Apple uvolnil iOS 7.1 pre verejnosť
-
- Klub čistého iOS
Tak mne sa stáva že mi mrzne apka telefón.keď ju spustím tak sa otvorí,ale len vidím rozmazané pozadie a nič iné .pomôže mi len apku zavrieť a znovu spustiť.potom sa dostanem k možnosti volať a pod.
PC:Win8.1 Pro,Iphone 3G IOS 4.1.2,iPhone 4S 16gb IOS 9.2.3,iPhone 5S 16 GB iOS ,9.3.3,iPhone 6S 64GB iOS 9.3.3,iPad 2 16gb Wifi ios 9.2.3
-
- Host
Re: Apple uvolnil iOS 7.1 pre verejnosť
Já měl zase problém se zaseknutou rotací při nastavování nové tapety, displej se nechtěl přetočit dokud jsem neukončil galerii. Nějaké mouchy v tom ještě jsou i multitasking ač je to lepší nefunguje tak jako dřív. Uvidíme jestli příjde dřív doladění sedmičky, nebo spíš vydání osmičky.
edit: bavím se o ipadu air.
edit: bavím se o ipadu air.
•iPad Air
-
- Host
Potvrzuji problémy s touch ID. Už jsem si to musel na mém 5S vypnout, jelikož prodleva odemknutí je hrozivá, včetně častého nerozpoznání mého otisku. To sem na 7.0.6 nedělo.
-
- Sponzor 2014
iDownloadblog.com:
"When the operating system is executing on a 64-bit A7 device, iOS includes separate 32-bit and 64-bit versions of the system frameworks.
As per Apple:
When all apps running on the device are compiled for the 64-bit runtime, iOS never loads the 32-bit versions of those libraries, which means that the system uses less memory and launches apps more quickly.
The problem is, not all of existing third-party apps have been compiled for 64 bits.
In fact, if only one app on your device is 32-bit and it becomes active, iOS must load 32-bit libraries and allocate more memory for those resources.
In turn, RAM gets strained. Coupled with the fact that Apple left the A7 chip stuck with 1GB of RAM, same as the A6 before it, it’s no surprise that iOS 7 was not the stablest iOS release in Apple’s history.
[url=http://www.idownloadblog.com/2013/09/16/apple-to-devs-we-want-your-64-bit-apps-asap/]According to the company, the transition to 64-bit code must be managed carefully or lest the increased memory consumption could be be “detrimental” to system performance, which is what we’re seeing.
Small wonder that Apple is promoting this bug fix iOS update on its homepage."
"When the operating system is executing on a 64-bit A7 device, iOS includes separate 32-bit and 64-bit versions of the system frameworks.
As per Apple:
When all apps running on the device are compiled for the 64-bit runtime, iOS never loads the 32-bit versions of those libraries, which means that the system uses less memory and launches apps more quickly.
The problem is, not all of existing third-party apps have been compiled for 64 bits.
In fact, if only one app on your device is 32-bit and it becomes active, iOS must load 32-bit libraries and allocate more memory for those resources.
In turn, RAM gets strained. Coupled with the fact that Apple left the A7 chip stuck with 1GB of RAM, same as the A6 before it, it’s no surprise that iOS 7 was not the stablest iOS release in Apple’s history.
[url=http://www.idownloadblog.com/2013/09/16/apple-to-devs-we-want-your-64-bit-apps-asap/]According to the company, the transition to 64-bit code must be managed carefully or lest the increased memory consumption could be be “detrimental” to system performance, which is what we’re seeing.
Small wonder that Apple is promoting this bug fix iOS update on its homepage."
-
- Host
Take jsem iphone 5s aktualizoval na IOS 7.1 musim rici ze na to jak je vykonny tak bezi jeste rychleji nez pred tim s IOS 7xx tak ze za me palec nahoru, strasne se mi libi upraveny telefon, zapinani a vypinani telefonu je rychlejsi nova klavesnice v sms, a dalsi drobne upravy, co se tyce vydrze prijde mi to stejne maximalne mi vydrzi 2 dny. Potom uz nabijim tak ze vsem muzu jen doporucit ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
-
- iPhone expert
Já jsem nadšen, že váleček pro výběr datumu jde konečně normálně zastavovat. Co chcete víc? ![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Sponzor 2014
Stabilni safari a co sleduju na zahranicnich forech, deje se to spis na 64 bitovych zarizeni v souvislosti s managementem pameti RAM. Muj iP5 zatim bez jedineho respringu a safari stabilni.
-
- Host
Proste sila zvyku
-
- Mírně pokročilý
Mne to normalne ukazujetvosi píše:pochybuju...byl bys asi jedinny na svete....pokud to je o nastaveni, tak napis, co si mame nastavit
![Obrázek](http://img.tapatalk.com/d/14/03/16/etetanug.jpg)
-
- Moderator fóra
A co se ti ukaze zitra?
-
- iPhone guru
veď dole to tam máš napísané
-
- Pokročilý uživatel
Co se ukáže v ten den co je ta událost ?
Nic....
![Yahoo! :Yahoo!:](./images/smilies/yahoo.gif)
Nic....
iPhone 6 128gb iOS 9.0 Beta 2
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
iPad 4, 64GB Wi-Fi + Cellular iOS 8.1.2
Macbook air 2013 13" i7 + 8gb ram
Ipod shuffle
Airport extreme
Lidé nevědí, co chtějí. Dokud jim to neukážete
-
- Mírně pokročilý
Tak nepochopim k cemu je mi info o naplanovane udalosti,ktera muze byt klidne uvedena rovnou v nc...treba svatek...proti logice-krok zpet,proc to menili oproti 6ce mi hlava nebere..
-
- Host
Tak na mem 4S nevidim zadnou zmenu, stale mi foun zamrza pro vstupu do kontaktu a do nastaveni a dost me to stve. zamrznuti je klidne i 10 sekund... Nenapada nekoho co s tim?
-
- Host
Mám takový problém, ohledně kterého jsem se tady ještě nedočetl. Macbook i iPhone 5s s iOS 7.1 jsou připojené na stejné Wifi síti, ale v iTunes (poslední verze 11.1.5) zařízení nevidím
Nemáte s tím někdo taky problém? Zkoušel jsem Hard reset, ale nic to s tím neudělalo.
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Urobil si restore alebo OTA update ?
Doporučujem restore.
Doporučujem restore.
-
- Klub čistého iOS
Pa.T píše:Mám takový problém, ohledně kterého jsem se tady ještě nedočetl. Macbook i iPhone 5s s iOS 7.1 jsou připojené na stejné Wifi síti, ale v iTunes (poslední verze 11.1.5) zařízení nevidímNemáte s tím někdo taky problém? Zkoušel jsem Hard reset, ale nic to s tím neudělalo.
nepomohlo by připojit zařízení kabelem a dát synchronizovat v iTunes, potom odpojit a už by to mohlo chodit. někdy mi to taky blbne a nebo to chvíli trvá, než se připojí
iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
-
- iPhoneHolik
Zeptal bych se mam aktivni tucny text uz od 7.0.4 je to fajn imony maji popisky tucne zretelnejsi v menu totez, jet ted se zaroven nastavily tucne znaky i na klavesnici driv to tak nebyl lze to nastavit nebomje to takhle trvale? Kdyz tucny text vypnu je to jako driv dik
Mimochodem jel jsem dlouho na 7.0.4 pak OTA updatoval na 7.0.6 a nedavo i na finalni 7.1 taktez pres OTA primo v nastaveni/aktualizace, myslim ze nebude na skode, udelat restore skrze DFU mode primo u PC ne?
Mimochodem jel jsem dlouho na 7.0.4 pak OTA updatoval na 7.0.6 a nedavo i na finalni 7.1 taktez pres OTA primo v nastaveni/aktualizace, myslim ze nebude na skode, udelat restore skrze DFU mode primo u PC ne?
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
- iPhoneHolik
Ja tak delam vzdy. Jak vyleze update udelam OTA a kdyz pak mam cas tak hodim do DFU a nahraju cistou instalaci (bez obnovy ze zalohy). Aspon si jednou za cas udelam trochu poradek
A tucne ted znamena vcetne klavesnice. Nevim o tom, ze by to slo oddelit
![Wink ;-)](./images/smilies/wink.gif)
A tucne ted znamena vcetne klavesnice. Nevim o tom, ze by to slo oddelit
-
- Host
Za cas pouzivani 7.1 děs a hruza,sekany prechody no prostě nic moc
-
- iPhoneHolik
Jj ja zalohu sice mam na icloudu ale s obnovou si torozmyslim lepsi je to mit ciste a pak si app dohrat solo stejne tak hudbu a nektere fotky valnou vetsinu jich mam stejne na icloudu anto nevadi.
Dik za info o klavesnici ja si na to uz zvykl napoprvy me to az vydesilo ale ted jsem tomu prisel na chut a shledavam to takhle i lepsi.![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
EDIT:
Zatim nemam tolik casu abych delal restore skrze DFU a pak to vsecxhno nacisto ladoval zpet, takze cas d casu pouziji PhoneClean free, sikovny programek, vycisti docasne soubnory a cache aplikaci, ono to jde v nastaveni app snad i ednotlive ale takhle je to rychlejsi...myslim ze podobnou funkci by apple mohl integrovat i primo ale to se patrne nestane a nevim o app ze AppStore ktera by to zvladla, pokud nekdo ano tip na ni uvitam
PhoneClean Free 3.3.0 on PC and iPadMini iOS7.1
![Obrázek](http://s16.postimg.org/4m9lb2ngx/image.jpg)
![Obrázek](http://s16.postimg.org/5r3ngg9xt/image.jpg)
Tohle jsem pouzil QuickClean a v placene verzi jsou i dalsi vychytavky, premyslim ze ji koupim, ale to jsem jiz vazne odbocil a omlouvam se tedy za OT.
Dik za info o klavesnici ja si na to uz zvykl napoprvy me to az vydesilo ale ted jsem tomu prisel na chut a shledavam to takhle i lepsi.
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
EDIT:
Zatim nemam tolik casu abych delal restore skrze DFU a pak to vsecxhno nacisto ladoval zpet, takze cas d casu pouziji PhoneClean free, sikovny programek, vycisti docasne soubnory a cache aplikaci, ono to jde v nastaveni app snad i ednotlive ale takhle je to rychlejsi...myslim ze podobnou funkci by apple mohl integrovat i primo ale to se patrne nestane a nevim o app ze AppStore ktera by to zvladla, pokud nekdo ano tip na ni uvitam
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
PhoneClean Free 3.3.0 on PC and iPadMini iOS7.1
![Obrázek](http://s16.postimg.org/4m9lb2ngx/image.jpg)
![Obrázek](http://s16.postimg.org/5r3ngg9xt/image.jpg)
Tohle jsem pouzil QuickClean a v placene verzi jsou i dalsi vychytavky, premyslim ze ji koupim, ale to jsem jiz vazne odbocil a omlouvam se tedy za OT.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
- Mírně pokročilý
Předem se omlouvám, za asi pro mnohé z vás hloupý dotaz. Ale co je to DFU? Je to jako bych dal přímo v iPhonu obnovit veškerá nastavení i se smazáním obsahu? Abych z něj prakticky udělal "nový" telefon? ![Embarassed :oops:](./images/smilies/blush.gif)
![Embarassed :oops:](./images/smilies/blush.gif)
-
- Mírně pokročilý
http://jablickar.cz/recovery-a-dfu-rezi ... ch-rozdil/
staci pouzit google...
staci pouzit google...
