iPhone 5s - dostupnost, reakce a zkušenosti
-
- Mírně pokročilý
Re: iPhone 5S - dostupnost, reakce a zkušenosti
No vidíš jak jsi sikovnej
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- Host
Tak objednávku na Alza.cz jsem zrušil a včera dopoledne jsem objednal na Apple.cz 32GB, vesmírně šedá a dnes před 12 hod dorazil.
Několik postřehů:
- PB chrastí, ale jde to
- HB vydává trochu jiný zvuk
- sklo se o 1mm neprohýbá
- baterii zatím nemohu posoudit
- vyroben v 49 týdnu ve fabrice F2 (China, Zhengzhou - Foxconn)
jedině co mě vážně vytáčí je, že byl ku* drahej , ale jinak zatím v pohodě
Několik postřehů:
- PB chrastí, ale jde to
- HB vydává trochu jiný zvuk
- sklo se o 1mm neprohýbá
- baterii zatím nemohu posoudit
- vyroben v 49 týdnu ve fabrice F2 (China, Zhengzhou - Foxconn)
jedině co mě vážně vytáčí je, že byl ku* drahej , ale jinak zatím v pohodě
-
- Mírně pokročilý
Dnes se mi stalo, že jsem cca 3x volal, vůbec se mi ve sluchátku neozval vyzváněcí/obsazovací ton ale volanému mobil zvonil a hovor proběhl vždy v pořádku po restartu iPhone volací ton opět slyším. To jsou věci v iOS 7 už aby vyšel ten update 7.1
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- Host
Podobné boty mě začínají štvát čím dál více a je vidět, že ios7 v součastné verzi je plný chyb. Co mě zaráží, že jim náprava trvá tak dlouho a to ani nemluvím jak se to chová na ipadu. Nechápu...
•iPad Air
-
- Klub čistého iOS
Odpoved je jednoducha. Proste urobit novy system koplexnosti iOS za 1 rok nejde .
A apple sa cim dalej - tym viac sprava ako ine firmy v tejto dobe, ze vyhlasuje hovadiny a potom ich ma problem splnit. Tak sa vzdy najde kompromisne riesenie, na ktore ale doplatia obvykle ti posledni v rade - t.j. v tomto pripade zakaznici. A kedze konkurencia je na tom rovnako zle, ci este horsie, tak chudak zakaznik nema na vyber...
A apple sa cim dalej - tym viac sprava ako ine firmy v tejto dobe, ze vyhlasuje hovadiny a potom ich ma problem splnit. Tak sa vzdy najde kompromisne riesenie, na ktore ale doplatia obvykle ti posledni v rade - t.j. v tomto pripade zakaznici. A kedze konkurencia je na tom rovnako zle, ci este horsie, tak chudak zakaznik nema na vyber...
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
-
- Mírně pokročilý
JorEL píše:Podobné boty mě začínají štvát čím dál více a je vidět, že ios7 v součastné verzi je plný chyb. Co mě zaráží, že jim náprava trvá tak dlouho a to ani nemluvím jak se to chová na ipadu. Nechápu...
přesně! na ipadu to škube, trhané pohyby.........k čemu ultra procesor, když do toho nahrnou neodlazený firmware. jak už jsem jednou zde psal. před lety jsem komplet utekl od windows symbianu atd k applu proto, že to bylo konstrukčně ok, hardware ruku v ruce se softwarem.....a v současnosti mám z produktů applu velmi rozporuplné pocity (které nikomu nevnucuji!)
Naposledy upravil(a) georgeoldman dne stř pro 18, 2013 5:30 pm, celkem upraveno 1 x.
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- Moderator fóra
A dost!! Tohle tema je o iphone 5s a ne o odkazenosti ios ani o tom jak funguje jinde, co a jak..drzte se tematu
iPhone 2G 8GB
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
iPhone 7 128GB Jet Black
iPad Mini with Retina 32GB Silver
Macbook Pro 13" mid-2009
-
- Host
Přestaňte brečet proboha, však už se testuje 7.1.
Howgh.
Howgh.
-
- Mírně pokročilý
Jasně, nebrečme furt, vždyť je to Apple a i kdyby prodával hovna, tak budeme jásat, že voní!
Ale teď vážně, iPhone 5S (třetí kus) mám týden, zatím ani jeden respring, nahrál jsme do něj hned po koupi firmware přes DFU (že by to mělo vliv?), displej se ani nehne, chrastění tlačítek v normě. Pokud Vás zajímá má velmi špatná zkušenost s iPad Mini Retina, nahlédněte do fora o iPadech. Všem pěkné svátky a ať se nám Apple příští rok trochu polepší!
Ale teď vážně, iPhone 5S (třetí kus) mám týden, zatím ani jeden respring, nahrál jsme do něj hned po koupi firmware přes DFU (že by to mělo vliv?), displej se ani nehne, chrastění tlačítek v normě. Pokud Vás zajímá má velmi špatná zkušenost s iPad Mini Retina, nahlédněte do fora o iPadech. Všem pěkné svátky a ať se nám Apple příští rok trochu polepší!
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- iPhonefil
Boze. Milion prispevku, ze pujdete radeji do petky.. Cim si proboha pomuzete? Petka byla konstrukcne snad i horsi, ja rozbalil celkem cca 7 iphonu 5 a z toho 6 vadnych. A ne ze se vyklalo tlacitko, ale byl odlepeny displej, vadne pixely atd.
Na druhe strane vybaleny dve 5S a obe v cajku!
Na druhe strane vybaleny dve 5S a obe v cajku!
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Klub čistého iOS
Tiež mám druhú 5ku a keby boli obe zlé, tak tretiu už nekúpim a ani nič od applu. O to tu asi ide - keď sa vám zdá, že idú kvalitou dole a teda nie ste spokojní, tak to nekupujte.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.
-
- Mírně pokročilý
Víte o čem je forum? O diskuzi. Sto lidi sto názoru. Pětka byla konstrukčně výrazně lepší. iPhone 5s aneb kastaněty (chrastici hudebni nástroj). Dnes když jde člověk koupit něco od Applu tak už dopředu přemýšlí jak proběhne reklamace. A když dostane normálně konstrukčně zpracovaný kus tak je překvapením tak v prdeli ze ani nenajde sílu napsat příspěvek sem Apple nastavil před lety laťku ve zpracování výrobku. Proto je čím dal víc uzivatelu nasrano ze ta laťka neplatí.
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- Klub čistého iOS
Jasné. Otázka je, nakoľko je rozumné kupovať niečo, o čom ťa všetci vopred varujú, že to je nahovno.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.
-
- iPhonefil
iPhone 5S - dostupnost, reakce a zkušenosti
Ne petka lepsi nebyla, ono se ani konstrukce nezmenila, jen barvy...
-
- Host
Ale to je názor proti názoru. Ty tady tvrdíš, že se Apple zhoršil co se týče kvality výroby a já zase můžu říct, že to není pravda. V poslední době jsem rozbalil 3 iPhony a všechny v naprostém pořádku.
A že si tady víc lidí stěžuje než chválí? Ano, je to možné. Protože většinou lidi, co si nemají na co stěžovat, nevyhledávají fóra, na které by to psali.
Jak píše Speedman - když si myslíš, že se v tom Apple tak moc zhoršil tak to prostě nekupuj.
Nechci znít jakože tady slepě obhajuju Apple, ale prostě nemám důvod si na nic stěžovat. Beru to tak, že při takových výrobních objemech se vadným kusům nevyhneš. A čím víc zařízení vyrobíš, tím větší bude šance, že se najdou vadné kusy. Dokud to Apple bez problémů vyměňuje, nepříjde mi to jako nějaká katastrofa.
A že si tady víc lidí stěžuje než chválí? Ano, je to možné. Protože většinou lidi, co si nemají na co stěžovat, nevyhledávají fóra, na které by to psali.
Jak píše Speedman - když si myslíš, že se v tom Apple tak moc zhoršil tak to prostě nekupuj.
Nechci znít jakože tady slepě obhajuju Apple, ale prostě nemám důvod si na nic stěžovat. Beru to tak, že při takových výrobních objemech se vadným kusům nevyhneš. A čím víc zařízení vyrobíš, tím větší bude šance, že se najdou vadné kusy. Dokud to Apple bez problémů vyměňuje, nepříjde mi to jako nějaká katastrofa.
-
- patron iPhone.cz
Abych se pochlubil po týdnu používání ip5s, tak já jsem naprosto spokojenej, přechodu z ip5 nelituju, nemám žádný problém, telefon dokonce předčil moje očekávání. Čtečka otisku mazec, z foťáku jsem úplně nadšenej, rychlost telefonu a display bomba. Nějaký chrastění čehokoliv jsem si nevšiml. Sledoval jsem toto vlákno hodně dlouho, měl jsem velké obavy z nákupu, ale bylo to zcela zbytečné. Všem 5S vřele doporučuju.
