Mac - applications..
-
- Starý pes fóra :)
Mac - applications..
Právě jsem si pořídil MacBook. Vybíral sem mezi několika notebooky, ale nakonec padla volba na jablíčkový produkt - důvod byl jednoduchý, chtěl sem si vyzkoušet Mac OS. Prvních pár hodin, dní sem myslel, že brzo tento OS poletí, ale už se začínám rozkoukávat a je to pořád lepší a lepší.
Různé základní věci apod. jsem již udělal - díky nemovi.
V tomto topicu bych ale chtěl probírat různé aplikace, které na Macu používáte. Můžete psát i hry a další vychytávky
Nechci totiž, aby mi nějaká pěkná aplikace unikla. Můžete klidně psát i placené (akorát prosím ne Adobe produkty tam bohužel asi legální nebudu), klidně si připlatím.
A ještě mám jeden dotaz - nevíte, kde bych mohl stáhnout templates pro iWeb '08? (případně pište PM) (i když spíš si nějakej předělám k obrazu svému - ale aspoň pro začátek a než bude myš)
Ještě jsem si vzpomněl na další věc. Chci se zeptat, zda je na Macu nějaký program pro přehrávání videa, který umí posouvat titulky při sledování. Ve win jsem používal třeba BSPlayer - stačilo Shift + šipka doleva/doprava a bylo to.
Různé základní věci apod. jsem již udělal - díky nemovi.
V tomto topicu bych ale chtěl probírat různé aplikace, které na Macu používáte. Můžete psát i hry a další vychytávky
Nechci totiž, aby mi nějaká pěkná aplikace unikla. Můžete klidně psát i placené (akorát prosím ne Adobe produkty tam bohužel asi legální nebudu), klidně si připlatím.
A ještě mám jeden dotaz - nevíte, kde bych mohl stáhnout templates pro iWeb '08? (případně pište PM) (i když spíš si nějakej předělám k obrazu svému - ale aspoň pro začátek a než bude myš)
Ještě jsem si vzpomněl na další věc. Chci se zeptat, zda je na Macu nějaký program pro přehrávání videa, který umí posouvat titulky při sledování. Ve win jsem používal třeba BSPlayer - stačilo Shift + šipka doleva/doprava a bylo to.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
Re: Mac - applications..
Naposledy upravil(a) ls8 dne stř srp 06, 2008 11:25 am, celkem upraveno 8 x.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Mac sice nevlastnim ale jeden muj kamarad ano a dela na nem prakticky jen jedine ( viz me doporuceni )
Doporucuji World of Warcraft pro Mac ...
Jakmile poznas World of Warcraft uz nebudes jine hry potrebovat , ( pokud se ti opravdu zalibi tak nebudes potrebovat uz ani zadne dalsi programy )
Doporucuji World of Warcraft pro Mac ...
Jakmile poznas World of Warcraft uz nebudes jine hry potrebovat , ( pokud se ti opravdu zalibi tak nebudes potrebovat uz ani zadne dalsi programy )
Adium - kecálek
Transmit - FTP klient
Camino - Firefox pro Macintoshe
TextMate - kodování (xhtml, php, ..)
CSSEdit - editace css
VLC Player - přehrávač
Apple BootCamp - při startu vybíráš mezi OS X a Windows
VMWare Fusion/Parallels Desktop - můžeš zapnout Windows primo v OS X
AMS2HID a Neverball - ovládáš kuličku nakláněním Booku
... a lávovou lampu na dashboard
enojoy!
Transmit - FTP klient
Camino - Firefox pro Macintoshe
TextMate - kodování (xhtml, php, ..)
CSSEdit - editace css
VLC Player - přehrávač
Apple BootCamp - při startu vybíráš mezi OS X a Windows
VMWare Fusion/Parallels Desktop - můžeš zapnout Windows primo v OS X
AMS2HID a Neverball - ovládáš kuličku nakláněním Booku
... a lávovou lampu na dashboard
enojoy!
-
Adium používám taktéž. FTP klienta mám Cyberduck. Prohlížeč zatím používám Safari. Přehrávač taky VLC a Windows zatím nepostrádám.
