"iOS 7 spôsobuje nevolnosti používateľom"

Odpovědět

Je Vám z používania zle ? ( z animácií, prechodov )

áno
8
9%
nie
82
91%

Celkem hlasů: 90

rychlik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

"iOS 7 spôsobuje nevolnosti používateľom"

Příspěvek od rychlik »

Účelom tejto témy je reagovať na súčasné články v ktorých je popisované o nevolnostiach používatelov z animácií iOS 7. Naozaj tým reálne niekto trpí ? Mne je akurát tak zle z podobných článkov... Jediná animácia ktorá mne osobne prekáža je tá diskutovaná na iPade po zatvorení aplikácie gestom ( nie je plynulá )

zdroj:
http://dsl.sk/article.php?article=14693
http://www.zive.sk/novy-ios-7-z-efektov ... fault.aspx
iPod Touch 2G 8GB --> iPhone 2G 16GB --> iPod Touch 4G 8GB --> iPhone 3GS 16GB --> iPad Mini 16GB WIFI --> iPhone 4S

iPad Mini Retina 16GB + iPhone 5C 8GB iOS 8

Windows 7 Professional SK 32bit

Slimák
Senior uživatel
Senior uživatel

Re: "iOS 7 spôsobuje nevolnosti používateľom"

Příspěvek od Slimák »

Nechapu, proc by ti z danych clanku melo byt zle, to hodne vypovida. Uvedom si, ze nekteri lide jsou citlivejsi a mohou dane animace a pohyby vnimat negativne. I z takovych animaci mohou pro citlive osoby vznikat minimalne bolesti hlavy ci oci, v horsim pripade zachvaty. Tato problematika se netyka jen iOS7, ale v globalu napr. pocitacovych her, blikani LCD, kde tyto jevy na citlive osoby pusobi vyrazneji a bohuzel v negativni forme. Tot vse.
Obrázek iPad Air 128GB Cellular | iPhone 5S 16GB
Obrázek Unikátní Macbook Pro 15" Retina Midd 2014 "Core i7, 16GB, 512 SSD, GT750"
Obrázek Apple TV 3g | Airport Extreme 5g | Express

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

JJ napr : 120 hz monitory mozu sposobit zachvat epilepsie.
Dokonca aj na obaloch hier mas napisane ze to je nevhodne pre ludi trpiacimy tymito zachvatmy.

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

Ono to na prvni pohled zni vtipne, ale je to tak.

Vem si, ze maj lide ruzne vady zraku, v podstate kazdy z nas ma nejakou, alespon malou.. nebo jsou lidi co maji nervovy poruchy apod.. A bohuzel i takove animace nemusi lidem delat dobre, zvlast starsim..

Myslim, ze by mel mit apple nejaky nastaveni na ,,zjednoduseni" systemu - vypnuti dynamickych animaci ci uprava. Mne osobne to nevadi - me se spis dela trosku "zle" z nejakych kriklavych ikon :D

rychlik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rychlik »

a prave o to presne ide... tento problem sa netyka len noveho systemu ale moze sa tykat pomaly kazdej elektroniky... a takymto ludom neni zle cisto len z noveho systemu... na iPade boli odjakziva podobne animacie pri pouziti gesta a nikomu to nikdy nevadilo... tak isto aj pri beta verziach... nikdy som podobny clanok necital o tych vasich problemoch, aspon nie takto formulovany... o tychto veciach sa proste vie ale nikto to neriesi... niekto ma bolesti napr oci, hlavy pri pozerani 3D... co vyrobcovia spravili aby tuto chybu odstranili ? akurat tak povedali ked nechces bolesti, nepozeraj 3D... co spravi Apple ? tej 0,1% co sa to tyka... vadi ti to tak to nepouzivaj... a o tom co to o mne vypoveda radsej pomlcim ;) mal si potrebu si nieco dokazat ? si teraz frajer 8) ja som svoje oddvovodnenie dal, skus teraz ty a bez urazok... BTW to ze mi je zle z podobnych clankov je sarkazmus, metafora, co len chces... mne z nich nie je realne zle ale len obrazne povedane :no:
iPod Touch 2G 8GB --> iPhone 2G 16GB --> iPod Touch 4G 8GB --> iPhone 3GS 16GB --> iPad Mini 16GB WIFI --> iPhone 4S

iPad Mini Retina 16GB + iPhone 5C 8GB iOS 8

Windows 7 Professional SK 32bit

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Slimák píše:Tato problematika se netyka jen iOS7, ale v globalu napr. pocitacovych her,

Přesně, kvůli tomu nehraji hry, je mi z toho nevolno. Obzvlášť, když chodím někde ve hře podél zdí. Musím to vypnout. Je ale fakt, že by mohli povolit dané animace vypnout.

rychlík: poprosím tě, slušně a bez urážek atd. Ať ta diskuze má nějakou úroveň, ne že to skončí tak, že se tu pohádáte a budete do sebe šít.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Metalgirl, to mas pravdu :( su naozaj taki ludia, co im je zle pri pohlade na nejaky ten efekt ... dokonca aj zvuk moze sposobit toto ... Tych mi je luto, ale mozno Apple zareaguje :) Ale je skoro z polovice pravda, ze niektori amici su trosku rozmaznani. :)
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak ono záleží, jestli ty nevolnosti hlásí jen amíci nebo i lidi odněkud jinud. Nejlepším řešením by bylo, kdyby apple dovolil animace vypnout, vyřešilo by to ten problém. Ale uvidí se. Záleží jak se k tomu apple postaví. Zatím hrajou mrtvého brouka. :)

Já jen mohu potvrdit, že něco takového opravdu existuje, mě to dělají třeba hry. iOS 7 nevím, jelikož jsem stála na 6ce.

jirka2908
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jirka2908 »

Animace vypnout jdou.

Obecné-->Zpřístupnění-->Omezit pohyb :wink:

Sám mám animace vyplé, né že by se mi dělalo špatně, ale nelíbí se mi to a chtěl sem obrázek na lockscreenu v plné velikosti.
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme

Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

Rec je o animacich ktere se vypnout nedaji - kdyz jdes do slozky, kdyz vychazis ze slozky atd
I will maintain an attitude of open-mindedness.

leevi
Host
Host

Příspěvek od leevi »

Mě osobně je velmi nepříjemný paralaxní efekt. S animacemi při otevírání a zavírání problém nemám.
iPhone -> iPhone 3G S -> iPhone 4 S -> iPhone 5 S -> iPhone 6 Plus + iPad 3 g + iMac

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

jemne OT: mne je nevolno, ked vidim niektore ikony a najma podkreslenie zloziek.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

2L8
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od 2L8 »

Ale snáď bude JB a ten to vyrieši.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7, iPhone 12 Pro Max 128 Gb Pacific Blue, AirPods, ukážky z výkonu hrania hier na iPhone 12 Pro Max https://youtube.com/channel/UC0epMh6cOejnw5LHXdGSVwA

Arcane
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Arcane »

nemůžu si to odpustit, ale přijde mi zvláštní že celou dobu od prvních bet nikdo ani nepípnul a od zveřejnění toho článku tu o tom píše půlka fora. Chápu že je to problém, ale že nejprve nikdo a až po uveřejnění toho článku je tu rozruch

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak je to logické, kolik je vývojářů a lidí, kteří jsou si ochotni to nainstalovat i bez dev účtu a kolik pak lidí nainstaluje oficiální verzi, těch je několik milionů.

Ještě dodám, že mi třeba dělá zle ty parkinsonovy roztřepané kamery, proto na takové filmy též nemůžu moc koukat.

Odpovědět