iPhone 4 mikrofon
-
- Host
iPhone 4 mikrofon
Zdravim. Mam dotaz ohladom mikrofonu na mojom iPhone. Pri telefonovani raz ide raz nejde. Pri nahravani v diktafone vsetko ide plynulo. Bol som v servise, vravreli mi, ze to nebude mikrofonom, ale pravdepodobne nieco na doske. Neviete mi s tym poradit, kde by sa to dalo dat opravit??? V zaruke uz bohuzial nieje. Ďakujem.
Re: iPhone 4 mikrofon
Take se pridam s problemem s mikrofonem. Jestlize se nekomu vola, tak mne neslysi. Jestlize jde o prichozi hovor, tak problem neni. Pomaha prepnout na hlasity reproduktor. Po prepnuti na tichy hovor jiz mikrofon dal funguje. Nenapada nekoho, cim to muze byt a predevsim, jak sse tohoto problemu zbavit? Restart iPhonu nepomohl. Diky moc
-
- Host
Kompletni obnoveni iphonu pres DFU. Pokud nepomuze, tak nejspise zakladni deska. Mozna i zkusit vymenit mikrofon
Naposledy upravil(a) jackherrer dne čtv črc 25, 2013 9:01 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: necituj predchozi prispevek. upraveno
Důvod: necituj predchozi prispevek. upraveno
Ja si rikam, jestli to neni jen SW vec, protoze funguje spolehlive, nejde pouze pri odchozich hovorech a to jen za predpokladu, ze ho neaktivuji prepnutim na hlasity odposlech. Kdyby to bylo HW, tak by snad nefungoval pri jakekoliv prilezitosti, ne? Ale treba se pletu... V kazdem pripade diky
-
- Sons of Jailbreak
Zdar, podlo se to nekomu vyresit? Mam stejny problem...
IPhone 3G
IPhone 3GS
IPhone 4 sn0wbreez CFW 5.0.1 + Redsn0w unt. JB + Gevey PRO
IPhone 5
IPhone 3GS
IPhone 4 sn0wbreez CFW 5.0.1 + Redsn0w unt. JB + Gevey PRO
IPhone 5
Ahoj,mám stejný problém,při nahrávání videa,při Shazamu/Soundhoodu a při diktafonu mikrofon jede krásně ,ale když volám tak nejde slyšet vůbec nic :/
-
- Mírně pokročilý
Vyzkoušejte, jestli nemáte špinavý 3,5 JACK, jestli se to nechová jako by v iPhonu byly vražený sluchátka je tam nějaký čidlo, mě to tak dělalo... ideální testovat během toho kdy to blbne, já na to přišel, když jsem to dával do docku a najednou to začalo fungovat ...
-
- Starý pes fóra :)
Jde o problém auidio čipu 10C0 který má za úkol převádět zvuk do GSM signálu. Je třeba čip přepájet popřípadě vyměnit stává se to po pádu iPhone ale i jen tak z ničeho nic.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
-
- Mírně pokročilý
Mám stejný problém. Pomohlo když jsem dal hovor na hlasitý odposlech. Ale teď to málokdy pomůže. Z 5ti hovorů mi ten mikrofon nejde třeba 3x. Jsem z toho hotovej....
-
- Host
Chyba je s audio ic čipom na doske..staci vypodlozit respektivne polozit na čip nejaku umelinku (napriklad zo starej sim karty) vo velkosti cca 2x2mm ktory bude tlacit na ten čip,.na to sa da naspat ten pliesok. Ak to nepomoze treba dat dolu zadny kryt, zavolat na druhy telefon a skusat ten mikrofon tak ze budete tlacit s prstom na dosku v mieste toho cipu a skusat kedy mikrofon zareaguje, ja som musel zatlacit dost silnejsie a tak som to vypodlozil este nieicm a potom moze este pomoct zadny kryt ze bude na to tlacit kedze to bude viac vypodlozene. Ale skusal som zapalit zapalku a prilozit nachvilku k tomu cipu, okolote cipy a odpory som zakryl aby sa neroztavili kontakty..takze neviem presne co z toho pomhlo. Tolko k mojej skusenosti s audio ic cipom
-
- Mírně pokročilý
Ted jsem taky vypodlozil ten cip. Uz to funguje ALE nefunguje mi cidlo na naklaneni telefonu...
-
Chlapi toto co děláte je chvilková záležitost a dost amatérská ) jedině čip přepájet
-
- Mírně pokročilý
Tak dalsi problem, iPhone se mi chova jako vypnuty, nereaguje tak po 15 min. Kdyz si na nej zavolam z jineho telefonu tak to vyzvani ale iPhone nic. Musim udelat restart drzenim home+sleep.
Ano, je to amaterska prace ale volal jsem do opraven vsichni to tak delaji. Cip prepajet neumi...
Ano, je to amaterska prace ale volal jsem do opraven vsichni to tak delaji. Cip prepajet neumi...
-
- Host
Hele skus tiez vypodlozit gyro cip a ked nepojde tak skus acelerometer..ten je tiez vedla procesoru ..
-
- Mírně pokročilý
Diky, zkusim to. Ale to me ted trapi nejmin. Spis bych potreboval poradit co stim "uspanym" telefonem. Ted ho nabijim a je v pohode, probudi se v pohode.
