![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Jak zachovat placenou aplikaci v telefonu s jiným ID
-
- Host
Dobrý den, nedávno mi ukradli iPhone, nyní mám poděděný iPhone 5, ve kterém již mám vše nastavené na své ID, ale zůstala mi tu jedna placená aplikace po předchozím uživateli, kterou bych si ráda nechala. Problém je v tom, že si ale chci dát do tohoto telefonu starou zálohu z ukradeného telefonu, kterou mám na iCloud. Předpokládám, že mi ta placená aplikace, koupená pod jiným ID pak zmizí...iCloud se mi nyní nezálohuje, protože těsně před krádeží jsem zaplnila těch 5GB, co jsou free. Je možné, abych si za poplatek zvětšila úložiště na iCloudu a telefon se mi pak nově zazálohoval, s tím že následně bych si mohla do telefonu dát všechna data, která byla ve staré záloze i s těmi novými - i s tou placenou aplikací??? Omlouvám se za náročný popis, nevím, jak to jednodušeji vysvětlit. Když to shrnu - v poděděném iPhonu bych chtěla jak stará data nyní uvězněná na iCloud (hlavně fotky), tak placenou aplikaci (navigace Sygic)...pomůže mi zvětšit si úložiště? Děkuji předem za jakoukoliv odezvu. ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
-
- Moderator fóra
Pokud do iPhonu nahraješ jakoukoliv zálohu tak se ti ten iPhone nastavil do stavu v jakém byl v tu chvíli kdy byla záloha vytvořena.
Dvě zálohy najednou nahrát nejdou.
A pokud jde o navigaci Sygic, stačí se podívat na AppStore kde jsou i nějaké free edice a střední Evropa je za 30€ což je ani polovina investice do většího Cloudu, která stojí 16€, takže se podívat co je na Appstoru, stáhnout si to případně na svoje Apple ID a obnovit se zálohy z Cloudu.
Dvě zálohy najednou nahrát nejdou.
A pokud jde o navigaci Sygic, stačí se podívat na AppStore kde jsou i nějaké free edice a střední Evropa je za 30€ což je ani polovina investice do většího Cloudu, která stojí 16€, takže se podívat co je na Appstoru, stáhnout si to případně na svoje Apple ID a obnovit se zálohy z Cloudu.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky
"
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
-
- iPhone expert
Re: Jak zachovat placenou aplikaci v telefonu s jiným ID
No navic do iCloudu se nazalohuji aplikace jako takove, tam se pouze zalohuje informace o tom, ktere aplikace mel clovek nainstalovany a pripadne jejich nastaveni. Takze kdyz obnovite iPhone ze zalohy, tak pro stazeni predtim nainstalovanych aplikaci to bude chtit prislusne AppleID a heslo k nemu, tudiz aplikace, ktera je tam stazena pres jine AppleID se po obnoveni ze zalohy nestahne.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
-
- Host
Tomu rozumím, že těžko nahraju do telefonu dvě zálohy.
Ale myslela jsem to tak, že kdybych si zvětšila úložiště za těch 16€ třeba a potom tím pádem měla prostor pro novou zálohu (poslední zálohu mám ze dne, kdy mi byl telefon odcizen), tak jestli by se právě zazálohovala i ta navigace + tam byla všechna ta starší data a já si to mohla tím pádem do telefonu vše nahrát. Ale to jsem ještě nevěděla, že ze zálohy se mi do telefonu nevracejí aplikace...
Takže mě napadá ještě jedna možnost - můžu si nejříve nahrát do telefonu svá původní data a potom se na chvíli přihlásit na AppStore pod ID původního uživatele (což není problém, protože telefon byl v rodině), stáhnout znova Sygic, ale pak se přehlásit zpět ná své ID s tím, že tam ta navigace zůstane??
Takže mě napadá ještě jedna možnost - můžu si nejříve nahrát do telefonu svá původní data a potom se na chvíli přihlásit na AppStore pod ID původního uživatele (což není problém, protože telefon byl v rodině), stáhnout znova Sygic, ale pak se přehlásit zpět ná své ID s tím, že tam ta navigace zůstane??
-
- Starý pes fóra :)
Samozřejmě, pokud máš přístup k AppleID, na které byla aplikace zakoupena, můžeš se v aplikaci AppStore přihlásit k tomuto účtu a stáhnout si všechny aplikace, které jsou na daný účet navázané.
U nás doma taky má každý svoje AppleID na iMessage, kontakty, kalendář, poznámky apod., ale aplikace máme koupené všichni na jednom - mém - účtu.
U nás doma taky má každý svoje AppleID na iMessage, kontakty, kalendář, poznámky apod., ale aplikace máme koupené všichni na jednom - mém - účtu.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Host
Tak jsem si myslela, že mám vyhráno, ale zjistila jsem, že mi nejde ta stará záloha do toho telefonu dát. Myslela jsem si, že jí tam nahraju přes iCloud, kde jsem dala obnovit dokumenty, spárovat a nevím, co všechno tam u toho bylo napsané a jediné co mám jsou kontakty. Přitom vím 100%, že kontakty nezahrnují 5GB a že jsem tam měla zazálohované minimálně ještě ty fotky. V telefonu, když rozkliknu v nastavení iCloud -> Úložiště a zálohy -> Spravovat úložiště, tak se mi tam zobrazí zálohy ze dvou telefonů - 1. ze starého - 4,7GB a z nového - 0KB...Když kliknu na ten starý, tak dál mi to nabízí jen možnost zálohu smazat a nic víc. Je nějaká možnost, jak si tuto zálohu nahrát do toho nového?? Ach jo, je to boj. ![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
-
- Host
Obecne, obnovit, smazat data a nastaveni.. Telefon pak bude jako novy a zepta se, jestli nastavit jako novy (prazdny) nebo obnovit z iCloudu, to je to co myslim hledas.. Ale pro jistotu bych pockal, az tento postup nekdo potvrdi jako spravny ![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
- Starý pes fóra :)
Obnovit zálohu lze pouze po předchozím vymazání telefonu, tedy buď Restore, nebo Smazat data a nastavení.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013