iOS 8 - názory, skúsenosti

Odpovědět
mabarcz
Host
Host

Re: iOS 8 - názory, skúsenosti

Příspěvek od mabarcz »

Anndy píše:Viem, ze double posty sa nemaju robit. Ale kde camera roll? Zmizlo to uplne, alebo len sa nepodarilo nieco?
Proste chyba mi absolutne zobrazenie vsetkych fotiek bez triedenia. State fotky najdem podla datumov (to ale nechcem).

Taky mám docela problém si na to zvyknout.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Hoši, tak ještě jednou: někteří tu píšete, že se dá normálně v iMessage.app diktovat v češtině
1) funguje to na telefonu, který jako primární jazyk používá americkou angličtinu?
2) co kde musím zapnout aby to jelo? - musím vůbec něco někde zapínat?
3) mělo by nebo nemělo by fungovat diktování v SK/CZ v Siri?

Na mým telefonu když řeknu "Ahoj", tak mi to taky jako u pisatele výše nabízí "I am" a nic jinýho. Fakt nechápu, co dělám blbě.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Mato1985
Host
Host

Příspěvek od Mato1985 »

vie mi niekto poradit ako vypnut 3G v iOS 8?

hd_
Host
Host

Příspěvek od hd_ »

Settings -> Cellular (4. od hora) -> Cellular Data (hneď 1. od hora)

Johny004
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Johny004 »

Obrázek takhle to mám já a jede to.
 iPhone 14 Pro
 Watch Ultra
 iPad Pro
 MacBook Air M2
 AirPods
 TV
 Time Capsule 4 TB

peternet
Host
Host

Příspěvek od peternet »

Chceš mi teda opravdu říci, že když řekneš siri že chceš napsat sms (anglicky) a začneš jí diktovat text zprávy, tak ti rozpoznává české slova?
iPhone 6, 64GB, Space Grey / MAC Mini Mid 2011/ Macbook Pro 2011, i7 / Apple TV 3 / iPod shuffle / Time Capsule 2TB

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

hd_ píše:Settings -> Cellular (4. od hora) -> Cellular Data (hneď 1. od hora)
Tím ale vypneš mobilní data, ne chytání se mobilu na 3G signál. Takhle ti totiž nepojedou ani 2G data přes edge/gprs.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

peternet píše:Chceš mi teda opravdu říci, že když řekneš siri že chceš napsat sms (anglicky) a začneš jí diktovat text zprávy, tak ti rozpoznává české slova?

Ano, funguje to velmi dobře.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

hd_
Host
Host

Příspěvek od hd_ »

Pantani píše:
Tím ale vypneš mobilní data, ne chytání se mobilu na 3G signál. Takhle ti totiž nepojedou ani 2G data přes edge/gprs.

Aha pardon, nečítal som s porozumením. Rozoberalo sa to tu, kde sa zhruba píše, že Apple vo svojich nastaveniach túto funkciu nemá, teda prepnúť z 3G na 2G, ale vraj sa to dá dosiahnuť pomocou Irose Tool, ale nemám s tým osobné skúsenosti.

luckyandrew84
Host
Host

Příspěvek od luckyandrew84 »

Vidite nekde moznost rucni zalohy na icloud? Nebo uplne zmizela migraci na icloud drive?

ls8
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

Rozpoznání řeči na mě fakt udělalo dojem, úspěšnost je víceméně stoprocentní. Super.

