iPhone 4S - propadlý home button - reklamace?
-
- Host
iPhone 4S - propadlý home button - reklamace?
Dobré odpoledne, rád bych poprosil zkušenější o radu. Hledal jsem podobný problém na fóru, ale nenašel jsem přesně problém, kterému nyní čelím.
V pátek odpoledne (před 4 dny) jsem v T-Mobilu prodloužil smlouvu a koupil iPhone 4S. Doma jsem ale zjistil, že home button je značně propadlý. Mám iPad Mini a přítelkyně stejný iPhone 4s a tam home buttony hezky lícují s okolím, na tomto iPhonu jde ale zřetelně nahmatat, že button je o hodně níže pod hranou okolního dílu (skla?) a tím pádem je i obtížnější stisk tlačítka. Vím, že dost lidí by nad tím možná mávlo rukou, ale já bohužel nejsem jeden z nich.
Můj dotaz: Uvědomuji si, že na reklamaci je ze zákona 30 dní a telefon možná celou tuto dobu nebudu mít k dispozici.
Jaký je ale, prosím, Váš názor na reálnost situace, že telefon úspěšně vyreklamuji?
Mohu požadovat výměnu za nový kus (když reklamuji ve lhůtě do 6 měsíců)? Předpokládám, že mně nevymění kus za kus přímo na prodejně, ale zašlou na posouzení do servisu.
Uzná ten toto jako závadu nebo se dočkám odpovědi: "Závada se neprojevila?"
Je lepší reklamovat přímo v T-mobilu nebo rovnou v nějakém autorizovaném servisu?
Děkuji všem za ochotu pomoci.
V pátek odpoledne (před 4 dny) jsem v T-Mobilu prodloužil smlouvu a koupil iPhone 4S. Doma jsem ale zjistil, že home button je značně propadlý. Mám iPad Mini a přítelkyně stejný iPhone 4s a tam home buttony hezky lícují s okolím, na tomto iPhonu jde ale zřetelně nahmatat, že button je o hodně níže pod hranou okolního dílu (skla?) a tím pádem je i obtížnější stisk tlačítka. Vím, že dost lidí by nad tím možná mávlo rukou, ale já bohužel nejsem jeden z nich.
Můj dotaz: Uvědomuji si, že na reklamaci je ze zákona 30 dní a telefon možná celou tuto dobu nebudu mít k dispozici.
Jaký je ale, prosím, Váš názor na reálnost situace, že telefon úspěšně vyreklamuji?
Mohu požadovat výměnu za nový kus (když reklamuji ve lhůtě do 6 měsíců)? Předpokládám, že mně nevymění kus za kus přímo na prodejně, ale zašlou na posouzení do servisu.
Uzná ten toto jako závadu nebo se dočkám odpovědi: "Závada se neprojevila?"
Je lepší reklamovat přímo v T-mobilu nebo rovnou v nějakém autorizovaném servisu?
Děkuji všem za ochotu pomoci.
-
- Klub čistého iOS
Re: iPhone 4S - propadlý home button - reklamace?
Na nic nečekej, a reklamuj tam, kde jsi ho koupil.
iPhone 5s 32gb
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G
-
- Host
Díky za reakci.
Byl jsem tedy telefon reklamovat. Prodavači jsem říkal, ať uvede do reklamačního protokolu, že žádám výměnu za nový (reklamuji do 6 měsíců), on reagoval, že tak je to u iPhonů vždycky. To se mi ale nepozdává... Dočetl jsem se, že při reklamaci dávají ze servisu repasovaný iPhone. Jak bývá taková výměna označena v reklamačním protokolu? Výměna za nový? Repasovaný? Co znamená SWAP?
Jde mi o to, že jsem reklamoval 4 dny starý telefon kvůli vadnému tlačítku a rozhodně nebudu rád, když dostanu místo něj repasovaný. Existuje tedy možnost, jak stav telefonu rozpoznat a přijmutí repasovaného se bránit? Jsem ohledně práva laik. Pokud je ze zákona právo spotřebitele po projevení se vady u výrobku možnost požadovat opravu nebo výměnu za nový, dovolám se svého práva nebo "svou váhu" má i reklamační řád T-Mobile/Apple?
