iOS 8 - názory, skúsenosti

Odpovědět
jaPhone
Host
Host

Re: iOS 8 - názory, skúsenosti

Příspěvek od jaPhone »

Nezdá se vám, že se zpomalilo Safari?
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina

Marky1980
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Marky1980 »

Pri používaní GM verzie som zistil, že blbne otáčanie obrazovky podľa otočenia mobilu. Pri točení videa mi všetko točilo dolu hlavou. Už sa mi to isté stalo aj 2 krát na ipade, pri otáčaní zariadenia sa poloha obrazu nemenila. Pomáha až reštart zariadenia.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

ls8 píše:Jazyk telefonu mám taky na EN/US, ale klávesnici CZ.
To bylo ono! Děkuji! Ale nedaří se mi vyzkoušet, jestli to bude fungovat i v Siri, ale dost o tom pochybuju
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

doctorf
Host
Host

Příspěvek od doctorf »

Ahojte, rozumím tomu dobře, že v iOS 8 jsou data buď zapnutá, nebo vypnutá? A podle toho v jaké oblasti budu se bude přepínat GPRS, EDGE, 3G a LTE ? Děkuji.

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

LTE se vypnout dá.

doctorf
Host
Host

Příspěvek od doctorf »

Takže vypnu LTE a zbytek běží jako doteď? Ja jsem tak na hraně použitelnosti s 3G natož LTE.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Dělám aktualizaci z telefonu a již asi 15 minut po stažení mi "připravuje aktualizaci" .... je něco špatně ? Tak dlouho jsem ještě aktualizaci nedělal. I když pravda, je to přes 1 GB. Ale dělám ji na wifi 200 mega...
 Apple hračky 

Ramirez
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Ramirez »

Mne to tiez pripravovalo ale 20 minut,takze je to ok.
iPhone 12 128gb / iPhone 5S 16gb / iPhone 6 16gb/64gb/128gb

Matko882
Host
Host

Příspěvek od Matko882 »

Niektoré veci mi prídu na iPhone 5 pomalšie ako na iO7. Napr. ak dáte v Safari zdieľanie tak lišta sa vysúva o nejakú sekundu neskôr po dotyku. Podobne aj spustenie niektorých aplikácii čaká cca sekundu kým sa spustia po stlačení tlačidla. Má to tak niekto podobne?

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Saddako píše:Zatím jsem viděl v AppStore asi 2 a ani jedna CZ nepodporovala.

// nicméně Klávesnice Fleksy pro iOS 8 nabídne češtinu již dnes (http://jablickar.cz/klavesnice-fleksy-p ... u-jiz-dnes)

Aktuálně v češtině.

sefko88
Host
Host

Příspěvek od sefko88 »

doctorf píše:Ahojte, rozumím tomu dobře, že v iOS 8 jsou data buď zapnutá, nebo vypnutá? A podle toho v jaké oblasti budu se bude přepínat GPRS, EDGE, 3G a LTE ? Děkuji.

Presne tak..nevyhoda je, ze sa neda samostatne vypnut 3G nakolko niekto kto je v takej lokalite kde je slabe 3G pokrytie ( u mna v baraku 1-2 palicky) tak telefon neustale "zhavi" vyhladavanie 3G siete a casto sa prehadzuje na 2G siet co sa prejavi na vydrzi baterie dost brutalne.. na iOS 7 sa dalo vypnut 3G a tym padom som bez problemov fungoval v 2G sieti a bateria drzala 1,5-2 dni..nehovoriac o tom, ze teraz po update na iOS8 mi zacali chodit notifikacie o zmeskanych hovorov,lebo v Orange Slovensko stale nefunguje korektne prechod z 3G do 2G siete...vypnut samotne LTE sa da..ale to je asi tak vsetko ;-)

FILIPSN007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od FILIPSN007 »

Nevíte jak dostat počasí do NC? Někde jsem to viděl na screenshotu, a ještě jak zobrazím ty připomínky v NC? Mám je normálně v aplikaci ale to je vše.

peternet
Host
Host

Příspěvek od peternet »