AMS2HID jdu vyzkoušet.
AMS2HID jdu vyzkoušet.
-
CyberDuck - na ftp a ssh
Microsoft Office pre Mac - zda sa mi lepsi ako iWork
Dreamweaver - pre web, ale niekedy aj iWeb
Little Snitch - pre kontrolu prichadzajucich a odchadzajucich pripojeni
Disk Order - pre pracu so subormi, podobny Total Commanderovi
Microsoft Office pre Mac - zda sa mi lepsi ako iWork
Dreamweaver - pre web, ale niekedy aj iWeb
Little Snitch - pre kontrolu prichadzajucich a odchadzajucich pripojeni
Disk Order - pre pracu so subormi, podobny Total Commanderovi
-
Pripajam sa aby sme spolocnymi silami pomohli dalsiemu spravnemu rozhodnutiu - prechod na OS X
Mail na maili nema profi funkcie, ale je jednoduchy a spolahlivy.
AdressBook na kontakty, parada pohoda
Transmission na torenty
Transmit na SSH a FTP
Office, fakt lepsie ako iWork
AppZapper na mazanie aplikacii
iAlertU zamkne MacBook a pri jeho pohnuti zacne strasne "gravcat"
Switch na convert mp3, wav, atd
Drzim palce s pouzivanim, je to krasny operacny system a este krajsi a lepsi notebook
Mail na maili nema profi funkcie, ale je jednoduchy a spolahlivy.
AdressBook na kontakty, parada pohoda
Transmission na torenty
Transmit na SSH a FTP
Office, fakt lepsie ako iWork
AppZapper na mazanie aplikacii
iAlertU zamkne MacBook a pri jeho pohnuti zacne strasne "gravcat"
Switch na convert mp3, wav, atd
Drzim palce s pouzivanim, je to krasny operacny system a este krajsi a lepsi notebook
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
-
Aplikaci Mail sem si taky celkem oblíbil. iAlertU vypadá zajímavě asi vyzkouším. AppZapper mám taky.
Teďka k problému kancelářských balíčků. Já zatím používám OpenOffice.org (freeware). Mám tu ale taky trialovou verzi Microsoft Office a iWork. Zatím jsem pracoval jen s "Wordem", takže nevím, jak je na tom v OpenOffice.org Excel, ale nevím, jestli mám nějaký software kupovat.
Teďka k problému kancelářských balíčků. Já zatím používám OpenOffice.org (freeware). Mám tu ale taky trialovou verzi Microsoft Office a iWork. Zatím jsem pracoval jen s "Wordem", takže nevím, jak je na tom v OpenOffice.org Excel, ale nevím, jestli mám nějaký software kupovat.
-
Pro obcasne psani postaci TextEdit, nebo Open Office. Osobne pouzivam iWork, vyhovuje mi vice nez MS Office.
-
Já právě nevím, co použít. Na MS Office už jsem zvyklej, takže by neměl být problém.. V iWork se dá ale, co sem slyšel, zase pěkně zpracovat prezentace atp. Zatím nevím - budu muset testovat.
Potřeboval bych vědět pro a proti u obou balíků Jen ve stručnosti, to nejdůležitější.
Potřeboval bych vědět pro a proti u obou balíků Jen ve stručnosti, to nejdůležitější.
-
Prezentace nedelam, pouzivam jen Pages (textovy editor) a Numbers (tabulkovy kalkulator). Vsechny tri baliky (MS Office, OpenOffice i iWork) urcite umeji vicemene totez, spis jde o to s cim se ti lepe pracuje. Tricetidenni zkusebni verzi iWork si muzes stahnout z http://www.apple.com/iwork/trial/, vyzkousej a rozhodni se.
P.S. doplnil jsem ten seznam - viz. prispevek nahore
P.S. doplnil jsem ten seznam - viz. prispevek nahore
-
Díky moc, určitě mi hodně pomohlo. Mrknu na to a už teď vidím, že se něco bude hodit.
Akorát se chci zeptat - vidím, že máš hodně programů na práci s gmailem - Mail app nepoužíváš?