Díky všem za ochotu pomoci.
Byl jsem tedy telefon reklamovat. Prodavači jsem říkal, ať uvede do reklamačního protokolu, že žádám výměnu za nový (reklamuji do 6 měsíců), on reagoval, že tak je to u iPhonů vždycky. To se mi ale nepozdává... Dočetl jsem se, že při reklamaci dávají ze servisu repasovaný iPhone. Jak bývá taková výměna označena v reklamačním protokolu? Výměna za nový? Repasovaný? Co znamená SWAP?
Jde mi o to, že jsem reklamoval 4 dny starý telefon kvůli vadnému tlačítku a rozhodně nebudu rád, když dostanu místo něj repasovaný. Existuje tedy možnost, jak stav telefonu rozpoznat a přijmutí repasovaného se bránit? Jsem ohledně práva laik. Pokud je ze zákona právo spotřebitele po projevení se vady u výrobku možnost požadovat opravu nebo výměnu za nový, dovolám se svého práva nebo "svou váhu" má i reklamační řád T-Mobile/Apple?
Díky všem za ochotu pomoci.
-
- Moderator fóra
Telefony jsou to VŽDY nové. Někdo rozšířil fámu, že se jedná o repasované telefony ale není to pravda.
Každý věměněný iPhone je zcela nový a běží na něj NOVÁ záruka. Takže i když Vám telefon vymění před koncem záruky tak máte nárok na novou záruku. Prodejci to ale neradi přiznávají protože je to pro ně samozřejmě nevýhodné, ale je to tak.
Každý věměněný iPhone je zcela nový a běží na něj NOVÁ záruka. Takže i když Vám telefon vymění před koncem záruky tak máte nárok na novou záruku. Prodejci to ale neradi přiznávají protože je to pro ně samozřejmě nevýhodné, ale je to tak.
MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
iPhone XS Max, black, iOS 12
Apple Watch 4, black, 44mm
-
- iPhonefil
Ci swap je, alebo nie je novy kus, netusim a ani sa nehadam. No ked som dostal prvy swap ja, tak HB bol tak makky a rozbehany, ze som pri stlacani mecitil takmer ziadny odpor. Mobil bol vsak vadny, tak mi dali opat novy a tam uz bol HB tak tvrdy, ako som mal na novom mobile, ked som ho vybalil z krabice.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Host
xslide: Odkud, prosím, čerpáš informace? Protože pokud se opravdu jedná o fámu, je hodně rozšířená. Děkuju.
-
- Moderator fóra
Přímo od člověka z Britexu na vyšší pozici. Mluvil jsem s ním a jasně mi tohle potvrdil, že se dávají nové kusy na které je nová záruka.
Problém je v tom, že výměnu ve druhém roce platí sami operátoři a proto se velice často stává, že zatajují novou záruku, protože to pak pro ně není výhodné.
Problém je v tom, že výměnu ve druhém roce platí sami operátoři a proto se velice často stává, že zatajují novou záruku, protože to pak pro ně není výhodné.
MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
-
- Host
xslide: Děkuju za reakci. Moc tomu ale nerozumím. Měl jsem za to, že i na repasované kusy běží nová dvouletá záruka, nebo tomu tak není a dle Vás tedy operátoři raději vydávají telefony za repasované, než aby pak museli řešit reklamace v záruční době?
Děkuji.
Děkuji.
-
- Senior uživatel
xslide píše:.....
Takže i když Vám telefon vymění před koncem záruky tak máte nárok na novou záruku. Prodejci to ale neradi přiznávají protože je to pro ně samozřejmě nevýhodné, ale je to tak.
bych si dovolil upřesnit - pokuddojde v ramci vyrizovani reklamace k vymene za nove zbozi, bezi vzdy nova tzv. zarucni doba, to plyne primo z ustanoveni obcanskeho zakoniku, cast tykajici se prodeje zbozi v obchode, odpovednost za vady
takze ta nova plna zarucni doba plyne primo z OZ, nezalezi, jestli vam ji nekdo da/uzna nebo ne
jinou veci pak je, jak poznat, zde jedna o uplne novy kus (pokud by se to operator pokousel nejak zakryt/zatajit)