iPhone 5s - dostupnost, reakce a zkušenosti

Odpovědět
Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Re: iPhone 5S - dostupnost, reakce a zkušenosti

Příspěvek od Jadro »

Pak opravdu jedine nejaka chyba App, kterou nepouzivam... Jako prvni me napada FB, ktery nemam :-D

mike03
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mike03 »

Jak zjistim jestli mam aktualni verzi aplikaci? Nebo se aktualizuji automaticky? Uz to tu hledam pekne dlouho :(
iPhone 5S 16GB Space Grey
Macbook Pro 13" Retina 2015

mberdych
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od mberdych »

FB taky nemam :-)

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

Fb mam a restarty ne
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Mike03: otevri AppStore a vpravo dole mas polozku Updates. Pokud je aktualizace k dispozici najdes aplikaci v tehle zalozce

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

korwin píše:
havrdaj píše:Jaky je rozdil v odezve browseru mezi 3G a "soucasne" LTE? T-mobile?

No popravde rozdil je minimalni (nemeritelny) - pri kombinaci 5S a LTE/3G je limitujici spis velikost stranky nez rychlost pripojeni. Rozdil poznas az pri stahovani vetsich objemu dat v prilohach emailu nebo pri pripojeni pres hotspot do NB. To mas jako bys porovnaval rychlost nacitani webovych stranek na PC, kde mas pripojeni na internet 20MB nebo 100MB - tam uz rozdil rychlosti nepoznas ;)

Diky. Chapu. Cekal jsem i nizsi latence...

matouch350
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od matouch350 »

Mám s iP5S problém, že mi občas přestane uplně fungovat Touch ID. Telefon probudim, mám prst na senzoru a telefon vubec nesejme otisk a neodemkne telefon a musím zadat kod na klávesnici. Po zadání a následném zamknutí a opětovném pokusu o odemknutí Touch ID už zase funguje. Zdá se mi, že na to nemá ani vliv restart telefonu.

Má někdo podobné problémy?
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2
MacBook Pro Retina 13" Late 2013, 8GB RAM, Yosemite 10.10 GM

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

jo taky mi nekdy blbne touchId...treba cely den funguje bez problemu a vecer se do telefonu nedostanu a musim zadat kod
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

matouch350
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Nejvíce si toho všímám, když se ráno probudím. Ráno už mi TouchID nefungovalo vícekrát. Budeme tedy doufat, že to opraví aktualizací.
Díky za reakci, tvosi ;-)
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Zkouseli jste znovu naskenovat prst? Treba jste pri prvnim skenu nejakou cast vynechali a tak ji to nebere... Napadlo me to, protoze s cteckou nemam problemy

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

ono hlavne či dobre skenujete prst pri druhom skenovaní, keď tam po Vás pýta boky prstu, vacsina ludi priklada prst rovnako a nie aby ho ohybala v krajoch.

mike03
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mike03 »

Hodne zalezi, aby na tom senzoru nebyly necistoty. Ja ho musim obcas pretrit prstem. Nevim proc, ale funguje to

Sent from my iPhone using Tapatalk
iPhone 5S 16GB Space Grey
Macbook Pro 13" Retina 2015

matouch350
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Čtěte pořádně, když Touch ID sejme špatný/neúplný otisk, tak tam vyskočí hláška "zkuste znovu", ale já mám problém ten, že se telefon chová, jako kdyby tam čtečka vůbec nebyla. Přiložím prst a žádná reakce, ani ta hláška, prostě se TouchID nezaktivuje. Když Touch ID funguje, tak mi prst snímá hned a bez problému.

edit: psáno v klidu :D
Naposledy upravil(a) matouch350 dne pát pro 06, 2013 8:53 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 5S 32 GB, iOS 8.2

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Tak, ze ti nevyskoci hlaska zkuste znovu, jsi napsal az ted. A v klidu, urcite to neni duvod se rozcilovat, ze nekdo spatne cte ;-)

