Každý rok nový iPhone?
-
- Klub čistého iOS
Každý rok nový iPhone?
Dobré ránko všem.
Dneska mi v RSS přistál zajímavý článek z Mobilmánie, který by mohl být návodem, samozřejmě ne pro všechny, jak mít každý rok nový iPhone za "relativně" slušných podmínek. Více v článku zde http://www.mobilmania.cz/clanky/kazdy-r ... fault.aspx
Doufám, že jsem tímto neporušil pravidla fóra, pokud ano, prosím o smazaní a předem se omlouvám, ale byť je to více méně komerční sdělení, přišlo mi, že by pro tuto komunitu mohlo být zajímavé.
Dneska mi v RSS přistál zajímavý článek z Mobilmánie, který by mohl být návodem, samozřejmě ne pro všechny, jak mít každý rok nový iPhone za "relativně" slušných podmínek. Více v článku zde http://www.mobilmania.cz/clanky/kazdy-r ... fault.aspx
Doufám, že jsem tímto neporušil pravidla fóra, pokud ano, prosím o smazaní a předem se omlouvám, ale byť je to více méně komerční sdělení, přišlo mi, že by pro tuto komunitu mohlo být zajímavé.
-
- Klub čistého iOS
Re: Každý rok nový iPhone?
jasně...to je nápad! můžeš sem prosím napsat, čím ti to přišlo zajímavé, respektive co je to za výhodu?
iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
-
- iPhoneHolik
V iP mi nefunguje odkaz, oprav si to
-
- iPhone expert
O tom se psalo před cca 3 týdny zde http://superapple.cz/2014/09/update-chc ... y-telefon/
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4
-
- Klub čistého iOS
slezacekm píše:jasně...to je nápad! můžeš sem prosím napsat, čím ti to přišlo zajímavé, respektive co je to za výhodu?
Tak třeba tím, že ne každý má 20 tis. Kč a více, aby si mohl jít koupit každý rok telefon, který chce. Jinak výhoda je samozřejmě "relativní", jako u každého leasingu. No nicméně při pátku by to chtělo více klidu, nemyslíš
-
- Administrator
tvé příspěvky budu od teď automaticky mazat, nebo si prečti pravidla postování na našem fóru
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
-
- Klub čistého iOS
Já jsem to tušil ..., ale mohl by jsi ocenit, že jsem se omluvil předem hned v OP
-
- Mírně pokročilý
Pro někoho,kdo nemá 20k v hotovosti se vyplatí vyhodit za rok 11-15k a nemít nic?? Pokud si našetřis na 1, muzes rocne aktualizovat s minimalnimy naklady(cca 1500) kdyz jsem vyhodne koupil a vyhodne prodal ( z 4 na 4S) dostal jsem se na 0.i kdyby to byly 2k, nejsou to ani 200 na mesic a pocatecni investici mas porad v telefonu.
-
- Klub čistého iOS
Jak nemít nic? Máš telefon v hodnotě 20 za 11, v tomto ohledu je irelevantní, jestli je tvůj nebo leasingovky. Navíc tvoje teorie je vratká právě kvůli tomu "výhodně koupit a výhodně prodat". Tohle totiž nikdy nemáš pod kontrolou, trh diktuje ceny. Já osobně bych do toho nešel, ale jak říkám, pro někoho, a věřím, že si to své zákazníky najde, to může být řešení. Nechme toho už, nemá to cenu. Chtěl jsem pouze podat informaci, nic víc. A jelikož jsem porušil pravidla fóra, tak @Julek pls lock.
-
- Pokročilý uživatel
Je to nesmysl. U Applu je sice dražší start, ale upgrade na nové zařízení je mnohem levnější. Ani Macbooky, ani iPady a ani iPhony moc na ceně neklesají.
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
-
- Pokročilý uživatel
pegas píše:Jak nemít nic? Máš telefon v hodnotě 20 za 11, v tomto ohledu je irelevantní, jestli je tvůj nebo leasingovky. Navíc tvoje teorie je vratká právě kvůli tomu "výhodně koupit a výhodně prodat". Tohle totiž nikdy nemáš pod kontrolou, trh diktuje ceny. Já osobně bych do toho nešel, ale jak říkám, pro někoho, a věřím, že si to své zákazníky najde, to může být řešení. Nechme toho už, nemá to cenu. Chtěl jsem pouze podat informaci, nic víc. A jelikož jsem porušil pravidla fóra, tak @Julek pls lock.
