Co říkáte na nový iOS7?

Hrabatko
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Co rikate na novy iOS7?

Příspěvek od Hrabatko »

Predpokladam,ze na podzim pri predstaveni noveho Iphone (5S nebo 6),apple oznami jeste nejakou tu novou funkci,ktera bude pouze a jen pro nove predstaveny iPhone.

jackb
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od jackb »

vitam zmenu v designe, ale nie som si isty, ci je prave takato spravna...
MacBook Pro late 2010
iPhone SE 128GB

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

Deco28 : vzdy najnovsie funkcie dostavaju najnovsie zariadenia a starsie o jednu generaciu ako to bolo napriklad zo siri iphone 4s a ipad 3 I ked par mesiacov nato predstavili ipad 4.

V ios 7 je podla mna hlavnym tahakom airdrop a ten dostali vsetky nove zariadenia ale
ipad 3, iphone 4 je uz bez podpory myslim ze iphone 4s airdrop dostal ale niesom si isty.

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

Po nadšení u mě přišlo docela zklamání, že AirDrop nebude dostupný pro 4S a iPad3... fakt nechápu.. Rozumím, že potřebujou lidi přimět aby kupovali nový HW ale tohle se mi fakt nelíbí. Možná to ale nebude až tak super funkce jak se zdá. Komu budu potřebovat poslat fotku, tak využiju iMessage (pokud teda nezruší možnost posílat fotky). Nicméně těšil jsem se, že si budu moct snadno poslat video z iP do iPadu..

ls8
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

V porovnání s ostatními výrobci telefonů je zázrak, tři roky starý iPhone4 a dva roky starý iPhone4S vůbec dostávají nový systém současně s novými modely, byť ochuzený o některé krajové funkce...
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

ls8

Příspěvek od ls8 »

Určitě, celkově se iOS 7 zjednodušením vzhledu přiblíží k Windows Phone. Mě se WP designově vždycky líbil :).

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

Ale jooo, podpora je fajn. O tom se tady bavit nechci. Když ale vím že ta podpora je, a mám druhý nejnovější model tak očekávám všechny funkce, když je s takovou pompou prezentují ;) Je to čistě marketingový tah, protože např. AirDrop bude na iPadu mini, ale na 4S ne...

ls8

Příspěvek od ls8 »

Samozřejmě, že to je marketingový tah, co by to bylo jiného? Stejně jako proč iPhone4 nedostal Siri, panoramatické fotky a Apple turn-by-turn navigaci, proč iPhone 3GS nedostal WiFi hotspot atd. Když tytéž funkce na těchto modelech bez problémů fungují s 3rd party aplikacemi. Ale musím to říct novu - v porovnání s uživateli jiných značek jsme na tom ještě dobře.

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

To Tukan: Zatím nemá, ale až bude iOS 7 vypuštěn natvrdo, bude to pravděpodobně současně s novým iPhonem...
Edit: sorry, odpovědi ostatních byly rychlejší...

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Tedy by asi tezko na soucasnem HW ukazovalo neco co na nem za par mesicu nepojede. Tedy vse co jede nyni na iP5 na nem temer s jistotou pojede i nadale. ;)
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

air drop zduvodnovali novym wi-fi adapterem, ktery ma Ipad 4, Iphone 5 a Ipad mini

l333v
Host
Host

Příspěvek od l333v »

Me se to docela libi je to zmena kterou jsem necekal jediny co se mi moc nelibi jsou ty pastelove barvy novych ikon vypadaji jak vystrizene z barevneho papiru a dost lacine jako z cinske kopie ale celkove se mi libi multitasking notifikacni centrum a 3d pozadi, jen si nedokazu predstavit jak moc bude IOS7 narocny na baterii a celkove na iphone 5s/6 a nevim jak si zvyknu na nove safari popripade hledani ikonky nastaveni nebo tak protoze prodelali graficke zmeny ale na vsechno se da zvyknout, celkove jsem nadseny a libi se mi co porad dokazi ozivit a vymyslet a vylepsit. Jen uz budu nucen koupit novy IP protoze moje stare 3gs uz je holt pomaly a stary.

Ballin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ballin »

Heej, je aj JB pre 7.0 alebo bude ? Alebo netreba lebo ako pozeram sbsettings implemented xD
Pro krásu těla naletí člověk na ošklivost duše.

