iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Odpovědět
Lukáš Valenta
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Lukáš Valenta »

Ahoj Pavle,
máš bohužel smůlu na špatné kusy. Podobně jako jeden můj kamarád. Má iPad 3. Generace, oPhone 5, iPod Nano a iMac. Z toho iPhone reklamoval 2x (pokaždé kvůli čočce na fotoaparátu) a iPad jednou - hned, co mu přišel - vadný displej. Ale, dal na moji radu a koupil to přímo v Apple Online Storu, tskže měl zařízení během několika dní (méně než týden)
Zřejmě je to tím, že je nějaká špatná série a telefony z ní stále dostáváš. Těžko říct.
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Re: iPhone 5 - reakce, zkušenosti

Příspěvek od kotelník »

Jojo taky mam same dobre zkusenosti.

Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 4 Beta
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

pilarpavel
Host
Host

Příspěvek od pilarpavel »

Díky za reakce. Co se týká koupě přímo z appstoru, určitě tak příště učiním. Operátora mám O2. Chyba na jeho straně zcela jistě není, jelikož ta nokie ,,za tisíc korun,, je vybavena 3G. Abych to uvedl na pravou míru, tak ceníková cena nokie je možná 3.000 Kč, bylo to symbolicky řečeno, tak mě snad nikdo teď nebude chytat za slovo. Nicméně o Nokii to tady není.

Příspěvěk jsem zde neumístil proto, abych pobouřil milovníky applu či se zde nesmyslně hádal, jako na jiných forech, zda IOS či Apple.

Pouze má třeba někdo podobné zkušenosti (hlavně se špatným signálem) a úspěšně problém možná vyřešil.

Telefon jako takový mi jinak neškutečně vyhovuje, jelikož to není pádlo jako ostatní androidí telefony, je monolitický a úžasný do ruky. Jestli jsem in, když mám apple, tak na to já úplně kašlu. Hledal jsem kvalitu za nemalou sumu peněz a bohužel jsem trochu zklamaný.

Takže přemýšlím, zda telefon užívat s vypnutým 3G a normálně volat a 3G zapnout jen na inernet či maily, či opět reklamovat. Říkám si však, že u zařízení, které by mělo být jedničkou na trhu by člověk neměl dělat kompromis.

Hezký den všem.

Pavel.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Rozhodně reklamuj znovu, když budeš reklamovat 3x pro stejnou vadu, tak pak se můžeš rozhodnout, jestli chceš peníze zpět nebo ne. Je to fakt smůla. Apple bohužel poslední dobou nemá kontrolu nad kvalitou výroby a jde to značně vidět všude. S iP 5 je více problémů, než s předešlými modely.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

pckiller
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od pckiller »

to: pilarpavel

Ahoj, mám /mal som/ podobný problém ako ty /operátor t-mobile sk/, aj som v tomto vlákne o tom písal. Čo pomohlo mne, bolo vypnúť 3G a používať iba edge..., resp. problém mi "vyriešil" ios 7 beta, je tam vyšší baseband proti 6.1.4, a problém so stratou signálu nepociťujem /3G mám samozrejme stále zapnuté/.
iPad 4 3G 16 GB White FW 10.3.3 Telekom SK
iPhone XS Max 64 GB Silver FW 13.3 JB Orange SK
iPhone 6S plus 128 GB Space gray FW 12.4 JB Orange SK
ATV 2 FW 5.0 (5.1.1) JB
MacBook Pro 15" Unibody Mid 2012

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Taky si přihřeju polívčičku. Už mám třetí iPhone 5. Koupil jsem ho přímo přes apple store. Poprvé jsem reklamoval vadný power button a v zápětí znovu, protože jsem objevil nějaké vadné pixely. Na druhou stranu musím říci, že reklamace proběhla vždy bez nejmenších problémů a do 3 dnů jsem dostal nový kus. Tak snad ten třetí bude již poslední... Jinak s telefonem mám jen dobré zkušennosti.
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Nevím jak u O2 ale u T-Mobilu je ten problém u hovorů způsoben jejich funkcí HD-Voice, kdy hovor probíha jako datový přenos a to pouze přes 3G a když je signál špatný tak to dělá dané problémy. Případně pokud je zapnuté 3G a je pouze Edge.
Tato funkce není u všech mobilu ale iPhone 5 je jeden z nich.
Takhle bych iPhone musel reklamovat pořád. Nakolik pomůže nový iOS a změna basebandu nevím ale doufám že ano.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

pilarpavel
Host
Host

Příspěvek od pilarpavel »