Obrázek
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Ej.Kej.Ej.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ej.Kej.Ej. »

Pantani píše:

Presne tak. Nedá sa vypnúť len 3G a to je dôvod, prečo s update neponáhľam, keďže 3G u mňa doma nemám skoro žiadne a len mi to pekne žerie baterku. Mobilné dáta mám zaplatené a určite ich nebudem vypínať a tak iOS 8 zatiaľ v mojom prípade nehrozí. A úprimne? Mal som GM verziu a až tak ma ani nenadchla.

kengura
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kengura »

Takze par skusenosti odomna. iOS8 som nahodil na :
- iPhone 5S
- iPad mini Retina
- iPad mini

Cize :
1. Diktovanie sms/poznamky/... mi ide v slovencine. V napr poznamkovom bloku zacnem pisat a otvori sa mi klavesnica. Na nej je jedno tlacitko taky mikrofon. Ten ked stlacim tak mozem diktova. Diktoval som "Jeden, dva, tri". Ked dodiktujem tak to spracovava a napise mi 1 2 3 z coho vyplyva ze mi zjavne rozumie.
2. Handoff mi tiez funguje. Na telefone rozpisem emai. Ak zoberiem zamknuty ipad. Vlavo dole je taka ikonka mailu (taka ako je na pravej fotoaparat). Potiahnutim za ikonku sa mi otvori mail pekne rozpisany. To iste mi funguje aj so Safari. S SMS/iMessage mi to ale ide na 50%. Otvori mi sms ale text mi chyba. Taktiez som si myslel, ze budem moct napisat klasicku SMS na iPade a odosle mi to cez telefon. To ale zjavne nejde lebo ak rozpisem sms s klasickym telefonnym cislom tak v ipade je to oznacene cervene a odoslat tlacitko je neaktivne. Cize zjavne to pojde (ak to opravia) len pre iMessage. Skoda
3. Rychlost na iPade mini 1 je podla mojho nazoru rovnaka. Prve spustenie safari, mailu trosku trvalo (1s) ale opatovne ak uz boli ciatocne v RAM tak to uz islo svizne.
iPhone 6S 64GB Silver + Leather Case - Midnight Blue
iPad Mini 4 64GB Silver + Silicone Case/Smart Cover - Midnight Blue
Apple Watch Sport 42mm Gold Aluminum Case with Midnight Blue Sport Band
Macbook Pro 13 Retina (Early 2013)
Apple TV 32GB

Bl4de
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Bl4de »

ls8 píše:Rozpoznání řeči na mě fakt udělalo dojem, úspěšnost je víceméně stoprocentní. Super.

Jak aktivuji to psani? Dekuji moc
iPhone Xs Max 256GB • iOS 12
iPad Air 2 128GB + LTE • iOS 12
Macbook Pro 13 2017 Touch Bar a Touch ID 3,1GHz procesor
Vždy jsem uměl milovat, ale až
APPLE mi ukázal pravou lásku!

ls8

Příspěvek od ls8 »

Klávesa mikrofonu nalevo od mezerníku. Pokud ji tam nemáš, je potřeba v mastavení aktivovat Siri (Settings - General - Siri).

kiciN
Host
Host

Příspěvek od kiciN »

má někdo po updatu na iOS 8 problémy s aplikacema Messanger, Instagram a TeeVee 2? všechno jsem přeinstaloval a pořad to stejny, messanger třeba při landscape modu při rolováni nahoru uplně blbne
iPhone 6 64 GB space grey
MacBook Air 13' early 2015
history: iPhone 5S, 5, 4S, 4, 3GS, 3G

shimie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od shimie »

Doteraz som mal vsetky fotky (cca 300) v jednom priecinku, teraz mi to rozdelilo na zbierky a roky, co je pre mna absolutne neprehladne. V albumoch kde som mal vsetky fotky mam len naposledy pridane a naposledy vymazane. Ako dostanem vsetky fotografie do jedneho priecinka?
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz

Max87
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Max87 »

Myslim, ze Camera Roll je nadobro prec, vadi to aj mne.
Skuste napisat na http://www.apple.com/feedback/iphone.html a dat Applu vediet, ze to ludom vadi(ja som im tam napisal).