Akorát se chci zeptat - vidím, že máš hodně programů na práci s gmailem - Mail app nepoužíváš?
-
Pouzivam, v praci na pracovni email. Funguje bez problemu.
-
Jasně, já už taky používám, jen mě to zajímalo.
A ještě se chci zeptat na nějaké hry - když už bych si chtěl prostě něco zahrát, doporučujete/máte něco?
A ještě se chci zeptat na nějaké hry - když už bych si chtěl prostě něco zahrát, doporučujete/máte něco?
-
Bohuzel hry nehraju, s tim neporadim.
super tema,muj dock zleva doprava:
programovani:
-netbeans
-Eclipse
-Matlab
hudba:
-GarageBand
-GuitarRig2
-VLC
-Adium
-Microsoft Office 2008 beta (celkem vtipny,clovek treba musi prejet mysi nad toolboxem,pod kterou se postupne objevujou tlacitka )
Net:
-Firefox
-DeepVacuum (super aplikace,clovek najde stranku,ulozi offline,skopci do iPhona a jede offline zadarmo:) )
-Transmit (pouze pro nastavovani prav, jinak je super mit v Safari v bookmarks odkaz na AFPd adresu a v iPhonu AFPd server)
-Parallels Desktop (na tom vyjimecne se strachem bezej XP kdyz je treba do skoly)
hry nehraju,ale to ze sem si koupil MAcka byl asi muj nejlepsi napad hned po tom ze si koupim iPhone,uvidis casem
programovani:
-netbeans
-Eclipse
-Matlab
hudba:
-GarageBand
-GuitarRig2
-VLC
-Adium
-Microsoft Office 2008 beta (celkem vtipny,clovek treba musi prejet mysi nad toolboxem,pod kterou se postupne objevujou tlacitka )
Net:
-Firefox
-DeepVacuum (super aplikace,clovek najde stranku,ulozi offline,skopci do iPhona a jede offline zadarmo:) )
-Transmit (pouze pro nastavovani prav, jinak je super mit v Safari v bookmarks odkaz na AFPd adresu a v iPhonu AFPd server)
-Parallels Desktop (na tom vyjimecne se strachem bezej XP kdyz je treba do skoly)
hry nehraju,ale to ze sem si koupil MAcka byl asi muj nejlepsi napad hned po tom ze si koupim iPhone,uvidis casem
-
- Mírně pokročilý
panove a tohle umi macbook taky, nebo je to fake? http://uk.youtube.com/watch?v=5VazU10Qq ... re=related
2terry: Taky premyslim nad koupi macbooku, a tak bych se chtel zeptat, kde sis ho poridil ty a na kolik Te vysel?diky moc ..
2terry: Taky premyslim nad koupi macbooku, a tak bych se chtel zeptat, kde sis ho poridil ty a na kolik Te vysel?diky moc ..
Fake to neni, diky integrovanejm akcelerometrum vi kde je,stejne jako iPhone..
(ten prvni trik jsem videl s windowsama na Mackbooku, ale az si ho koupis,tak se ti taky asi nebude chtit ze strany bouchat do monitoru:) )
Ale kdyby nekdo vedel nazvy pouzitejch aplikaci,tak napiste..
(ten prvni trik jsem videl s windowsama na Mackbooku, ale az si ho koupis,tak se ti taky asi nebude chtit ze strany bouchat do monitoru:) )
Ale kdyby nekdo vedel nazvy pouzitejch aplikaci,tak napiste..