Tak jsem nainstaloval iOS 8 i do iPadu 2 (bez 3G, jen wifi). Tady pár postřehů:

- Na první pohled trochu zpomalené
- Když jsem dal vedle sebe dva iPady 2, jeden s iOS7 druhý s iOS8, vše běželo podobně - přejíždění mezi plochami, spouštění různých aplikací atd. jen na iOS8 webové stránky načítají o pár desetin vteřiny déle (maličkost, která se možná opraví)
- Facebook aplikace katastrofa - dlouho najíždí a padá
- Při delším používání je cítit, že je iPad pomalejší - občas na pár vteřin zamrzá plocha, když mám na zamčené obrazovce notifikaci nového emailu a chci přejít přímo k němu, tak to trvá déle.
- O vteřinku pomalejší tam, o vteřinku sem, celkově mám z aktualizace špatný pocit.
- Před hodinkou mi někdo volal, na iPhone 5 s iOS8 jsem přijmul hovor a hovořil - v tom (během hovoru) začal hovor (z čísla s nímž jsem právě hovořil) zvonit na iPadu a měl jsem možnost příjmout nebo odmíntout. Po ukončení hovoru to pořád na iPadu vyzvánělo, tak jsem dal odmítnout. Pak jsme to zkoušeli - přítelkyně mi volala na iPhone a na iPadu nic, tak nevím co to bylo za fail.
- Při mém způsobu použití je zatím aktualizace zbytečná - dříve jsem iPad používal na práci (prezentace v keynote jsou skvělé), není to za mě dělají jiní, takže iPad využívám převážně na WC ke čtení novinek přes čtečku FEADLY, čtu emaily, píšu si přes iMessage či Facebook Messanger, občas plánuji trasy na GOOGLE MAPÁCH, používám aplikaci PRIMY na pouštění Prostřena na Apple TV, koukám na Facebook a zřídkakdy zkusím nějakou logickou hru. To je tak všechno.
- Nové funkce mi tedy nepřináší vůbec nic a rád bych vrátil iOS 7 - pokud zde není vidina, že iOS 8 v dalších aktualizacích trochu zrychlí. Nejraději bych ale zpět iOS 6 - s ním to byl fantastický tablet. S iOS 7 dobrý tablet a s iOS 8 tablet, který provokuje k tomu, koupit si novější typ iPadu.

Je nějak možné downprage? Ať už na iOS 7 nebo ideálně na iOS 6? Nebo není třeba vidina do budoucna, že na nějakou verzi iOS 8 bude jailbreak a díky němu se dostanu na iOS6?
iPhone 6, 64GB, Space Grey / MAC Mini Mid 2011/ Macbook Pro 2011, i7 / Apple TV 3 / iPod shuffle / Time Capsule 2TB

osoba
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od osoba »

Funguje vám při telefonování přes sluchátka ztlumování? Mě to začlo řvát na max hlasitost a nešlo to ztišit.
iPhone 5s 32gb
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

To znamena, ze s iOS 8 sa mi automaticky aktualizuje aj operator a budem mat LTE?
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

makatch
Starý pes fóra :)

Příspěvek od makatch »

mirmo80:
Presne tak.
iPod, iPhone and iPad Firmware Download

MacBook Pro13,Early 2011,OS X Yosemite
iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Tak po půl dni používání mi už třikrát spadlo "Nastavení". Tohle byl děs na prvních verzích iOS 7. Když to konečně opravili, tak vyšel iOS 8 a můžeme začít nanovo...
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

ber to z té lepší stránky - vždyť by to byla nuda :)
 Apple hračky 

peternet
Host
Host

Příspěvek od peternet »

Tak se dívám, že sdílené fotoalba fungují jako dříve a nežerou místo na iCloudu ;-)
iPhone 6, 64GB, Space Grey / MAC Mini Mid 2011/ Macbook Pro 2011, i7 / Apple TV 3 / iPod shuffle / Time Capsule 2TB

Aparat
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Aparat »

Je nejaky pristup k souborum na iCloud drive z iPhonu ?

