Vyšel iOS 7.0.2

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Re: Vyšel iOS 7.0.2

Příspěvek od byeen »

@2L8 ja niesom z tych, ktori vypnu vsetko na smartphone kvoli baterke, takze som si trochu pocital o spotrebe, a prave parallax ma minimalnu spotrebu podla testov. Lokalizacne aj 3G mam pozapinane, a obnova na pozadi je off, pretoze tomu nerozumiem.

Neviete niekto hodit trochu svetla na tu obnovu polopate? Naco to je dobre, alebo co to ma zlepsit? :)

Inac 3dni vydrz, nadhera :)
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB

geronimo_cz
Host
Host

Příspěvek od geronimo_cz »

po problemech s imess se ukazuje dalsi problem, a tim je itunes.. celej dnesek nejdou nakupovat pisnicky.. nekdo stejnej problem? cetl sem o tom rano na netu a u me to nejde taky..
iPhone 6 Plus 128GB Gold
Asus VivoTaB 10.1 64GB 3G
Macbook Pro 13,3 2012 OSX 10.10
AppleTV 3
Justbeats by Dr.Dre
Pebble

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

INak pri tom prehliadani fotiek sa mi este stale stava, ze sa mi sem tam zasekne .. musim iba home buttonom vyjst .. :( A ani po resete ... A dnes mi zamrzol, ked mi niekto volal ...
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

byeen píše: Lokalizacne aj 3G mam pozapinane, a obnova na pozadi je off, pretoze tomu nerozumiem.
Neviete niekto hodit trochu svetla na tu obnovu polopate? Naco to je dobre, alebo co to ma zlepsit? :)

to by zaujímalo aj mňa, viete to troška niekto vysvetliť? :)

yantarek
Host
Host

Příspěvek od yantarek »

byeen píše:
yantarek píše:Jsem majitelem iPhone 5 a vlastně jsem byl k upgrade donucen. Udělal jsem to i na iPad.

Moje zkušenosti:
iPad OK - dá se
iPhone - docela zásadní problémy:

1) zvýšila se výrazně spotřeba i když je vše vyplé,
2) při zavření pouzdra se telefon nevypne - teda mám tím na mysli obrazovka. Před upgrade zhasla i když jsem Tlf přiložil k uchu. Nyní ne!! - výrazný vliv na spotřebu.
3) minimálně 1x za tři dny musím telefon na tvrdo vypnout a zapnout, protože se něco kousne.
4) Po upgrade automaticky telefon při probuzení vyžaduje heslo. Naštěstí heslo bylo stejné jako PIN a tak jsem ho odemkl. Nemouhu přijít na to, kde to zruším.

Takže nejsem nikterak nadšen. Jestli někdo víte jak na mé problémy, prosím pomozte.
Díky

Nastavenia--Vseobecne-- Passcode Lock (mam to po anglicky, tak len laicky prelozene).

A ked je toto zasadny problem, tak ja uz neviem :D

Co sa tyka nevypinania displeja, reklamovla by som ho, zrejme ti nefunguje senzor vypinania displeja, co neni urcite chyba iOS.

Po akom dlhom case hodnotis spotrebu baterie?

Díky za radu, jsem už asi slepej, ale - samozřejmě jsem našel tuto záložku, ale při své "inteligenci" mne nenapadlo napsat heslo a počkat - nicméně, když jsem tentokrát počkal, tak jsem se dostal do další obrazovky a nastavil to. Stejně by mne zajímalo proč se tam heslo automaticky při upgrade objevilo. Ale ještě jednou díky. Jak je vidět problém to není :good:

Senzor - no, ještě těsně před upgrade to fungovalo, po ne, tak nevím???

za cca 12 hodin provozu (asi 15 minut volání) vybyto na 42%.
jv

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

Leonko píše:
byeen píše: Lokalizacne aj 3G mam pozapinane, a obnova na pozadi je off, pretoze tomu nerozumiem.

to by zaujímalo aj mňa, viete to troška niekto vysvetliť? :)

Takze mam k tomu nejake info:

V zasade ak je to zapnute, tak sa iPhone nauci podla toho, ako casto, v akom presnom case zapinas konkretne aplikacie. Ak sa to nauci, teda napr ze rano vstanes a zapnes si prvy Facebook, tak on refreshne obsah predtym alebo v tom case presnom aby sa zobrazili co najaktualnejsie info. To iste aj RSS reedery, twittery, stock exchange, rozne news app.

Takze docela handy vec ak napr citas rano spravy :) Urcite si to zapnem a otestujem na dlhsie.

