nefungujúci mikrofon na iphone 4

Odpovědět
martes25
Host
Host

nefungujúci mikrofon na iphone 4

Příspěvek od martes25 »

Zdravím, mám 2 ročný iphone 4 a doteraz bolo všetko v poriadku ,, už som si kúpil 4s a ten 4 som chcel predať ,, všetko bolo ok a 2 tyždne som ho nepoužival ,, potom som išiel z neho zavolať a nebolo ma počuť. Hneď som skúšal obnoviť nastavenia.. restore a nakoniec som objednal nový dock s mikrofonom. Vymenil a furt nejde. Skúšal som aj toto (http://www.youtube.com/watch?v=DPR8qrAcg5g) a nepomohlo ani to.. už neviem čo s tým môže byť :/ ,, Pritom mi ani nepadol ani nič, prestalo to ísť len tak. Jediné čo ma napadá že som ho mal medzi tým otvorený a porovnaval som zrovna či dock z iphone 4 a 4s je totožný .. zistil som že nie tak som to ďalej ani neriešil nemal som ho ani vytiahnutý odtiaľ nakolko tam je nalepený.
a ešte doplním že ten nový som skúšal len tak že som ho zapojil a nedaval som na to ani ten reprák s antenou a skúšal som to len tak lebo som ho nechcel lepiť. S predajcom som bol dohodnutý že ak mi výmena nepomôže, môžem ten dock vrátiť. Ale zapojený bol dobre, keď som pripojil kábel tak všetko v poriadku.. jediné čo tak ten mikrofón stále nič ..
vie mi niekto pomôcť? :cry:
Happle - Nokla - Mrkvosoft

martes25
Host
Host

Re: nefungujúci mikrofon na iphone 4

Příspěvek od martes25 »

predpokladal som že sa nedozviem lebo na jednoduchú otázku by som dostal isto odpoveď nech použijem vyhladávanie .. :D
ale môj problém som hladal celý deň a ništ .. ale skúsim inú vec čo ma napadla ,,, keďže mikrofon ktory je na foťak funguje ,, neexistuje nahodou nejaká sranda cez JB ktorá by dokázala aktivovať mikrofon foťaku aj pri hovoroch a všade ,, to by mi pomohlo ako čiastočné riešenie :) za rady ďakujem pomohlo by mi to :)

engel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od engel »

Zkusil si vyčistit jack na sluchátka, nebo zasunout je a vysunout? Občas měl někdo problémy se zvukem z repro a pomohlo to a jelikož v té díře je i kontakt pro mikrofon mohlo by to pomoci

charvisan
Host
Host

Příspěvek od charvisan »

Ahoj, mám ten samej problém, kdyby jsi na něco přišel určitě se poděl :-)

martes25
Host
Host

Příspěvek od martes25 »

Skúšal som aj to ale jack som aj odpajal a tam isto problem nie je... a cistil som aj ten druhy mikrofon a ten aj pri videu funguje normalne... Ale nakoniec som zistil ze ked volam a prepnem na hlasity odposluch tak to funguje ... Čiže to ma presne priznaky na ten audio čip nad procakom.. Lenže skušal som to všeliak možne vypodkladať všetkym to pomohlo len mne nie .. vystrihol som maly štvorček na čip zo starej kreditky dal som na to tieniaci pliešok a nič .. Skúšal som ešte nalepiť kusok pásky a papiera na pliešok aby to bolo dobre pritlačene a žiadna zmena .. Dokonca som dal kusok aj na konektor docku s mikrofonom aby nan tlačil zadny kryt a furt rovnaké

martes25
Host
Host

Příspěvek od martes25 »

žiadne nápady? :)

Tony1
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Tony1 »

Tady není co vymyslet chyba je v audio čipu, psal jsem to už v několika vláknech s problémem mikrofonu. Jediné řešení je přepájet audio čip, nebo zkusit jej prohřát, ale tuto druhou variantu radím s nejistotou úspěchu.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

martes25
Host
Host

Příspěvek od martes25 »

čaute ,,,
písal som do jedneho servisu či vedia vymeniť audio čip ,, pisal som že skušal som meniť mikrofon a nepomohlo odpisal že vedia za 20e
potom som mu pisal aj že mi ide volať cez hlasity hovor normalne nie ,, a že mi ide mikrofon pri kamere a pri diktafone nie ,,,
potom povedal že jaj tak to bude chyba v niečom inom ,, za 50eur vam to bude fungovať..
ale nechce povedať že čo lebo že by som si to spravil sam ... vraj by mi do protokolu napisal čo bolo menene

je to divne podla mna keca ale neviete nahodou o niečom inom čo by tam mohlo ešte byť zle? ..

btw a nejaku jailbreak utilitu nepoznate? ktora by nehala vrchny mikrofon stale aktivny ... aj pri hovore ,,

Tony1

Příspěvek od Tony1 »

NE nic takového není co by softwarově řešilo HW problém audio čipu.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone

martes25
Host
Host

Příspěvek od martes25 »

To je škoda lebo vela ludi ma s tymto problem .. A hadam by nebol taky problem pre niekoho to spravit kto to programovat vie .. Pretože vrchny mikrofon mi ide bez chyby .. Chcelo by to len ukecat soft aby bol stale aktivny ten jeden :-)

A by ma zaujimalo co henten myslel ze je tam zle .. Ale 50€ isto nedam

Odpovědět