. Repaires and Service Coverage vyprsi 23. rijna 2013.
Co si ted z uvedeneho pripadu muzeme vzit? Ja bych rekl, ze servis probiha nadstandardne, naopak informovanost obycejneho ceskeho clovicka je dost bidna, jak ze strany servisu - informace o zpusobu opravy v protokolu, tak ze strany samotneho Applu - jinak by kolem delky zaruky u nas nebylo stale tolik diskuzi.
Sam mam na tuto vec svuj pohled, urcity nazor jsem mel mozna pred rokem a urcity mam ted - nikomu jej nevnucuji jako jediny a spravny.
Odskocim si ted k obdobnemu prikladu - porouchal se nam doma mixer 2,5 roku od nakupu. Opravu jsem si samozrejme uhradil a bylo mi sdeleno, ze na opravu je zaruka 6 mesicu. Pak se pani podivala do protokolu a rekla - aha, vam vymenili cele telo mixeru, on se ten vnitrek neopravuje, takze tenhle protokol si dobre schovejte a na to telo mixeru mate zaruku 2 roky.
Stejne tak by to tedy melo byt ted s tim iPhonem. Ovsem vezmeme to od zacatku - koupil jsem krabicku s pritrojem a prislusenstvim. Na to vse by mi mela bezet zaruka 2 roky. Pristroj byl vcera vymenen (prestoze to protokol vyslovene neuvadi), takze na nej samotny by mela od vcerejska rovnez bezet nova dvouleta zarucni doba - dolozit ji muzu tim protokolem z opravy.
Tim bychom snad meli mit vyresen problem se zarukou. Dalsi dilema tu uzivatele mivaji pri pozadavku na vraceni penez, ale to uz je trosku jina vec. Mam s tim bezproblemovou zkusenost a funguje to, ale stejne tak jsem toho nazoru, ze neni mozne chtit vratit penize za 2,5 roku od nakupu, prestoze ten pristroj co pul roku v ramci opravy menite za novy - cely zakoupeny produkt (krabicka s pristrojem a prislusenstvim) jiz prekrocil dvouletou lhutu a nikdy nebyl vymenen za novy. Vse, krome pristroje samotneho, uz to ma zkratka za sebou a nemuzete za to chtit neco zpet. Tim je tedy nakup a priadne vraceni vyreseno a muzete se soustredit uz jen na zarucni dobu samotneho pristroje. Tot muj nazor.
Rad jsem si timto s vami podelil a snad i nekomu odpovedel na pripadne nejasnosti.
Telefon je dle udaju z Apple webu 5,5 mesice stary. Odnesl jsem ho do brnenskeho ITS, stacilo mit jen ten pristroj, nic vic. Bylo mi rovnou receno, ze se to resi vymenou.
Druhy den jsem mel telefonat, ze pristroj je pripraveny k vyzvednuti - jiz nekolik zkusenosti zde mam a vzdy to trvalo jeden den.
Prevzal jsem skutecne pristroj ve foliich a bez jakehokoliv naznaku toho, ze by nemelo jit o novy kus. K tomu jsem obdrzel upozorneni, at si protokol z opravy schovam, ze je v nem nove seriove cislo, ale zaruka prechazi z toho puvodniho. Tot vse, takhle nejak snad i doslovne mi to bylo receno. Na detaily ohledne nove dvoulete zaruky jsem se neptal - byl by to pro me jen momentalni nazor jednoho cloveka a nebyl jsem na nej zvedavy.
Tak a ted k detailum. Na protokolu je uvedeno nasledujici:
- Typ opravy: Zarucni
- Popis zavady od zakaznika: Spatne fungujici zapinaci tlacitko
- Popis zjistene zavady: Vadny iPhone
- Zpusob opravy: Provedena oprava iPhone
Krome uvedeneho je tam jeste par nepodstatnych detailu, v uvodu je pak seriove cislo reklamovaneho zarizeni a v zaveru cislo vraceneho. Pro cloveka znaleho veci to vypovida o vymene kusu za kus, pro kohokoliv "normalniho" to vypada proste na opravu - viz zpusob opravy. Pokud zadam seriove cislo noveho kusu na web Applu, ukaze mi to udaj stejny jako u puvodniho kusu, tj. Repaires and Service Coverage vyprsi 23. rijna 2013.