Popravde neviem, ci developeri nemusia tuto funkciu zahrnut do svojich apps, alebo to iOS robi automaticky so vsetkymi apps.
iPhone 5 white, 64GB

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

aha :) najprv som myslel, že je to niečo napr akože mám zapnuté imo a na ňom ICQ, a že mi na skrytom pozadí obnovuje kto je online offline a hneď aj príchod správ,... alebo napr správy do mailu. A že toto sa dá zapínať/vypínať (obnovovať).

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

ono v podstate funguje takisto multitasking ako v iOS6 s tym, ze je tam pridana ta future, ze si iP trackuje tie veci co spominam vyssie. Ale je to take, ze sam som z toho jelen :D

Ked mate k tomu este dakto daco povedat, sem s tym ;)
iPhone 5 white, 64GB

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Včera jsem na mém iP4 udělal update na iOS 7.0.2 a po opětovném nastartování telefonu, mám některé aplikace ve stavu čekání...(viz screen).

https://www.dropbox.com/s/0klwlfg89ktbit3/Photo%2002.10.13%2020%2008%2044.png

Aplikace nejde otevřít ani smazat. Když si však danou aplikaci najdu v AppStore a dám open, tak se normálně otevře, takže to vypadá jakoby to zamrzlo v nějakém stavu a nemůže se to hnout..Zkoušel jsem restart telefonu, ale ten nepomohl..

Neví někdo, jak to vyřešit? Existuje jiná cesta než restore + obnovení zálohy z iCloudu?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

amdatlon1
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od amdatlon1 »

Možno je to len update aplikácie, skús zrušiť v appstore update danej aplikácie a znova update
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

No v AppStore se ty aplikace tváří jako aktualizované, tzn. nabízí pouze možnost open. Když na to kliknu, tak se aplikace normálně otevře.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

byeen
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od byeen »

toncek nemas nahodou zapnute automaticke stahovanie aktualizacii? Skus pozret v iTunes v nastaveniach, skusil by som to vypnut a zapnut...
iPhone 5 white, 64GB

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

Nastaveni-Obecne-Vyuziti

tam se ti ta app zobrazi?? Presto ji lze take vymazat
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Automatické stahování aktualizací zapnuté nemám.

@tvosi:

Tam se aplikace objeví a jdou i smazat. Zkusil jsem tak smazat jednu. Na jejím místě se pak objeví jakoby prázdná ikonka. Po restartu telefonu už tam ta aplikace není. Jenže takhle přijdu i o data té aplikace, ne? Lze pak z iCloudu obnovit data jednotlivých apps?

Navíc tento problém mám tak cca u 20 aplikací a opakovat tento postup pro každou by bylo zdlouhavé. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

DropaDred

Příspěvek od DropaDred »

musím povedať, že mám pocit, že 7.0.2 na mojom 4S žerie viac baterky, mám trošku problémy s tým, že niekedy nesynchronizuje s itunes (ostane to na kroku "Čaká sa na spustenie sychronizácie")...a nakoniec vyhodí tabuľku "iPhone sa nepodarilo synchronizovať, pretože sa nepodarilo spustiť reláciu syncrhonizácie." pomôže len potom vytiahnúť a dať späť káblik...neviem, taká divná je 7.0.2ka

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

Mna by zaujimalo ci sa vam zobrazuje vedla aktualizovanej aplikacie bodka. Mam nastavene automaticke stahovanie aktualizacii a davnejsie pri asi predposlednej bete sa mi vedla aktualizovanej aplikacie zobrazila mala bodka. Na iPade sa bodka zobrazuje na iPhone momentalne nie. Da sa to niekde nastavit?
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

toncek píše:Automatické stahování aktualizací zapnuté nemám.

@tvosi:

Tam se aplikace objeví a jdou i smazat. Zkusil jsem tak smazat jednu. Na jejím místě se pak objeví jakoby prázdná ikonka. Po restartu telefonu už tam ta aplikace není. Jenže takhle přijdu i o data té aplikace, ne? Lze pak z iCloudu obnovit data jednotlivých apps?

Navíc tento problém mám tak cca u 20 aplikací a opakovat tento postup pro každou by bylo zdlouhavé. :)

jj smaze to vsechno...pokud mas problem u vice appek, tak bych udelal restore a zalohu z cloudu
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

JJ už to taky vidím, jako nejjednodušší řešení.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

Ronaldok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ronaldok »

Přes aplikaci SoundHound sem si vyhledal pisnicku, dal otevrit viTunes pro nakup a vse ok. Dneska kdyz sem si chtel znovu podivat na to album tak mi iTunes Store ihned spadne po otevrení, ukoncení aplikace ani restart telefonu nepomohl. Nechce se mi delat cela preinstalace systemu :( je naka rada jeste? Diky

mentorek
Host
Host

Příspěvek od mentorek »

