![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
iOS 8.0.2 - názory, zkušenosti
-
- iPhonefil
Re: iOS 8.0.2 - názory, zkušenosti
Neviem od ktorej verzie iOS 8 to pribudlo, no vsimol som si, ze pre konto exchange je mozne nastavit automaticku odpoved v nepritomnosti. Dokonca mi to nacitalo posledny text, ktory som naposledy pouzil. Pre mna fajn drobnost ![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Mírně pokročilý
Pre tych, ktorym vadilo, ze od iOS 8 sa v iPade v safari presunili zalozky na lavu stranu a automacky sa neskryvaju:
Nastavenia / Safari / Zobrazit listu Oblubene - pod riadkom na zadavanie web adresy sa zobrazia Vami zvolene zalozky, ktore pokracuju k pravemu rohu k "..." , kde su dalsie v poradi, ktore sa nezmestili na obrazovku. Takto sa co najrychlejsie dostanem k oblubenym strankam, bez toho aby som musel klikat na "knihu" a potom ju zatvarat.
Nastavenia / Safari / Zobrazit listu Oblubene - pod riadkom na zadavanie web adresy sa zobrazia Vami zvolene zalozky, ktore pokracuju k pravemu rohu k "..." , kde su dalsie v poradi, ktore sa nezmestili na obrazovku. Takto sa co najrychlejsie dostanem k oblubenym strankam, bez toho aby som musel klikat na "knihu" a potom ju zatvarat.
iPhone 7 32GB, vzdy aktualny OS, nonJB
iPad Air Wi-Fi 64 GB, vzdy aktualny OS nonJB
Mac Mini late 2012, vzdy aktualny OS
Airport extreme 4.gen
Airport extreme 4.gen
-
- Mírně pokročilý
iP5S
Robil som update na iOS 8.0.0 cez iTunes a DFU bez obnovy. Vsetko slape jak ma az na drobne problemy s apps (este neboli doladene pre iOS 8 ako napr. FB). Nastavenia mi crashli asi trikrat. Mam robit update na 8.0.2 znova cez iTunes a DFU alebo staci aj cez OTA? Dik.
Robil som update na iOS 8.0.0 cez iTunes a DFU bez obnovy. Vsetko slape jak ma az na drobne problemy s apps (este neboli doladene pre iOS 8 ako napr. FB). Nastavenia mi crashli asi trikrat. Mam robit update na 8.0.2 znova cez iTunes a DFU alebo staci aj cez OTA? Dik.
-
- Klub čistého iOS
cuting píše: Proč si zaplácat fotkami předplacené úložiště, když fotky a videa můžete dál ukládat na iCloud mimo prostor tohoto svého úložiště stejně, jako tomu bylo s Photostreamem ?
Hele a nebylo to náhodou dřív (i teď), že fotostream byl omezenej 30 dní/1000 fotek? Pak se měly fotky postupně odmazávat z iCloudu? (tyto fotky se skutečně do kapacity nezapočítávaly, jelikož to nebylo úložiště v pravém slova smyslu)Nebylo to o ukládání v tom pravém slova smyslu...buď pletete hrušky/jabka, nebo se zase něco změnilo..je pravdou, že mě apple s timhle dost se@e nejdřív fotostream teď tohle, dělaj v tom akorát s těma fotkama bordel...každej se nespokojí s tím "ono se to nějak dělá a jak je mi jedno", někdo holt chce mít přehled a to se o tomhle chaosu říct nedá...
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/diablo.gif)
![Obrázek](http://www.ulozisko.sk/obrazky/160510/blackapple.gif)
-
- Host
Mně například nezle spárovat ani jedna i6 s mym vozem. Telefony se spárují, hovor po pár vteřinách ale vypadne a sekne se mi celý audio systém. Nejsem jediny, kdo si stěžuje.
-
- Klub čistého iOS
Tohle jsem měl přesně u svého iP5s v autě. Telefon jednou vytočil hovor a pak spadnul. Vyřešil jsem to tak ze jsem telefon vymazal ze systému a spároval znovu jako úplně nový. Zatím to funguje.
iPhone 6s
Mini iPad2
Mini iPad2
-
- Klub čistého iOS
Od iOS 8 to nefunguje korektne, opätovné párovanie nemá významnejší vplyv.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.