-
- Host
Podla mna to ten cip bud jeden alebo druhy moze mat suvislost s tym probudenim...proto by som to skusil.
-
- Mírně pokročilý
Zkusim to. Jenom dalsi poznatek, kdyz to mam ted napojeny k napajeni (k PC) tak neni problem. Odpojim to a blbne to
-
- Host
Tak mám ten samý problém, při hovoru jak odchozím tak příchozím mikrofon funguje z 10 hovoru cca 6x. Dnes jsem odnesl mobil na reklamaci, mám ho od prosince 2012, doufám že mi vymění kus za kus
EDIT: iPhone vyměněn za nový kus
EDIT: iPhone vyměněn za nový kus
iPhone 4S 16gb White
-
- Host
Dobrý deň, tiež mi nefunguje mikrofon, ten dole.. začaloto tým, že som zapojil do telefonu transmiter, a ten mi najprv niečo zrobil s HB.. tak som rozobral tel, skontroloval,či nieje odpojený konektor na HB. no tam problem nebol.. po následnom zložení telefónu, mi nešiel mikrofón. a tiež telefonsa zapína tak, ako keby bol stale pripojený ten transmiter..
nieako som s tým špekuloval, no HB už ide ale mikrofon stále nie.. čo myslíte, kde bude chyba? v celom dock konektore? či iba mic., alebo niečo s doskou?
nieako som s tým špekuloval, no HB už ide ale mikrofon stále nie.. čo myslíte, kde bude chyba? v celom dock konektore? či iba mic., alebo niečo s doskou?
-
Může být problém jen v mic, ale osobně bych měnil celý dock, je to mnohem méně pracnější a míň se toho může pokazit a rozdíl v ceně není takový (vzhledem k dalším nákladům, doprava, čas...).
> > > www.PDA-Prislusenstvi.cz < < <
Sháním pro sestru Iphone 4, narazil jsem na nabídku za pár korun stím že v odchozích hovorech nejde mikrofon. Nejdřív mě napadlo že bude v pytli část vysílací části. Někdy se stane že něco odejde a telefon v určitých pásmech nefunguje. Ale pak jsem narazil na tipi že to bývá čip co se stará o převod audia. Zkoušel ho někdo místo vypodložení prohřát horkovzduchou pájkou že by si líp sednul? Můj názor je že pokud pomůže vypodložení tak potom se pravěpodobně odrtrh nějaký kontakt a prohřátím by mohl sednout zpět (pokud se odtrh jen cín..)
-
Nevím co myslíš ve zmínce odchozí hovory, ale pokud to je Audio čip 10C0, tak ty slyšíš ale druhá strana Tě neslyší. Prohřátí nepomůže protože čip je zakápnut lepidlem, dle mé zkušenosti je třeba tento čip přepájet popřípadě vyměnit za druhý.
-
- Host
zdravím mám rovnaký problém že mi nefunguje mikrofon na ip 4 ,, pri videach ano ten navrchu ale pri diktafone a hovoroch nie ,, iba ak pri hovore zapnem hlasitý odposluch ,, ten čip som podložil ten ktorý je pri procesore a vôbec nepomáha ,, podložil som aj konektor je to tam všetko dosť natlačené a nič :/ ,, dá sa stym niečo ešte spraviť okrem prepájkovania??
inak pre zaujimavosť to aj niekto na SK robí? ak hej tak to stojí hádam viac ako ten telefon nie?
inak pre zaujimavosť to aj niekto na SK robí? ak hej tak to stojí hádam viac ako ten telefon nie?
Happle - Nokla - Mrkvosoft
-
No, snad jedině vyměnit kompletně osazený Dock port. Jinak mě už nic nenapadá.
> > > www.PDA-Prislusenstvi.cz < < <
-
- Host
Ja som menil cely dock s mikrofonom a žiadna zmena ..
-
- Host
Zdravím Vás přátelé,
měl jsem stejný problém jako vy a zjistil jsem, že onen číp 10C0 je někde uplně jinde, než se zde píše. Místo, které se musí podložit je vedle procesoru (viz. odkaz na video). Obrazek od lukasuhrik ukazuje, že se má podkládat čip GSM, ale ja musel podložit čip pro mikrofon, tedy 10C0, ten, co naleznete ve videu.
https://www.youtube.com/watch?v=prSZ9yJnofY
měl jsem stejný problém jako vy a zjistil jsem, že onen číp 10C0 je někde uplně jinde, než se zde píše. Místo, které se musí podložit je vedle procesoru (viz. odkaz na video). Obrazek od lukasuhrik ukazuje, že se má podkládat čip GSM, ale ja musel podložit čip pro mikrofon, tedy 10C0, ten, co naleznete ve videu.
https://www.youtube.com/watch?v=prSZ9yJnofY
-
- Host
myslím že všetcia sme podkladali tento čip ale mne to nepomohlo..
-
- Host
mne pomohla vymena docku s micrakom,
-
- Host
stejný, při volání na hlasito jakš takš slyšet jsem, normálně ani ň...
kdo mi ho opraví, zahrnu ho zlatem
kdo mi ho opraví, zahrnu ho zlatem