RazR08
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od RazR08 »

Moje postrehy na ip5:
Jednym slovom hroza. Vsetko pomalsie a nestabilne, hlavne safari. Za 1 rok dokazal apple vylepsit system pridanim par appiek k nicomu, par pozadi a primitivnych funkcii. Straca sa jednoduchost. Po stiahnuti hornej listy musim dobre 2 sekundy cakat aby som mohol prepinat medzi hlaseniami a sumarom dna. Dolna lista je esteticky hnus. Po odomknuti telefonu treba stale nezmyselne cakat kym sa ikonky uracia poukladat a az potom je mozny pohyb v menu. Copy paste stale nepouzitelne kedze oznacovanie v texte mizerne. Ale hlavne ze ked chcem vypnut data, musim do nastaveni. Ked chcem vysunut dolnu listu pocas pisania, neda sa to bez stlacenia medzernika. Blizi sa cas kedy dam applu zbohom

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Asi by bylo dobré, kdyby tak všichni připěvatelé psali, na kterém zařízení mají dané postřehy. Jako třeba RazR08 - pak je hned jasné, o čem je řeč.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Matko882
Host
Host

Příspěvek od Matko882 »

RazR08 píše:Moje postrehy na ip5:
Jednym slovom hroza. Vsetko pomalsie a nestabilne, hlavne safari. Za 1 rok dokazal apple vylepsit system pridanim par appiek k nicomu, par pozadi a primitivnych funkcii. Straca sa jednoduchost. Po stiahnuti hornej listy musim dobre 2 sekundy cakat aby som mohol prepinat medzi hlaseniami a sumarom dna. Dolna lista je esteticky hnus. Po odomknuti telefonu treba stale nezmyselne cakat kym sa ikonky uracia poukladat a az potom je mozny pohyb v menu. Copy paste stale nepouzitelne kedze oznacovanie v texte mizerne. Ale hlavne ze ked chcem vypnut data, musim do nastaveni. Ked chcem vysunut dolnu listu pocas pisania, neda sa to bez stlacenia medzernika. Blizi sa cas kedy dam applu zbohom

Súhlasím! Hlavne tá rýchlosť! iPhone 5

Johny004
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Johny004 »

Postřeh... iOS 8 má problém s bluetooth sluchátky. Nejedou tlačítka na příjem a ukončení hovoru na sluchátku.
 iPhone 14 Pro
 Watch Ultra
 iPad Pro
 MacBook Air M2
 AirPods
 TV
 Time Capsule 4 TB

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Ale stejně jsou v Apple zmetci s tím iCloud Drive. 5 GB zdarma, ale když si vezmete, že jen záloha průměrného iPhonu má kolem 20-30 GB , tak když iCloud zapnete, tak vás to donutí si koupit prostor .Já ho zapnutý nemám, zálohy iPhonu dělám do počítače, ale mají to kluci vymyšlené.Naštěstí ty fotky a videa nechali mimo prostor, jak to bylo doposud, z toho jediného jsem měl obavu.
 Apple hračky 

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

Clon píše:Asi by bylo dobré, kdyby tak všichni připěvatelé psali, na kterém zařízení mají dané postřehy. Jako třeba RazR08 - pak je hned jasné, o čem je řeč.

No neviem, ale prvá veta vraví, postrehy z ip5, nie? :D a editnute to nemá takže to tam muselo byť už predtým :P

Marr
Host
Host

Příspěvek od Marr »

Nevite, jak se zbavim cerveneho odnaku na "settings", ktery me upozornuje na update na iOS8, ktery nechci? Diky.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Ta čeština je tak bohatá, nebo to po slovensky zní jinak? Vžďyť jsem přece psal aby to psali všichni - jako RazR08.
Nebo - ano, napsal to správně! :o =@ :beer:
Ale jiní bohužel mnohdy píší postřehy a nikdo netuší na čem to postřehli.
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

peternet
Host
Host

Příspěvek od peternet »

cuting píše:Ale stejně jsou v Apple zmetci s tím iCloud Drive. 5 GB zdarma, ale když si vezmete, že jen záloha průměrného iPhonu má kolem 20-30 GB , tak když iCloud zapnete, tak vás to donutí si koupit prostor .Já ho zapnutý nemám, zálohy iPhonu dělám do počítače, ale mají to kluci vymyšlené.Naštěstí ty fotky a videa nechali mimo prostor, jak to bylo doposud, z toho jediného jsem měl obavu.