Nechcem sa ta nijako dotknut ale tie podmienky co tam maju natavene su uplne sialene a vyhodne to moze prist jedine debilovy.. Po slovensky povedane to je cisty ojeb na ludi na ktorom sa nabaluju 3 spolocnosti a fakt len blbec to vyuzije.. Ako prepac ale splatit za 18 mesiacov na iphone 5S - 15 282kc a po 18 mesiacoch im ho vratit a mat v ruke nasrate alebo si ho kupit za plnu cenu ktora je 15 590kc a po 18 mesiacoch mat telefon ktory ma hodnotu okolo 10 000kc je troska rozdiel.. A pre toho kto nema na tak drahy telefon peniaze nech si ho radsej nekupuje ako ho kupit na splatky za takychto podmienok max nevyhodnych lebo to je blbost este vecsia davat vsetky peniaze za mobil.. Potom taky clovek cely zivot zije ako socka lebo vsetok majetok co ma na splatkach 2x preplati a z vyplat len splaca ako blb.. Prepacte mi za hrube vyjadrovanie ale na taketo "vyhodne" sluzby sa s kludom vyjadrovat neviem.. Ale ked im to ludia zeru tak budis im prano nech okradaju ludi dalej.
PS: neviem ci nahodou nemaju elektrodomi ako datart, nay, alza a pod sluzbu ze kupite si na splatky od nich a zaplatite len to co stal a je vas to je rozumna ponuka ale nie toto..
-
- iPhone guru
No celé toto téma je asi myslené troška inak než to tu beriete.
On to myslel asi tak, že pre ľudí, ktorý každý rok menia iPhone, je to oveľa výhodnejšie. (Čo určite nieje, vysvetlíme si to Ďalej).
On to myslel tak, že keď ty si ten telefón kúpiš za svoje a po 18 mesiacoch ho ideš predať, tak ho predáš už so stratou, kdežto on ho akože kúpil po tých mesačných splátkach za za 16k, ale zoberú mu ho naspať akože za 16k. V tom prípade on nieje v strate lebo ho reálne aj 18 mesiacov využíval tak ako ty. Ale ty si v strate dajme tomu 5k ako si uviedol hore.
Čiže TEORETICKY v prvom roku sa to oplatí. Resp oplatí sa to ešte v 17tom mesiaci prenajatia
To prerábanie nastavá až v momente keď ide on vrátiť svoj telefón a prenajať si novší model. On musí znova platiť 16k po dobu 18 mesiacov. Ale ty už máš 10k z predaja starého modelu, čiže už stačí doplatiť iba 6k. Čiže na prenajatí mobilu už prerobil oproti Tebe 10k. A tak sa to bude opakovať dalši rok. Ty znova predáš za 10k, doplatíš 6, ale on už je v mínuse 20k.
On to myslel asi tak, že pre ľudí, ktorý každý rok menia iPhone, je to oveľa výhodnejšie. (Čo určite nieje, vysvetlíme si to Ďalej).
On to myslel tak, že keď ty si ten telefón kúpiš za svoje a po 18 mesiacoch ho ideš predať, tak ho predáš už so stratou, kdežto on ho akože kúpil po tých mesačných splátkach za za 16k, ale zoberú mu ho naspať akože za 16k. V tom prípade on nieje v strate lebo ho reálne aj 18 mesiacov využíval tak ako ty. Ale ty si v strate dajme tomu 5k ako si uviedol hore.
Čiže TEORETICKY v prvom roku sa to oplatí. Resp oplatí sa to ešte v 17tom mesiaci prenajatia
To prerábanie nastavá až v momente keď ide on vrátiť svoj telefón a prenajať si novší model. On musí znova platiť 16k po dobu 18 mesiacov. Ale ty už máš 10k z predaja starého modelu, čiže už stačí doplatiť iba 6k. Čiže na prenajatí mobilu už prerobil oproti Tebe 10k. A tak sa to bude opakovať dalši rok. Ty znova predáš za 10k, doplatíš 6, ale on už je v mínuse 20k.
