iPhone z nebezpečných látok

vše co vás napadne
Odpovědět
razor-k

iPhone z nebezpečných látok

Příspěvek od razor-k »

iPhone je údajne z chemicky nebezpečných látok. Tak takto sa nazýva článok na adrese... http://aktualne.centrum.sk/veda-a-techn ... id=1144034
Co vi na to?

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: iPhone z nebezpečných látok

Příspěvek od Beavers »

Já na to asi tohle: všichni pijeme z PET lahví, takže viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Polyethylentereftal%C3%A1t

Diablo

Příspěvek od Diablo »

HAHAHA

tvrdí organizácia Greenpeace.

Tem neverim ani jejich jmeno :D , nemam rad tenhle zeleny terror , nesnasim tyto "zelene" organize jako deti zeme a Greenpeace bojujici za svetovy mir , rovnocenost pro vsechny a zdravy zivotni styl bez odpadů .

Kdy jim konecne dojde ze toho za co bojuji nemaji moznost dosahnout , i kdyz mozna se mylim oni se ti zeleni teroristi dostavaji cim dal vice i do politiky tak kdo vi treba nam za 50 let budou vladnout a budou nam pod zastitou "zele ekonomie a zdravi" urcovat co si muzeme kupovat.

Real

Příspěvek od Real »

hmm ..,tento plast asi nie je az tak skodlivy , lebo ak hej bol by som davno mrtvy bo iPhone mam v ruke skoro 24 hodin denne :lol:

maxmilian
Host
Host

Příspěvek od maxmilian »

takže od ted iphone rozbalovat jedině s roužkou a rukavicemi nejlíp s pláštěm na volném prostranství s dobrém přisunem vzduchu :lol:

a to jak tam píše o tom že baterka nejde vyměnit že je zatavená je hodně lol :lol:

Real

Příspěvek od Real »

lol , pre boha ved ten mobil ziadny normalny clovek neolizuje :P aby sa mu nieco s toho stalo, podla mna :lol:

dkn0l

Příspěvek od dkn0l »

haha souhlas s diablo

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

tyhle zeleny sou nejvetsi smejdi....az nebudou jezdit autem, budou chodit vsude pesky a nosit na sobe jen obleceni z prirodnich materialu vyrobenej pouze rucni praci tak si jich teprve zacnu vsimat ;-)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

straca22

Příspěvek od straca22 »

Podle mě největší kravina, co je.. A jako myslim si, že taková firma, jako je Apple by si tohle nedovolila a kdyby jo, tag se třeba uvolňujou jenom s kontaktem ze slinama.. Ale mezi námi, kdo by kousal do iphonu?? :D:D:D:D:D:D

Dread

Příspěvek od Dread »

no ale kolik lidí ho poslyntalo?? :D

Martius

Příspěvek od Martius »

Ještě zapomněli dodat...

...studie byla financovaná firmou Mrkvosoft...

Mě to přijde k smíchu. Jak píše Beavers, PET láhve jsou plné nebezpečných látek. Takže mě napadá jediné. Pokud oslintáte více iPhonů, než PET láhví, tak byste se asi měli začít bát.

cubas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od cubas »

kolik mobilu je vyrobeno z podobnych latek? Urcite hodne! Navazi se do iPhone jen k vuli zviditelneni...
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV

zbynda

Příspěvek od zbynda »

"V kábli na slúchadlá boli objavené dva typy ftalátov, ktoré sú klasifikované ako toxické pre reprodukciu,"

Tak ne ze si sluchatka budete strkat do trenek, nebo nebudete mit deti :)
Jinak Greenpice zase uraduji, uz by jim mohl nekdo utnout zdroje od Exonu atd ;)
Edit: Btw, pokud si ta Nanyna mysli, ze vyndat nepridelanou baterii a ustrihnuti 3 kabliku je hrozne velky rozdil, neni co resit

razor-k

Příspěvek od razor-k »

mimochodom ked sme pri plodnosti aj vibracie mobilu vo vrecku sposubu "roztrasene patrony"... a ved kazdy ma mobil a zatial sme tu a plodime a plodime... :lol:

zbynda

Příspěvek od zbynda »

no ja uz 2 deti mam, ale u budoucich generaci to tak ruzove nevidim ;)