-
- Klub čistého iOS
_tomik píše:Hele a nebylo to náhodou dřív (i teď), že fotostream byl omezenej 30 dní/1000 fotek? Pak se měly fotky postupně odmazávat z iCloudu?
Už jsem to psal opakovaně ve vláknu o Photostreamu, ale zopakuji to i tady.
Těch 30 dnů a 1000 fotek platí PRO NEZAŘAZENÉ - NEROZTŘÍDĚNÉ fotky . Jakmile ty fotky roztřídíš do albumů , které si vytvoříš ( na Photostreamu- dnes se to jmenuje "sdílené") tak jsou tam na věky a jejich počet a kapacita není nijak omezená. To samé platí i pro videa natočená iPhonem. A hlavně, kapacita těch fotek a videí se nepočítá do kapacity iCloudu! Když ale ty fotky neroztřídíš do albumů na iCloudu - ne v telefonu, ale na iCloudu - sdílené , tak se pak po 30 dnech automaticky mažou. Těch 30 dnu máš právě na to, aby jsi je roztřídil do těch albumů na iCloudu - sdílené !
Jinak, Photostream nezrušili, jen se dnes jmenuje "sdílené" . Ale práce s ním je stejná, stejně jako k to, že fotky a videa v něm umístěná se nepočítají do iCloudu a jejich počet je neomezený. V tom je rozdíl oproti iCloud Drive a iCloud Photo Library , který je součástí iCloud Drive. Tam se naopak fotky a videa umístěná v iCloud Photo Library do prostoru započítávají. Problém je v tom, že mnozí si pletou iCloud a iCloud Drive. To jsou dva naprosto odlišné pojmy a řešení.
Apple v tom skutečně udělal guláš, ale k pochopení to je.
Apple hračky
-
- Pokročilý uživatel
Rozdíl je třeba v tom, že co je na fotostreamu (ve sdílených albech), nelze upravovat, dále manipulovat, nejde čistě a jednoduše "stáhnout všechny" do zařízení, nové fotky se tam nenahrají, apod. Zatímco iCloud Phoro Library (ne, nikoli iCloud Drive) nahraje celou knihovnu do zařízení. Bez synchronizace fotek přes iTunes. Každá úprava okamžitě. Fotky mohou mít stažené jen náhledy či plné verze všech. A samozřejmě, využívá úložiště na iCloudu, kde je free pouze 5GB. Jakmile vyjde Photos.app na Mac, nebudu čekat ani minutu a přejdu na to. Cena za 200gb ročně není nikterak velká
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
-
- Klub čistého iOS
Souhlasím, ale proč platit za 200 GB na iCloudu ? Pro fotografy, kteří hodně fotí, je pak lepší Flickr, který dává na fotky zdarma 1 TB a na který můžeš automaticky uploadovat stejně, jako na iCloud, v plném rozlǐšení , se stejnými možnostmi editace a dalšími. Sdílení na iCloudu je spíš pro občasné fotografy. iCloud Photo library je víceméně totéž, jako Flickr, jen za peníze. ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Apple hračky
-
- Pokročilý uživatel
Nemusíte to používat. Ale pro mě naprosto ideální a rád za to zaplatím, když mi to zjednodušší správu fotek.
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
-
- Host
speedman píše:Od iOS 8 to nefunguje korektne, opätovné párovanie nemá významnejší vplyv.
Presne tak. Reset nastaveni v automobilu a opetovne sparovani nepomohlo. Reset v automobilu, reset sitovych nastaveni v iphonu a opetovne sparovani nepomohlo. Ted jsem provedl reset vsech nastaveni v iphonu, tak uvidim. Kamaraduv i6, ktery s automobilem nebyl nikdy sparovan, funguje bez problemu.
-
- Host
Tak to zatim vypada, ze reset bluetooth nastaveni na automobilu, reset vsech nastaveni iphonu a nove sparovani pomohlo. Zatim vse funguje jak ma. Ale je to opruz, vsechno na iphonu nastavovat znovu.
-
- iPhoneHolik
Na macforu http://macforum.cz/viewtopic.php?f=5&t= ... 515#p73515 nekteri zminuji ze se jim po updatu na 4S mirne zlepšila rychlost a prostredi je plynule, muze nekdo potvrdit?