Podle mě by bylo fér, kdyby ke každým 8gb dali 5gb na icloudu. Tzn. 16gb iphone = 10gb icloud. Koupím 32gb ipad - icloud se mi rozšíří o další 20gb. Při cenách těch zařízení je pár giga na ssd disku cenově zanedbatelných. Ale jak říkáš - aspoň sdílené alba se do icloudu nepočítají (ostatně to by bylo jako by facebook omezil prostor na fotky).

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Marr píše:Nevite, jak se zbavim cerveneho odnaku na "settings", ktery me upozornuje na update na iOS8, ktery nechci? Diky.

Nezmizí, to je systémová věc.

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Trochu se uklidňuju tím, že je to první verze. iOS 7 byl taky ze začátku úplně strašnej a ke konci už byl jen "nic moc" :lol: Takže někdo to má pomalý, někomu (jako např. mně) padají "Settings", ale to se snad časem podá. Co mě ale žere neskutečně, je absence celodenních událostí v NC. Asi opravdu Apple "thinks different", ale mozek k tomu nepoužívá...
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

Marr
Host
Host

Příspěvek od Marr »

havrdaj: A neni ani jina cesta se toho zbavit? Rano jsem to tam jeste nemel, pak se mi ten update samovolne stahl a od te doby tam mam ten cerveny banner. Nejak ho jakoby "odinstalovat", kdyz ho mam teda stazenej?

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Bohužel nelze. Je to prostě tlačenka nejnovějšího sw. Spousta lidí se s tím nespokojí mimo jiné představ si starší zařízení a kapacitní omezení a jsme u toho. Je to obchod.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Marr píše:Nevite, jak se zbavim cerveneho odnaku na "settings", ktery me upozornuje na update na iOS8, ktery nechci? Diky.

Tak to nemačkej a neatualizuj. Nebo tě to červené kolečko tolik znervózňuje ?
 Apple hračky 

makatch

iOS 8 - názory, skúsenosti

Příspěvek od makatch »

Cuting
Možno to neznervózňuje,len ten stiahnutý update zaberá miesto.
Naposledy upravil(a) makatch dne čtv zář 18, 2014 6:28 pm, celkem upraveno 1 x.

iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Diktovani v cestine jde v iMessage, nefunguje ale v Siri. Skoda. A to jsem zkusil pro klid duse prepnout telefon do cestiny
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Diktování jde všude, kde se píše na klávesnici, i zde, právě jej používám. Šikovná věcička.
Jinak se mi dnes 2x stalo, že mi zatuhnulo Safari, to už dlouho nepamatuji. Ale pomůže vypnutí a zapnutí Safari a každý nový systém má mušky. A v tomto konkrétním fóru nefungují emotikony z klávesnice... :)
 Apple hračky 

cczero
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od cczero »

jdou nějak vymazat ty poslední kontakty nahoře v multitaskingu?

makatch

Příspěvek od makatch »

Nastavenia-Mail,kontakty,kalendáre-V prepínači aplikácii-Posledné

iPhone6+,64GB,iOS 9beta3

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

peternet píše:Podle mě by bylo fér, kdyby ke každým 8gb dali 5gb na icloudu. Tzn. 16gb iphone = 10gb icloud. Koupím 32gb ipad - icloud se mi rozšíří o další 20gb. Při cenách těch zařízení je pár giga na ssd disku cenově zanedbatelných. Ale jak říkáš - aspoň sdílené alba se do icloudu nepočítají (ostatně to by bylo jako by facebook omezil prostor na fotky).

Ale no táááák! Přece by jsi nechtěl dovést Apple k bankrotu! ZISK - to je to o co jde až na prvním místě. :ROFL:

Odpovědět