-
- Mírně pokročilý
tyjo ja sem prave nevedel ze ma akcelerator .. i tohle se mi libi .. to bych vyuzil ve skole .. http://www.youtube.com/watch?v=rxDlqpfo ... re=related
j,mam nainstalovano,i tohle funguje diky akcelerometru,navic to uz pred rokem melo umet to ze to diky iSight kamere vyfoti lupice a posle ti fotku mailem
dokonala vec:) taky jjsem si rikal ze do skoly,pak jsem se vzdycky zamyslel a zjistil ze nemam ovladac
dokonala vec:) taky jjsem si rikal ze do skoly,pak jsem se vzdycky zamyslel a zjistil ze nemam ovladac
-
- Mírně pokročilý
no a foti teda nebo ne?
no asi naka updatovanejsi verze jo,uz to nesleduju,pokud zjistis ze to jde zapinat i bez ovladace tak mi napis a stahnu si to znova:)
Jinak jediny co se fakt pouzije je "Front Row" hod do youtube;)
Jo a jeste to ze si to perfektne rozumi s jednim znamym telefonem..
ale ted uz tu asi moc tlachame
Ale je to proste vec u ktery si i skoro po dvou letech rikam: sakra jeste ze sem si nekoupil Asuse..
Jinak jediny co se fakt pouzije je "Front Row" hod do youtube;)
Jo a jeste to ze si to perfektne rozumi s jednim znamym telefonem..
ale ted uz tu asi moc tlachame
Ale je to proste vec u ktery si i skoro po dvou letech rikam: sakra jeste ze sem si nekoupil Asuse..
-
Nejdřív k iAlertU. Já normálně ovladač mám a vše funguje jak má I to danou osobu pěkně vyfotí.. Ale k deaktivaci opravdu potřebuješ ovladač. Ale řekl bych, že není problém si ho dokoupit.
@ Callipo: před nějakou dobou jsem se rozhodl, že si koupím notebook. Rozhodování bylo opravdu těžké, ale nakonec sem se nechal zlákat jablíčkovými produkty. Důvod byl jednoduchý, chtěl jsem si vyzkoušet Mac OS. Nevím proč, ale chtěl sem notes kupovat v česku (i když teďka už bych bral z USA). Vlastně bych možná MacBook ani nekoupil, kdybych nenarazil na skvělou nabídku u CZC. Vyhmátl jsem tu naprosto nejnižší cenu, když to zrovna přišlo na krám a udělali z toho akci, dávali k tomu zdarma Win XP (i to mě potěšilo, protože bych měl zálohu, kdyby se mi Mac OS nelíbíil dnes už ale jasně říkám Win ne ! ). Viděl sem cenu cca 21000 bez daně a šel sem do toho. Měl sem štěstí o dva dny později šla cena o dva tisíce výš a nyní už se pohybuje kolem 25000 bez DPH.
Takže jestli ti můžu poradit, kup MB z USA. Možná koupíš i lepší verzi Jediné, co bude chybět jsou české znaky. (někdo tu psal rozdíly mezi IE a CZ verzí)
Navíc jestli nespěcháš, počkej si na nové verze, které by se na trh měli dostat během několika měsíců. Očekávájí se nové procesory, hliníková konstrukce a možná LED displej.
@ Callipo: před nějakou dobou jsem se rozhodl, že si koupím notebook. Rozhodování bylo opravdu těžké, ale nakonec sem se nechal zlákat jablíčkovými produkty. Důvod byl jednoduchý, chtěl jsem si vyzkoušet Mac OS. Nevím proč, ale chtěl sem notes kupovat v česku (i když teďka už bych bral z USA). Vlastně bych možná MacBook ani nekoupil, kdybych nenarazil na skvělou nabídku u CZC. Vyhmátl jsem tu naprosto nejnižší cenu, když to zrovna přišlo na krám a udělali z toho akci, dávali k tomu zdarma Win XP (i to mě potěšilo, protože bych měl zálohu, kdyby se mi Mac OS nelíbíil dnes už ale jasně říkám Win ne ! ). Viděl sem cenu cca 21000 bez daně a šel sem do toho. Měl sem štěstí o dva dny později šla cena o dva tisíce výš a nyní už se pohybuje kolem 25000 bez DPH.
Takže jestli ti můžu poradit, kup MB z USA. Možná koupíš i lepší verzi Jediné, co bude chybět jsou české znaky. (někdo tu psal rozdíly mezi IE a CZ verzí)
Navíc jestli nespěcháš, počkej si na nové verze, které by se na trh měli dostat během několika měsíců. Očekávájí se nové procesory, hliníková konstrukce a možná LED displej.