Étienne Bonnot de Condillac

charlie77
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od charlie77 »

Je to fakt parádní, ale chybky tu samozřejmě jsou. Jsou zde vidět drobné lagy a tak..nefungují mi např klávesové zkratky.
Jinak omezení na iPhone 4 a 4S nebudou skoro žádná!! Jen filtry ve fotoaparátu nepůjdou na iPhonu 4/4S přímo v živém náhledu, ale v ůpravě fotek už ano. Samozřejmě iPhone 4 nenabízí panorama mód. Další a posledním omezením je tedy AirDrop.
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink
Apple iPhone 6S, 64GB, gold
Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB

DJDoom
Host
Host

Příspěvek od DJDoom »

Mám 7čku na iPhone 4 a jako... Znatelné zpomalení oproti 6.1.3.
Záložky v Safari téměř nepoužitelné (fakt se to šíleně seká). Zbytek jde v pohodě používat, ale je to prostě pomalé.

Jinak parádní iOS. Včera jsem si v podstatě koupil nový mobil. Zatím nemám téměř žádnou výtku, snad jen to, že opět nejde vypnout všechny aplikace v multitaskingu najednou.

A ještě se chci zeptat - na home screen mám ten spodní bar s 4 ikonama (zprávy, telefon, hudba a mail) podkreslený šedou lištou, zatímco ve všech prospektech a fotkách na Apple.com je podkreslený průhlednou. Kde je chyba? Je to tím, že mám 4ku, nebo něčím jiným?

Jinak co jsem zatím vypozoroval - některé designové prvky na 4ce nejdou (např. to pohyblivé pozadí, nejspíš ta průhlednost některých prvků, atp.)

fAUSt
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fAUSt »

Nemohli by jste někdo někam uploadnout ty tapety z iOS 7 ? :)
iPhone 6S 128 GB Space Grey
iPad Mini 2 16 GB WiFi Silver
MacBook Air 13" Early 2014, OS X El Capitan

Slimák
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Slimák »

Když včera představili iOS7, tak jsem byl příjemně překvapený designem. Ale co si nyní již hodinu hraju s beta 1, musím za sebe říci, že větší příšernost, lacinost a naprostou zmatečnost jsem snad neviděl. Jedním slovem hrůza. Notifikační launchbar je naprosto příšerný a vůbec nezapadá do konceptu, origininalita odemykání je taktéž pryč. Ikony jsou příšerné. Celá struktura "Nastavení" je po designové stránce (grafika i mačkání textu na sebe) naprosto otřesná. Nemohu říci jinak, než, že jsem totálně zklamaný...

Ten jejich multitasking úplně k ničemu. Stále chybí kompletní zavření aplikací. Divně se to celé posunuje a pro ukončení aplikace je potřeba posun zastavit a poté teprvé táhnout prstem pro zavření app. Spousta nabídek je na úkor přehlednosti a co se naprosto vytáčí, jak se v podnabídkách na sebe tlačí veškeré nadpisové písmo a volby "zpět".

Jediné, co se mi snad zalíbilo, je Safari, Obrázky, Hodiny, Kalkulačka, Poznámky, Hudba, Game Center, Počasí a AppStore.

Pardon, jdu blejt :D Nic ve zlém, ale aby se mi při prohlížení fotografií zobrazoval neustále bílí podklad a všude se mi cpala bílá, tak to je na mě moc. Dále při přohlížení fotografií na šířku se úplně hloupě zvětšila nabídková horní lišta, opět na úkor zobrazení fotografie, takže se vám kus lišty cpe do samotné fotografie. Pane Ive, pochcal bych vám hlavu... :Bravo:
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express

hrubesdusan
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od hrubesdusan »

DJDoom píše:Mám 7čku na iPhone 4 a jako... Znatelné zpomalení oproti 6.1.3.
Záložky v Safari téměř nepoužitelné (fakt se to šíleně seká). Zbytek jde v pohodě používat, ale je to prostě pomalé.

Jinak parádní iOS. Včera jsem si v podstatě koupil nový mobil. Zatím nemám téměř žádnou výtku, snad jen to, že opět nejde vypnout všechny aplikace v multitaskingu najednou.

A ještě se chci zeptat - na home screen mám ten spodní bar s 4 ikonama (zprávy, telefon, hudba a mail) podkreslený šedou lištou, zatímco ve všech prospektech a fotkách na Apple.com je podkreslený průhlednou. Kde je chyba? Je to tím, že mám 4ku, nebo něčím jiným?

Jinak co jsem zatím vypozoroval - některé designové prvky na 4ce nejdou (např. to pohyblivé pozadí, nejspíš ta průhlednost některých prvků, atp.)

