iOS 8.1 - názory, chyby, zkušenosti
-
- Senior uživatel
Re: iOS 8.1 - nározy, zkušenosti
Ja dam vybrat zarizeni, ale zadny kod se na tom druhem neobjevi
-
- Klub čistého iOS
-
- Host
A ve zpravach na osx to nastavene mas?
iPhone 7, 128GB, Black
MacBook Air 13" (2013), 128 GB, 8GB RAM
-
- Klub čistého iOS
Rada pro ty kterým nevyskočí ten kód pro přeposílání sms na druhým zařízení - deaktivujte na iPhonu iMessage a poté jej znovu zapněte a zkuste to znovu - mě to pomohlo - taky mi nechtěl vyskočit ten kód na iPadu a teď už mi to funguje
-
- Klub čistého iOS
mixky píše:A ve zpravach na osx to nastavene mas?
To je nějak závislé ? Ta nabídka, když nejsem v dosahu počítače , snad ne. Nebo ano ? A v počítači musím mít nový OSX 10.10 ?
Apple hračky
-
- Mírně pokročilý
Mně prostě pořád od vydání 8.0 nefunguje funkce continuity. Myslel jsem, že to po updatu na 8.1 pojede, ale bohužel nic. Přitom handoff mi funguje bez problému. iPad i iPhone mám na stejné Wi-Fi a to přímo na AirPort Express, ale rozepsané e-maily atd... se mi ani za boha na druhém zařízení nezobrazí :-/
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
-
- Host
Tak ios na iphone mam uz 8.1 a myslel jsem, ze to vyresi problem s tim, ze nemohu iniciovat hovory z macbooku a nic.
Prichozi hovory jsou ok, handoff ok, airdrop ok, sms ok.
Kdyz chci volat z macbooku, tak mi to rekne "iphone is not available"... Nejaky napad?
Prichozi hovory jsou ok, handoff ok, airdrop ok, sms ok.
Kdyz chci volat z macbooku, tak mi to rekne "iphone is not available"... Nejaky napad?
-
- Host
cuting píše:mixky píše:A ve zpravach na osx to nastavene mas?
To je nějak závislé ? Ta nabídka, když nejsem v dosahu počítače , snad ne. Nebo ano ? A v počítači musím mít nový OSX 10.10 ?
Jesrli je to zavisle to nevim, byl to jenon napad. Samozrejme, ze musis mit 10.10 aby to slo
iPhone 7, 128GB, Black
-
- Host
Potvrzuji vyřešení problému se zobrazením kodu po vypnutí a zapnutí imessage (mac a iphone běžel na první pokus, na Ipadu kod nechtěl vyskočit)
-
- Host
iPhone 5 běží plynule a krásně. Snad to tak i zůstane.
-
- iPhonefil
Jasně, že musíš být v dosahu mixky
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhone 6S space gray, 64GB
-
- Klub čistého iOS
-
- iPhone guru
scorpi píše:Leonko píše:máš mobil od operátora ?
Jaký to má vliv, jestli mám iPhone od operátora nebo z APR z Německa??
Rozhodující je snad simkarta vložená do něj.
tieto prepínače nastavuje operátor. V základe od Applu to je tak, že už tam nieje prepínač na on/off 3G/LTE, ale už si rovno vyberieš akú sieť to má preferovať. No a iPhony od operátora sú upravované podľa nich. proste ten Carrier settings si robia operátory.
Preto niekto tam má
toto : hd_ @ iOS 8.1 - nározy, zkušenosti
a niekto
toto :
-
- Moderator fóra
Leonko nemáš pravdu, toto nastavení ovlivňuje operátor, nikoliv kdo telefon prodává.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
-
- Pokročilý uživatel
Jak říká iTukan. Je otázka, do jaké míry dělá Apple carrier settings a do jaké míry operátoři - vždy se vymlouvají na Apple, že oni nic takového nedělají. Třeba jen používá Apple nějaké API, nebo tak - a tvoří to sám. //ale je to jen dohad, fakt tomu nerozumím
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
-
- iPhone guru
aha, už viem čo máte na mysli, lenže niekto má u rovnakých operátorov switche a niekto možnosť vlastnej voľby.
-
- Klub čistého iOS
mixky píše:Jesrli je to zavisle to nevim, byl to jenon napad. Samozrejme, ze musis mit 10.10 aby to slo
Aha. Takže musí být na počítači 10.10 Yosemite . Tak to si ještě počkám, nejméně půl roku. Co sleduji fora po celém světě, tak ten je ještě větší malér, než iOS 8 ....