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

Mě je iPhona líto, taky jsi myslím že toto je hotová blbost to by si apple nedovolil, jo a GREENPEACE :mrgreen: protestují kvůli všemu, vzpomínáte jak dělali scény kvůli protiraketové základně ale stejně jim to nepomohlo :) a to s tím mrkvosoftem si myslím že za pár let se stejně koupí a spolčí navzájem akorát před lidma budou dělat že jsou na sobě nezávislé.
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

S474N
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od S474N »

Ono hlavne ten spolek funguje tak, ze nekam prijde s tim, ze bud daji "sponzorsky dar" nebo se jim postaraji o "reklamu". Takhle bych to nejak videl, ze to funguje v realu.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB

Yreg

Příspěvek od Yreg »

iphonik4, ak si to nepostrehol Microsoft vlastní časť Apple už od osemdesiatych rokov...

Maximus-CZ
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Maximus-CZ »

maxmilian píše:takže od ted iphone rozbalovat jedině s roužkou a rukavicemi nejlíp s pláštěm na volném prostranství s dobrém přisunem vzduchu :lol:

Myslim, že jistější bude rovnou Biotycký izolovaný oblek s vlastní kyslíkovou bombou, a podtim mít oblek proti ozáření :D no jo, naši milí Greenpísáčci :D
iPhone 3G 8GB 2.1 Quickpwned->2.2 Sn0w unlock->3.0 Ultrasn0w Unlock->3.1.2 Ra1n Unlock->prodán
iP 4 Konečně doma!!
iPad 2 16 GB WiFi White 7.0
Povolení Multitasking gest na iPadu bez JB a přes Windows

Johnyz

Příspěvek od Johnyz »

TVRDÍ organizace Greenpeace.

ty taky tvrdi ze oxid uhlicity zpusobuje globalni oteplovani a ze bysme meli produkovat mene CO2 a pritom 99,6% CO2 si vyrobi priroda sama. :roll:

snad vetsi blbost uz jen jsou koupele ve vanach upravenych na virivky tou podlozkou ktere pouzivaji ionizovany kyslik takze nam neproudi O2 ale O3 (xD) ma to ale jeden hacek - O3 je JEDOVATY. vyskyuje se pouze v hornich vrstvach atmosfery tj lidske telo na nnej neni stavene :roll:

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

OT OT OT :

mno k ekologii řeknu asi tolik z vlastní mě se přímo dotýkající zkušenosti vím 1000% že se jedná pouze o obrovský kšeft který se schovává za lásku k přírodě.. je mi z toho doslova na blití jen si na vzpomenu !! :evil:

Třídění odpadů mě může trefit šlak když vidím reklamy na třídění odpadů třeba... ježiši ...

Zaplatíte za odvoz odpadu, pálku jako prase... nutí nás ( firmy MUSÍ třídit ) k třídění... co se stane... zaplatíte za odvoz odpadu .. kde se odpad třídí a dále za velké peníze prodává dál.. tříděním v podstatě děláte práci za technické služby které nejsou nic jiného než firmy ze kterých teče do kapes zastupitelů a dalších hyen spousty peněz... a teď to nejlepší, vy to vytřídíte protože jsme masírováni reklamou a milujeme přírodu (takže uděláme jejich práci za kterou dostávají peníze) ale hlavně mi ten odvoz odpadu zaplatíme :) o je naprosto na hlavu... budu třídit odpad, jakmile bude odvoz zdarma, rád jim pomůžu a budu se přehrabovat ve vlastních odpadcích ale za to nebudu platit a odvoz...

ovšem neříkám že se nenajdou lidi kteří jsou opravdu ochotní chránit přírodu, ale ti nikdy, opakuji NIKDY nebudou mít možnost rozhodovat o ekologii, budou dál pouze nosit žáby ze silnice, bohužel pro nás pro všechny je to velká smůla ..

omlouvám se za mé největší OT co jsem kdy zde na fóru napsal ( a že jich už bylo :wink: )

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

oldrich.mladek

Příspěvek od oldrich.mladek »

I já se omlouvám za OT, ale nedalo mi to :-)

Mě fascinuje jak všichni máme třídit odpad, platit za to a pak přijede náklaďák, který ty "krásné" roztříděné kontejnery vysype dohromady. To mě dokáže pobavit. A pak aby sme něco třídili. Pche.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Taky pridam zkusenost - netrideny odpad (mimo skla a zeleza 8) ) je naopak pro normalni spalovny lepsi. Dosahuji tim lepsiho horeni (proto taky odpad v sile promichavaji) s vyssi vyhrevnosti (ktera je jim nyni uznavam k h... nicemu protoze maji tusim porad zakaz prodavat teplo do obehu). Lepsi horeni = vyssi ucinnost rozpadu polymeru a nizsi sance na vytvoreni nebezpecnych (karcinogennich) latek (behem rozpadu polymeru). O nasledujicich filtrech nemluve. Zkusenosti ze spalovny Brno.

PS: k nebezpenym latkach z kterych "je" iphone vyroben: vetsi nebezpeci budou pro zdravi imho necistoty ulpivajici na povrchu :-) Takze bych taky neolizoval :mrgreen:
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

typický příklad špatného olizování je v tomto hanlivém článku, jak jsem spal do diskuze iPhone se má zásadně olizovat rozbalený :)

viewtopic.php?f=7&t=967&st=0&sk=t&sd=a&start=160

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

antagonix

Příspěvek od antagonix »

tak uz si balim veci a chystam se do nemocnice. hned kdyz sem iphone vybalil, tak jsem ho laskou cely ocucal a kazde rano ho taky poradne prosmejdim jazykem. :?

Vergil

Příspěvek od Vergil »

Moj nazor- EkoFašos

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Nechceš to trochu vysvětlit? Osobně to vůbec nechápu. Ani to, že používáš tak velké písmo. Pokud ten tvůj příspěvek má nějaký smysl a chceš, aby tam zůstal, tak ho zedituj a napiš, co to znamená. Aspoň pro nás blbý.

Vernissage

Příspěvek od Vernissage »

Nechápu tvrzení slečny Kateřina Věntusové ( http://www.greenpeace.org/raw/image_ful ... -kam-3.jpg ):

"Greenpeace sa nepozdávajú aj niektoré technické riešenia mobilu iPhone, ktoré sťažujú recykláciu. Batéria je do telefónu iPhone prilepená a zatavená, čo znemožňuje jej výmenu..."

Výše uvedené tvzení je zarážející již z důvodu, že baterii je možné servisně vyměnit, nehledě na skutečnost vlastní výměny dle návodu na: http://www.iphone.cz/?text=237-videonav ... nu-baterie

iphonik4
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od iphonik4 »

Tak takový lidi nemám rád, nic o tom neví a dělá chytrou, protože kdyby jo tak by věděla, ža baterie tam není zatavená ale jenom spojená drátkem s iphonem a oddělat zadní kryt není žádný problém na youtube už toho je....... :?
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB

Johnyz

Příspěvek od Johnyz »

omg to už i ti lidi na mobilmanii jsou lepší.....
zkusím si její fotku hodit do RealArtist (ja vím že je to něaký FaceBlend ale já jsem tohle používal na 1.1.4 a od tý doby tomu takhle říkám)

pacholek

Příspěvek od pacholek »

OT: FaceMelter :))

Johnyz

Příspěvek od Johnyz »

poslu vysledek... slibuji xD

Odpovědět