Potřebuji radu , od nasazení verze 7.0.0 nebo i ted ve verzi 7.0.2 se mi jednou za 3-4 dny stane že vytáhnu telefon chci ho zbudit a ono na mě kouká jen jablko na černé obrazovce :( telefon ale během pul minuty naběhne do plně funkčního stavu (nemusim zadávat ani PIN) Máte predstavu co to je? Na 6.1.3 to nedělalo a dělal jsem čistý přechod přes DFU a vše od začátku .Diky

DropaDred

Příspěvek od DropaDred »

a tiež doplním, že prvý-krát pri update a restore z 7.0 na 7.0.2 mi nezálohovalo uložené hry a podobné veci, na iOS6 som dal restore a aj dalo update s tým, že som zapol napríklad míny a dokonca otvorilo v stave, ako keď pred updatom a restorom :/

sefko88
Host
Host

Příspěvek od sefko88 »

U mna to robi na iOS 7.0.2 taku vec,ze ked mam 8% baterie tak sa mi telefon vypne...robi to aj niekomu inemu? Mam IP5..

Rann
Host
Host

Příspěvek od Rann »

Sefko:

Mne dělá i to, že mám 15% baterie a vypne se mě telefon, jakmile dam iPhone na 5 vteřin do zásuvky, nakopne se a pokračuji dál a ukazuje mě 14%. Bohužel nemám iPhone přímo od Apple, ten by mě to vyměnil myslím si velice rychle za nový kus, no mám to od iStyle a ten by chybu baterie opravoval klasickým způsobem a to si nemůžu dovolit mít iPhone víc než 3 dny v opravě. Nevím čím tj., dělalo to i na iOS 6 a ted občas i na iOS 7
Obrázek iPhone 6S Space Gray | 64 GB
Obrázek MacBook Air 11'' | 128 GB | 4 GB RAM (rok 2011)

TDa
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od TDa »

Bohužel nemám iPhone přímo od Apple, ten by mě to vyměnil myslím si velice rychle za nový kus, no mám to od iStyle

Když to máš od Apple tak stejně reklamuješ v iStyle

si nemůžu dovolit mít iPhone víc než 3 dny v opravě

Když si nemůžeš dovolit nemít iPhone více než 3 dny, tak počítám že pro tebe peníze problém nebudou - za iPhone 5 dáš zálohu 10 000 a za den půjčení dáš zhruba 20 korun. Za 4S je to záloha 8 000 a míň za den.

permonik
Host
Host

Re: Vyšel iOS 7.0 - zkušenosti, chyby, rady

Příspěvek od permonik »

Ahoj,

nestává se někomu, že se během hovoru, když je telefon u ucha rozsvítí display a přepne se telefon na hlasitý odposlech?
Já toto pozoruji na iOS 7.0.2 na iPhone 4S, ale zaznamenali jsme to i na iPhone 5.
Já instaloval čistou instalaci, na iPhone 5 aktualizace přes wifi.
Díky!

mberdych
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od mberdych »

Jo, uz se mi to parkat stalo. IO7 jsem daval cistou a pak updatoval na 7.02. Od updatu ae mi to nestalo, ale posledni dobou jsem zkousel jiny telefon, takze iPhone nebyl tolik v permanenci. Mam podezreni, ze prijde mail, coz rozsviti displej, ale nevim.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

No už se mi několikrát stalo že jsem si takhle ztlumil mikrofón, takže buď ten telefón blbě držíme nebo se může ten displej rozsvícet sám
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Jsem přesvědčený o tom, že na 6.x když jsem rovnou z notif centeru spustil foťák a následně zmáčknul home tlačítko, tak se foťák ukončil/killnul. U 7.x se už neukončuje a zůstává na pozadí. Má někdo podobnou zkušenost?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

wolf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wolf »

Ano s tim fotakem to tak je,v predchozi verzi se automaticky vypl a ted visi na pozadi....

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

permonik píše:Ahoj,

nestává se někomu, že se během hovoru, když je telefon u ucha rozsvítí display a přepne se telefon na hlasitý odposlech?
Já toto pozoruji na iOS 7.0.2 na iPhone 4S, ale zaznamenali jsme to i na iPhone 5.
Díky!
Áno mne a do teraz som si myslel, že je to mojou nepozornosťou, no vidím, že asi nie. Už sa mi to ale dlhšie nestalo.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

miro1309
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od miro1309 »