Taky by mě zajímalo, proč je spodní bar neprůhledný.
iPhone X 64 GB CZ
Macbook Air 13" Retina 2018
Watch 4 44mm
Airpods

WebScript
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od WebScript »

Restore na MacBooku Pro prebehol rýchlo a bezproblémov (10 minút), iPhone vcelku rýchlo nabehol a hneď bola vidieť zmena v designe. Aktivačná obrazovka bola zmenená. Ohľadom control centre, tak sa mi strašne páči, ale ešte by mohli pridať možnosť vymeniť niektoré funkcie za iné (ale to už by bolo možno až moc na 1 novú verziu :) ). Celkovo som spokojný, ale bol som trošku zarazený, že občas laguje ako 3GS na iOS6 pri plnej záťaži. Mimo toho, keď to opravia tak nevidím výrazné problémy, len občas padne iMessage pri posielaní fotiek a raz sa mi respringol v menu. Už sa teším na Golden Master verziu, tam už by to všetko malo byť opravené.
Celkovo iOS stratil svoju eleganciu a svoje prvky, ktorými sa výrazne odlišoval od ostatných mobilných OS. Zmena bola potrebná, predsa sa pozerať už niekoľko rokov na tú istú obrazovku len v inom HW a s drobnými vylepšeniami človeka už omrzí. Celkovo som potešený zo zmeny.
iPhone 5 32GB Black iOS7 | MacBook Pro 13,3" 2012 Intel Core i5 4GB RAM | iPhone 4 16GB White

jojosr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jojosr »

Chcem sa spytat, ako funguje to blokovanie hovorov a sms?
Diky
macbook pro 13", i5, model 2011, OS Maverick 10.9.1, iPad Mini Retina, 128 GB, Wifi Cellular.

vertex
Host
Host

Příspěvek od vertex »

cele zle
Naposledy upravil(a) iTukan dne úte čer 11, 2013 10:05 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: piš normálně...

capalm
Host
Host

Příspěvek od capalm »

jojosr píše:Chcem sa spytat, ako funguje to blokovanie hovorov a sms?
Diky

Jo, přečti si zkušenosti, které jsou jako téma výše.
___

Já si nemohu pomoci, ale nechápu, proč kombinují windowsy a androida, když bylo kolem tolik talentovaných konceptů např tento: http://www.theverge.com/2013/1/15/3877078/ios-7-could-be-like-this-concept a oni udělají něco, co vypadá směšně na černém iP a celkem zajímavě na bílém iP :-)

Celkem se mi to líbí, vypadá to zajímavě, ale jak každej nadává nudnej design po x let, tak mě to zase nepřišlo tak zlé. Určitě to chtělo změnu, ale změnu ne tak ráznout, tímto šli zcela pryč od svého revolučního Photoshop designu. Redesign si to zasloužilo, ale ne takovýto. Přijde mi to jako spousta aplikací na kamarádově Nexus 4ce.

Teďka budou dva tábory, zarytí 6xx a překvapení 7xx. Časem to odladí, pojede to hezky svižně. Trochu mě zarazilo, jak to nejde moc na iP 4 a 4S. To i iOS 5xx a 6xx snad jede lépe na iP 3GS. Tentokrát je tu rozdíl trochu propastnější a i přesto, že už iP 4 má hodně slušný HW na iOS systém. Ale tohle je trochu přehnaný poznatek, neboť jde o betu a ještě se bude hodně odlaďovat.

Mám o prázdninách zálusk na 4S a určitě pojedu na 6xx JB :-)

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

jennydrums píše:Po nadšení u mě přišlo docela zklamání, že AirDrop nebude dostupný pro 4S a iPad3... fakt nechápu.. Rozumím, že potřebujou lidi přimět aby kupovali nový HW ale tohle se mi fakt nelíbí. Možná to ale nebude až tak super funkce jak se zdá. Komu budu potřebovat poslat fotku, tak využiju iMessage (pokud teda nezruší možnost posílat fotky). Nicméně těšil jsem se, že si budu moct snadno poslat video z iP do iPadu..

Photo stream bude podporovat aj video, takze si v pohode ;)
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Ja som teda viac sklamaný ako nadšený. Dúfal som, že niečo urobia s tým úložiskom, keď aj Cloudovo. Je predsa nemožné, že neviem do reply mailu vložiť tabuľku, alebo PDFko.

Dizajn zatiaľ neriešim, je to subjektívne, plus som ešte nevidel na vlastné oči. Mám ale pocit, že princíp jednoduchosti Apple je preč.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Na iPhone 5 sa mi sedmicka zacala velmi pacit. :) Uz sa tesim na nu. Videt, ze sa s tym fakt dost pohrali.