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

Zdravím. Appláci, taky máte na Vašem iPhone 5S mírně uvolněné power button? Teď nemyslím nějak extra, jen prostě když se ho jen dotknete, tak uslyšíte takové mírne kovové "kliknutí" a jak je mírně uvloněné? Jakoby ten otvor pro power button byl o čtvrt milimetru větší, než samotné tlačítko. Ptám se, protože jsem iPhone s tímhle reklamoval a poté, co otestovali další 3 další nové telefony (výměna za nový kus), tak zjistili, že dělají to stejné:/
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Jj. Je trosku volnejsi

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

já jsem ten problém s nedokonalým skenováním prstu vyřešil tak, že palec mám uložený 5x a dá se říct, že skoro pokaždé si to najde něco mezi tím, aby to uznalo, že je to ok, ale není to 100%, tak 9 z 10 pokusů je ok.

někde výše jsem četl o jakémsi respringu ... tedy když jsem měl JB, tak vím jak vypadá respring, ale mě se stalo asi 3x, že přijde sms, chci si ji přečíst a proběhne něco jako respring, ale o hodně kratší .... netuším proč.

Baterie, klasicky nejslabší článek, 24 hodin je maximum co dosáhnu, když ho používám tak jak potřebuju.

rockyrock
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rockyrock »

ahojte, tak vcera som aj ja vymenil iP4 za 5S, no prekvapila ma jedna vec. Telefon som kupil uplne novy, no ked s telefonom potrasiem pri uchu, nieco tam "hrka", neviem ci to je cocka fotaku, alebo je to nejaka ina chyba? Robi to niekomu? Robi to v hornej casti telefonu, preto ma napadlo, ze to je nieco vo fotaku.
13.8.2017 iPhone 7 Plus 128GB JetBlack, iOS 10
iPhone 5S 32GB, iOS 10
iPhone 4 16GB, iOS 6.1.3
iPhone 5S 32GB, iOS 10
30.05.2013 iPad mini 16GB WiFi, iOS 7.1
MacBook Air 13", 4GB RAM, 128 SSD + LaCie Porsche design 1TB

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

A četl jsi předchozí příspěvky? Asi ne... ;-)
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

marekgen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od marekgen »

v pondělí mi taky přišel 5s a musím říct že baterka oproti 5ce je o mnoho lepší (viz. screen), všechno mám pořád zaplý(wifi, 3g, polohu, ...atd), možná je to taky tím že v 5ce už byla baterka 14 měsíců stará,ale stejně je to obrovský rozdíl. Přechodu z 5 na 5s určitě nelituju, navíc ke všemu ještě ta zlatá barvička :D

Jinak nic mi nehrká, nepraská, nic neni volný, prostě všechno jako bylo na 5ce. Touch ID taky naprosto v pořádku.

Obrázek

mpxmat
Host
Host

Příspěvek od mpxmat »

Tak dostupnost u všech iPhone na www.apple.cz je jen 1-3 dny :-)

georgeoldman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od georgeoldman »

Dnes mi též dorazil, HB naprosto OK, pouze PB chrastí, ale s tím jsem počítal, obešel jsem v Praze několik Apple obchodů a volný PB byl na všech strojích, které jsem měl v ruce. Podstatné je, že funguje :-)
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

marekgen píše:v pondělí mi taky přišel 5s a musím říct že baterka oproti 5ce je o mnoho lepší (viz. screen), všechno mám pořád zaplý(wifi, 3g, polohu, ...atd), možná je to taky tím že v 5ce už byla baterka 14 měsíců stará,ale stejně je to obrovský rozdíl. Přechodu z 5 na 5s určitě nelituju, navíc ke všemu ještě ta zlatá barvička :D

Jinak nic mi nehrká, nepraská, nic neni volný, prostě všechno jako bylo na 5ce. Touch ID taky naprosto v pořádku.

Baterie ve spodu normalu. Individuelni, normal 5 az 7 hodin.