Homebutton cvaká normálně tak hlasitě, nebo je to pouze u mě??
Naposledy upravil(a) Metalgirl dne ned črc 28, 2013 8:50 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Beta je jen pro vývojáře a není to jen pro srandu králíků, pro ostatní uživatele není, proto se zde po ní nepoptávej, neporadíme ti, jak dostat betu do iP bez vývojářské licence.

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

OT: poznámka Metalgirl: neřekl bych že mluví o softwaru.. A dopředu se omlouvám jestli to tam bylo ale tys to smazala (taky možnost :D)

pilarpavel: jenom u tebe ;)
Naposledy upravil(a) Metalgirl dne ned črc 28, 2013 9:37 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Ano, smázla jsem to. :D

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

Je toto normalni? Vyple wifi, gps, a automaticky jas na minimum a nabijim 3x denne :(
Obrázek
iPhone Xs Max 256GB • iOS 12
iPad Air 2 128GB + LTE • iOS 12
Macbook Pro 13 2017 Touch Bar a Touch ID 3,1GHz procesor
Vždy jsem uměl milovat, ale až
APPLE mi ukázal pravou lásku!

speedman
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od speedman »

Nie, nie je.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

A nevíš jak udělat restore bez obnovy dat a obnovit fotky,kontakty a sms? nic vic nepotrebuji...Diky

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

pilarpavel píše:Takže přemýšlím, zda telefon užívat s vypnutým 3G a normálně volat a 3G zapnout jen na inernet či maily, či opět reklamovat. Říkám si však, že u zařízení, které by mělo být jedničkou na trhu by člověk neměl dělat kompromis.

Hezký den všem.

Pavel.

Nebo máš prostě smůlu, kdy se nacházíš na okrajovém místě 2G/3G. Já to moc dobře znám od přítelkyně – když vykuknu z okna, chytnu 3G (2–4 čárky), ale baterka letí strašně rychle dolů. Zalezu dovnitř, skočí EDGE, ale když telefon nechám položený, sem tam chytne 1 čárku 3G, avšak když ho odemknu, hned skočí EDGE. V jiné místnosti mám plný signál EDGE, jenže ping je tak vysoký, že mi na všech stránkách často vyskakuje timeout. Bohužel je to takové podivné místo no, třeba by se tam jiný telefon choval jinak, nevím. Uvažuju, že kvůli tomu opustím Vodafone a přejdu, k T-Mobile (HSPA+ stabilně v celém domě). I na úkor toho, že si mi sníží FUP z 4 GB na 1 GB. Pro zvědavé – ne, nemá Wi-Fi.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

Slimák
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Slimák »

Musim konstatovat, ze mam stejny problem jako Pavel, jinak s iP5 velka spokojenost. Jedine reseni je vypnout 3G a vse funguje bez problemu. Muzeme za to podekovat T-Mobilu ala zkurvena feature HD Voice. Nastesti se mi to stava jen v Holesovicich a to obcas, kdyz jedu vytahem, zvlastni, ze na okrajich Prahy jede vse jak z praku.

Sent from my iPad 4 using Tapatalk
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express

Max87
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Max87 »

Bl4de píše:A nevíš jak udělat restore bez obnovy dat a obnovit fotky,kontakty a sms? nic vic nepotrebuji...Diky

V tejto vete si odporujes :) Bud si restorenes iphone a nastavis ho ako novy - nebudes mat nastavenia, kontakty, smsky, appky, proste cisty system a potom si ho syncnes s iTunes a dostanes donho kontakty, appky, hudbu, fotky(bez smsiek a nastaveni). Alebo po restore das obnovit iPhone zo zalohy, obnovi sa ti vsetko do povodeho stavu ako pred restore(smsky,nastavenia).
Alebo tretia moznost, spravit backup, zistit, ktory subor je databaza smsiek cez backup extractor, spravit restore bez obnovy, syncnut, aby si dostal veci spat a prepisat databazu smsiek tym ulozenym suborom...Tretiu moznost som skusal teoreticky(nasiel som nejaky soft, ktory mi urcil dtb smsiek, potom som to nechal tak. Mozno sa daju vygooglit nejake navody na tento postup)
- iPhone X 256GB, iOS 11.1.2
- iPhone 6S 64GB iOS 11.1.2(dev)
- iPhone 5 32GB, iOS 10.3.3(dev)
- MacBook Pro 13,3", late 2011, macOS Sierra 10.12.6

