iOS 8 - názory, skúsenosti
-
- Klub čistého iOS
-
- Host
Re: iOS 8 - názory, skúsenosti
Takže na ip 4S radši nedávat, jo?
-
- Host
Ahoj všem. Za chvíli budu stahovat do ipadu, ale mám dotaz na iPhone. Mám 4S 8GB a koukam, že iOS8 má mít 4,8 GB. Teď mi píše Kapacita 6,0 GB, k dispozici 522 mb. Takže to tam nedostanu a majitelé 8GB mají smůlu ? Díky za radu
-
- Host
iTukan píše:To je nějaké zajímavé, já mám fotky při volání full screen.
Hm, tak tomu nerozumiem. Keby niekto viete, v čom to môže byť, tak dajte vedieť prosím, vďaka.
-
- Pokročilý uživatel
No momentálně jsem na iOS7 s JB a přemýšlím o upgradu. Ze Cydie mám pouze Cylinder, což přechody mezi obrazovkama oželím a BiteSMS, kde messenger app už umí také odpovídat odkudkoliv. Jedinné čím to zatím vede jsou obrázky u kontaktů a ve zprávách jako to má iP6+. Ale přemýšlím že se na to vybodnu a budu bez JB.
-
- Mírně pokročilý
Ighost: aktualizuj přes počítač
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
- iPhoneHolik
Hd_: Jestli se nepletu, musi byt obrazek pridany v telefonu
-
- Host
Ahoj,
po upgrade se mi jak na iPhonu, tak i na iPadu nezobrazuji covery videi. I jsem videa smazl a nahral pres iTunes znovu, stale stejny vysledek.
Jak jste na tom vy?
po upgrade se mi jak na iPhonu, tak i na iPadu nezobrazuji covery videi. I jsem videa smazl a nahral pres iTunes znovu, stale stejny vysledek.
Jak jste na tom vy?
-
- Host
Na 5S i Ipad mini retina proběhlo vše OK. Jen teď řeším např. :
- na IOS7 šlo nastavit v imessage číslo, v IOS8 to nemohu najít
- celkem bych přivítal nějaký help na hlasové povely při diktování zpráv (to funguje super). Zatím jsem přišel jen na "tečka".
- při hledání Wifi sítě to po chvilce najde na iphonu ipad a obráceně a jde se k tomu připojit i když nemám hotspot povolen. To je OK ?
Zatím bych řekl že to není tak rychlé jak to bylo.
- na IOS7 šlo nastavit v imessage číslo, v IOS8 to nemohu najít
- celkem bych přivítal nějaký help na hlasové povely při diktování zpráv (to funguje super). Zatím jsem přišel jen na "tečka".
- při hledání Wifi sítě to po chvilce najde na iphonu ipad a obráceně a jde se k tomu připojit i když nemám hotspot povolen. To je OK ?
Zatím bych řekl že to není tak rychlé jak to bylo.
-
- Host
Jadro píše:Hd_: Jestli se nepletu, musi byt obrazek pridany v telefonu
Takže najlepšie je spraviť si nejaký album v galérii, kde naskladám všetky fotky a priradím ich ku kontaktu?
-
- Mírně pokročilý
Číslo do imessage se ti dá automaticky. Ještě funguje čárka jako hlasovej povel. Jinak rychle to je stejně. Zkus obnovit a pak obnovit ze zálohy.
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
- patron iPhone.cz
Asi dělám něco blbě, ale mě to teda nefunguje. Je pravda, že mám telefon v angličtině, takže to může bejt problém, ale jestli se má někde něco nastavit, tak prosím o radu. Tahle funkce by se občas mohla hodit.Manek49 píše:Jj, zapni siri a u mezerníku ti naskočí mikrofonek, diktování funguje i česky.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- iPhoneHolik
Hd_: treba no. Zkus u jednoho kontaktu odebrat a pridat obrazek v telefonu
-
- iPhonefil
havrdaj: Mohl jsi to nechat raděj tak, ale když chceš....
Já zas pochybuju, že se tazatel ptal, kam do pc si může stáhnout jakýkoliv soubor - snad netahá první v životě.
Otázka zněla .... kam se stáhne přes iTunes.