Co si ted z uvedeneho pripadu muzeme vzit? Ja bych rekl, ze servis probiha nadstandardne, naopak informovanost obycejneho ceskeho clovicka je dost bidna, jak ze strany servisu - informace o zpusobu opravy v protokolu, tak ze strany samotneho Applu - jinak by kolem delky zaruky u nas nebylo stale tolik diskuzi.
Sam mam na tuto vec svuj pohled, urcity nazor jsem mel mozna pred rokem a urcity mam ted - nikomu jej nevnucuji jako jediny a spravny.
Odskocim si ted k obdobnemu prikladu - porouchal se nam doma mixer 2,5 roku od nakupu. Opravu jsem si samozrejme uhradil a bylo mi sdeleno, ze na opravu je zaruka 6 mesicu. Pak se pani podivala do protokolu a rekla - aha, vam vymenili cele telo mixeru, on se ten vnitrek neopravuje, takze tenhle protokol si dobre schovejte a na to telo mixeru mate zaruku 2 roky.
Stejne tak by to tedy melo byt ted s tim iPhonem. Ovsem vezmeme to od zacatku - koupil jsem krabicku s pritrojem a prislusenstvim. Na to vse by mi mela bezet zaruka 2 roky. Pristroj byl vcera vymenen (prestoze to protokol vyslovene neuvadi), takze na nej samotny by mela od vcerejska rovnez bezet nova dvouleta zarucni doba - dolozit ji muzu tim protokolem z opravy.
Tim bychom snad meli mit vyresen problem se zarukou. Dalsi dilema tu uzivatele mivaji pri pozadavku na vraceni penez, ale to uz je trosku jina vec. Mam s tim bezproblemovou zkusenost a funguje to, ale stejne tak jsem toho nazoru, ze neni mozne chtit vratit penize za 2,5 roku od nakupu, prestoze ten pristroj co pul roku v ramci opravy menite za novy - cely zakoupeny produkt (krabicka s pristrojem a prislusenstvim) jiz prekrocil dvouletou lhutu a nikdy nebyl vymenen za novy. Vse, krome pristroje samotneho, uz to ma zkratka za sebou a nemuzete za to chtit neco zpet. Tim je tedy nakup a priadne vraceni vyreseno a muzete se soustredit uz jen na zarucni dobu samotneho pristroje. Tot muj nazor.
Rad jsem si timto s vami podelil a snad i nekomu odpovedel na pripadne nejasnosti.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...
-
- Klub čistého iOS
Bohužel mi taky špatně funguje sleep/power button a rozhodl jsem se pro reklamaci. Akorát nevím, jak to je když mám na Iphonu proveden jailbrek. Musím ho před odesláním odstranit nebo to můžu poslat s ním. Iphone je koupen z oficiálních apple.cz stránek.
-
Apple JB nepovoluje, takze bych ho doporucil odstranit, prestoze na stav veci nema vliv. Netusim, jestli by nekdo vubec zkoumal, jestli tam mas JB.
-
- Host
Pro jistotu bych udělal restore, přece jenom, když Ti ho vyreklamují za nový, budeš mít i tak čistý telefon, takže nemáš co ztratit, a navíc Ti to zabere 10 minut.
Jak zní mé motto: Opatrnosti není nikdy dost, nějaký špatně vyspaný servisák se nahledne do telefonu a mohl by Ti to nějak překroutit byť se jedná o HW chybu
Jak zní mé motto: Opatrnosti není nikdy dost, nějaký špatně vyspaný servisák se nahledne do telefonu a mohl by Ti to nějak překroutit byť se jedná o HW chybu
-
Presne tak.
Jinak pro bezneho uzivatele bez JB, ktery odnasi svuj pristroj do servisu (nebo na prodej), staci udelat vymaz behem chvilicky volbou v Nastaveni -> Obecné -> Obnovit -> Smazat data a nastavení.