p.s.: koupeno v applestoru
p.s.: koupeno v applestoru
-
- Mírně pokročilý
Taky tak. S iPhonem 5S jsem zatím maximálně spokojený. Tlačítka v pořádku, i když uznávám, že PB je trošku slyšet, ale kdybych si to nepřečetl tady, tak si toho vůbec nevšimnu. HB má jiný zvuk než iP4/4S, ale naprosto stejný jako iP5, který jsem mimochodem 2x reklamoval. Co mě ale vysloveně nadchlo, je výdrž baterie. Při stejném používání jako iP5 mi vydrží o poznání déle a toho si fakt cením. A dokud bude fungovat reklamování tak jako doposud, budu klidnej
iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
Apple TV
Apple TV
-
- Starý pes fóra :)
V podstatě jsem též už třetí týden na 5S a jsem nadšen, hlavně výdrž oproti 4S co jsme měl před tím skvělá. Touch id moc nevyužiji zvyk na kódový, a chrastící zapínací tlačítko dle mého zbytečně až moč řešeno. Jinak zpracování stoprocentní. Používám navíc Tavik bomper a prach obyčejnou folii za 100,-. Kupováno v Applestore.
Naposledy upravil(a) Tony1 dne ned pro 22, 2013 1:00 pm, celkem upraveno 1 x.
Noťas, TOSHIBA, Macbook Pro
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
iPhone 6s space grey 16GB, Apple Store, UK
Operátor T-Mobile, Telefonika O2, Vodafone
-
- Mírně pokročilý
Ano, výdrž je vyšší i než u pětky, také jsem spokojen.
MacBook Pro Retina
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
iPad Mini
iPhone 5S
Apple TV
AirPort Express
-
- Mírně pokročilý
Chci se zeptat, kdyz mam pohotovost 10h a vyuziti 2h38min tak se tim mysli ty 2h z 10h? Baterku mam na 40% a to jsem to do 11 rano nabijel.
Sent from my iPhone using Tapatalk
iPhone 5S 16GB Space Grey
Macbook Pro 13" Retina 2015
-
- iPhonefil
ne, znamená to, že más pohotovost 10h a využití 2h. Znamená to docela přesně to, co je tam napsané +- 11,5%
-
- Mírně pokročilý
Minule kdyz jsem se koukal tak jsem mel od posledniho uplneho nabiti 1 den 8h pohotovost a pres 3h vyuziti a baterka na 42%. Takze to nechapu.
-
- Moderator fóra
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
-
- Mírně pokročilý
3G nepouzivam - nemam aktivovany od operatora, jsem na wifine pokud nejsem v praci. Dneska jsem se koukal na par streamu na twitchi, zahral angry birds a prubezne procital novinky na netu.
-
- Mírně pokročilý
Fakt strašně záleží, jak a jaký funkce používáš. Já baterku šetřím, protože díky mé práci se nedostanu často k nabíječce. Takže mám stále vypnuté 3G (zapínám pouze, když potřebuju stáhnout rychle větší objem dat), obnovu aplikací na pozadí, push a hry moc nehraju (na to mám iPad). Zkrátka iPhone používám jako pracovní nástroj. Poslední statistika u mě vypadala takto: Stand by time: 3 dny 22 hodin, usage time cca 7 hodin a byl jsem na nějakých 8% baterky. Takže skutečně nabíjím jednou za 2-3 dny (někdy skoro 4) a používám převážně mail, internet, iworks, goodreader a pak nějaké profi pracovní aplikace... Ale je mi jasný, že když tam budu smažit 3D náročné hry, tak večer budu na nule
Apple TV
Apple TV
-
- Mírně pokročilý
Asi opravdu zalezi jak a co pouzivam. Ale skoro 4 dny bez nabiti se mi opravdu nepovedlo . Nejdyl jsem byl na 2 dnech a par drobnych.
-
- iPhonefil
Ja nikdy nebyl pres den a i tak jsem spokojena
-
- iPhone guru
a ja som doteraz myslel že si chlap
-
- iPhoneHolik
Barberry.pha píše:A my nevíme jak iPhone používáš
Např já dneska
http://img.tapatalk.com/d/13/12/23/by8ejy3u.jpg
Jak jsi se dostal na 7 a pul hodiny vyuziti? To jsi poslouchal hudbu?
-
- Moderator fóra
Asi hodinu a půl ale přes iTunes Match přes Edge takže stream
Jinak se na těch 7hodin dostávám plus mínus pokaždé.
Zapnuté mám všechno a je to kombinace LTE/3G/Edge/WiFi
Teďka jsem na svátky v místě kde je slabý i Edge a ikdyž nejde vypnout 3G, pouze LTE, tak nepociťuji vliv na baterku.
Tohle jsem pak měl večer http://img.tapatalk.com/d/13/12/23/qyqu3ypa.jpg
Jinak se na těch 7hodin dostávám plus mínus pokaždé.
Zapnuté mám všechno a je to kombinace LTE/3G/Edge/WiFi
Teďka jsem na svátky v místě kde je slabý i Edge a ikdyž nejde vypnout 3G, pouze LTE, tak nepociťuji vliv na baterku.