Apple hračky
-
- Klub čistého iOS
ja asi zosediviem , mne to handsoff nejde vobec , poradite mi ?
iPhone 7 Plus 128GB Black
Macbook Air 13" early 2014
Macbook Air 13" early 2014
-
- Klub čistého iOS
Leonko píše:aha, už viem čo máte na mysli, lenže niekto má u rovnakých operátorov switche a niekto možnosť vlastnej voľby.
Nie, tak to nie je. U jedného operátora všetci rovnako.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.
-
- iPhoneHolik
S baterii problém nemám stejně tak jako na 7.1.2 proč mi ale Apple sakra brání abych se na 7ku vrátil když s 8 nejsem spokojen a oni na to kaslou? To si mám vážně koupit nový hw???
Když jsem v alze srovnával rychlost 8.0.2 na vystavěném mini a mini třetina otevírala se mi pomyslná kudla v kapse...7.1.2 jela přesně tak a oni to takhle dob..u....ze by úmysl, aby lidi upgradovali na novější model?
Když jsem v alze srovnával rychlost 8.0.2 na vystavěném mini a mini třetina otevírala se mi pomyslná kudla v kapse...7.1.2 jela přesně tak a oni to takhle dob..u....ze by úmysl, aby lidi upgradovali na novější model?
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne pon říj 20, 2014 10:17 pm, celkem upraveno 1 x.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
-
- Klub čistého iOS
Namiesto stazovania na forach na absenciu prepinacov 2G/3G/LTE u Telekom SK by ste mohli viaceri napisat do Telekomu nech to pridaju
Ja som tiez bojovnik za prepinace
Ja som tiez bojovnik za prepinace
iPhone 6s 64GB SG
MacBook Pro 13-inch 2.26GHz | 8GB RAM | 620GB Fusion Drive
MacBook Pro 13-inch 2.26GHz | 8GB RAM | 620GB Fusion Drive
-
- Host
iOS 8.1 - nározy, zkušenosti
Gekko gecko píše:S baterii problém nemám stejně tak jako na 7.1.2 proč mi ale Apple sakra brání abych se na 7ku vrátil když s 8 nejsem spokojen a oni na to kaslou? To si mám vážně koupit nový hw???
Přesně tak. Oni to v USA moc neřeší. Po 2 letech skončí smlouva a jdou si pro nový model. Můžeme být rádi, že ten mobil vydrží cca 4 roky na aktuálním SW. Nebo taky můžeš přejít na Android. A všichni víme, jak to tam s aktualizacemi je. Každopádně mobil si kupuješ s SW, co je v něm. Aktualizace na nové verze jsou bonus a ještě zdarma! Nikdo tě nenutí aktualizovat. Každopádně je to ze strany Applu chytrý tah, jak donutit lidi, aby si koupili nový model. Ale o tom je byznys. Pokud se ti to nelíbí, tak to taky nemusíš kupovat.
Edit. Ještě bych dodal, že to vždy vyladí později. Nejspíš kvůli tomu, že se chtějí soustředit na novější modely.
-
- Klub čistého iOS
Na ipadu air opet a stale prestavaji fungovat gesta. Prijde mi to jako vysmech ze strany applupriste by mozna mohli do popisu aktualizace psat ne to co opravili ale to co porad nejde. Od prvni bety to nejde
iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.
-
- Moderator fóra
Na dohady o baterce je fakt trochu brzy a založte si na to jako vždy nové téma, jinak tu nic jiného nebude. Promazáno...
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K Withings SmarScan
-
- Host
Jak to běží na 4S?
-
- Klub čistého iOS
mrkni se na můj post na 1. stránce ... chodí to lépe než 8.0.2
-
- Senior uživatel
Me Handoff na macku taky nesel, ale odhlasil jsem se z icloudu a prihlasil a uz funguje.
-
- Host
pegas píše:mrkni se na můj post na 1. stránce ... chodí to lépe než 8.0.2
Jsem přehlédnul. Díky.
-
- iPhone guru
Konečně opět funguje korektně HF v autě Při přechodu na 8.0 sice fungovalo volání, ale nefungovalo propojení díky kterému jde přes kolébku HF pouštět z mobilu hudbu. Okamžitě se stáhla hlasitost na minimum, bylo potřeba telefon z kolébky vyjmout a opět jej tam vrátit a manuálně hlasitost zvednout. Teď už to snad funguje dobře.