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Přesně tak. Na iP5 jsem měl dobu používání okolo 6,5 hodin a standby 2-3 dny. Tak jsem zvědavej na 5S. Měl by vydržet trochu déle...
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

iPhone 5S - dostupnost, reakce a zkušenosti

Příspěvek od kotelník »

Budu asi patrit k dalsim co reklamuji kvuli baterce. Nemam presna data, ale subjektivne vydrzi fakt malo. Dnes jsem nabijel ve 14h z cca 20% a tady hranici muj klid.

EDIT: mel jsem zaplou aktualizaci app na pozadi, vypnuto a ok
Naposledy upravil(a) kotelník dne čtv pro 12, 2013 8:23 am, celkem upraveno 1 x.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

DJDoom
Host
Host

Příspěvek od DJDoom »

Obrázek

Doporučuju vypnout animace. :-)

Jinak mám všechno zaplé a nijak se neomezuju. I hry jsem dneska hrál. :-D

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

kotelník píše:Budu asi patrit k dalsim co reklamuji kvuli baterce. Nemam presna data, ale subjektivne vydrzi fakt malo. Dnes jsem nabijel ve 14h z cca 20% a tady hranici muj klid.

A to se ti stalo poprvé, nebo je to už delší dobu? Já měl kdysi tenhle problém na iP5, ale stačilo vyndat/zandat SIM, udělat master reset a byl další rok klid ;-)
 Apple TV

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

DJDoom píše:Doporučuju vypnout animace. :-)

A kde prosim? Pripadam si jak blbec, ale nemuzu to najit :-)

DJDoom
Host
Host

Příspěvek od DJDoom »

Nastavení - Obecné - Zpřístupnění a tam omezit pohyb :)

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Dik, akorat jsem to nasel. Nenapadlo me, ze to je Omezit pohyb :-D

georgeoldman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

tvosi píše:Tak sem se taky dockal :) moje nadseni kazi jen ten blbej power button ktery teda pusobi jak kdyby byl na cinske hracce z pouti..je tu nekdo kdo ma power button v poradku, ktery nema vuli a nerachta?? Zjistil sem ze spousta lidi v zahranici nato nadava ale taky tvrdi ze i po vymene ten button neni ok, tak jestli to ma cenu resit

neřeš to, mně příšel včera a PB taky rachtá, když telefonem zatřesu, i já četl včera celý večer diskuze na Apple, jsou lidi, který měnili iPhone 5S 3x a nakonec vzali zpátky peníze a koupili iPhone 5C jen kvůli hrkajícímu PB
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express

georgeoldman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Chrono Leggionaire píše:Power Button jsem měl na telefonu také volnější, ale ve srovnání s druhým iP5s, který přišel do domu v úterý, je na tom o něco lépe a není tak slyšet. Nicméně po nalepení 3M karbonové fólie na boky telefonu, které nejsou kryty pouzdrem- tedy i vrchní díl telefonu, se tlačítko vypínání už ani nehne.

Ahoj, takže dobrý bumper by mohl ten PB ztišit, ne? Něco koupím....
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express

georgeoldman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

iphonik4 píše:Zdravím. Appláci, taky máte na Vašem iPhone 5S mírně uvolněné power button? Teď nemyslím nějak extra, jen prostě když se ho jen dotknete, tak uslyšíte takové mírne kovové "kliknutí" a jak je mírně uvloněné? Jakoby ten otvor pro power button byl o čtvrt milimetru větší, než samotné tlačítko. Ptám se, protože jsem iPhone s tímhle reklamoval a poté, co otestovali další 3 další nové telefony (výměna za nový kus), tak zjistili, že dělají to stejné:/

Ano, mám to stejně, je slyšet i při zatřepání iPhonem, při vibracích ne. Byl jsem na obědě Palác Flora Vinohrady, zašel do Qstore, vystaveny 3 kusy a všechny barvy, zatřásl jsem se všemi a řachtaly všechny bez výjimky. I přesto jsem dnes volal Apple a vracím ho.
Naposledy upravil(a) georgeoldman dne úte pro 10, 2013 4:32 pm, celkem upraveno 2 x.
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express

pechino
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od pechino »

máte někdo aktuální zákulisní info o dostupnosti černého 5s 16gb u tmobile? Dělají že nemají, ale na webu píšou se smlouvou. Smlouvu jsme připravený podepsat, stejně na mě prdí. Víte někdo něco? Díky za odpověď

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

Já v sobotu objednával ip5 32gb SG a dneska přišla.
Taky jsem tam nikde nenašel dostupnost ale po vytvoření objednávky,z volení tarifu,přístroje, jsem dal dokončit a tam si pak zvolíte možnost dopravy a kdy to chcete doručit. A pak svoje iniciály atd, mají to trochu nešťastně řešené.