Tohle jsem pak měl večer http://img.tapatalk.com/d/13/12/23/qyqu3ypa.jpg
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- Mírně pokročilý
Telefon mam ca 2 tyzdne. Zatial spokojnost s bateriou. Mam permanentne zapnute lokalizacne sluzby, 3G, BT, WiFi, zapnute efekty, push hlasenia, background apps refreshing atd., proste nic som nevypinal. Jas mam nastaveny na automatiku. Doba vyuzitia zahrna tel. hovory spolu asi 20 min., par SMS, facebook, maily, surfovanie (Chrome), asi 5 fotiek, 10 min. videohovor cez Skype, pocuvanie muziky (Spotify) a pozrel som zopar videi na youtube. Bol som asi pol dna mimo domu, takze 3G bolo vyuzite akurat vtedy, inac je permanentne pripojeny k wifi.
V praci som to zatial netestoval, nakolko jazdim s kamionom a mam nonstop pustenu hudbu, ked nevolam a ked volam, tak to su tiez telefonaty 3, 4, 5 hodinove, takze tam ho mam stale na nabijacke. To by asi vydrzal max. 10 h.
Co sa tyka PB, tak mi hrkoce tiez, ked silno trasiem telefonom, pripadne ho pocujem, aj ked poklepkam po nom prstom. Ale prdim na to. Nebudem kvoli takej kktine menit telefon. Btw, frajerke som kupil 5S asi o mesiac skor ako sebe a jej napriklad nehrkoce PB.
-
- iPhoneHolik
Tak to mas asi kouzelnou baterku Jinak me prekvapuje, ze rano, kdyz sundavam iP z nabijecky, ma treba jen 98 %. Cetl jsem tu par prispevku, ze pri stovce prestane nabijet, pak zas nabiji a tento cyklus se opakuje. Ale 5S je prvni iP, u ktereho jsem to zaznamenal. U 3G a 4S se mi to nikdy nestalo. Vzdy, kdyz jsem sundaval z nabijecky, bylo tam 100 %. A zvlastni je, ze kdyz jej sundam a vypnu/zapnu, tak tam naskoci 100 %
-
- Senior uživatel
jedné věci jsem si všiml, když jsem měl JB, že 100% baterky není 100% ve chvilce, kdy tam skočí 100%, ale že se teprve dobíjí to poslední %, takže to chce ještě nějakou dobu nechat a je možné, to fakt netuším, že tím, že by se telefon nabíjel pořád na nějakých 99,8%, může jít kapacita baterky, dolů rychleji než by šla obvykle.
-
- Mírně pokročilý
Efekty mam vypnute a jsem prevazne na wifi, mas asi opravdu kouzelnou baterku . Asi se neda zjistit, ktere verze telefonu mely vadnou baterii? Jinak, taky se vam po chvilce surfovani zahrejva baterka?
-
- Mírně pokročilý
cczero píše:jedné věci jsem si všiml, když jsem měl JB, že 100% baterky není 100% ve chvilce, kdy tam skočí 100%, ale že se teprve dobíjí to poslední %, takže to chce ještě nějakou dobu nechat a je možné, to fakt netuším, že tím, že by se telefon nabíjel pořád na nějakých 99,8%, může jít kapacita baterky, dolů rychleji než by šla obvykle.
To plné nabití se dá např. vysledovat i přes iTunes. Pokud nabíjím iPhone přes USB v Macbooku, tak v iTunes má stav baterie dva symboly. Buď je u baterky blesk, což podle mě znamená, že se nabíjí a nebo se ten blesk změní na zásuku a to znamená, že už je nabito. Co jsem tak vypozoroval, tak od dosažení 100% až po změnu toho symbolu na "zásuvku", uteče cca 15-20 minut. V iOS6 se tyhle symboly měnily při nabíjení přímo v telefonu, bohužel iOS7 "umí" už jen blesk. Nechápu...
Apple TV
Apple TV
-
- Mírně pokročilý
To som si nevsimol, ze by v iTunes bola ta "zastrcka". Mam tam len ten blesk, co je aj na telefone. Ale zas pouzivam Win, mozno u OS X je to inac.
-
- Mírně pokročilý
Možná jsi jen nevydržel tak dlouho čekat
Apple TV
Apple TV
-
- iPhoneHolik
Ja ale nabijim celou noc a rano tam stejne neni 100 %
-
- Moderator fóra
Tak zkus baterku úplně vybít a pak doplna nabít, čím by se ta baterka mohla zkalibrovat, hlavně ten ukazatel.
Manual iPhone
Manual iPhone
-
- iPhoneHolik
Uplne myslis az do vypnuti? Delam to pod 10 %