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

Hale a kdyz na icloud hodim jen kontakty,sms, kalendar a vypnu Dokumenty a data tak by to melo byt cisty ne? Ten bordel z JB zustava v datech ne? Diky

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Věci z JB se zálohují? O.o Odkdy?

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ano, nastavení některých tweaků a app se opravdu do iCloudu zálohují, třeba nastavení sbsettings, lockinfo, bitesms.

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

Presne jak rika MG a funguje to tak snad od prvnich zaloh iphonu do itunes tedy uplne od zacatku. Proc tu asi radime neobnovovat iphony ze zaloh? :) nikdy nevime jestli tam byl/je JB a jestli by to tazatel vubec poznal :))
I will maintain an attitude of open-mindedness.

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Tak do iTunes je jasné že se to přetahne, ale do online uložiště.. Tak ok, jsem zas o něco chytřejší :D

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Už jsem x krát ukládala a obnovovala z iCloud a pokaždé, když jsem nainstalovala tweaky z JB zpět, byly nastavené tak, jak jsem je měla před restore. To znamená, že se musí nastavení ukládat i do iCloud. Sama jsem tím byla překvapená, ale když po restore a obnově z iCloud se mi opět objevila numerická wifi a numerický ukazatel síly signálu operátora, tak se to nějak muselo dostat do iCloud a z iCloud zpět.

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

A kdyz nevidim nejake chyby z jb a nedelam znova jb, tak by to snad nemelo nejakou neplechu delat v telefonu ne?

makomar
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od makomar »

Mam jeden Tip k zamyšlení. Kdysi jsem četl že přes vytočení nějakého kódu přes telefon šlo udělat numerické WiFi a signál i na telefonu bez JB. Sbsetings to uměl jen zjednodušit. Tím pádem je možné že se tato volba ukládá jako holé nastavení telefonu. Nikoliv zbytek tweaku z JB.
Vzhledem k tomu že nikdy neobnovuji ze zálohy nemohu potvrdit chování po obnove u jiných tweaků.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ale ne už numerickou wifi. Jak říkám, zálohuje se to i obnovuje se to. Minimálně sbsettings, lockinfo, bitesms. Ty po restore a obnově byly nastavené tak, jak jsem si je nastavila předtím. Nemusela jsem je nastavovat znovu, protože si prostě svoje nastavení uložili do zálohy a s ní se to i obnovilo. Mluvím ze svých vlastních zkušeností a nemám důvod si vymýšlet. Nemám důvod tady psát fantas magorie, ale kdo nechce, nemusí mi věřit, nikoho nenutím.

Bl4de: Může i nemusí. Třeba zkusit.

vermut
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od vermut »

MG: Já mám to samé takže to tvůj výmysl není! Stává se mi i to, že např. nějaký tweek který jsem užíval na iP4 a nenainstaloval jej rovnou po obnově do iP5 ale až po nějaký době tak to nastavení je pořád uložený. Jasný, je to jen u app a tweeků který jsem v telefonu měl už dřív.
iPhone 2G 8GB - probíhá renovace....
iPhone 3G 16GB
iPhone 4 16GB Black
iPhone Xs 64GB Gold
IPad 2 16GB White
IPad Air 16GB Space Grey

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

Vy čo máte iPhone 5 16gb ste spokojny s kapacitou či je to málo?zažujem kúpu tak sa pýtam.ak to sem nepatri tak sa ospravedlnujem! ;-)
iPhone 11 pro 256gb space grey
iMac 21,5 (Late 2012) osx Mojave
iPhone 7 Black 256gb. O2 sk
iPhone SE Gold 128gb O2
Macbook late 2007,13'3 White,3gb ram ,HDD 250gb,OS X LION
iPhone 4S White 32gb iOS 7.1.2 JB-Pangu 1.0.0
iPhone 3GS 16gb iOS 5.1.1 JB Jailbreakme.com

mirke21
Host
Host

Příspěvek od mirke21 »

Ahoj, ja mam 16 GB a je to malo. Stale zapasim s nedostatkom miesta a to dokopy v tom mobile nic nemam. Ak chces kupit 5ku, tak minimalne 32GB. Moj dalsi iPhone bude 32GB a viac.

