Přenos aplikací z iPhone do iTunes

Odpovědět
ezech_cz

Příspěvek od ezech_cz »

Ahoj,
odešel mi disk v počítači a já tím pádem přišel o všechna data,... Koupil jsem nový disk, znovu nainstaloval iTunes, ale nevím, jak dostat zakoupené aplikace z telefonu do iTunes.

Respektive když chci synchronizovat aplikace, tak mi to píše, že dojde ke smazání aplikací v mém telefonu a nahrazení aplikacemi z iTunes,...

Docela mě to trápí, už jen proto, že mám v telefonu aplikace jako logmein za nějakých 25 euro,... :(

Pomozte mi prosím.

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Re: Přenos aplikací z iPhone do iTunes

Příspěvek od scorpi »

Je to zde již mnohokrát zmíněno. Pokud jednou aplikaci zakoupíš, již vícekrát ji platit nemusíš. Klidně syncuj.

Upraven název vlákna a přesun do správné sekce. scorpi

dodo_mt
Starý pes fóra :)

Re: Přenos aplikací z iPhone do PC

Příspěvek od dodo_mt »

Zacnem od konca.

1) Ziadne aplikacie na novo nebudes platit ak ich mas raz zakupene tak su tvoje iTunes si na zaklade tvojich registracnych udajov pamata co si kupil takze toho sa nemusis bat. ;)

2) Pripoj iPhone k PC > zapni iTunes > File > Transfer purchases from iPod teraz sa ti stiahnu vsetky tvoje applikacie do iTunes.

Predtym sa vsak nezabunni prihlasit do iTunes cez: Store > Sing In > zadaj tvoje meno a heslo...

A este jedna vec autorizuj si PC: Store > Authorize Computer

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

ezech_cz

Příspěvek od ezech_cz »

Děkuju, kluci,... :wink:

EDIT:

Ještě jedna otázka,... Když jsem autorizoval počítač, tak mi to napsalo, že je to druhý autorizovaný počítač z pěti možných,... Vzhledem k tomu, že relativně často reinstaluji systém - jak řešit situaci, až dojdu k tomu pátému počítači?

Pomohla by záloha složek iTunes a v novém systému těmito složkami nahradit čerstvě nainstalovaný iTunes?

Edituj svoje posty tak ako som to urobil teraz ja za teba. dodo

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Pred tym ako budes preinstalovavat Win Deautorizuj PC.
Ano urob si zalohu iTunes library.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

A pokud bys zapoměl, tak přes Store->View My Account můžeš po 5 autorizovaných PC vše resetovat a máš dalších 5 :wink:
Ale tuhle operaci můžeš udělat jen jednou za rok.

R2D2

Příspěvek od R2D2 »

Ahoj,
ať hledám jak hledám, na to na co se chci zeptat v žádné diskuzi přesně nenalézám. Z iTunes Store mám staženou aplikaci a chci jí dát do iPhone. Dal jsem synchronizovat a po hlášce, že některé apps budou přemístěny (či smazány) se mi pár apps z iPhonu vytratilo. Včetně TomTom, která byla v iP uložena, když jsem ho kupoval,takže logicky ho nemám stažený (koupený) z mého účtu a nemůžu si ho stáhnout znova. Je možnost tyto aplikace nějak dostat zpět, jsou někde uložené?
Díky

Cyclope
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cyclope »

Pokud TomTom a ostatní zůstaly v iPhone po původním majiteli a nyní jsi si je vymazal, tak jsi o ně bohužel přišel. Jediným řešením by bylo, kdybys měl přístup k účtu bývalého majitele. Takto ti nezbývá, než si to zakoupit.

meloun

Příspěvek od meloun »

