Vyšel iOS 7.0 - zkušenosti, chyby, rady

Odpovědět
onlycheck
Host
Host

Re: Vyšel iOS 7.0 - zkušenosti, chyby, rady

Příspěvek od onlycheck »

Jak odmitnu hovor pri zamcenem telefonu? Je tam jen zeleny posuvnik

Unown
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Unown »

Jako vždy - jednou zmacknuti sleep tlačítka ztisi vyzvánění a vibrace a dvojí zmacknuti odmítá hovor..

wolf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wolf »

Uz mi 2x spadlo nastaveni v menu,taky pri uprave kontaktu mi to spadlo a posledni bug,zjistil jsem ze mi nefunguje hlasity odposlech u hovoru :( nekdo dalsi kdo ma stejny problem?

Unown
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Unown »

jechi píše:mám naistalovaný ios7, při psaní jakých koliv textů dělá problém. Kouše se a nemohu správně psát. chtěl jsem se zeptat, že bych ho zkusil přeinstalovat. jestli není nějaká chyba. děkuji za pomoc.

Mel jsem to samé - bylo to tím, ze jsem dělal update OTA. Udělej restore a nebo v nastavení obnov iPad/iPhone do základního nastavení. Ověřeno

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Mne obcas padne apka Nastavenia. A pri tom sa vymazu statistiky pouzivania.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

mkbn
Host
Host

Příspěvek od mkbn »

Tak jsem to dnes nainstaloval na 4:
1. ztratil se mi vlastní ringtone - v iTunes vidím, že je v telefonu, ale tam ho nikde nemůžu najít.
2. nejedou vibrace. Vůbec. Nikde.
Obojí mi docela chybí.

Ještě by se mi líbilo, kdyby šlo v dolní liště vypínat i data (měl jsem JB a tam jsem to hojně využíval, jsem často v cizině). Holt budu muset zase do nastavení.

3. App store tvrdí, že je vše aktuální, co mne zděsilo, např. Skype si udržuju ve verzi 3. Ale neodpovídá to skutečnosti, v storu je Skype 4.12, já mám pořád 3.0.1.

Edit:
Tak na některé jsem přišel:
1. Tóny: ztratil je iTunes, stačilo je vložit do iTunes znovu, smazat z telefonu a nahrát znovu
2. vibrace - asi HW záležitost, zřejmě nesouvisí s iOS7. Viz https://discussions.apple.com/thread/24 ... 5&tstart=0 - zaseklý vibrátor, lze uvolnit pokepáním, pokud ne, pravděpodobně se přilepil na lepící kroužek, musí se odlepit ručně (http://www.ifixit.com/Guide/Installing- ... tor/3145/1).
3. AppStore pořád blbne.
Naposledy upravil(a) mkbn dne ned zář 22, 2013 6:24 pm, celkem upraveno 2 x.

wolf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wolf »

tak ono to asi proběhne jako pokaždý když se dělají větší změny, zanedlouho se objeví update na 7.0.1. , ktery vyresi vetsinu (nebo mozna vse) toho, co se tu resi...doufam...

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

wolf: Kolikrát co se tu řeší s čím já nemám problém, a potom někdo může zkoušet říkat čím to je..

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

Tak dalsi poznatek, s iOS7 mi ubyva baterka, kdyz je mobil na nabijecce, a zaroven naviguju. Jinymi slovy, UZ nezvlada mit pustene iGo a zaroven se nabijet. :(
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

dá se vůbec v telefonu vymazat album z hudby? v ioS6 to šlo přejetím prstu, v ioS7 to nejde?

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

barri
Host
Host

Příspěvek od barri »

cczero píše:dá se vůbec v telefonu vymazat album z hudby? v ioS6 to šlo přejetím prstu, v ioS7 to nejde?