1) ovladac mam,alevetsinou doma,takze ve skole nic moc pouziti.
2) MB 100% z USA ja ho mam z CR za 36000 a zaruku nepotreboval..
tezky rozhodovani to bylo,radim MB
2) MB 100% z USA ja ho mam z CR za 36000 a zaruku nepotreboval..
tezky rozhodovani to bylo,radim MB
-
- Mírně pokročilý
ono je to tezke .. pro kluka ktery rok setri .. pak 2 mesice dela na brihade a ve vysledku ma nejakych 30 tisic je tezke rozhodovani .. za 30k by byl daleko lepsi notas .. treba od HP, ale prave jak rikate vy ... strasne moc me MBP laka .. a tak bych ho chtel .. 2.4Ghz c2d, 2GB ram, 200GB HDD, 15'', NVIDIA GeForce 8600M GT with 256 MB .. tady tenhle .. jenze ja se bojim toho cla a DPH .. na ebay sem nikdy nekupoval .. nevim komu muzu verit a komu ne .. nikdy sem nic neplatil prez ucet a taky se bojim ze ty penize zaplatim a nic neprijde .. nebo jestli se da posilat na dobirku z ebaye, to nevim .. asi zalezi na zemi .. nejvic me laka ta cena u libijara tech 28 000 .. ale bojim se cla a dph .. co kdyz mi prijde a ja na to nebudu mit .. achjo ..
-
Jak říkám, sežeň si někoho, kdo má firmu a MacBook vezme na firmu a strhne ho z daní. Ty si třeba od rodičů případný přeplatek půjčíš a on ti ho pak při vyúčtování vrátí. Ještě se kdyžtak libijara zeptám, jak to je
ohledne rozhodovani to vynech,moh sem mit 180HDD a 2G ram uz v ty dobe za 36,a nelituju ani na chvilku ze RAM sem musel dokoupit, a doted mam 60G HDD, s dopravou neporadim,bal jsem se i u iPhonu z Brna,a v ty dodavce to mel pohozeny na hromade jak nakou krabici od bot
-
- Mírně pokročilý
jenze nasi mi nic nedoplati .. jsou orzvedeni a nemaji ani jeden na to mi davat na takove veci . to je u me ten problem .. :X grr
Ovladač stojí 648,- na DTP, v USA to vyjde na pár korun (19$ pokud se nepletu). Nechápu proč je Apple přestal k bookum dávat, když je to položka kterou vyrobí v číně za pár centů.
-
- Mírně pokročilý
hele a co znamena Refurbished - repasovany .. to je jako nejaky po oprave? po reklamaci? nebo co si pod tim mam predstavit?
-
Refurbished znamená také renomovaný, takže tak. Ale spíš by ses měl zeptat, co to přesně znamená, protože to může znamenat více věcí.
A jinak k ovladači. Jestli myslíte tenhle
tak ten sem k macbooku normálně dostal.
A jinak k ovladači. Jestli myslíte tenhle
tak ten sem k macbooku normálně dostal.
-
Refurbished = repasovany, vetsinou opraveny po reklamaci
Pokud jsi jeste dostal ovladac, mas jeste starsi model, posledni model s Penryn procesorem uz se dodavaji bez.
Pokud jsi jeste dostal ovladac, mas jeste starsi model, posledni model s Penryn procesorem uz se dodavaji bez.
-
- Moderator fóra
Mě by třeba zajímalo zda jde u macbooku nebo macbooku pro koupeného v USA prodloužit záruka u nás. Nezjišťoval to někdo?
Přece jenom rok mi přijde dost málo
(Osobně zatím nákupu macbook neplánuju - spíš do budoucna tohle mě zajímá jen tak ze zvědavosti )
Přece jenom rok mi přijde dost málo
(Osobně zatím nákupu macbook neplánuju - spíš do budoucna tohle mě zajímá jen tak ze zvědavosti )
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
jsou 2 moznosti pohlizeni na zaruku
1) tu musim mit co nejdelsi protoze si kupuju smejd a bude potreba
2) treba nebude potreba protoze ta vec je kvalitni takze co kdyby
ja jsem mel zaruku 2 roky a byl jsem se zarucakem v applu na andelu jenom jednou,a to proto ze jsem neumel otevrit dvirka ovladace
PS: i baterka v nem drzi uz druhym rokem..
