Nákup iPhone 6 v Apple Store

Odpovědět
Marthin
iPhone expert
iPhone expert

Re: Nákup iP 6 v Apple store

Příspěvek od Marthin »

Leonko píše:
eXell píše:Leonko: Pokud vim, tak Apple ID jde registrovat i bez predchoziho vlastneni apple produktu, napriklad pro nakup hudby v iTunes. Takze nez zacnes s WTF, drive mysli :wink:

To WTF je tam akurát presne správne !,... neviem prečo by som si mal, resp hocikto iný registrovať nejaké apple ID, keď si chcem kúpiť nejaký Apple produkt ? Trebars to nechcem kupovať pre seba nie? Či to by ti prišlo bežné aby si išiel kúpiť práčku a musel si regnúť niekde číslo aby si ju dostal ? alebo hocijaký iný produkt? auto? :D Kým píšete nejaké blbosti, tak najprv zapnite aj mozok,... iPhony si nekupujú len súčasný majitelia starších modelov ...

Nonono, WTF? Tak na auta, kterých je nedostatek (paralela s iPhonem) - Ferrari, třeba registrace je, dokonce u některých modelů, musíš vlastnit alespoň 5 vozů, aby Ti prodali ten limitovaný. :lol:
Samozřejmě, že všechny nákupy na nějaké pořadníky, registrace apod. jsou minimálně v Evropě kravina, dokud tady bude banda překupníků co vylezli zrovna z jeskyně.
Vždycky si najdou způsob jak to obejít, není problém vytvořit 10 Apple ID účtů + 10 bankovních účtů, vzít sebou 10 členů jeskynních lidí, podplatit bezdomovce, ať si stoupne taky do řady apod. :crazy:
Jak jsem psal výše, Applu to je úplně u zadele, oni si svůj počet prodají tak jako tak, proč si to stěžovat nějakým složitým systémem.

Video z Londýna, všude na světě si to prostě umí užít :-)
http://www.macworld.co.uk/news/iphone/iphone-6-release-date-photos-features-specs-video-uk-price-3414914/

MicHi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Nákup iPhone 6 v Apple Store

Příspěvek od MicHi »

Ahoj. Dnes jsem byl v Německu. Ale... iPhone 6 maji. Moje otazka ale je, jestli jde u operatora koupit za tech 699€ bez smlouvy? Bude fungovat na cesky operatory? Pripadne kdyby nekdo chtel, v pondeli jedu znovu... ;) do Chemnitzu.
iPhone 7 128GB (product)RED, MacBook Air 11" mid 2014, iPad mini 4 64GB wifi + LTE

speedman
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od speedman »

Preston: áno 3-4 dni zodpovedajú tomu, že všetky nazbierané európske objednávky dajú na vedlajšiu kolaj, aby mohli dodať do ČR, kde predaj začne ešte ani presne nevieme kedy.

Alebo inak: ak začnú predávať v marci, tak to možno bude 1-2 dni :)
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.

preston
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od preston »

tak snad bude český apple store vědět, kolik dostane kusů a s přibývajícím počtem objednávek bude upravovat dodací dobu stejně jak tomu bylo v Německu...
byl by nesmysl dělat objednávky na něco, co nevím, kolik toho bude

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Nákup iP 6 v Apple store

Příspěvek od cuting »

mike-biker píše:To překupnictví by měl APPLE nějak zarazit. Chápu, že se tím spousta lidí přiživí, ale je to hnus.

A proč ? Kdo jsou operátoři, všelijaké alzy apod ? Překupníci, jen na rozdíl od těch pakustánců a dalších s kravatami. Každý se živí , jak umí a nikdo, ani Apple toto zakázat nemůže. A je to myslím dobře. Překupníkem je každý obchodník , který něco-cokoliv koupí za účelem dalšího prodeje a pokud ti pakistánci najdou blba, který jim dá navíc X peněz (a jistě najdou) , pak je to docela obyčejný kšeft. :)

Jinak doplním, že tady v Mnichově byla fronta ještě větší , než loni a také bylo na zahájení prodeje jen asi 200 kusů, které dostali ti první. A také tady byli všelijací cizinci. A proč by nebyli ? Češi jsou v německu také cizinci :)
Chápu, že se to mnohým neúspěšným nemusí líbit, ale s tím rizikem tam prostě jeli.