Ahoj, koupil jsem iphone od kamarada, ma v nem nejaky aplikace, ktere jsem chtel nechat, ale kdyz dam transfer purchased, tak mi to vyhodi nejakou hlasku, ze nemam autorizovany pocitac, a nemuzu je na nem prehrat, i kdyz jsem uz pocitac autorizoval.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Aplikace jsou vazane na uzivatele, ne na pristroj. Aplikace jsou koupene na ucet kamarada, nemuzes je prevest na svuj iTunes ucet. Naopak kamarad je muze pouzivat i na novem iPhonu.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Pierre
Host
Host

Příspěvek od Pierre »

Mám také problém s přenosem aplikací. V nedávné době jsem přešel z WIN na MAC a překopíroval jsem si všechny mé aplikace, které jsem měl zakoupené v itunes na WIN, ale asi nějak špatně a o některé jsem bohužel přišel a v iphonu je také nemám. Chtěl jsem se zeptat, je nějaká možnost ty aplikace, které jsem zakoupil a nemám v iphonu dostat zpět do itunes library? Doufám, že existuje nějaké lepší a hlavně rychlejší řešení, než prohlížet všechny faktury, co mi přišly a hledat aplikace, které v itunes nemám. Díky za jakoukoliv radu!
iPhone 5 32 GB white, iOS 7
iPad s retina displayem 64 GB white, iOS 7
iPod nano 4 GB silver, 2. generace
iPod nano 16 GB blue 6. generace
Apple TV

MacBook pro 13'' 2,4 ghz (mid 2010)
twitter: ptrbndr

cicolably

Příspěvek od cicolably »

no asi ťa nepoteším ale len cez iTunes a Appstore
klikneš na store-view my account-purchase history
a tam maš všetko čo si si zakupil aj free
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Pierre
Host
Host

Příspěvek od Pierre »

Tohle vím, ale to je ten dlouhý způsob, který mi zabere několik hodin, já bych potřeboval něco rychlejšího,jestli to jde...
iPhone 5 32 GB white, iOS 7
iPad s retina displayem 64 GB white, iOS 7
iPod nano 4 GB silver, 2. generace
iPod nano 16 GB blue 6. generace
Apple TV

MacBook pro 13'' 2,4 ghz (mid 2010)
twitter: ptrbndr

trevi
Host
Host

Re: Přenos aplikací z iPhone do PC

Příspěvek od trevi »

dodo_mt píše:Zacnem od konca.

2) Pripoj iPhone k PC > zapni iTunes > File > Transfer purchases from iPod teraz sa ti stiahnu vsetky tvoje applikacie do iTunes.

Ja jsem resil stejny problem a krok 2 mi pomohl - dostal aplikace z iPhone do iTunes. Nicmene resim problem se slozkami, mam v telefonu slozky, kde seskupuji programy podobneho zanru. Nyni chci nahrat do iphone pres itunes nejake nove programy, ty pridam v pohode do itunes, ale pro synchronizaci tohoto program do iphone musim zatrhnout v karte Apps "Sync Apps" - kdyz tak udelam, tak se mi vsechny slozky smazou a programy jsou vsechny vedle sebe, bez organizace. Nevidim jinou moznost jak to udelat - jak mam transferovat do itunes i slozky?

niky79

Příspěvek od niky79 »

Tohle lze delat jenom na jednom pc. Jakmile to chces udělat na jinem svém pc s iTunes, stane se přesně to, co popisujes. Proc? Protože apple ;-)

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

Prosím o radu, mám starý Iphone 3G 8gb, a potřebuji jej opravit - dostala jsem se po resetu do stavu, kdy mi padají všechny aplikace, co nebyly defaultně v systému. Abych to mohla provést, potřebuji přemístit aplikace do iTunes, jak tu píšete, ovšem tento proces nelze dokončit, po pár aplikacích se vše bezdůvodně přeruší a telefon se odpojí a sám připojí zpět, ale proces není dokončen, to samé když chci zálohovat data, co mám dělat? Moc tomu všemu nerozumím a nikdy sem iTunes moc nepoužívala. Díky za rady co dál. Bez možnosti nakopírovat jinou staženou aplikace a synchronizace a zálohy sem asi v háji.
iPohne 7 Plus Jet Black, 256 GB 11.4

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

vobec nie. Napis si ich mena na papier. Kedze kupa a stahovanie aplikacii sa viaze nie k TELEFONU ale k Apple ID a s konkretnym telefonom nesuvisia, tak je to v podstate jedno. Bohuzial sa ti vsak moze stat, ak su niektore vo vyssich verziach, tak uz ich nenainstalujes.