Jaké máte zkušenosti s Photo Library? Započítává se velikost fotografií do prostoru na iCloudu a nebo ne?
// Tak po chvilce hledání na webu to vypadá, že se bude velikost fotoalba do iCloud prostoru započítávat :/
Jaké máte zkušenosti s Photo Library? Započítává se velikost fotografií do prostoru na iCloudu a nebo ne?
// Tak po chvilce hledání na webu to vypadá, že se bude velikost fotoalba do iCloud prostoru započítávat :/
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7
-
- Host
Odchozi hovory jsem vyresil! Viz https://discussions.apple.com/message/26898780#26898780
"In System Preferences/Security Privacy/Firewall/Options, one must select Automatically Allow Signed Software to Receive Incoming Connections..If you have Block All Incoming Connections except those..... Selected, your Mac will not be able to "receive" a return signal from your iPhone. Curious I know because you can "receive" incoming calls... This solved my issue.."
"In System Preferences/Security Privacy/Firewall/Options, one must select Automatically Allow Signed Software to Receive Incoming Connections..If you have Block All Incoming Connections except those..... Selected, your Mac will not be able to "receive" a return signal from your iPhone. Curious I know because you can "receive" incoming calls... This solved my issue.."
-
- iPhone guru
Tak ja som to dal na iPhone 4s a ide to v pohode... ale robil som restore a nastavil ako nový iPhone, teda žiadné obnovovanie zálohy. Jediné čo sa mi nepáči je to ovládacie centrum ktoré má otrasnu farbu. neviem či sa to dá niekde nastaviť aby to bolo také pekné ako v iOS7 ale teraz to proste vyzerá škaredo. Ale inak som spokojný a dokonca aj sms môžem posielať z macbooku a tak isto mi tam aj prichádzajú. či mi to bude aj volať tak to neviem lebo mi zatiaľ nik nevolal
-
- Klub čistého iOS
Nevím, jak u koho , ale u mne stále blbne Safari s Wifi. Načítání stránek je nestabilní, často se kouše. Přes 3G to ale jede v pohodě. Mam pritom Apple Airport Extreme , wifi pruměrně na 210 -220 megach, ale pres 3G jede nacitani stranek bez problemu. Nejak se Applu nedari. A s Yosemite je to stejny a nebo i vetsi pruser, jukněte do diskusi na Apple....
Apple hračky
-
- Host
S Yosemite nemám nejmenší problém a to mám hackinstosh. Divné. S iOS 8.1 od bety taky vůbec. Jen mě štvou ty přepínače dat, ale to je problém u O2.
-
- Klub čistého iOS
Saddako píše:Tak po chvilce hledání na webu to vypadá, že se bude velikost fotoalba do iCloud prostoru započítávat :/
To je známé od počátku. Ale jsou stále 2 možnosti.
1.) iCloud Photo Library, které se započítává, ale jsou na něm fotky v originální velikosti
2.) Photostream, kde se fotky nezapočítávají , ale mají omezenou velikost 2048 × 1536
Apple hračky
-
- Host
Zdravim, nevite nekdo jak se da nastavit multitask na ios8??? Protoze se neda poradne nic delat, kdyz se ty aplikace na pozadi porad vypinaji. Dekuji
-
- Host
pár postřehů s iphonem 5s.
Vše jede víceméně výborně, nějakou změnu rychlosti jsem nepozoroval ani na 8.0.x ani na 8.1 oproti iOS 7.
Handoff i continuity se zdá, že maká správně, autorizační kód vyjel na imacu velmi rychle, když telefon a mac zvoní, tak po přijetí hovoru jedno nebo druhé zařízení umlkne do vteřiny cca, smsky taky fungují.
Stále mi vyskakuje hláška po startu "Unable to download item", to jsem čekal, že opraví :-/.
Diktování ve Viberu zpráv je zatím trochu nestálé, občas po nadiktování a odeslání nelze v diktování pokračovat, nejde ani přepnout na normální klávesnici, stává se to jen občas, ale naštve to. Tipuji, že je to problém spíše aplikace, protože v poznámkách atd to funguje stabilně.
Někdo tu psal, že Yosemite je větší průser než iOS 8, podle mě je Yosemite výborný, zatím jsem nepřišel na jedinou problémovou věc, s iphonem si rozumí dobře, zkrátka super.