A že v US nejsou překupníci ? Asi jste neviděli , jaké byli fronty ve všech apple storech a také jste asi nezažili šílenství, když má například nějaký Walmart výprodej a nebo slevy na cokoliv. To tam teče často i krev a jezdí sanitky a média přenášejí přímé přenosy . Proti tomu jsou fronty na iPhony malá a kultivovaná divadelní představení :)
 Apple hračky 

preston
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od preston »

MicHi píše:Ahoj. Dnes jsem byl v Německu. Ale... iPhone 6 maji. Moje otazka ale je, jestli jde u operatora koupit za tech 699€ bez smlouvy? Bude fungovat na cesky operatory? Pripadne kdyby nekdo chtel, v pondeli jedu znovu... ;) do Chemnitzu.

těžko

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

MicHi píše:Ahoj. Dnes jsem byl v Německu. Ale... iPhone 6 maji. Moje otazka ale je, jestli jde u operatora koupit za tech 699€ bez smlouvy? Bude fungovat na cesky operatory? Pripadne kdyby nekdo chtel, v pondeli jedu znovu... ;) do Chemnitzu.

Proc jsi se nezeptal / nevyzkousl tam? :-))) jak to mame vedet?

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

V mnichove bolo v den predaja 5000 kusov, číže na tu tisícku čo tam čakala sa určite dostalo,... ešte o 16:00 stále mali iphony.

http://mobilmania.azet.sk/clanok/98735/ ... je-300-eur

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

To je možné, ale podle toho, co píší dnešní noviny zde v německu, tak pro volný prodej jich bylo na zahájení asi 200 kusů, další byly pro předobjednávky a většina jich je pro zákazníky operátorů , hlavně T-Mobile. Ten je navíc prodává i ve svých prodejnách, údajně jich je dost, ale jen blokované. Píší zde také, že překupníci tam čekají na to, když se někdo s předobjednávkou nedostaví včas a ihned po uběhnutí limitu k vyzvednutí je okamžitě skoupí. Ale jen ty neblokované. Schválně se ještě za hodinu mrknu, jak to tam vypadá, alespoň si iPhony osahám v reálu,vzorky tam určitě mají.
 Apple hračky 

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

No nezdá sa mi, žeby sa od rána nepredalo 200 kusov :) a stále by z tých 200 kusov ešte o 16:00 ostalo ...

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Drazdany mely 150kusu na asi 1000 lidi
Naposledy upravil(a) kotelník dne pát zář 19, 2014 5:41 pm, celkem upraveno 1 x.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Ani mě se to nezdá, ale novináři psali o 200 kusech pro VOLNÝ PRODEJ , ostaní byly podle novin na předobjednávky na daný čas a pro zákazníky operátorů. Nevím, jak to funguje v německu, ale těch předobjednávek pro odblokované i pro blokované na operátora mohlo být klidně několik tisíc. Jinak, teď jsem tam byl, lidí už tam moc nebylo, ale po osahání vzorku jsem se utvrdil, že má volba na 4.7 byla správná. Ten 5.5 už bych nezkousnul. :)
 Apple hračky 

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

A predpokladam, ze nemaji

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Nevím, neptal jsem se. Ale kdyz jsem tam byl, tak nějakému klučinovi s holkou dávali nějaký nový, nevím, jaký, jen přitom studovali nějaké lejstro. Asi smlouvu s operátorem a nebo předobjednávku. Netuším. Něnecký systém prodeje neznám.
 Apple hračky 

kiposi
Host
Host

Příspěvek od kiposi »

No, tak ja si ho včera dovezl z Mnichova, v žádné frontě jsem nestál, celé to trvalo asi 9 minut. Velká pochvala Applu za rezervace, už nikdy jinak. Lituji Otíka Šóna z HN, který prostál 18 hodin v Berlíně a nakonec se vracel s prázdnou. Já se v klidu vyspal a pak si udělal výlet, dojel jsem v 15.30, dal si kafe, pak u vchodu odevzdal potvrzení rezervace z e-mailu, ukázal občanku. Měli mě v seznamu, takže žádné další dotazy, za chvilku přišel modrej týpek a odvedl si mě nahoru, kde mi dal, co jsem si rezervoval. Před 16 jsem odcházel z Apple store s iPhone 6 128 gb v tašce s jablkem. Pohoda.
A dojmy? Měl jsem pětku, kterou jsem si sám dvakrát opravoval a už se začíná pár dní vevnitř sypat, takže pro mě to byla otázka koupit 5s 32gb nebo si dojet pro 6ku. Trošku jsem měl obavu, zda rezervace skutečně budou fungovat, ale musím potvrdit, že fungují. Šestka je prostě velkej iPhone. Nic víc, nic míň, ale když se teď dívám na 5ku, připadá mi nějaká malá a pomalá :)

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Tusite nekdo kdy v Nemeckych Apple Storech dostanou dalsi zbozi? Preci je ted nenechaji mesic bez iP, nebo jo?

Dave

Příspěvek od Dave »

nechaj, ted je na rade cesko preci :D

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Cesko sice na rade jeste neni, ale klidne at je nechaji mesic BEZ.
JA taky cekam, oni uz sanci meli, ja jeste ne.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Dave

Příspěvek od Dave »

presne. jen me zajimalo jak dlouhou maj nemci zaruku? taky 2 roky jako v CR?