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

je to individualne.zbytocna otazka.neda sa na nu odpovedat.

ked rad hrajes hry ktore su 3d a maju kvalitne textury a mas ich viac v telefone je 16gb malo..

videa dost zaberaju...
dalej hudba..

naozaj individualne
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

Matko882
Host
Host

Příspěvek od Matko882 »

Ako je možné že na IPhone 5 black mám dve mini bodky na lesklom ramceku a na bielom iPad mini nič...veď ten lesklom ramcek by mal byt taký istý nie? Na obidvoch používam silikonovy obal

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

tak pod jeden se Ti dostal bordel, který to poškrábal a pod druhý ne. Nějak jsem ten dotaz nepochopil.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

Matko882
Host
Host

Příspěvek od Matko882 »

Máš pravdu nato som si mohol odpovedať sám...je pravda že Mini-ho mám len doma narozdiel od iPhonu

Viola73
Host
Host

Příspěvek od Viola73 »

Neviem či to patrí sem, ale nenašiel som to nikde. Mám taký problém že sa my automaticky resetuje heslo apple ID každý týždeň niekedy aj častejšie. Robí sa to asi mesiac, dva, už neviem vymislieť stále nové heslo. Je to niečo v nastaveniach?

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Zeptám se jaký typ je u sklíčka displeje?
Zde píší že Corning Gorilla Glass http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5-4910.php na produktové stránce GG ale značka apple není: http://www.corninggorillaglass.com/prod ... th-gorilla
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Petr1234
Host
Host

Baterie iphone 5

Příspěvek od Petr1234 »

Je normální mít u iphonu 5 využití kolem 5 hodin ? Není to málo ?
Naposledy upravil(a) Metalgirl dne pát pro 27, 2013 9:02 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Zbytečně nám tu zakládáš nové téma, sloučeno sem.

Jam3ss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jam3ss »

Záleží, jak jej využíváš. Mě taky tak průměrně vydrží 5-6h a to mám 3G zaplé nostop(navíc přepínaní 2G, když není silný signál),wifi,GPS(občas) a hraní her(příležitostně). Hlavně, aby mi ten den vydržel od rána do večera až dojdu domů.
iPhone 5S 16GB Champagne Gold Obrázek

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

iPhone 5 má slabou výdrž a v rozmezí 5-6 hodin využití je takový max průměr
Manual iPhone

Chr1s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Chr1s »

Já si na výdrž nemůžu stěžovat :Yahoo!: běžně mám využití kolem 7 hodin a pohotovost cca 2 dny. Téměř pořád na wifi, 3G vyplé (stejné je jenom někde), hudba, pár desítek minut hovorů a nějaká ta smska, něco někdy vyfotím a to je tak vše, takže říkat, že má iP5 slabou výdrž no nevím :wink: jinak jsem na iOS 7.0.4

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Víš ona WiFi žere nejméně a pokud nechodíš na net vůbec přes mobilní data, tak to se pak není co divit.
Na 5S mám stejnou vydrž co ty a to mám zapnuté všechno včetně 3G a LTE a na net chodím i přes dané mobilní data.
A hlavně když někdo poslouchá hudbu při vypnutém displeji, tak to se taky ve využití ukáže.

Prostě na 5 stejné nastavení a výdrž o 1-1.5hodiny méně než u 5S
Manual iPhone

Chr1s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Chr1s »

Nemuzu porovnavat 5sko nemam, ale ze by vydrzel o hodinu, nebo hodinu a pul dyl na baterce, tomu se mi nechce verit, nekde jsem i cetl ze je to stejne, ba ne horsi jak 5ka. Jinak iP5 ma nejdelsi vydrz ze vsech modelu co jsem mel (zacal jsem na 3Gcku).

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Odpovědět