A jeste se musim priznat, ze me prekvapilo, ze cislo pristroje u iPhone 5 uz neni uvedene na suplicku SIM karty, ale normalne na zadni strane pristroje (krome udaju v Menu).
Jinak pro bezneho uzivatele bez JB, ktery odnasi svuj pristroj do servisu (nebo na prodej), staci udelat vymaz behem chvilicky volbou v Nastaveni -> Obecné -> Obnovit -> Smazat data a nastavení.
A jeste se musim priznat, ze me prekvapilo, ze cislo pristroje u iPhone 5 uz neni uvedene na suplicku SIM karty, ale normalne na zadni strane pristroje (krome udaju v Menu).
-
- Klub čistého iOS
Děkuji za rady jinak mě to docela překvapilo.... je to můj vůbec první Iphone, šetřil jsem na něj celé velké prázdniny, pak měsíc trvalo než přijde a nakonec po pár měsících používání přestane fungovat (ne pokaždý) ten button... Za tu cenu jsem čekal trošku větší kvalitu a to ještě nepočítám, že se mi pravý dolní roh mírně promačkává.
-
Asi sis ho kupoval hned jak s nim u nas zacali, vid? V online Apple Store? To byl muj pripad - objednano hned po pulnoci. Ale predtim jsem mel i iPhone 4, 4S, 3G a 3GS - u tech to tlacitko vzdycky fungovalo.
-
- Klub čistého iOS
Kupoval jsem ho asi týden po uvedení na český trh. Koukal jsem ale na apple.cz a nějak tam tu reklamaci nemůžu najít funguje to tam stejně jako třeba na alfě že jim zašlu zboží a oni ho buď opraví nebo vymění za nový?
-
- iPhonefil
SteveJSF píše:
ok, záruka tedy nové dva roky. Nechci tady působit jako někdo, kdo bude vždy zarytě tvrdit opak, přece i já jsem uživatel, který by za toto měl být rád pokud to tak je.
Toto je všechno fajn, a dost to mění můj pohled na věc, ale ke 100% přesvědčení a přehoupnutí se na druhou stranu bych rád věděl, zda je zde na fóru člověk, který reklamoval vyměněný kus po prvních dvou letech a reklamace mu byla uznána? Řekněme nákup 1.1.2010, reklamace výměnou 20.12.2011 a opět reklamace výměnou či opravou v rámci záruky PO 1.1.2012 ?? Fakt by mě zajímalo co na to řekne prodejce/servis. Zda ochotně vezmou v rámci záruky bez nutnosti právních kroků atp.
Každopádně Karle děkuji za příspěvek a osvětlení problematiky...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
Jasně, chápu tě, dřív jsem tomuhle nevěřil, ale když vidíš celý ten můj příspěvek, tak to dává smysl, že jo? Sám jsem nikdy neměl iPhone déle než dva roky, takže jsem to ani nemohl ověřit a ani nikoho takového neznám. Mám jen vyzkoušené to vrácení zboží a peněz při čtvrté reklamaci.
Už se tu kdysi o tom vedla vášnivá debata a nakonec se kdosi ozval s tim, ze se mu to snad povedlo, ale je to bez zaruky a i tak by se to mohlo brat jen jako jedna nahodna vyhra pod natlakem, vsak vis.
Už se tu kdysi o tom vedla vášnivá debata a nakonec se kdosi ozval s tim, ze se mu to snad povedlo, ale je to bez zaruky a i tak by se to mohlo brat jen jako jedna nahodna vyhra pod natlakem, vsak vis.
-
- iPhonefil
jojo přesně jak píšeš, dává to smysl a to je super, že to tak je, snad to bude fungovat i v praxi. Přeci jen už jsem docela skeptik v ochraně spotřebitele atd atd tady u nás...
Já právě taky nikdy neměl iPhone takto dlouho a proto s tím nemám lepší zkušenosti.
Já právě taky nikdy neměl iPhone takto dlouho a proto s tím nemám lepší zkušenosti.
-
To i ja jsem skeptik a nekdy vyjde levneji se na to vykaslat a zaplatit si to - myslim to tak, ze setris spoustu casu, nervu a nakonec i sveho zdravi. Ale kdyby se tak na to divali vsichni...