Zde je to v diskuzi zmíněno take: http://www.iphonehacks.com/2014/09/appl ... 8-0-2.html
Na 8.0.2 bych rad updatoval pokud je vyladenejsi nez prvni 8.0, nove funkce vitam, diktovani mi chodilo spolehlive, stejne tak byla lepsi autokorektura a predikce v češtině u základní klavesnice.
Moznost nainstalovat jinou klavesnici jako touchpal a dalsi, take potěší a cesky slovnik na sebe nenechá dlouho cekat.
Zde je to v diskuzi zmíněno take: http://www.iphonehacks.com/2014/09/appl ... 8-0-2.html
Na 8.0.2 bych rad updatoval pokud je vyladenejsi nez prvni 8.0, nove funkce vitam, diktovani mi chodilo spolehlive, stejne tak byla lepsi autokorektura a predikce v češtině u základní klavesnice.
Moznost nainstalovat jinou klavesnici jako touchpal a dalsi, take potěší a cesky slovnik na sebe nenechá dlouho cekat.
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne ned zář 28, 2014 5:22 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
- Host
Ano, můžu potrvrdit.. Aktualizoval jsem z 8.0.1 na aktuální a mírné zlepšení tam je viditelné..
Doufám, že při dalším updatu to bude ještě lepší..
-
- Host
Co se tyka problemu s parovanim s radiem,asi mne to minulo,protoze jsem v patek sparoval uplne novej 5s s Columbusem (skoda) a vse pracuje jako driv s 4s,bez problemu nastesti...taktez jsem v aute prubnul Siri a jsem prekvapen ze reaguje vcelku presne,je pravdou ze vse probiha pres handsfree v aute,tak je to OK.(Iphone je samozrejme v dobijecim doku)
Iphone 6SPlus 16Gb.
-
- iPhoneHolik
mart.dvorak píše:Ano, můžu potrvrdit.. Aktualizoval jsem z 8.0.1 na aktuální a mírné zlepšení tam je viditelné..Doufám, že při dalším updatu to bude ještě lepší..
Na jakem zarizeni? Ja pred chvili OTA 8.0.2 stahnul, staci jen spustit instalaci, cesta zpet potom nebude tak nevim, kdyz to bude zalagovane stejne jako prvni 8.0....
-
- iPhone guru
Aj mne už svieti na iPhone 4s na nastavení pekná červená jednotka a chce aktualizovať... Tak tiež ma zaujíma ako to je na 4sku... či iOS 8.0.2 už je lepšia... Podľa toho čo písali na vyššie uvedenom odkaze tak to je vraj už podstatne lepšie...
-
- iPhoneHolik
Mel jsem ji na 4S a prislo mi to lepsi nez 8.0
-
- iPhoneHolik
Tak kdyz se to zlepšilo na iP4S tak na iPadu Mini, by tahle verze mohla take fungovat o neco lepe.
Je ale pravda ze v info o vylepseni výkonu zmínka neni.
Je ale pravda ze v info o vylepseni výkonu zmínka neni.
-
- patron iPhone.cz
Pokud něco vůbec s mizernou výkonností udělali a zároveň by to pak dali na ChangeLog, tak by tím zároveň přiznali, že některý jejich verze stojej s výkonem za prd a to neudělaj.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- iPhoneHolik
To je fakt, ale co, ze se 8ka prave nepovedla, toho je plny internet, oni to vědí take a neškodilo by uznat, ze optimalizaci pro starsi zarizeni trochu odflakli.
-
- Host
Nemáte někdo horší příjem signálu LTE? Ja pozoruji vyrazne zhoršení. i5
-
- iPhonefil
nekdy je to zadrbane i na iP6+ a to je silná káva...
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- iPhoneHolik
Asi spatny kus, na moji to jede fpoho
Rychlost OK (tuk tuk tuk). Jedine co se mi obcas stane, tak spadne App a to i treba Zpravy nebo Nastaveni.
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
-
- iPhonefil
jj to dela i me a to presne myslim, takze asi mame oba spatny kus ![Laughing :lol:](./images/smilies/lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/lol.gif)
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
-
- iPhonefil
Jak špatný kus? Apple? To nemůžete myslet vážně!