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

jo, dva roky, ale samozřejmě reklamace v německu, první rok u nás v autorizovaných servisech v rámci mezinárodní apple záruky.

sheerONE
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od sheerONE »

neviete ako to vypada teraz s iphonmi 6 ? ci su uz vypredane v tychto krajinach alebo su este k dispozicii nejaku kusy ?
iPhone 7 Plus 128GB Black
Macbook Air 13" early 2014

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

včera jsme se ptali a nejsou podle jejich vyjádření nikde.

sheerONE
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od sheerONE »

aha diki , a u nas to ako vypada ? pocul som ze nabuduci tyzden piatok uz maju byt nejake k dispozicii u operatorov telekom a vodafone , moze byt nieco pravdy na tomto ?

Dave

Příspěvek od Dave »

to neni pravda. zatim se nic nevi.

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

sheerONE píše:aha diki , a u nas to ako vypada ? pocul som ze nabuduci tyzden piatok uz maju byt nejake k dispozicii u operatorov telekom a vodafone , moze byt nieco pravdy na tomto ?

síce si sa trafil na koniec mesiaca, ale o mesiac skôr :D, prvé iphony čakaj niekedy až v polovicu novembra

http://www.fony.sk/clanky/9017-kedy-pri ... operatorov

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

V Apple Store CZ dle neoficiální šuškandy budou nové telefony k dispozici 3. či 10.10. Ale je možné, že dojde k nějakému skluzu.
Apple má evidentně problémy s výrobou LCD komponentů pro iPhone 6 Plus a tak se klidně může stát, že se to ještě pozdrží.
Asi také nebyl dobře odhadnut poměr prodeje, který dle průzkumů je spíše ve prospěch iPhone 6 Plus, zatímco se čekal opačný poměr.
Kromě toho má APPLE nespecifický marketing, který je více než dobře zvládnutý - tady je markantní rozdíl oproti např. Samsungu. Takže může trh i záměrně korigovat. :wink:
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

sheerONE
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od sheerONE »

ked som kupoval iphone 5 u operatora telekom mal som ho 27 septembra , a kazdy rok to je cca rovnake , ziadny koenc oktobra . par kusov stale dojde skorej .

speedman
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od speedman »

Aj na apple online store bolo jasné, kedy sa spustí predaj. Teraz nič, len dohady.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.

preston
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od preston »

já když jsem kupoval iphone 4 od vodafonu, tak jsem ho měl už 15.9. :-)
a to je dřív než letošní spuštění 1.vlny
takže sorry, ale operátoři žádné iphony dřív než budou v apple store mít nebudou !!!
chápu, že už bys ho chtěl co nejdřív, ale budeš si muset počkat, stejně jako všichni ostatní

sheerONE
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od sheerONE »

okay, uvidime , v pondelok sa idem spytat znameho do telekomu ako to vypada :)

Dave

Příspěvek od Dave »

vim od znameho co dela ve vodafone, ze zatim taky vodafone nevi. ale bude to 100% tak pul mesice/mesic po tom co se objevi na CZ apple store.

preston
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od preston »

přesně tak, žádný operátor nebude mít telefony dřív než budou v apple store
ledaže by nebyly z našeho trhu
takže sheerone, přijď se nám zítra pochlubit, když jseš tak chytrej :-)

sheerONE
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od sheerONE »

uvidime , este som pozeral na bazosi je za 899 ip 6 space grey 16gb

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

To jde - jenom 200 Éček navíc :-) Stejná cena jako za 128 GB verzi (v Německu). No neber to!
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Naštěstí nejsem soutěživý a snadno se smiřuji s tím, že ho nemám první v republice.
Chápu netrpělivost některých jedinců, ale mohu je uklidnit!
Na Vánoce už určitě bude. A to je za chvíli. :)
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Souhlas. A jako dárek - jedině na Vánoce. Co by pak bylo pod stromečkem? Krabička?

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Krabice je hnusna, pod strom nee

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

No aspoň že to Applu přinese nějaký ten zisk, když ušetří za potisk krabiček. Nevím, jestli není levnější igelitový sáček :-)
Holt - budeme to muset zabalit do vánočního papíru (dražšího než ten potisk).

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

No to máte o potisku trochu zkreslené představy, ale pokud je mi známo, tak ta krabička potištěná z boků je. jen je prostě potištěná jinak. :)
 Apple hračky 

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

O potisku neco vim a rozhodne kazdy kousek barvy v tak obrovskych nakladech neco stoji ;) a to vo je na bocich neni potisk, to bude spis nejaka folie nebo neco...

Odpovědět