"nikdy som itunes nepouzivala" je hlupost... treba to robit a nebudes mat problemy.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

bedo.
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od bedo. »

Aliza, skús reštartovať telefón aj počítač, občas sa mi takto sám odpájal a pripájal iPod Touch, po niekoľkých reštartoch sa to umúdrilo a záloha sa dokončila.

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

Už sem zjistila, kde byl problém ohledně padání procesů v iTunes, USB hub to nějak nezvládal, tak sem to připojila napřímo do USB od desky, a dobré. Zatím jsem si stáhla vše z iphonu do itunes, rearanžovala, a asi 60 aplikaci vubec uz nevracim zpet, ted to dela v nějakých 3 krocích synchronizaci, čili zálohu a dál nevím co bude, asi to vidím tak na dorána. Bohužel je to pomalé. Ale snad se povede. Prosím o radu, když mám starý iPhone co byl první od T-mobilu jen 3G 8 giga, a chci novějši iOS, čili mám asi 3,4 či co a chci ten poslední možný pro tuto verzi, iTunes nabízí iOS 4.2, nevím proč ne vyšší 4řkovou verzi, ale aspoň tak, o jaká data přijdu a jak přesně postupovat, až se mi teď toto vše provede. Vím že udělám asi po všech aktuálních úpravách restart iphonu, a pak snad bude vše zase fungovat a aplikace mi nebudou padat. Pak bych mohla ten upgrade. iPhone není jailbreaknutý, je originál.

Děkuji za rady.

Ještě mám dotaz - jak dlouho trvá záloha a synchronizace aplikací, čili ty 3 kroky u obsazenosti dat cca 5,5 GB ?? Už se to zálohuje přes 3 hodiny a stále je to na začátku.

BaX
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od BaX »

1) Nejvyšší iOS pro iPhone 3G je 4.2.1
2) Pokud se jedná pouze o 5,5 GB dat, tak je doba 3 hodin neobvyklá - něco je špatně
    iPhone 7+ 128GB
    iPad 2 WiFi 16GB iOS 7

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

Už se dělá backup druhý den, bude to 22 hodin cca, ale prostě rušit to nebudu a počkám, potřebuji ten telefon funkční a jen s aplikacemi, které chci, mimo jiné se mi tím uvolní asi giga místo, dělám to tak jak je tam psáno, stáhla sem aplikace do itunes, zaranzovala, a dala Použít a začala synchronizace, píšou že krok 1 - 3 a ten první stále trvá, nevím co je špatně, dělám to prvně, ale vydržím dokud to nebude, nechci riskovat, že to bude celé znova další den, telefonu sem vypla simku a další den už bez mobilu být nechci.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak tohle opravdu není normální chování iPhonu, rozhodně by první krok neměl dělat tak dlouho. Jsi si jistá, že máš USB dobré, kabel že není špatný? Někde poškozený? Nemáš možnost vyzkoušet jiný kabel? I na sterém iPodu Touch první generace, který je srovnatelný po hardwarové stránce s iPhone 3G mi synchronizace trvala max pár minut.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