P.S: ten formular otvarajte v Safari - skusil som v chrome a jaksi sa neobjavilo tlacitko Send feedback :)
- iPhone X 256GB, iOS 11.1.2
- iPhone 6S 64GB iOS 11.1.2(dev)
- iPhone 5 32GB, iOS 10.3.3(dev)
- MacBook Pro 13,3", late 2011, macOS Sierra 10.12.6

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

A je mozny downgrade zpet na ios7 a do kdy apple bude podepisovat?

kengura
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kengura »

Absencia camera rollu nema spojitos, ze teraz sa zmeny v obrazkoch budu premietat na vsetky zariadenia a tym padom mate vsade rovnake fotky bezohladu cim boli vyfotene?
Osobne mi ale nechyba. Skor mi vadia tie natvrdo definovane albumy ako serie, videa, spomalene ...
Apple TV 32GB

FILIPSN007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od FILIPSN007 »

Asi jsem zatím jediný, komu to nevadí :D, já jsem s iOS8 (na 5S) spokojen až na tu divnou animaci kdy se spouští spotlight, no a uvidím co baterka, zatím si s tím hraji, takže nemůžu objektivně hodnotit, zkoušel jsem ten slavnej Zen Garden na UE4, no je to hezký, a to je asi vše :D, uvidím jak se to bude dále chovat, díval jsem se taky na nové Beach Bugy racing nebo jak se to jmenuje, od Vector Units, a já to tam prostě nevidím, to "super" co dělá Metal, spíš Mentál, mate to.

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

V iOS8 je nově v app fotoaparát zrychlené video, časosběr, nicméně Hyperlapse od Instagramu má větší možnosti nastavení.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

kengura
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kengura »

Zaujimava vec su aj SOS kontakty. Kedysi hovorili aby si clovek dal do kontaktov kontakt SOS pre pripad nudze. Co pri zamknutom telefone je k nicomu. Teraz v aplikacii Zdravie si mozte nastavit nielen SOS kontakty (ktore budu viditelne cez SOS menu na zamknutej obrazovke) ale aj krvnu skupinu, alergie .... ktore vam mozu zachranit zivot v pripade ze zachranar ma tiez iphone a vie kde to ma hladat :-)

PS: Mozte niekto skusit ten handoff (spominal som vyssie ako nato) s SMS ci vam to ide korektne a zobrazi sa vam tam aj text co ste zacali pisat?
Apple TV 32GB

Martty
Host
Host

Příspěvek od Martty »

Kengura:

taky u mě funkce handoff nefunguje u aplikace zprávy mezi iPhonem a iPadem korektně, ať zkouším sms nebo iMessage psát na iPhonu nebo iPadu tak v obou případech se mi otevře pouze aplikace zprávy i s daným kontaktem, ale text zprávy/iMessage chybí ...

jsem rgistrován v public OS X beta programu a je tam tato zmíňka:
SMS messaging in Messages between your OS X Yosemite and iOS 8 devices has been turned off. In October, SMS messaging will be available via a free update to iOS 8.
tak je možné že v tom free updatu iOS 8 až vyjde Yosemite se to zprovozní na i mezi iOS zařízeními, ale možná se pletu :)

u emailů a safari to funguje tak jak bych očekával, i když pokud jsem v safari na nějaké webu, který vyžaduje přihlášení, tak se přihlašovací údaje "nepředají" a na přejímacím zařízení je třeba znovu zadat - i přesto, že je vyžadováno věření přes Touch ID respektive kód ...
iPhone 3Gs -> iPhone 4S -> iPhone 5S iPhone 6
iPad mini cellular
MacBook Pro 13"

hd_
Host
Host

Příspěvek od hd_ »

Spotlight search vám funguje? Mám taký problém, že keď si v Settings -> General -> Spotlight search zaškrtnem Spotlight suggestions, tak akonáhle opustím Settings a o pár sekúnd sa tam vrátim, tak už to mám zas odškrtnuté...