Vše jede víceméně výborně, nějakou změnu rychlosti jsem nepozoroval ani na 8.0.x ani na 8.1 oproti iOS 7.
Handoff i continuity se zdá, že maká správně, autorizační kód vyjel na imacu velmi rychle, když telefon a mac zvoní, tak po přijetí hovoru jedno nebo druhé zařízení umlkne do vteřiny cca, smsky taky fungují.
Stále mi vyskakuje hláška po startu "Unable to download item", to jsem čekal, že opraví :-/.
Diktování ve Viberu zpráv je zatím trochu nestálé, občas po nadiktování a odeslání nelze v diktování pokračovat, nejde ani přepnout na normální klávesnici, stává se to jen občas, ale naštve to. Tipuji, že je to problém spíše aplikace, protože v poznámkách atd to funguje stabilně.
Někdo tu psal, že Yosemite je větší průser než iOS 8, podle mě je Yosemite výborný, zatím jsem nepřišel na jedinou problémovou věc, s iphonem si rozumí dobře, zkrátka super.
-
- Klub čistého iOS
@Frolda
Jojo, to diktování ve Viberu trochu blbne, ale jinde (smsky, maily atd.) jede super. Alternativně můžeš ve Viberu využít nativní diktování zprávy, tzn. že nepřevede řeč na text, ale odešle nahranou zprávu.
Jojo, to diktování ve Viberu trochu blbne, ale jinde (smsky, maily atd.) jede super. Alternativně můžeš ve Viberu využít nativní diktování zprávy, tzn. že nepřevede řeč na text, ale odešle nahranou zprávu.
-
- iPhone guru
tak teda so 4S funguje volanie a aj sms na notebooku macbook pro early 2011 zrejme cez wifi, nakoľko blutetooth na oboch je vypnutý čiže ja som maximálne spokojný
-
- Host
Přes servery Applu. Počítač nemám připojený k wifi a funguje to.
-
- Mírně pokročilý
Tak jsem dnes nahodil a rychlost mi přijde dobrá. Srovnatelná jako na 8-8.1. Mám 5S.
K tomu co tady vše píšete, tak mám O2 a mám tam pouze vypínač na 4G a přibyl mi tam posuvník na EU internet. Mně osobně to vyhovuje, protože používám 3G běžně, jsem naštěstí tam, kde skoro všude je a když někde není, je to minimálně, takže mi baterku nevybíjí. A 4G si zapnu jen sem tam, když jsem v centru, takže ideální.
Je hodně znát, když nechám zaplý 4G a není po celém Brně a ráno poslouchám aplikaci Evropa 2, tak baterka nevydrží ani 4 hodiny, když jsem pouze na 3G vydrží aspoň jednou tolik.
Jinak mě zajímá iP4S, z důvodu, že ho má moje přítelkyně a pořád jsem jí tam nechal 7.1.2. Ale co tady čtu, tak to vypadá docela nadějně. Já osobně jsem přeinstaloval svůj 5S tak, že jsem prvně naformátoval, pak nainstaloval iOS 8 a pak obnovil ze zálohy a vše běží krásně, totéž mám v plánu na 4S, kdybych to případně přeinstalovával.
Jak je to u 4S s místem po nainstalování? Nezabírá to další místo oproti 8.0.2 případně 7.1.2?
K tomu co tady vše píšete, tak mám O2 a mám tam pouze vypínač na 4G a přibyl mi tam posuvník na EU internet. Mně osobně to vyhovuje, protože používám 3G běžně, jsem naštěstí tam, kde skoro všude je a když někde není, je to minimálně, takže mi baterku nevybíjí. A 4G si zapnu jen sem tam, když jsem v centru, takže ideální.
Je hodně znát, když nechám zaplý 4G a není po celém Brně a ráno poslouchám aplikaci Evropa 2, tak baterka nevydrží ani 4 hodiny, když jsem pouze na 3G vydrží aspoň jednou tolik.
Jinak mě zajímá iP4S, z důvodu, že ho má moje přítelkyně a pořád jsem jí tam nechal 7.1.2. Ale co tady čtu, tak to vypadá docela nadějně. Já osobně jsem přeinstaloval svůj 5S tak, že jsem prvně naformátoval, pak nainstaloval iOS 8 a pak obnovil ze zálohy a vše běží krásně, totéž mám v plánu na 4S, kdybych to případně přeinstalovával.
Jak je to u 4S s místem po nainstalování? Nezabírá to další místo oproti 8.0.2 případně 7.1.2?
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse