vytopený Iphone záchrana fotek

Odpovědět
Oskarek23
Host
Host

vytopený Iphone záchrana fotek

Příspěvek od Oskarek23 »

Dobrý den,

Podařilo se mi vykoupat Iphone 5 v oceánu. Koupal se jen chvilku, ale je mi jasné že slaná voda mu neudělala moc dobře. Je mi jasné že telefon fungovat nebude, ale je nějaká šance z něj dostat fotografie a videa? Vím že jsou firmy co získávají data ze všelijakých poškozených medií. Ptám se jestli je to teoreticky možné a mám něco zkoušet nebo rovnou tel vyměnit v rámci exchange programu. Díky za případnou radu

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: vytopený Iphone záchrana fotek

Příspěvek od mike-biker »

Určitě lze zkusit rozebrat, prohnat lázní a pokusit se oživit. I kdyby něco nešlo, toto by jít mohlo.
Pokud ale uplynula již delší doba - více jak pár hodin, je "záchrana" výrazně méně pravděpodobná.
Záleží na cennosti dat - vyndání a vyčištění desky stojí pár stokorun. :)
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

PeterKiss

Příspěvek od PeterKiss »

Rozobrat a na noc do ryže ( viaže vlhkosť )

Či to zachráni iPhone neviem ale co by zachránilo fotky a data je pravidelná synchronizácia s iTunes.

Freaders
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Freaders »

ryze v pripade slane vody moc nepomuze... podle me by stalo za to ho rozebrat, vyndat baterku a hodit do ciste vody
iPhone SE 64GB Space Gray
MacBook Pro 13" Retina late 2013 i5 256GB SSD 8GB RAM 10.10.2
Moto 360
Xiaomi Mi Band
iPhone 5C 32GB Blue
iPhone 4S 8.1.3

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

To je vždy individuální. Data žádná voda nežere, ani slaná a ani sladká. Jak radí přede mnou - vyndat baterku a vykoupat ho ještě jednou ve sladké vodě - sůl je prevít. Nechat řádně vysušit , dát baterku a zkusit jej nastartovat. Dcerka takto vykoupala ve vaně notebook a světe div se-když z něho vylila vodu a nechala ho na sluníčku celý den otevřený, tak pak šlapal a bez problému.
Ale než bych si s tím hrál, dal bych ten telefon do servisu, který se na opravy iPhonu specializuje. Znám jeden velmi dobrý - Quadro Computers-pan Veverka. Dovede často i nemožné....
A pro příště- zkus se naučit používat iCloud a PhotoStream. Na fotky, videa ale i celkové zálohy dat se vyplatí, v takových případech, jako je tento, obzvlášť.
 Apple hračky 

Odpovědět