iTunes nevidí hudbu v iPhone

Odpovědět
LukasRT
Host
Host

iTunes nevidí hudbu v iPhone

Příspěvek od LukasRT »

Zdravím pánové,
přibližně měsíc mám problém s hudbou v iPhone. Popíšu jednotlivé kroky, abyste pochopili, co a jak jsem dělal nebo nedělal a třeba někdo přijde na důvod mého problému.

Do iPhone jsem nakopíroval ručně přes iTunes několik set písniček ze své sbírky z PC. Hudbu jsem viděl perfektně v iTunes, šla mazat, upravovat atd. v tomto stavu jsem to provozoval několik měsíců, občas hudbu aktualizovat atd.
Před 3týdny jsem pořídil MBP a po připojení iPhone k MBP a následném zaškrnutí v iTunes, že hudbu budu vybírat manuálně, mě iTunes vyzval k odsouhlasení, že bude veškerý obsah který byl přidán na PC odstraněn, odsouhlasil jsem, protože jsem hudbu měl dost neaktuální.
Začnu si tedy do iTunes přetahovat hudbu jak se mi zlíbí, ale po pár minutách mi iTunes nechce nic kopírovat a dole vidím velmi velkou část zabranou hudbou a iPhone plný. Mrknu do mobilu, hudba původní zůstala, ta co se přikopírovala, je tam rázem duplicitně i s tou původní.
Smažu-li hudbu přidanou přes iTunes, odstraní se, ale stále v iPhone zůstane ta původní z PC.

No nic, zkusil jsem tedy pár písniček nahrát z MBP do iPhone, připojit k PC a dát ruční výběr hudby na PC a světe div se, hudba se v pořádku smazala, opět jsem na PC nahrál několik písniček a po opakování připojení k MBP a nastavení ručního výběru a odsouhlasení kompletního smazání knihovny, se těch několik písniček smazalo.

Ale stále tam mám několik set písniček které nevidí žádný iTunes :(
pozn. restart iPhone, restart MBP, přeinstalace na PC, to vše jsem zkoušel.
Oba iTunes jsou autorizovány.

Netuší někdo kde je zakopaný pes a co by mohlo pomoci?

Ano, umím smazat hudbu ručně v iPhone nebo přes [zakázáno], ale to není řešení abych věděl proč k tomuto došlo.

Děkuji moc všem za každou radu.

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: iTunes nevidí hudbu v iPhone

Příspěvek od jackherrer »

delej vse pres itunes a vyhnes se temto problemum.. kompletne vymazat hudbu z iphonu tim ze v itunes odskrtnes sync hudby neslo? porad neco zustava? pokud ano asi budes muset udelat restore..
I will maintain an attitude of open-mindedness.

LukasRT
Host
Host

Příspěvek od LukasRT »

Já dělám všechno přes iTunes! (přes i*fun*box jsem to chtěl pouze smazat, jinak jej nepoužívám)
Synchronizaci dávno nepoužívám.. A ani když jí začnu používat, tak se hudba nesmaže, zůstane všechno!
Hm, takže se k důvodu proč k tomu došlo, asi nedokopu :(

jackherrer
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od jackherrer »

kdyz to ja vlastne neporadim pac ja sem nikdy manualni sync nepouzival :/ Metalgirl by ale mohla vedet
I will maintain an attitude of open-mindedness.

LukasRT
Host
Host

Příspěvek od LukasRT »

Tak uvidíme, třeba se ještě někdo ozve.
Tohle není manuální synchronizace, tohle je prostě drop & drag metoda :)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Drag and drop metoda je vlastně manuální sync. Ručně musíš hudbu drapnout a přetáhnout na iPhone. No nevím, co se ti kde mohlo vytentovat. Zkus normálně v kartě obecné zaškrtnout, že vybírat hudbu a videa manuálně. Pak v iPhonu označ všechny skladby pod záložkou hudba a zkus synchronizuj, no a pak tam zkus opět přetáhnout hudbu. Zkus ještě předtím restartovat iPhone, podržením obou tlačítek, dokud se neobjeví jablko. No a jako poslední rada, zkus tam kopírovat další songy až po tom, co se kompletně skopírují ty předchozí. Ono totiž se někdy stane, že jak se to tam člověk snaží nacpat jedno po druhém, tak to selže. Písničky na každém tom PC zvlášť se ti budou mazat pořád dokola, hudbu kopíruj pouze na jednom PC. A zásadní věc, hudba, kterou do iP chceš dostat, musí být i v knihovně toho daného iTunes.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od korwin »

Metalgirl píše: A zásadní věc, hudba, kterou do iP chceš dostat, musí být i v knihovně toho daného iTunes.
...takto asi ne, nikdy jsem do iTunes nepřidal žádnou hudbu a přidávám vše manuálně z ruzných mist a nebyl s tím problém. Akorát je potřeba to dělat na jednom zařízení, jinak z toho mají iTunes asi guláš...
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

A jak tam chceš tu hudbu do iP nahrát, když není přidaná v iTunes?

korwin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od korwin »

Nastaveni IP v iTunes - volby>vybirat hudbu a video manualne... A pak si na pripojeny IP pretahuji hudbu z jakekoli slozky v PC/mac primo do zarizeni v iTunes.
iPhoneX: 256GB_11.2.2 iPad2: 64GB_WiFi iPad Air2: 64GB_GSM iPad Mini2: 64GB_GSM
MacBook Pro 13"Retina: Late2013 8GB RAM, 256GB SSD Mac mini: Late2014 16GB RAM, 256GB SSD

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Aha tak to potom jo, mě to nikdy nenapadlo takto použít. :)

Odpovědět