Kdyz navic vezmu v uvahu, jak vypada ten muj protokol z opravy, tak bych sam rad videl, jak by se na me za necele dva roky v servisu tvarily. Ale to uz budu mit nejspis iPhone 6 nebo 6S.
Kdyz navic vezmu v uvahu, jak vypada ten muj protokol z opravy, tak bych sam rad videl, jak by se na me za necele dva roky v servisu tvarily. Ale to uz budu mit nejspis iPhone 6 nebo 6S.
-
- iPhonefil
Přesně tak, taky bych se na to v případě neuznání vykašlal, protože za čas strávený s nějakým pravníkem či prolézáním internetu a hledáním příslušného paragrafu vydělám víc peněz a raději koupím nový, v horších časech nechám opravit nebo něco podobného... Ale každý jsme nějaký a někdo si ten čas už z principu udělá...
-
- iPhoneHolik
Ja mam zkusenost s grafikou. Po roce a pul reklamace, vymena za novy kus. Ta bezela rok. Znovu jsem reklamoval, znovu uznano, ale uz nebyl k dispozici stejny model, takze jsem dostal dokonce novejsi.
V te dobe jsem o tomhle ani nevedel, takze to bylo absolutne bez natlaku. Mel jsem evidentne stesti na dobreho vyrobce a prodejce
V te dobe jsem o tomhle ani nevedel, takze to bylo absolutne bez natlaku. Mel jsem evidentne stesti na dobreho vyrobce a prodejce
-
- iPhonefil
No jasny. Ja o tom nepochybuji u jinych vyrobcu, ale u applu trochu ano, tedy u servisu applu, ktere si rekneme ruznyma cestama muzou nechutne namastit kapsu...jde presne o to, ze v zarucaku neni uvedeno vymena za novy kus, ale oprava iphone!
-
- Moderatorka fóra
Ano, to je to odrbávaní lidí, o kterém jsem předtím psala.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Mírně pokročilý
Presne tak to bolo riesene, aj ked som u operatora reklamoval Blackberry, takze to nie je zalezitost len Apple
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
-
- iPhonefil
A reklamoval jsi pak vymeneny kus po vyprseni puvodni zaruky?
-
- iPhoneHolik
OT: Vida, Kotelnik prozrel Neber to zle, jen rejpu
-
- Mírně pokročilý
kotelník píše:A reklamoval jsi pak vymeneny kus po vyprseni puvodni zaruky?
Nie, ja som telefon nemal nikdy dlhsie ako rok
Taky tady http://spravodaj.madaj.net/
-
- iPhonefil
tak potom je Tvůj příspěvek celkem nic nedokazující
-
- Mírně pokročilý
Ja som reagoval na to, ze nie len Apple uvadza do zarucaku vymenu swap modulu a nie vymenu noveho kusu.
-
- Host
Presne jak psal Kotelnik, problem je spise u mobilnich servisu apple takove veci by neresil. A hlavne v Cesku kde se snazi odrbat kde se da.
-> Tapatalk
-> Tapatalk
-
- iPhonefil
seamaster píše:Ja som reagoval na to, ze nie len Apple uvadza do zarucaku vymenu swap modulu a nie vymenu noveho kusu.
[VYPNITE SI AUTOMATICKY PODPIS TAPATALKU]
Aha tak to jo, sorry
-
- Moderatorka fóra
Ono u Applu fungují i DOA podmínky do 30 dní od koupě, kde v rámci zjištění vady od výroby se mění rovnou kus za kus bez řečí, kolik majitelů iDevices to ví? Ale bacha, pokud zvolíte v těch 30 dnech opravu, tak DOA padá. Jo a platí to jen v případě, že nakoupíte přímo v apple storu, takže Apple samotný s tím asi takové cavyky nedělá.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Klub čistého iOS
Reklamacia iphone 5 - oddelene sklo
Ma niekto skusenost s reklamaciou iphonu 5 kvoli oddelenemu prednemu sklu od samotneho tela telefonu ? Dostal sa mi bordel pod sklo objektivu aj pod display...a cely telefon vrzga...