kabel mám od ipadu, čili by měl být spíš i lepší než horší, kdyby nenabíjel, tak by přece ani nefungovalo nic, nevím čím to je, ale říkám vydržím a pak napíšu, ale nemůže to být tím, že mi začaly padat všechny apps co nejsou defaultní? Právě tímto, že tahám novou aplikaci z itunes se to pokouším na radu přítele spravit, ale nikdy jsem backup ani synchronizaci zatím nedělala, naposledy to dělali v prodejně před x lety, kdy mi tam dávali momentálně v telefonu jsoucí iOS.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tady ani tak nejde o to, na co je ten kabel určený, všechny jsou stejné, ale může být někde přerušený. Nebo kontakty v iPhone dock konektoru můžou být porušené. Ono totiž napájení jde přes jiný drátek v tom kabelu, než synchronizace. Tam není jen jeden kablík v tom. Jako pokud se ti nedostal přes první krok po 22 hodinách, tak se ti nedostane vůbec, to nemá smysl, to může čekat i do nového roku. Nejdřív bych zkusila jiný kabel a provést synchronizaci znovu přes ten jiný kabel a pokud ne, tak bude chyba někde v tom iphonu, buď špatný dock konektor nebo něco na desce v iPhonu přímo.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Aliza
Host
Host

Příspěvek od Aliza »

aha tak to je asi jasny, mam totiz vadu, ktera se projevila az pozde tesne po zaruce a v tym miste nabijeni atd je praskly zadni kryt, takze to tam je asi cele v haji a tim padem se k datum nikdy nedostanu, je fakt ze stale mam jen asi 75% zalohy. V kolika asi souborech se zaloha tvori ja uz ji mam v mraky a poslednich 7 hodin to zalohuje nějaký mrně, takže se to vůbec nehýbe.

Tak sem to utnula a dala originál kabel od iPhonu, ten iPadovský je totiž prasklý v obalu a mám jen zalepený, aby drátky nešly ven, to je taky vada jejich, praskl velmi krátce po koupi, jejich výrobky ne vždy vydrží co by měly, já se o vše starám a pečuji a i tak sem dopadla jak sem dopadla.

Pokud to pojede opět pomalu, tak to vzdávám a holt nebudu mít iphone dokud nekoupím nový.

Edit v 16:01: Takže jen taková ta inicializace zálohy, kdy běží jen taková ta šikmopruhá čára trvala hodinu v tuto chvíli s druhým kabelem, netuším, zda je toto OK nebo ne, a zda mám čekat nyní na pokračování, kdy začíná pohyb kroku jedna na ukazateli, který sděluje kolik je zálohy hotovo, počkám půl hoďky a pokud se to nebude hýbat tak to asi vzdám.

Prosím o radu, kdo ví kam bych mohla zajít v Brně, a kdo by mi udělal zdarma diagnostiku, aby se zjistilo zda to jde ci ne, a pripadne zalohu plus opravu, aby aplikace nepadaly aspon to, kdyz ne upgrade. Bohužel ty částky na netu kolikrát jako na to nemám abych dala x litrů jen za nějakých pár chvil času pro zjištění, zda má cenu s tímto iphonem něco vůbec dělat nebo ne.

Kreicao

Příspěvek od Kreicao »

Ahojse,

chci se zeptat, jestli zakoupené aplikace můžu nahrát do telefonu své manželce i když má svoje Apple ID? Případně návod.

Díky

Kreicao
:beer:

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Na jeji apple ID nemuzes. Musel by jsi se na jejim telefonu prihlasit pod svym apple ID. Aplikace nejsou mezi ID prenositelne.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Kreicao

Příspěvek od Kreicao »

Takze staci se u ni prihlasit, aplikace nainstalovat a opet ji vratit jeji ID?

Diky :)

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

a tak to budes delat pri kazde aktualizaci aplikaci... atd.

nekde tu o tom je psano, hledej...
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Na Appstoru buď přihlášený přes Apple ID na které nakupujete.

Na iCloud a další věci pak každý pod svým.

Akorát si pak v nastavení/AppStore/ vypněte to automatické stahování.

Taky doma používámé na nákup moje Apple ID které je na všech zařízeních.
Akorát na svých je ještě přihlášená na svoje Apple ID, kvůli iCloud, iMessage atd

Lze prostě mít jiné Apple id pro AppStore a jiné pro iCloud zároveň ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Kreicao

Příspěvek od Kreicao »

No parada, diky za odpovedi :)

Odpovědět