-
- Moderator fóra
To je blbost. Tak buď na něco mám a můžu si to koupit (myslím teď spotřební věci, ne auto, dům, atd.) nebo ne. A nebo si holt koupím starší kousek. Případně iPhone aspoň koupím na splátky třeba po 6x 3500 Kč. Hlavně pak iPhone, jak je napsáno nade mnou, vlastním a můžu ho stále prodat za slušný peníz. Z pronájmu iPhonu mi nic nezůstává, peníze jen sypu třetí straně.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Senior uživatel
Ale tam o pronajmu nic neni, procital jsem podminky a je tam vyslovne uvedeno, ze telefon bude tvuj; btw. podminky jsou Homecreditu, usity na miru tyhle akci
Homecredit to pro dobro obcana delat nebude, nybrz pro svuj zisk
Homecredit to pro dobro obcana delat nebude, nybrz pro svuj zisk
-
- Klub čistého iOS
Jsem rad, ze se rozjela tak vášnivá diskuze
Ale pánové, kdyby jste si pořádně přečetli moje posty v tomto threadu, tak tam najdete slova, jako.... Relativně výhodné jako každý jiný leasing, pro někoho výhodné, najde si to zákazníky, Btw a to věřte že jo, apod. TAKŽE PRO TY CO ŠPATNĚ CHÁPOU, já to neobhajuji, pouze přináším informaci, ok nekomu se může zdát debilni, ale takových bych tady na tomto fóru nasel taky dost, takže nic výjimečného.
Ale pánové, kdyby jste si pořádně přečetli moje posty v tomto threadu, tak tam najdete slova, jako.... Relativně výhodné jako každý jiný leasing, pro někoho výhodné, najde si to zákazníky, Btw a to věřte že jo, apod. TAKŽE PRO TY CO ŠPATNĚ CHÁPOU, já to neobhajuji, pouze přináším informaci, ok nekomu se může zdát debilni, ale takových bych tady na tomto fóru nasel taky dost, takže nic výjimečného.
- rony
- Klub čistého iOS
leasing je "vyhodnejsi" pokial splatky moze podmikatel odpisovat cele, kym nakup tovaru za plnu cenu aj ked nizsiu, moze iba jej cast. nevidim moc do premyslania z tohto pohladu ale pre sukromne ucely mi pride spotrebny tovar zasadne kupovat s co najnizsim zastupenim poziciek a pokial mozno v skutocnej nudzi (typu, mam prazdny barak, rodinu na krku, nemam kde spat, kupim zakladne vybavenie na splatky).
telefon je vsak vec, ktoru az tak nutne nepotrebujem a aj ked sa moze inemu zdat, ze hryim prachmi a kupujem si drahe telefony, tak mam s rezervou nasetrene a dlhdobo pocitam s tym, ze taketo telefony a ipady proste chcem.
rozhodne vsak si nemyslim, ze je objektivne spravne brat dovolenky, drahe telefony ci iny spotrebny tovar a sluzby na splatky len z dovodu, ze nedokazem na ne nasetrit a predvidat ich potrebu vcas.
mozno som sa z povodneho tema odchylil, autorovi sa ospravedlnujem.
telefon je vsak vec, ktoru az tak nutne nepotrebujem a aj ked sa moze inemu zdat, ze hryim prachmi a kupujem si drahe telefony, tak mam s rezervou nasetrene a dlhdobo pocitam s tym, ze taketo telefony a ipady proste chcem.
rozhodne vsak si nemyslim, ze je objektivne spravne brat dovolenky, drahe telefony ci iny spotrebny tovar a sluzby na splatky len z dovodu, ze nedokazem na ne nasetrit a predvidat ich potrebu vcas.
mozno som sa z povodneho tema odchylil, autorovi sa ospravedlnujem.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Host
Ano, proto oper. leasing je populární u aut. Auto nevlastním, nestarám se, splátky dávám do nákladu. U mobilu to tak výhodné není...
- rony
- Klub čistého iOS
vies, mozno sa tu moc miesa kto si berie pozicky a aky typ. kto myslim aj ako finacne zodpovedny voci svojim nakoadom je, ake riziko znasa voci svojim prijmom, ci je sukromnna osoba, fanusik alebo len pragmaticky pouzivatel. alebo je podnikatel a ci je uspesny alebo z ruky do ust....
no a aky typ pozicky vobec riesime, lizing, operativny lizing, spotrebny uver, kontokorent, alebo splatkovacie systemy preedajcu, splatkove spolocnosti, pozicka rodiny, dar,
je tolko kombinacii a najst nejaku obecnu zasdu?
mozno tu moju, vyhybat sa u spotreby a sluzieb pozickam. najma u sluzieb, ktore su v kategorii fun, uzivanie si, relax.
hovori sa, ze pozicky su pre tych, co ich nepotrebuju.
no a aky typ pozicky vobec riesime, lizing, operativny lizing, spotrebny uver, kontokorent, alebo splatkovacie systemy preedajcu, splatkove spolocnosti, pozicka rodiny, dar,
je tolko kombinacii a najst nejaku obecnu zasdu?
mozno tu moju, vyhybat sa u spotreby a sluzieb pozickam. najma u sluzieb, ktore su v kategorii fun, uzivanie si, relax.
hovori sa, ze pozicky su pre tych, co ich nepotrebuju.