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
-
- iPhoneHolik
Spatny kus SW to vypada ![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
-
- Mírně pokročilý
Pre tych, co maju iPad Air: po update z iOS 8 na iOS 8.0.2 cez DFU s obnovou zalohy z iOS 8, mi nejde v aplikacii iBooks usporiadat knihy pridrzanim prsta na knihu. Ked pridrzim prst na knihe iba stmavne, nezacne sa "triast" ako ikony aplikacii pri presuvani, tym padom sa nedaju usporiadat, otvorit idu normalne. Mozte sa pozriet kto ma Air, ci Vam to ide?
EDIT: tak som v iBooks vyskusal ist ma zalozku "PDF", kde mam ulozene pdf knihy a tie presuvat podrzanim prsta isli, vratil som sa na zalozku "KNIHY" skusil som podrzat prst a uz presuvat idu. Skuste niekto najprv presuvat na iOS 8.0.2 knihy, ci Vam pojdu presuvat, zaujimalo by ma, ci to je vsebecny bug alebo len ja som mal to potesenie. Inak predtym som samozrejme skusil Hard Reset.
EDIT: tak som v iBooks vyskusal ist ma zalozku "PDF", kde mam ulozene pdf knihy a tie presuvat podrzanim prsta isli, vratil som sa na zalozku "KNIHY" skusil som podrzat prst a uz presuvat idu. Skuste niekto najprv presuvat na iOS 8.0.2 knihy, ci Vam pojdu presuvat, zaujimalo by ma, ci to je vsebecny bug alebo len ja som mal to potesenie. Inak predtym som samozrejme skusil Hard Reset.
iPhone 7 32GB, vzdy aktualny OS, nonJB
Airport extreme 4.gen
Airport extreme 4.gen
-
- Mírně pokročilý
Mně to funguje normálně. Podržím prst, kniha jakoby vystoupne z pozadí a můžu jí přesouvat...
iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
Apple TV
iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
Apple TV
-
- patron iPhone.cz
Mne to funguje taky bez problemu.
Ja si obecne na ios8.x nejak nestezuju, nic mi nepada, vsechno funguje a ani baterku to asi extra nezere. Stve me notification center ze je stale nepouzitelnej (a do budoucna i bude, bo apple zrejme nevydal v ios8 connector pro EventKit UI).
Ja si obecne na ios8.x nejak nestezuju, nic mi nepada, vsechno funguje a ani baterku to asi extra nezere. Stve me notification center ze je stale nepouzitelnej (a do budoucna i bude, bo apple zrejme nevydal v ios8 connector pro EventKit UI).
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- Senior uživatel
Jde vam petiprste gesto na zavreni app? Me po case prestava fungovat.
-
- Klub čistého iOS
stejný problém. pomůže otočit ipad a pak zase zpět...otravné
iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
-
- Starý pes fóra :)
Mám to stejně na 5s.
Galaxy Note 20 Ultra 5G Mystic White [QS 865+] | Samsung Galaxy Watch 3 | Galaxy Buds+ White
-
- Mírně pokročilý
Zřejmě feature iOS8 (až tak důkladně jsem nesledoval). iPhone, v tichém režimu, příchozí hovor a zvonit začne vedle ležící iPad
Lze nějak deaktivovat?
-
- iPhonefil
Pozri do nastavenia Facetime, ci nemas povolenu funkciu "Mobilne hovory na iPhone". Tiez mi po update na iOS 8 vyzvanali obe zariadenia
Ked som to vypol, je klud.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
-
- Mírně pokročilý
kámoš updatoval na 8.0.2 a večer mu bouchl iPhone 5 na nabíječce, naštěstí nikdo nebyl v místnosti kde se nabíjel
takže docela sranda. nevim jestli to má s tim IOS nejakou souvislost, ale docela zajímavý.
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
- Pokročilý uživatel
právě proběhla aktualizace na ip5 a zatím u mě dobrý,no problem.
iPhone 6 ios 9,02 64g
iPad Air 16 g
TV apple 2
iPad Air 16 g
TV apple 2
-
- Host
Nejde mi načíst Top Charts v App Store. Grrrr!!!! Někdo stejný problém?
iPhone 5 8.0.2
iPhone 5 8.0.2