Video iOS na IP 5:

http://youtu.be/lIq1uDSfcOI
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

dungeon
Host
Host

Příspěvek od dungeon »

Ta za me max. spokojenost. iOs vypada uhlazene. Skoda ze di sms nepridali QR jako ma treba bitesms ale stim jsem ani nepocital. Jinak prvni beta slusny. Zatim sni nemam zadny vetsi problem a i baterka pomerne drzi dobre.
Obrázek
Obrázek

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Tak zatím si říkám že je škoda, že nemám iPhone 3Gs. Nemohl bych na iOS 7 updatovat a měl bych klid. Takhle ho tam určitě dřív nebo později nahraju i když se mi designově vůbec nelíbí :/ Kdybych chtěl flat design tak jsem si mohl pořídit WM který jej má konzistentně napříč systémem. S ikonami starších aplikací (které se snažili přiblížit původnímu UI) budou nové ikony vypadat jak pěst na oko.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Tak autori apps tie ikony urcite dorobia casom do stylu ios7.
Skor to bude vadit tym, ktori neprejdu na ios7.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

WebScript
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od WebScript »

Pokiaľ som si dobre všimol, tak Xcode 5 Pre-Release ponúka nové políčko ikonky "iOS 7 iPhone Retina", takže je dosť pravdepodobné, že developeri pridajú iba novú iOS 7 ikonku a na starom iOS to bude zobrazovať starú ikonku a na novom novú. Aspoň tak som to pochopil
iPhone 5 32GB Black iOS7 | MacBook Pro 13,3" 2012 Intel Core i5 4GB RAM | iPhone 4 16GB White

a.man
Host
Host

Příspěvek od a.man »

Lidi, můžete mi říct kde najdu tu "klíčenku" na hesla? Měla to být náhrada za 1password a pod. Měla tam být taková aplikace ne?
Nějak to nemůžu nikde najít.
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.

elka

Příspěvek od elka »

Nedával si pozor :) To byla řeč o Mavericku.

Rossik
Host
Host

Příspěvek od Rossik »

Mal som 7beta a dal som teraz naspat 6ku. Musim povedat, že 6ka mi príde viac elegantnejšia. 7mička je taká nejak menej ergonomicka, menej jednotná ale na druhú stranu vidím v nej velký potenciál. Je to predsa len beta a ked vychytajú nejake muchy, pár vecí zmenia (napr. ten otrasný dock) tak si na nu určite zvyknem. Vyslovene škaredé sa mi zdajú veci ako:
-dock, zaberá až moc dolného priestoru na obrazovke, tým pádom to ničí wallpaper
-odomykacia obrazovka, celé zle, je to moc nevýrazné
-phone app- číselník vyzerá moc lacne, mohli by sa s tým viac pohrat
Keď bude aj finálna verzia dizajnovo takáto jednoznačne pôjdem do jailbreaku aby som nejako zmenil prostredie... To je teda môj názor :D

mylan
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od mylan »

a.man píše:Lidi, můžete mi říct kde najdu tu "klíčenku" na hesla? Měla to být náhrada za 1password a pod. Měla tam být taková aplikace ne?

Nemá to byť aplikácia, je to doplnok Safari. Heslá sa ti synchronizujú cez iCloud naprieč iOS a Mac OS X.
Nastavenia > Safari > Autofill http://i.imgur.com/5EC9jkx.png

sprs
Host
Host

Příspěvek od sprs »

a.man píše:Lidi, můžete mi říct kde najdu tu "klíčenku" na hesla? Měla to být náhrada za 1password a pod. Měla tam být taková aplikace ne?

Nastavenia -> iCloud -> Kľúčenka

a.man
Host
Host

Příspěvek od a.man »

Aha,sem lama.Diky :good:
Edit:
Ješte mě napadla jedna lamácká otazka, :oops:
Jedu na té verzi ios7 označené číslem iPhone,2_7... Je to verze CDMA.
Ted sem si toho až všimnul. Může to být nějaký problém? Sice sem nic nezaznamenal, ale nevím jestli je to v pořádku. Mam model A1429
Děkuji.
E2: ale podle téhle tabulky by to melo byt o.k ne?
http://support.apple.com/kb/ht3939
IP 5 16G, white, T-mobile, nonJB, FW 6.1.4
Testuju iOS 7 bety.

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Re: iOS 7 beta - zkušenosti

Příspěvek od mrzic »

Zobrazit video na http://youtu.be/ZYrpQ75Gc5s
Kód do fóra: [youtube]ZYrpQ75Gc5s[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

cicolably

Příspěvek od cicolably »

inú, by si tam nenahral,takže klud
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

celkem se mi líbí, jen mě mrzí, že poměrně zásadní věci, kvůli kterým mám JB, nijak nepřibližuje, možná že Apple pustí tvůrce aplikací víc do systému, ale asi zázraky se čekat nedají....

Roman_Pe
iPhone expert
iPhone expert

Re: Co říkáte na nový iOS7?

Příspěvek od Roman_Pe »

To pochybujem, že by ich nechali viac zasahovať do systému svojimi app. To by iOS nebol už tak bezpečný ako je.

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White

Odpovědět