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

ls8 píše:Klávesa mikrofonu nalevo od mezerníku. Pokud ji tam nemáš, je potřeba v mastavení aktivovat Siri (Settings - General - Siri).
Díky za ten screen, teďka už věřím, že to nějak funguje, ale jak?
Siri mám aktivní, mám stejně jako evidentně ty svůj telefon přeplej na jazyk US, ale když nadiktuju "Ahoj", tak mi to napíše "I am" a dává mi to na výběr jen anglický slovíčka. Fakt nechápu, co dělám blbě :o

ls8

Příspěvek od ls8 »

Jazyk telefonu mám taky na EN/US, ale klávesnici CZ.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Ej.Kej.Ej. píše:
Pantani píše:Tím ale vypneš mobilní data, ne chytání se mobilu na 3G signál. Takhle ti totiž nepojedou ani 2G data přes edge/gprs.

Presne tak. Nedá sa vypnúť len 3G a to je dôvod, prečo s update neponáhľam, keďže 3G u mňa doma nemám skoro žiadne a len mi to pekne žerie baterku. Mobilné dáta mám zaplatené a určite ich nebudem vypínať a tak iOS 8 zatiaľ v mojom prípade nehrozí. A úprimne? Mal som GM verziu a až tak ma ani nenadchla.

No, a je to tady zase. A když jsem oslovoval zdejší uživatele s developerskými účty hned jak vyšla první beta - že by mohli vrámci svých možností Applu sdělit, že by to vypínání mohli klidně přidělat, že je opravdu marný boj hledat neustále 3G tam kde ještě 5 let nebude.
No, bohužel se nechytil asi nikdo (nikdo nereagoval). Na co tedy jsou ty developerské účty vlastně dobré, když není zpětná vazba.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

Myslim ze amiky moc nezajima nejaka evropa a v globale, 90% uzivatelu iphone netusi co to je 3g 2g 4g, bohuzel... Ja bych prepinac jiste chtel...

Pokud tam signal neni, telefon nema ani co hledat, pokud je signal slaby, MUZE a mel by to regulovat operator, muze nastavit prahovou hodnotu, kdy mobilka prejde do 2G. Takze pokud neco chces, atakuj take sveho operatora (tedy pokud jses vic nez nicka s predplacenkou). Developer tezko ovlivni design iOS.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Že by v Emerice bylo tak super pokrytí, že zbytečné vybíjení i tak slabé baterky nemusí řešit?
Chtějí-li prodávat i v Evropě, mohli by se snad zamyslet nad tamními potřebami.
Ale pokud se k tomu takto staví všichni - nejspíš to Apple ani netuší :-( a tudíž nemá ani co řešit.
A atakovat operátora v Česku - asi o tom víme všichni své. Myslím že je stokrát jednodušší přidělat jeden přiblblý přepínač. A až na tom budeme všichni tak skvěle, že přepínač nebude potřeba - klidně tam může zůstat, ničemu tam vadit nebude (jen se nebude používat).
Naposledy upravil(a) Clon dne čtv zář 18, 2014 11:13 am, celkem upraveno 1 x.
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Tak to bohuzel je. :(

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Mna stve, ze apple zmenil povolenie gps a praca v multitaskingu u apiek. A to tak, ze bud sa gps nepovoli, alebo sa povoli iba ked apka bezi (nie multitask) alebo vzdy. A v zozname multitaskingu (povolenia bezania apiek na pozadi) sa taka apka neukaze.
A kym vsetci autori apiek nezareaguju (co aj nikdy nemusia) tak vacsinu apiek s gps musim vypinat, lebo potom bezi gps aj na pozadi, co nechcem.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Taky paráda. Je to prostě potřeba udělat tak jednoduše, aby hloupý až blbý uživatel nemusel nic řešit. Však baterka vydrží přece normálně týden, tak těch pár zbytečně zapnutých věcí na tom skoro nic nezmění. :o Notabene zrovna třeba GPS, které nežere "skoro nic".
Naposledy upravil(a) Clon dne čtv zář 18, 2014 11:24 am, celkem upraveno 1 x.