Dakujem
Dakujem
Naposledy upravil(a) iTukan dne ned dub 07, 2013 9:47 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: cele tema o reklamacich iP5 > presunuto
Důvod: cele tema o reklamacich iP5 > presunuto
iPhone 5S Gold
iPad 2
MacBook Pro 13,3" SSD
LED Cinema Display 27"
iPad 2
MacBook Pro 13,3" SSD
LED Cinema Display 27"
-
- iPhonefil
Pokud nespadl tak verim, ze nebudou delat problemy. Je to jako u kazde jine reklamace, pokud je prokazatelna a nezpusobil sis ji sam, vetsinou je to v pohode
-
- Mírně pokročilý
FresherThanMadafaka píše:Před několika dny mi večer spadl Iphone 5/16GB na zem a po celý večer nešel home button. Až ráno po restartu fungoval, ale musí se na něho víc tlačit, jinak nereaguje. Jak jsem si tak iphona prohlížel, zjistil jsem, že v levém dolním rohu je display o něco víc vystouplý. Viz: http://img8.rajce.idnes.cz/d0803/5/5389 ... .jpg?ver=0
Chtěl bych se zeptat, jestli mi to vemou na reklamaci do Vodafonu aniž bych musel něco platit. Vymyslím si, že tlačítko přestalo jít kvůli příliš nízké teplotě Díky za jakkoukoliv odpověď, nemám žádné zkušenosti s reklamacemi.
Memu iphonu neuznali reklamaci HOME BUTTON, kvuli tomu ze byla vpuklina v hornim rohu, ktera byla tak mala ze jsem ji nikdy nevidel, ani netusil o jeji existenci. I presto ze to bylo v hornim rohu a byla dost stara a nijak to nesouviselo s nefugovanim home button, tak mi reklamaci neuznali. Nesmi byt poskozeny vetsi nez 0.33mm nebo 0.033 ted nevim jiste.
-
- Pokročilý uživatel
stale ma udivuju jedinci co chcu oklamat servisaka ktoremu sa dostane do ruk xy telefonov a vselijake vyhovorky k tomu.
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)
-
- Host
Ahojte, sestra má iPhone 5 začiatkom roka braný na SK Telekom. Pred 2 týždňami išla do Paríža a vrátiť sa má až koncom septembra...Včera mi písala, že je prestalo fungovať on/off tlačítko a displej tiež vraj občas reaguje divne...Je možné iphone odniesť do tamojšieho Apple storu a uplatniť ročnú Apple záruku? Ak áno, dostane potom znova blokovaný( telekom blokuje) a bude potom pokračovať normálne 2 ročná záruka u operátora?
Alebo mi telefón bude musieť poslať kuriérom a budem to ja musieť riešiť cez operátora?
Alebo mi telefón bude musieť poslať kuriérom a budem to ja musieť riešiť cez operátora?
iPhone 6S 64gb Space Grey + black iPhone 6S leather case
-
Neni nic jednodussiho, nez to tam zkusit. Ja si myslim, ze by to tam meli byt schopni vyresit. A pri pripadne vymene by mela dostat neblokovany kus, puvodni zaruka by tim dotcena byt nemela. Ale je to jen muj nazor bez jakekoliv zkusenosti s tim.
-
- Mírně pokročilý
Presne ako v prispevku nado mnou, ist do apple storu a vyskusat, ako poznam strategiu apple, mali by to vymenit za novy bez nejakych reci.
-
- Host
Re: Reklamace a Britex
Asi hloupej dotaz a ani to nesouvisí přímo s Britexem. Jsem na mobil hodně opatrnej a na displeji se mi objevilo několik (asi 3 mikro škrábanečky. Jako ničemu to nevadí, ale nechápu, jak je možné, že tam jsou, když se všude prezentuje, jak to sklo nemá jít škrábnout. A jednou mi spadl mobil ze stolu (v pouzdru) a něco v něm rachtá. Nesetkali jste se s tím někdo? Má smysl tohle zkoušet reklamovat?
Naposledy upravil(a) iTukan dne stř dub 10, 2013 2:34 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: iP5 tu má o reklmacích téma, přesunuto...