-
- iPhonefil
Nejlepsi pujcka je zcela jednoznacne ŽÁDNÁ pujcka. Mel jsem uver u banky - pouho pouhych 4,8 %, ktery mi za rok zvedli na 6% a ani jsem nemrkl. A techto pouhopouhych ....... mi pri uveru 2,5 mil udelalo za 8 let pouhopouhych 4,5 mil na splaceni. Pouhopouhych = v mych ocich LICHVA
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
-
- iPhone guru
to môžu tak zdvyhnúť percenta jak sa im chce ? (ked to je v zmluve tak ok),... ale keď máš v zmluve jasne stanovené že máš 4.8 ?
- rony
- Klub čistého iOS
on asi myslel fixaciu uroku hypoteky, tu podpisujes na dane obdobie.
lichva ako lichva, hypoteka je dlhodoby uver. musis kupovat nehnutelnost taku, ktora aj po zapocitani hypoteky ma vyssiu cenu pri predaji, vtedy je vyhodna. takze napriklad kombinujes, cast tvojich uspor, cast hypoteka, ale obvykle je hypoteka chapana ako produkt ktorym kupujes nehnutelnost na ktoru si este len setris ale jej cena nie je ta nadobudacia za prachy na drevo ale ta aj s urokmi.
malokto ma samcu si taku sumu nasetrit a potom komplet zaplatit.
preto som posal ze su odovodnene pohnutky pozicat si peniaze ale prave u hypoteky jasne zoari: pozociavam si len ak na to mam, tj. mam zabezpeceny prijem na cele toto obdobie (vratane istenia).
a mam naviac rezervu tj som popri splacani hypoteky este schopny setrit.
ja toez nie som z tej preplatenej sumy ktovieako nadseny, no v danom case som nevyskladal danu sumu ale vedel som ze prijmy mam nastavene do pohody na to aby som to v klude splacal. to ze som dostal cudzie peniaze a dolozil k nim urok je vedome rozhodnutie v situacii ked potrebujem byvanie.
ak by som to byvanie povazoval za luxus na ktory nemam a nemam nan ani prijem neberiem hypoteku ani to vlastne byvanie
su ale aj situacie ked vymyslim si: zamestnavatel ti povie vyber si telefon jeho sumu mi budes splacat bez uroku kym budes u mna. vtedy je to vyhodne a lepsie ako zaplatit ho naraz a cely ak vsak chcem u neho byt zamestnany ))
lichva ako lichva, hypoteka je dlhodoby uver. musis kupovat nehnutelnost taku, ktora aj po zapocitani hypoteky ma vyssiu cenu pri predaji, vtedy je vyhodna. takze napriklad kombinujes, cast tvojich uspor, cast hypoteka, ale obvykle je hypoteka chapana ako produkt ktorym kupujes nehnutelnost na ktoru si este len setris ale jej cena nie je ta nadobudacia za prachy na drevo ale ta aj s urokmi.
malokto ma samcu si taku sumu nasetrit a potom komplet zaplatit.
preto som posal ze su odovodnene pohnutky pozicat si peniaze ale prave u hypoteky jasne zoari: pozociavam si len ak na to mam, tj. mam zabezpeceny prijem na cele toto obdobie (vratane istenia).
a mam naviac rezervu tj som popri splacani hypoteky este schopny setrit.
ja toez nie som z tej preplatenej sumy ktovieako nadseny, no v danom case som nevyskladal danu sumu ale vedel som ze prijmy mam nastavene do pohody na to aby som to v klude splacal. to ze som dostal cudzie peniaze a dolozil k nim urok je vedome rozhodnutie v situacii ked potrebujem byvanie.
ak by som to byvanie povazoval za luxus na ktory nemam a nemam nan ani prijem neberiem hypoteku ani to vlastne byvanie
su ale aj situacie ked vymyslim si: zamestnavatel ti povie vyber si telefon jeho sumu mi budes splacat bez uroku kym budes u mna. vtedy je to vyhodne a lepsie ako zaplatit ho naraz a cely ak vsak chcem u neho byt zamestnany ))
-
- Administrator
držte se tématu lidi
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.