Takze priste az si budu kupovat neco od Applu nebudu se toho bat a z ameriky navostro
(zaruka ( =rozdil v cenach) mne stala nekde kolem osmi litru..)
1) tu musim mit co nejdelsi protoze si kupuju smejd a bude potreba
2) treba nebude potreba protoze ta vec je kvalitni takze co kdyby
ja jsem mel zaruku 2 roky a byl jsem se zarucakem v applu na andelu jenom jednou,a to proto ze jsem neumel otevrit dvirka ovladace
PS: i baterka v nem drzi uz druhym rokem..
Takze priste az si budu kupovat neco od Applu nebudu se toho bat a z ameriky navostro
(zaruka ( =rozdil v cenach) mne stala nekde kolem osmi litru..)
-
- Moderator fóra
No ono i kvalitní výrobek se může porouchat. Můžeš trefit špatný kus nebo prostě něco se stát může. Pořád je to jenom notebook ( i když od applu) a na tomu se ve většině případů dříve nebo později něco stane..
Baterka, že drží 2 roky je snad standart. To i kamarádovi s Acerem drží baterka už 2,5 roku..Spíš kdyby tomu tak nebylo bych se divil..
btw. na mém 3 roky starém HP odchází baterka právě teď, a to ten notebook používám prakticky denně..
Čili záruka se vždy hodí..
Jinak pokud by dokoupení záruky u nás stálo 3 000, ale i třeba 5 000 Kč, pořád to ve výsledku vychází levněji než macbook koupit u nás
Baterka, že drží 2 roky je snad standart. To i kamarádovi s Acerem drží baterka už 2,5 roku..Spíš kdyby tomu tak nebylo bych se divil..
btw. na mém 3 roky starém HP odchází baterka právě teď, a to ten notebook používám prakticky denně..
Čili záruka se vždy hodí..
Jinak pokud by dokoupení záruky u nás stálo 3 000, ale i třeba 5 000 Kč, pořád to ve výsledku vychází levněji než macbook koupit u nás
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
tak,o dokoupeni nevim,ale vim ze koupeni v CR me prislo dost draho (v ty dobe mi totiz nikdo nebyl schopnej rict ze reklamace by byla bez problemu .. a jak to udelat)
Chtel jsem jen podotknout ze u nekterejch znacek je proste vetsi pravdepodobnost ze se neco poroucha do dvou let nez u jinejch.
Ja taky jinej pocitac nemam..
Jinak baterka: mluvil jsem o ty maly placicce v ovladaci ani ta nedosla
Chtel jsem jen podotknout ze u nekterejch znacek je proste vetsi pravdepodobnost ze se neco poroucha do dvou let nez u jinejch.
Ja taky jinej pocitac nemam..
Jinak baterka: mluvil jsem o ty maly placicce v ovladaci ani ta nedosla
-
- Moderator fóra
Jasně, u takového aceru je určitě větší pravděpodobnost, že se něco po*ere než třeba u apple, hp nebo dell..
baterka: pochopil jsem baterku v macbooku..
Měli bychom se vrátit k původnímu tématu tohodle topicu
baterka: pochopil jsem baterku v macbooku..
Měli bychom se vrátit k původnímu tématu tohodle topicu
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
OT : K tomu Aceru ... to je pravda tam bych si tu zaruku hlidal, rodice maji Notebook od Aceru a zpracovani a kvalita je spise podprumerna oproti otatnim znackam jako Apple nebo HP , u tech bych dobu zaruky ani neresil. Ale je to kompenzovano cenou Notebook od Aceru vyjde vyrazne levneji nez Notebook od Applu / HP s tou samou nebo podbnou Hardwarovou konfiguraci.
-
- Administrator
ot : mám služební Acer Extensa v Vistama a žádný problém, na paření to není, ale pro mé potřeby funguje 100% zatím žádný problém ...
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.