Důvod: iP5 tu má o reklmacích téma, přesunuto...
iPhone 5 16GB
-
- iPhonefil
zkusit můžeš, třeba taky vymění za nový kus, se kterým budou větší problémy
-
- Host
Mikroškrabance sú problém všetkých tvrdých (ako iphone) displejov. Ja svoj iphone nosím v koženom púzdre Bugatti a aj tak ich tam zopár mám. Našťastie je ich vidieť len na vylešyenom displeji a proti svetlu...
-
- iPhonefil
není nad folii, clovek o ni ani nevi a telefon je jako novy...
-
- Mírně pokročilý
doporučíte mi nějakou folii?
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
-
- iPhonefil
Jakakoli, ktera neni lepena "namokro". Aspon za me, ja jsem spokojeny s folii, ktera byla u nektereho z obalu...
-
- Host
Kúpil sm fóliu Belkin, 10€ za 3 fólie...Odporúčam!
Ináč sestre iPhone vyreklamovali, dali jej úplne nový(refubrished), ale vraj vyzerá úplne ako nový. Plus jej dali nejaký papier na základe ktorého ho má operátor akceptovať 2hý rok na reklamáciu. Ale je tam aj formulka, že ho operátor smie dodatočne zablokovať, pokiaľ je to v súlade so zmluvou...
Ináč sestre iPhone vyreklamovali, dali jej úplne nový(refubrished), ale vraj vyzerá úplne ako nový. Plus jej dali nejaký papier na základe ktorého ho má operátor akceptovať 2hý rok na reklamáciu. Ale je tam aj formulka, že ho operátor smie dodatočne zablokovať, pokiaľ je to v súlade so zmluvou...
Rád bych se podělil o nějakou zkušenost z dneška.
Přichystal jsem svůj iP 5 16GB na reklamaci. Důvodem byl zelený nádech na displeji po odemknutí, volající mně první 1-2 sekundy od začátku hovoru neslyšel a při fotografování se mi ukázali nějaké čáry přes displej a byly vidět i na fotce dokončené.
Pročetl jsem si nějaké zkušenosti a rozhodl jsem se že ho donesu do ITS v ulici Vinohradská v Praze. Dorazil jsem do pobočky a bylo mi sděleno že jim bylo zakázano prijímat telefony od operátorů atp. Naprosto jsem tohle nechápal a chvíli jsem se hádal s pracovnící. Mám prý odnést telefon k operátorovy a ten ho pošle do svého servisu, přinesl jsem telefon včetně záručního listu. Poté jsem chtěl zkusit telefon reklamovat bez záručního listu, pomocí roční záruky od Applu, to mi bylo taky zamítnuto. Poté jsem na to neměl nervy, sebral jsem se a jel jsem do Kladna (Britex), kde jsem vše s pracovníkem sepsal a telefon je již na reklamaci...
Mně teď hlavně zajímá, co je pravdy na tom že oni nesmí vzít telefon od operátorů atp?
Díky!
Přichystal jsem svůj iP 5 16GB na reklamaci. Důvodem byl zelený nádech na displeji po odemknutí, volající mně první 1-2 sekundy od začátku hovoru neslyšel a při fotografování se mi ukázali nějaké čáry přes displej a byly vidět i na fotce dokončené.
Pročetl jsem si nějaké zkušenosti a rozhodl jsem se že ho donesu do ITS v ulici Vinohradská v Praze. Dorazil jsem do pobočky a bylo mi sděleno že jim bylo zakázano prijímat telefony od operátorů atp. Naprosto jsem tohle nechápal a chvíli jsem se hádal s pracovnící. Mám prý odnést telefon k operátorovy a ten ho pošle do svého servisu, přinesl jsem telefon včetně záručního listu. Poté jsem chtěl zkusit telefon reklamovat bez záručního listu, pomocí roční záruky od Applu, to mi bylo taky zamítnuto. Poté jsem na to neměl nervy, sebral jsem se a jel jsem do Kladna (Britex), kde jsem vše s pracovníkem sepsal a telefon je již na reklamaci...
Mně teď hlavně zajímá, co je pravdy na tom že oni nesmí vzít telefon od operátorů atp?
Díky!