Moje skúsenosti s relatívne novým systémom sú zmiešané. Po iOS6 pôsobí 7mička síce novo, sviežo a obratne, ale to len napohľad. Toľkoto chýb som ešte v systéme od Applu, koľko sa tu dá nájsť, nevidel. iOS používam od verzie 1.1.1 doteraz, ale ešte ani raz som nemal tak silný pocit, že sú neni veci dotiahnuté dokonca. Je to dizajnovo a len subjektívne pekne navrhnutý systém, ale nedokážem sa zbaviť pocitu, že je to android a prevažne windows phone os v jednom. Notif. centrum, chaos extrémny, kalendár je výstrel do tmy, priehľadnosť nutne všetkého a s tým spojená úprava farieb celého systému vie doviesť do nepríčetnosti, keď sú farebné prvky systémových fontov nedostatočne farebne odlíšené a častokrát sa nedá rozlíšiť, čo je kde napísané. Funkčne je iOS7 v kolíske, iOS6 akoby mal čistý kód, ktorý neprodukoval toľko pádov, ako táto novinka. Bol som zvyknutý na stabilitu, už to nie je o tom, toľko crash reportov, ako teraz som v logu ešte nevidel. Jediné pozitívum od 7.0.2 je výdrž na batériu. Prechádzal som z GM 7.0 OTA na 7.0.2 a batéria bola fakt strašná. Spravil som DFU restore na 7.0.2 a musím povedať, že cítim rozdiel, k lepšiemu.
Ospravedlňujem sa za dlhý príspevok. Mal som potrebu sa vyjadriť :)

0XEEr
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od 0XEEr »

permonik píše:Ahoj,
Díky!

Mam stejnej problem a je to dost otravny... uz od prvnich verzi bety

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

miro1309 píše:...a častokrát sa nedá rozlíšiť, čo je kde napísané.
Naprostý souhlas, to je naprosto přesný!

Já zase nesnáším ty ikonky vestavěných aplikací - Reminders byly bílý, teďka jsou bílý a vypadaj stejně jako kalendář nebo poznámky. Notes/poznámky měly ikonu žlutou - jinou než všechno ostatní, teďka mají bílou - stejnou jako Reminders. Kalendář byl červenej - jinej než všechno ostatní s krásně rozlišitelným číslem, teďka je bílej - stejně jako u Notes nebo upomínek. Proč?? Místo tlačítek jsou texty a těžko nacházím, kde mám na co sáhnout, abych se někam v menu dostal - text odkazu/"tlačítka" vypadá stejně jako všechny ostatní texty na obrazovce a nemůžu si na to fakt vůbec zvyknout.
miro1309 píše:...toľko crash reportov, ako teraz som v logu ešte nevidel.
Kde jsou crash reporty? Taky bych se tam mrknul.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Subjektivně mi přijde, že po instalaci 7.0.2 trvá déle než se iPhone4 připojí na známou wifi.

Dříve mi to přišlo, že jakmile jsem rozsvítil displej, už jsem tam viděl ikonku wifi. Teď mi přijde, že po rozsvícení displeje to pár vteřin trvá, než se ta ikonka objeví.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB

miro1309
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od miro1309 »

Pantani píše:Kde jsou crash reporty? Taky bych se tam mrknul.

Nastavenia/všeobecné/informácie/diagnostika a používanie. Je to také "pre informáciu", ale aspoň približne sa dá pozrieť, čo sa odosielajú za informácie.

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

Nevím jestli to tady už padlo, ale docela mě překvapilo, že app Find my iPhone zůstala netknutá designem iOS7 i přesto, že se pořád mluvilo o tom jak má zmizet skeuomorfní vzhled..

sobrudolph
Host
Host

iOS7 - zmeskany hovor

Příspěvek od sobrudolph »

Cauko,

neviem ci sa to tu uz riesilo, ale mam novy ios7.0.2 iphone 4 a ked mi niekto zavola, tak po hovore mam v hovoroch (zelena ikonka so sluchatkom) hore v rohu upozornenie (cervena gulicka a 1ka) ze mam daky zmeskany hovor. Pritom ziadny zmeskany hovor tam nie je...

Je to chyba iOSu?

DAKUJEM
Naposledy upravil(a) Metalgirl dne úte říj 08, 2013 6:33 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno sem, není třeba zakládat extra téma.

miro1309
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od miro1309 »

jennydrums píše:... app Find my iPhone zůstala netknutá designem iOS7 i přesto, že se pořád mluvilo o tom jak má zmizet skeuomorfní vzhled..

Tak isto ani Find my friends.

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/ - now Free

swearcz
Host
Host

Příspěvek od swearcz »

Všechny aplikace od Applu zůstaly netknuté. Docela mě to zklamalo, čekal jsem že s updatem příjde i update všech aplikací.
iPhone 5S 32GB
Mac Mini

Bodl99
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Bodl99 »

Aktualizace urcite prijde. Aktalizaci balicku iwork (pages, numbers, keynote) cekam s vydanim novych ipadu.

Odpovědět