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

Nevim jak v americe a jak v evrope. Ja mam zaple vsechno a neresim nejake prepinace lte, 3G atd. Telefon vydrzi den, vecer ho dam do nabijecky, rano vyndam nabity. Takto to mam uz par let, jsem s tim smiren a mam klid ;-)
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

A kde prosím bydlíš a kde se pohybuješ? Ve městě obojí? Ve velkém městě se suprovým pokrytím?
Mimochodem - jel jsem před dvěma dny vlakem trasu Praha - Olomouc a tato trasa není zdaleka pokrytá ani tak, aby se dalo telefonovat, natož nějaké 3G či LTE :evil:
Naposledy upravil(a) Clon dne čtv zář 18, 2014 11:36 am, celkem upraveno 1 x.

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Ja vravim o inom. V ios7 som mal napr nastavene, ze sygic fical na pozadi aj gps mal povoelne. Lebo nech naviguje stale. Ale taky waze mal gps, ale nebol povoleny na pozadi (lebo ho nepouzivam na navigovanie, ale len na radary a spol.).
Cize ked som dopouzival sygic - vedel som, ze ho musim "killnut" aby nezral bateriu. Kdezto waze som riesit nemusel, lebo akonahle nebol v popredi - nebezal - ani on ani gps...
Teraz sa pri prvom spusteni aplikacia 2x spyta na gps- 1. ci chcem povolit gps v rezime behu na popredi a potom 2. to iste na pozadi. Tieto otazky nanuti system. Avsak ak apka nie je prisposobena, tak ked odpoviem aspon 1x nie - gps nebude pouzita v apke a apka ani nepojde v pozadi, a ak odpoviem aspon raz Ano, tak gps sa pouzie, ale vzdy - cize apka bude chciet gps pouzivat aj na pozadi... A toto mi vadi a dufam, ze to vyvojari co najskor upravia.
Chapem, ze tym apple nieco sleduje, ale uz to nie je ani jednoduche a ani tak pekne prisposobitelne, ako to bolo v ios7. Som odkazany na vyvojara a plus je to zlozitejsie.
Vivat apple. Tuto jesen ma iba irituje zatial.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

Clon: denni cesta stredni cechy - Praha a zpet, obcas cesty po cele republice. A neboj, obcas mam na telefonu zadny signal, nekdy jen GPRS, EDGE, 3G a v Praze LTE.
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
Apple TV4

hruskal
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od hruskal »

zkoušeli jste už nějaké alternativní klávesnice s českou diakritikou?
edit: sorry za post v blbém foru... už jsem si všiml že tento dotaz směruje do aplikací :)
Naposledy upravil(a) hruskal dne čtv zář 18, 2014 11:51 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 7 32GB,black,beta 11
iPad 4 mini 32GB,space gray,10.3.3
Nechť sýr dál zůstává s touto slaninou
http://www.hruska-as.cz

peternet
Host
Host

Příspěvek od peternet »

Prosím je zde někdo další kdo má zkušenost, zda jde v Siri diktovat SMSky v češtině? Nemyslím tím diktování smsek v aplikaci zprávy, ale přímo v Siri.

--

Jinak risknul jsem to a zrovna peru ios8 do iPadu 2. Snad mi to z něj neudělá tácek na čaj.

Graficky je to totožné, tak spíš doufám v nějaké vylepšení rychlosti než naopak.
Naposledy upravil(a) peternet dne čtv zář 18, 2014 11:57 am, celkem upraveno 2 x.
iPhone 6, 64GB, Space Grey / MAC Mini Mid 2011/ Macbook Pro 2011, i7 / Apple TV 3 / iPod shuffle / Time Capsule 2TB

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Zatím jsem viděl v AppStore asi 2 a ani jedna CZ nepodporovala.

// nicméně Klávesnice Fleksy pro iOS 8 nabídne češtinu již dnes (http://jablickar.cz/klavesnice-fleksy-p ... u-jiz-dnes)
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

Odpovědět