Nicméně ani jeho druhá reakce jednoznačně nepotvrdila ani nevyvrátila naše názory. Kdyby třeba napsal "........takže potřebuju soubor stáhnout solo PŘES ITUNES"
Z toho plyne, že ačkoliv má tazatel jen zde na fóru 590 příspěvků, neumí ještě položit otázku natolik jasně, aby na ni dostal jasnou odpověď.
A my se tu pak budeme přehadovat o blbostech
Když ta čeština je tak bohatá
Já zas pochybuju, že se tazatel ptal, kam do pc si může stáhnout jakýkoliv soubor - snad netahá první v životě.
Nicméně ani jeho druhá reakce jednoznačně nepotvrdila ani nevyvrátila naše názory. Kdyby třeba napsal "........takže potřebuju soubor stáhnout solo PŘES ITUNES"
Z toho plyne, že ačkoliv má tazatel jen zde na fóru 590 příspěvků, neumí ještě položit otázku natolik jasně, aby na ni dostal jasnou odpověď.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
-
- Host
Johny004 : když se IOS nainstaloval, tak se to na čísla ptalo (po restartu). Zobrazilo to všechny mailové adresy a čísla co jsou pod účtem a bohužel jsem na Ipadu nechal místo mailové adresy i tel.číslo z iphona takže teď imessage chodí na obojí. V IOS 7 to šlo nastavit, tady se seznam adres zobrazí jen u Facetime.
Jinak díky, "čárka" zkusím, spíš jsem myslel nějaký povel na smazání posledního slova, věty, odeslání zprávy,.. a tak
Jinak díky, "čárka" zkusím, spíš jsem myslel nějaký povel na smazání posledního slova, věty, odeslání zprávy,.. a tak
-
- Host
Díky za odpověď, takže přes Itunes bych to tam měl dostat ?
-
- Pokročilý uživatel
Podle mě to má prostě stažené ten soubor a chce ho jen najít aby mohl přes shift. Já to řešil stejně kam iTunes ukládá stažené ipsw, protože tátovi se to stáhlo relativně v pohodě, kdežto mě to psalo ještě 3h+ do stažení, tak jsem si našel kam mu to ten soubor uložilo a dal jsem si ho od něj na flashku a použil.
-
- Mírně pokročilý
Číslo nastavis v aplikaci zprávy v sekci odesílání a příjem
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
- Mírně pokročilý
ako sa chova iOS 8 na iPade mini 1.gen ? citit nejake spomalenie alebo ze sa nebodaj appky neudrzia v RAM ani tolko co v iOS 7 ?
-
- Host
Johny004 : už to vidím, díky moc !
-
- Mírně pokročilý
Taky mi to diktovani zpravy cesky nejde. Ukazuje mi to ted pod psanim doplnky ale to je tak cele. Nevim co vic udelat abych mohl diktovat smsku cesky. Diky za radu
-
- Sponzor 2014
Clon píše:havrdaj: Mohl jsi to nechat raděj tak, ale když chceš....
Pravda. Vsak on psal, ze vi, myslim, ale ze pres vypadky itunes, chtel nekde stahovat mimo, akorat ne presne polozil dotaz...
-
- Pokročilý uživatel
Za mňa obrovské sklamanie. Funkcie, na ktoré som sa najviac tešil - preddiktívna klávesnica (SK) -nedostupné (s tým som samozrejme aj rátal), Handoff iPhone-Yosemite - nedostupné, "Shazam" cez Siri - nedostupné, notifikačné centrum nezobrazuje celodenné udalosti čo je maximálny FAIL ja nechápem, ako môžu stovky inžinierov pracovať na niečom takto nedotiahnutom. Vzniká bug v ovládacom centre, obdĺžnik AirDrop sa mení na akýsi sivý pás, font v aplikáciach zasahuje do GUI. Z keynote ospevovaný Spotlight nefunguje vôbec, žiadne návrhy z bingu alebo návrhy samotného spotlightu. Človek sa teší na nové features a ono polovica z toho, čo som mal odpozerrané z Keynote a tešil som sa na to ako malý, tak to proste nefunguje. Začínam mať pocit, že ono ospevované "it just works" začínajú mať rovnako v paži, ako to, že smartfón má byť ovládateľný jednou rukou tj. 4'''. Tento systém by som označil ako niektorú betu, kde väčšina avizovaného ešte nefunguje a bude fungovať možno niekedy na konci jesene (this fall). Nuž, quo vadis Apple? -celé je to subjektívne, niekto môže byť nadšený aj tak, ja som skeptický. Nekritizoval som, lebo som bežal na GM a akosi som dúfal, že po oficiálnom vyjdení sa zistí, že to nebolo ozaj GM, ale len nejaká donebavolajúca chyba, ktorú odstráni finálna verzia, ktorá je zrejme v nedohľadnu minimálne do iOS 8.2, na GM som cca týždeň.