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
-
- Host
slezacekm píše:Pa.T píše:Mám takový problém, ohledně kterého jsem se tady ještě nedočetl. Macbook i iPhone 5s s iOS 7.1 jsou připojené na stejné Wifi síti, ale v iTunes (poslední verze 11.1.5) zařízení nevidímNemáte s tím někdo taky problém? Zkoušel jsem Hard reset, ale nic to s tím neudělalo.
nepomohlo by připojit zařízení kabelem a dát synchronizovat v iTunes, potom odpojit a už by to mohlo chodit. někdy mi to taky blbne a nebo to chvíli trvá, než se připojí
Díkec za radu, připojil jsem zařízení kabelem a musel jsem znovu potvrdit "důvěřovat tomuto PC". Od listopadu jsem měl mobil připojenej kabelem snad jen 2 x a vždy všechno fungovalo, jen teď jsem z toho byl v pasti. Vím pro příště
-
- Klub čistého iOS
Konečně mi nepadadá neustále safari,ale u mého ip5 se mírně snížila výdrž baterie.
iPhone 7
Macbook Pro Retina 15
iPad Air 2
Restore,aneb lék na vše![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Macbook Pro Retina 15
iPad Air 2
Restore,aneb lék na vše
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
- Host
chci se zeptat, v cem je dobra actualizace pomoci DFU nez obyc krom toho, ze bude cisty telefon? takova actualizace ma i jine vyhody?
-
- Mírně pokročilý
Nic. Asi to zinrazuje iba to, ze dalsi den mas nejaku udalost, ale v ten konkretny den udalosti ju uz nezibrazi. Ale aj tak cely NC je kktina a kalendar detto. Som ani jedno este nikdy nepouzil a ked mam mat nejaku udalost, tak davam si pripomienku.tvosi píše:A co se ti ukaze zitra?
-
- iPhonefil
Technicky asi v nicom. Je to cisty FW ako pri obnove. Ale napr. ked obnovujes viac mobilov/iPadov naraz, alebo castejsie, tak nemusis vzdy cakat na stiahnutie FW cez iTunes. Je to cca 1GB subor a ten trva kym stiahne. Takto ho mas v PC a len k nemu zadas cestu. Alebo v praci cez den mozes FW stiahnut a vecer obnovit.
Dalsia vec potom je, ze DFU je servisny mod, ktory sa vyuziva, ked sa mobil nejako zasekne/zacykli, skratka ked uz obnova standardnym sposobom nejde urobit. Ak je mobil po HW stranke v poriadku, tak do DFU rezimu sa v podstate vzdy dostanes.
Viac neviem, mozno niekto technicky zdatnejsi este nieco doplni![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
Dalsia vec potom je, ze DFU je servisny mod, ktory sa vyuziva, ked sa mobil nejako zasekne/zacykli, skratka ked uz obnova standardnym sposobom nejde urobit. Ak je mobil po HW stranke v poriadku, tak do DFU rezimu sa v podstate vzdy dostanes.
Viac neviem, mozno niekto technicky zdatnejsi este nieco doplni
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Host
po instalaci 7.1 se mi děje to, že po odemknutí obrazovky se rozběhne indikátor (kolečko) stahování dat a běží stále. když otevřu jakoukoliv appku, nastavení, prostě se jakkoliv dostanu ze základní obrazovky, indikace zmizí.
lze zjistit proč, evidentně které aplikace něco takhle intenzivně stahují, nebo je to chyba 7.1?
pročítal jsem všechny příspěvky, stejný "problém" jsem nenašel.
lze zjistit proč, evidentně které aplikace něco takhle intenzivně stahují, nebo je to chyba 7.1?
pročítal jsem všechny příspěvky, stejný "problém" jsem nenašel.
-
- Host
M@rty píše:Skoro vsichni sme zvykli ze kdyz ma jinou barvu nez ostatni pismenka tak je zaplej, ted je to naopak
mě to přijde teda přehlednější nyní..., černá - zapnuto, šedá - vypnuto a šedá je stejná jako přepínač na čísla, smajlíky, či zpět klávesa... a caps lock černý a podtržený....
všechno mi přijde pochopitelné a hlavně, já ani nevím, jak to bylo před tím a to jen dokládá, že když jsem nad tím nemusel přemýšlet dřív, tak je to intuitivní a tak to má být...
asi je to taky samozřejmě osobním zvykem...