Nebo si zavolat na info linku
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Chrono Leggionaire
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Chrono Leggionaire »

georgeoldman píše:
Ahoj, takže dobrý bumper by mohl ten PB ztišit, ne? Něco koupím....

Ahoj, záleží jak moc bude otvor pro PB u bumperu natěsno. Může se to tím 100% eliminovat, ale také to nemusí mít vliv žádný.
Galaxy Note 20 Ultra 5G Mystic White [QS 865+] | Samsung Galaxy Watch 3 | Galaxy Buds+ White

georgeoldman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Takže po velkém vnitřním boji jsem dnes volal Apple a čekám na výměnu. Proč? PB rachtá opravdu hodně, když iP zatřesu, mám strach, že z něj vypadne. Dále se mi od včerejška (mám iPhone 5S jen jeden den) už 4x respringnul - černá obrazovka a logo - a navíc jsem zjistil, že mi "puká" nahoře napravo i nalevo displej. To by se člověk p....l! Nechci být šťoura, ale to už je i na mne moc.
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express

2MATRIX
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od 2MATRIX »

Tak ze vidim ze tu ma vela ludi problem s power butonem , tak sa vyjadrim.Na mojom iPhone 5S nepozorujem vobec ziadne vole v PB , ani ziadne zvuky , ani nejake mechanicke klepania kov o kov, je dostatocne tuhy a presne zapada.Dokonca aj ked silno zatrasem iPhonom tak zacuka len cocka fotaku (autofocus, co je normalne), aj ked na PB pokepkam prstom nevydava ziadny zvuk ani vole.Tak reklamaciu mozte zvazovat.Je to predsa Apple a ma tam byt spracovanie 100% za tie peniaze , nie ako v cinskej hracke!!! Bohuzial mam pocit ze Apple ide kvalitou hodne dole.Jednak sa mi uz behom mesiaca 3x stalo ze telefon zamrzol a sam sa restartoval! To sa mi na iPhone nikdy nestalo preboha (naozaj si pripadam ako beta tester, alebo ako sponozr Apple), pripajam obrazok crach data , tak isto som sklamany vydrzou baterie , ta je doslovne uplne smiesna.Pripajam obrazok kolko iphone vydrzal prehravat cez sluchatka radio cez EDGE (3G bolo zamerne vypnute kvoli setreniu energie, tak isto vypnute PUSH,wifi,BT,lokalizacne sluzby proste vsetko vypnute , len data zapnute, je ta vydrz podla vas ok?) podotikam ze iPhone bol 90% s vypnutou obrazovkou , a prehraval na pozadi.Uz som vypol aj animacie na pozadi (obmedzit pohyb) tak uvidim ci sa to ukaze na vydrzi , zrejme ten Apple A7 zere jak besny.Pri zapnutej hre mi aj za 30 minut zozere 30%.. Na druhu stranu aky som len nekritizoval , tak spracovanie telefonu stale patri k naprostej spicke (mam silver) aj desing je stale z mojho pohladu to najlepsie co momentalne je.Aj touch ID funguje naprosto uzasne,mozno z 30pokusu mi 1x nezobere. Obrázek
Obrázek

pechino
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od pechino »

to Barberry.pha: My jsme právě firemní významný zákazník, takže to berem přes svého obchodního zástupce tmobile a to je zřejmě uplnej debil, pořád říká, že iPhony 5s nejsou a tady na fóru čtu, jak je lidi běžně kupují. Grrrrrr. Každopádně děkuju za odpověď, potvrdil jsi mi, co jsem si myslel.

Odpovědět