Naposledy upravil(a) miro1309 dne stř zář 17, 2014 10:28 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhone guru
hd_ píše:... Jedine, čo ma trošku mrzí, že pri volaní sa stále neukazuje veľká fotka kontaktu, ale len malý krúžok, ako doteraz, tam som dúfal, že to zmenia na full screen.
To může souviset i s velikostí fotografie u kontaktu. Malé fotky ukazují pouze malé okénko a velké jsou na celou obrazovku.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
-
- Mírně pokročilý
Zapni si siri a nastav si americkou angličtinu..
EDIT:
Kdo má problémy udělejte si čistou instalaci a obnovte ze zálohy. Mě to jede jak víno.
EDIT:
Kdo má problémy udělejte si čistou instalaci a obnovte ze zálohy. Mě to jede jak víno.
Naposledy upravil(a) iTukan dne čtv zář 18, 2014 6:22 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: nedělej doubleposty, sloučeno...
Důvod: nedělej doubleposty, sloučeno...
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
- Mírně pokročilý
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
- Pokročilý uživatel
Zapnout Siri
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
-
- Senior uživatel
já myslím, že to bylo k pochopení, každopádně, soubor jsem už stáhl mimo iTunes a už jede restore, opravdu je to soubor iPhone6,2_8.0_12A365_Restore.ipsw a je z http://www.redmondpie.com/
-
- iPhone expert
Da sa spravit to, ze siri poviem anglicky napis sms tomu a tomu, a potom jej obsah spravy nadiktujem slovensky? Lebo nech sa snazim ako sa snazim, stale bere iba anglictinu.
iPhone 3G 16GB white iOS 4.2.1, NoJB
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
iPhone 4 16GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPhone 5 32GB black iOS 6.1.2, NoJB
iPad 2 64GB 3G white iOS 6.1.2 NoJB
MacBook Pro Mid 2010 2,66GHz 13" 8GB RAM 10.8.2
MacBook Pro Late 2011 i7 2,2GHz 15" 8GB RAM 10.8.2
GameCenter - BlazingUFO
-
- iPhone guru
Diktovanie v správach/poznámkach ide slovensky a česky. Ale diktovanie priamo v Siri nejde našimi jazykmi.
-
- Senior uživatel
neví někdo, jak dosáhnout to QR efektu na LS, jako v tomto videu : https://www.youtube.com/watch?v=8LPqVD5pmzA
mě to nabízí pouze křížek na smazání
mě to nabízí pouze křížek na smazání
-
- Sponzor 2014
Prijde ti banner a staci potahnout a nejede ti QR.
-
- iPhone expert
Pokud mate ty male fotky u kontaktu, tak staci fotku v telefonu zeditovat a hned ulozit a pak bude pres cely displej. Pripadne vlozit jinou, ale v telefonu. Pokud ji priradite ke kontaktu jinde (iCloud, google, atd) a pak synchronizujete do telefonu, bude zase mala
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
-
- Klub čistého iOS
Zaujimava zmena. Asi k horsimu. V ios bola moznost u vsetkych aplikacii zvolit, ci budu bezat na pozadi. A zaroven v sukromi nastavit, ci mozu pouzivat gps.
Teraz je mozne nastavit beh na pozadi iba apkam nepouzivajucim gps. Ostatne apky s moznostou gps tam nie su. Nachadzaju sa iba v sukromi pri povolovani gps, ale podla popisu sa zda, ze povolenim gps u apky, povolujem jej beh na pozadi. Co sa mi nepaci.
Mate to aj vy tak?