-
- Sponzor 2014
Nastaveni/obecne/obnovit vsechna nastaveni.
-
- Host
když už se mě to podruhý zeptalo, jestli chci opravdu pokračovat, lehce jsem znervozněl- co všechno to smaže? nerad bych přišel o nastavení exchange apod
-
- Klub čistého iOS
OT:
Nic zasadne to nezmaze. Ostanu vsetky data, nastavenia uctov.
Zmazu sa nastavenia zvukov, display-a, hesla k wifi sietam, apky si znova budu pytat povolenia k pouzivaniu gps, pristupu k fotkam,.., nastavenie spotlightu sa obnovi na povodne, klavesnica (skratky ostanu), obnovia sa vychodzie nastavenia ovladacieho, notifikacneho centra, atd..., zresetuju sa nastavenia vstavanych aplikacii, atd..., proste nastavenia telefonu sa dostanu vlastne do stavu ako pri novom telefone (obnoveni os).
V zasade do 5min. sa da vsetko ponastavovat spat. Ziadne data nezmiznu.
Jedine, co sa mi par krat stalo, ze ibooks vymazal z telefonu knihy, ktore som tam mal nahrane mimo itunes obchodu.
Nic zasadne to nezmaze. Ostanu vsetky data, nastavenia uctov.
Zmazu sa nastavenia zvukov, display-a, hesla k wifi sietam, apky si znova budu pytat povolenia k pouzivaniu gps, pristupu k fotkam,.., nastavenie spotlightu sa obnovi na povodne, klavesnica (skratky ostanu), obnovia sa vychodzie nastavenia ovladacieho, notifikacneho centra, atd..., zresetuju sa nastavenia vstavanych aplikacii, atd..., proste nastavenia telefonu sa dostanu vlastne do stavu ako pri novom telefone (obnoveni os).
V zasade do 5min. sa da vsetko ponastavovat spat. Ziadne data nezmiznu.
Jedine, co sa mi par krat stalo, ze ibooks vymazal z telefonu knihy, ktore som tam mal nahrane mimo itunes obchodu.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
-
- Host
OK, jdu na to, přenastavit tyhle věci nebude problém
-
- iPhonefil
Robilo to aj mne. Nastavil som manualne stahovanie mailov, vsetky appky zavrel a aj tak sa stale tocilo. Vyriesil to HR.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Host
mě pomohlo to obnovení. přestalo to
-
- Sponzor 2014
mkrupala píše:M@rty píše:Skoro vsichni sme zvykli ze kdyz ma jinou barvu nez ostatni pismenka tak je zaplej, ted je to naopak
mě to přijde teda přehlednější nyní..., černá - zapnuto, šedá - vypnuto a šedá je stejná jako přepínač na čísla, smajlíky, či zpět klávesa... a caps lock černý a podtržený....
všechno mi přijde pochopitelné a hlavně, já ani nevím, jak to bylo před tím a to jen dokládá, že když jsem nad tím nemusel přemýšlet dřív, tak je to intuitivní a tak to má být...
asi je to taky samozřejmě osobním zvykem...
Napsal jsi to uplne presne.
-
- Sponzor 2014
Naposledy upravil(a) iTukan dne čtv bře 20, 2014 8:56 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: A co kdyby jsi tak napsal o co v tom odkazu jde?!!
Důvod: A co kdyby jsi tak napsal o co v tom odkazu jde?!!
-
- patron iPhone.cz
Tak co mě nejvíc na 7.x iOS sejří je, že když mám puštenou hudbu a potřebuju se jen kouknout kolik je hodin, tak při probuzení je rovnou aktivní screen s ovládáním hudby, kde jsou jen miniaturní hodiny nahoře v liště. Na velký hodiny se dostane až stiskem HB. Nevíte někdo jestli to jde nějak otočit?
Historie: iP2G, iP3G, iP3GS, iP4, iP5, iP7.....
-
- Sponzor 2014