Hele, jde to asi jen u jednotlivych skladeb.
 iPhone 5s 16GB - Space grey
 iPod Shuffle 2GB - Gold
 Retina Macbook Pro 2014

Unown
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Unown »

Někde sem viděl ma obrázcích ze tam měli krásný obrázek počasí, já tam mám jen textovou podobu, neví někdo jak to zprovoznit graficky? Jinak iPad míni WiFi only
Obrázek

rychlik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rychlik »

k tomu počasiu na iPade... neviem kde si to videl graficky ale ja to mám tiež "len" textovo... ak chceš graficky tak o to požiadaj Siri... napr. "tell me about the weather outside" alebo "show mi today weather"....
iPod Touch 2G 8GB --> iPhone 2G 16GB --> iPod Touch 4G 8GB --> iPhone 3GS 16GB --> iPad Mini 16GB WIFI --> iPhone 4S

iPad Mini Retina 16GB + iPhone 5C 8GB iOS 8

Windows 7 Professional SK 32bit

barri
Host
Host

Příspěvek od barri »

Grafické počasí v ios 7 v not. centru NENÍ.
 iPhone 5s 16GB - Space grey
 iPod Shuffle 2GB - Gold
 Retina Macbook Pro 2014

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Safari na iphone.
Ak si prepnete nejaku stranku do rezimu "Na citanie", tak sa neda menit velkost pisma. V ios6 to slo. A to nehovorim, ze kto to nepozna, tazko pochopi ikonu k comu to je.
Mozno ta velkost ide zmenit v nastaveniach nejakou zmenou velkosti dynamickeho textu, ci co, ale kto ma sakra zistovat co to je. Toto nebyvalo zvykom u applu. Chcem pouzivat a hned.

Zacinam mat pocit, ze je to krok spat tento system. Nemyslim grafikou, ako funkciami a intuitivnostou a vobec celkovym "duchom" systemu :-(. Co bolo dobre je prec.

Edit: ide to tou dynamickou zmenou textu. Ale to je zmenene vseobecne v systeme, napr v spravach. To ja ale nechcem. V spravach my vyhovuje bezna velkost.

Fakt zle. Cim viac ho, ios7, pouzivam, tym viac som sklamany zo zmien. Proste miznu bez nahrady dobre veci. A su nahradene nepouzitelnym riesenim. Vid kalendar v oznam. centre, zase na nic fungovanie automat. jasu display-a, samotny kalendar a vobec.
Sklamanie je kazdym dnom vacsie.

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

naco nieco nahravat do ip? staci pozadie stiahnut cez safari

a ja som zase nadseny.a to mam pls iphony od 2gcka
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

Sajfi
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Sajfi »

Tak po pár dnech používání jsem si už docela zvyknul. Ale dvě věci mi vadí. Při zamčené obrazovce nejde jednoduše odmítnout hovor (já vím, že přes power button by to šlo, ale ...) a druhá věc je ta, že nejsem schopnej zjistit, jak zobrazit text u přehrávané písničky. V 6.1.4 to bylo rovnou přes obrázek alba, ale v 7 to nějak nejsem schopnej najít ... :-( Jde to vůbec ???

Dadejs
Host
Host

Příspěvek od Dadejs »

Ta čtečka v safari mne taky zklamala. Jsem měl velikost písma vychytanou a teď se to najednou nedá nikde nastavit. Nevíte někdo, jestli to nemá někde nějaký nastavení?

krabicka3
Host
Host

Příspěvek od krabicka3 »

krabicka3 píše:Tak dalsi poznatek, s iOS7 mi ubyva baterka, kdyz je mobil na nabijecce, a zaroven naviguju. Jinymi slovy, UZ nezvlada mit pustene iGo a zaroven se nabijet. :(

Zapomnel jsem rict, ze tento problem mam s neoriginalnim kabelem z DealExtreamu (ikdyz ukazuje indikator nabijeni, ale pise, ze prislusenstvi neni original). Dneska jsem to zkusil s originalnim kabelem a vse ok.
iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue, iPad Pro 12.9 (2018) 512GB Cellular Space Gray, Apple TV

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

Celkem se mi vzhled iOS7 libí, mám rád takový minimalistický design, až dodavatelé aplikací doladí to, že jich spousta má staré klávesnice a staré ikony, přestane to být takový kočkopes a bude to fajn, ale galerie, to je hrůza, nejen že nikoho nenapsalo, že by se mohli nové fotky přidávat na začátek, místo nakonec (až tam bude několik set fotek, bude to fakt paráda listovat), ale třeba při listování v galerii, fotka jako vždy poskočí doleva a nahoru, to vypadá hrozně. Celkem lituju, že jsem nepočkal. BiteSMS, Prefix a photoalbums++ mi hodně chybí.
Ale co mi přijde jako zásadní chyba, je, že nelze smazat v telefonu, v hudba.app, mp3 album co se tam nahraje přes itunes, se skřípěním zubů beru to, že to jde aspoň přes itunes. Ale co je horší a zatím si nevím rady, je, že jsem kdysi stáhl přes itunes v telefonu album, co teda bylo tenkrát v nějaké akci zdarma, obsahuje 3 skaldby a 3 videa. Tenkrát jsem to stáhl, jen tak pro zkoušku, hned smazal , jak v telefonu, tak v itunes v pc a už jsem to nikdy neřešil a neviděl. No po restore, nastavení telefonu, jako nového zařízení, nahrání dvou , mp3 alb, koukám, že to tam najednou je, tedy v telefonu, absolutně nechápu, kde a jak se to tam vzalo, když to nemám ani v knihovně itunes v pc, ale nacpalo se to jak do hudby, všech 6 souborů, tak ty 3 videa do videa.app, nelze se toho zbavit nijak, v telefonu vůbec, a když to vidím v itunes, v položce zařízení – hudba, tak možnost to smazat, tam není.

Obrázek

Obrázek

Jak je vidět na obrázku, je to jakoby v cloudu, ale když to stáhnu, tak se možnost smazat ukáže, ovšem po té, je to tam uplně stejně, jako na obrázku, tedy zase jakoby v cloudu. Třeba ty videa, takto, i když tam fyzicky nejsou, zabírají 60 MB.
Měl by někdo radu, co stím, reset? Moc se mi nechce vše zase nastavovat znovu a když dám obnovu ze zálohy itunes, tak to tam zase bude určitě. Nebo lze udělat zálohu, bez zálohy hudba.app a videa.app? Otázka je, jak se to tam vzalo, když v pc to není a tedy se to tam při synchronizaci zase vrátí..
No a hlavně to ani v itunes obchodě už není, napadlo mě to zkusit nově stáhnou z obchodu a pak smazat, jestli by to šlo, ale už to tam dávno není.

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

nemas nahodou iTunes match zaplateny?
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

iTunes match určitě zaplacený nemám, nikdy jsem to ani nezkoušel použít, dokonce se o to ani nezajímal.

mabarcz
Host
Host

Příspěvek od mabarcz »

Me pomohlo vypnout tyto volby... Nastaveni - iTunes a App Store - zobrazit vse (hudba, videa).

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Dadejs píše:Ta čtečka v safari mne taky zklamala. Jsem měl velikost písma vychytanou a teď se to najednou nedá nikde nastavit. Nevíte někdo, jestli to nemá někde nějaký nastavení?

Nastavenie - vseobecne - vwlkost textu

To ale nohuzial meni aj ine texty. Napr. v spravach. Plus zvacsenie textu je moc male aj na max. hodnote.

Drago
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Drago »

cczero

settings - music - show all music -> off
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek

Mato1985
Host
Host

Příspěvek od Mato1985 »

to Unown: staci kliknut na pisany text o pocasi a vyskoci ti aj graficke pocasie

Lukáš Valenta
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Lukáš Valenta »

Sajfi píše: druhá věc je ta, že nejsem schopnej zjistit, jak zobrazit text u přehrávané písničky. V 6.1.4 to bylo rovnou přes obrázek alba, ale v 7 to nějak nejsem schopnej najít ... :-( Jde to vůbec ???
kliknu na obrázek alba. A zobrazí se.
Obrázek
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

drago .. díky moc .... je to pryč, teda je to pryč fyzicky, nebo to jen není vidět?

videa jsem udělal to stejné a jsou pryč

mabarcz
Host
Host

Příspěvek od mabarcz »

Jak jsem psal o neco vys... me pomohlo vypnout tyto volby... Nastaveni - iTunes a App Store - zobrazit vse (hudba, videa).

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

mabarcz, teď tam koukám a vypnuté to má, tedy asi jsem to vypnuté i měl

Unown
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Unown »

Mato1985 píše:to Unown: staci kliknut na pisany text o pocasi a vyskoci ti aj graficke pocasie

Mě to nejde :(

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

Unown, na iPade to nejde samozrejme, iba na iPhone a ine kde je Apple appka na pocasie ;)

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/ - now Free
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Tak sem taky hodím pár svých názorů a postřehů...

1.) Občas spadne Nastavení (to už bylo zmíněno). Předpokládám, že to odstraní další verze...

2.) Osobně z nové grafiky nadšený nejsem. Tolik vychvalovaná jednoduchost se ve spoustě aplikací změnila spíše v nepřehlednost. Typickou ukázkou je podle mě Mail, Obr.galerie a Kalendář.

3.) Ke kalendáři mám asi největší výhrady. Je to věc, kterou používám denně a velmi intenzivně. Ale to je hrůza! Především moje oblíbené měsíční zobrazení. Dříve tam byly vytečkované dny, kde byly události. Potud to je sice stejné, ale bohužel při tapnutí na určitý den se již nezobrazí dole výpis všech událostí, nýbrž se to přepne do denního zobrazení, kde musím skrolovat od začátku do konce, abych se dozvěděl, co tam vlastně mám. Co je ale skutečně příšerný je to, že ani tak se nedozvím přesný začátek události, pouze přibližný, podle časové osy. To musím na tu událost tapnout znovu! Fakt hrůza a grafika na prd.

4.) No a ke kalendáři se váže ještě jedna věc. V notifikační liště se v denním přehledu vůbec nezobrazí celodenní události (dost používám) a nejde v ní skrolovat napříč dnem. Takže pokud se ráno podívám, tak už se z toho denního přehledu nedozvím, že třeba večer tam mám nějakou událost. Tyhle dvě věci jsou pro mě NAPROSTO NEPOCHOPITELNÝ a podle mě je to totální BOTA od Applu. V podstatě díky tomu, je mi notifikační lišta na nic a prakticky ji nepoužívám. Fakt obrovské zklamání.

5.) Objevil jsem jeden bug. Pokud chci někomu mailem poslat video, které jsem natočil, tak pokud si ho otevřu normálně v galerii, dám sdílet mailem, tak se to tváří, že všechno funguje v pohodě, dokonce se mi otevře mail, kde to vido mám v příloze a po odeslání se ozve dokonce klasický tón a napíše mi to, že je mail odeslaný, ale není. Alespoň mi to takhle blbne u gmailu. Musím si otevřít mail, video vložit v něm a pak to jde...

Čili za mě zatím 2 hvězdy z 5.
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Viktor. Tak toto presne vadi aj mne. Absolutne nechapem. Podobne neprehladna je aj galeria...
divne a necakane od applu.

miro1309
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od miro1309 »

Funguje niekomu avizovaná synchronizácia notifikačného centra medzi zariadeniami? Mne nejako nie. Pokiaľ upozornenie odstránim na iPhone, na iPade aj Macu zostane. Musím ho mazať na každom zariadení zvlášť.

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Mně to funguje normálně: iPhone-iPad-Mac... Samozřejmě jedu přes iCloud, který mám na všech zařízeních zapnutý.

Anndy: Já jen doufám, že to je záměr a Apple si takhle připravuje prostor pro další vylepšování. Až za rok vyjde iOS 8, tak zase ten "kompars" v sále bude tleskat tomu, jak tam vrátili některý původní věci a vylepšili třeba notifikační centrum ;-)
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

soumrak
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od soumrak »

doufejme, jinak to totiz vypada, ze do smrti zustanu na iOS 6 :D

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Este jedna chyba. Po kazdom vypnuti a zapnuti iP, sa objavi hlaska, ze aktivacia imessage moze byt spoplatnena. Ake immesage funguju stale.

Zemlicka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zemlicka »

keby nahodou niekto nevedel tak rozdiel medzi obrazkami je trojite stlacenie homebuttonu.

Obrázek
Obrázek
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)

Odpovědět