Teraz je mozne nastavit beh na pozadi iba apkam nepouzivajucim gps. Ostatne apky s moznostou gps tam nie su. Nachadzaju sa iba v sukromi pri povolovani gps, ale podla popisu sa zda, ze povolenim gps u apky, povolujem jej beh na pozadi. Co sa mi nepaci.
Mate to aj vy tak?
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey
-
- Mírně pokročilý
pockaj myslis osviezovanie app na pozadi ?
-
- Pokročilý uživatel
Změnilo se jen to, že Apple přidal možnost GPS jen při používání aplikace - a vývpjáři musí aplikace updatovat.
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
-
- Klub čistého iOS
Myslim osviezovanie app na pozadi. Asi musia vyvojari updatovat. Niektore funguju (zatial viber) tak ako predtym, ine nie.
Proste v ios7 som mal vsetky apky v osviezovani... a zvolil som si tie ktore som chcel. A nastavenie GPS bolo mimo tohto a nezavisle.
Teraz je v tom chaos zatial. Vacsina apiek s gps zmizla z osviezovania... a pri nastavovani gps je moznost nikdy, alebo vzdy. A pri vzdy je popis, aj na pozadi bude mat apka pristup ku gps.
Ale napr kamera / vstavany fotak / ma moznost namiesto "vzdy" - "pri pouzivani aplikacie"/.
Edit: asi treba pockat na updaty aplikacii.
EDIT2:
Viem, ze double posty sa nemaju robit. Ale kde camera roll? Zmizlo to uplne, alebo len sa nepodarilo nieco?
Proste chyba mi absolutne zobrazenie vsetkych fotiek bez triedenia. State fotky najdem podla datumov (to ale nechcem).
Proste v ios7 som mal vsetky apky v osviezovani... a zvolil som si tie ktore som chcel. A nastavenie GPS bolo mimo tohto a nezavisle.
Teraz je v tom chaos zatial. Vacsina apiek s gps zmizla z osviezovania... a pri nastavovani gps je moznost nikdy, alebo vzdy. A pri vzdy je popis, aj na pozadi bude mat apka pristup ku gps.
Ale napr kamera / vstavany fotak / ma moznost namiesto "vzdy" - "pri pouzivani aplikacie"/.
Edit: asi treba pockat na updaty aplikacii.
EDIT2:
Viem, ze double posty sa nemaju robit. Ale kde camera roll? Zmizlo to uplne, alebo len sa nepodarilo nieco?
Proste chyba mi absolutne zobrazenie vsetkych fotiek bez triedenia. State fotky najdem podla datumov (to ale nechcem).
Naposledy upravil(a) iTukan dne čtv zář 18, 2014 7:41 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: víš že nesmí a přesto to uděláš, prostě český národ... sloučeno
Důvod: víš že nesmí a přesto to uděláš, prostě český národ... sloučeno
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
-
- Host
No. Nic moc Každopádně nechápu jedno - Siri je v angličtiň, v pohodě. Ale když jí řeknu ať začne psát smsku, nechápu, proč ji nemohu diktovat v češtině, když to ios podporuje...
iPhone 6, 64GB, Space Grey / MAC Mini Mid 2011/ Macbook Pro 2011, i7 / Apple TV 3 / iPod shuffle / Time Capsule 2TB
-
- Mírně pokročilý
Ona ale diktuje v češtině
iPhone 14 Pro
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
Watch Ultra
iPad Pro
MacBook Air M2
AirPods
TV
Time Capsule 4 TB
-
- Host
A jak toho docílím? Ted jsem jsem to zkoušel, řekl jsem "ahoj" a napsala mi "i am". Je to tím, že mám Britku?
Edit: Přepnul jsem na tu nepříjemnou Američanku a pořád mi to diktuje anglicky. Jinak normálně české diktování funguje dobře, ale v siri ne.
Edit: Přepnul jsem na tu nepříjemnou Američanku a pořád mi to diktuje anglicky. Jinak normálně české diktování funguje dobře, ale v siri ne.
Naposledy upravil(a) peternet dne čtv zář 18, 2014 7:12 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 6, 64GB, Space Grey / MAC Mini Mid 2011/ Macbook Pro 2011, i7 / Apple TV 3 / iPod shuffle / Time Capsule 2TB