Apple ID po zosnulom
-
- Host
Apple ID po zosnulom
Zdravím,
sestra má po zosnulom manželovi iphone4. 2 roky neriešila manželov Apple ID, má
vlastný účet. No po aktuálizácií na 7.1.2 jej už nejdú manželové aplikácie (hlavne navigáciu), potrebuje ich aktualizovať a nevie Apple ID, ani heslo na recovery gmail.
Ide mi o zložitosť procesu, nechce sa mi dávať oficiálne prekladať do AJ
úmrtný list, sobášny a čo ja viem čo ešte, stále je trauma že tu švagor nie je.
Díky za pomoc.
EDIT: tak podvod ma ani nenapadol. na ios7.1.2 som išiel z 4.3
takže o blokovaní telefónu nie je reč. nechcem ísť cestou JB a inštalácií
programov, ktoré má už kúpené.
Keď zistím ako to je dám spätnú väzbu.
sestra má po zosnulom manželovi iphone4. 2 roky neriešila manželov Apple ID, má
vlastný účet. No po aktuálizácií na 7.1.2 jej už nejdú manželové aplikácie (hlavne navigáciu), potrebuje ich aktualizovať a nevie Apple ID, ani heslo na recovery gmail.
Ide mi o zložitosť procesu, nechce sa mi dávať oficiálne prekladať do AJ
úmrtný list, sobášny a čo ja viem čo ešte, stále je trauma že tu švagor nie je.
Díky za pomoc.
EDIT: tak podvod ma ani nenapadol. na ios7.1.2 som išiel z 4.3
takže o blokovaní telefónu nie je reč. nechcem ísť cestou JB a inštalácií
programov, ktoré má už kúpené.
Keď zistím ako to je dám spätnú väzbu.
Naposledy upravil(a) ajfel.dodo dne pon říj 20, 2014 9:32 am, celkem upraveno 2 x.
-
- iPhoneHolik
Apple ID po zosnulom
Ahoj, pokud je to pravda, je to smutne (chodi sem spoustu lidi, kteri vymysli podobne pribehy, aby jim tady nekdo poradil jak to obejit). A jedine reseni bude mozne s Applem. Obratit se na ne a resit s nimi. Nevim zda je treba prekladat do AJ. Existuje Apple linka zde v CR. Zavolej tam a zjisti co a jak 800 701 391.
Obejit se to neda. Je to prvek ochrany. I pokud by to bylo mozne, je to nezakonne a nikdo by ti tady na foru s timto nepomohl. Tyto cinnosti se tu nepodporuji
Obejit se to neda. Je to prvek ochrany. I pokud by to bylo mozne, je to nezakonne a nikdo by ti tady na foru s timto nepomohl. Tyto cinnosti se tu nepodporuji
-
- Klub čistého iOS
Re: Apple ID po zosnulom
zkus pohledat. je to cca 14 dni az mesic, co to tu nekdo resil take s vysledkem uspokojujicim.
-
- Klub čistého iOS
ano, je to krapet jiny pripad, hlavne jsem prehledl to ze nema registracni mail (ackoliv ten by se dal zjistit) Jak odblokovat/obejít apple ID (5s po úmrtí otce)
Naposledy upravil(a) misha dne úte říj 21, 2014 9:07 am, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderator fóra
-
- Suspect
Apple ID po zosnulom
proc promazano???
asi nejen me by zajimalo, jak moc bude apple ochotny prevadet Apple ID na jinou osobu (tedy vsechny nakupy jednoho, emaily dokumenty historie a dalsi, prevadet na jineho, neboli odtajnit heslo, byt by zesnuleho manzela), pripadne se timto vubec zabyvat, navic reseno treti osobou az ve treti linii dle zakona (sourozenec dedice). To by musel byt pozadavek na apple formalne precizovany, aby se tim apple support zacal zabyvat, imho.
A ze nejdou updatnout aplikace je dano nejspise neznalosti hesla k Apple ID, potazmo absenci kontrolnich otazek a/nebo nedostupnemu emailu. Ty aplikace si koupi sestra na vlastni Apple ID a nejspise nebude zadny problem, telefon podle vseho nema zapnuty FMP.
Ps: Ja bych nechtel, aby nekdo mel pristup k mym datum, bud mu v zaveti odkazu i heslo k apple id anebo ma smulu
jinak je ta ochrana k nicemu, falesnych umrtnich listu si muze kazdy vyrobit tucet a kdo to nutne potrebuje, tak at rozhodne soud a naridi applu...
Mozna ma apple proceduru, kdy po narozeni soudu odstrani vsechny data a zalohy, vyresetuje na dalku telefon a ponecha jen nakupy? Ale proc by to delal? Muze smazat i ty nakupy ne? Licence jsou snad neprenosne na dedice....
asi nejen me by zajimalo, jak moc bude apple ochotny prevadet Apple ID na jinou osobu (tedy vsechny nakupy jednoho, emaily dokumenty historie a dalsi, prevadet na jineho, neboli odtajnit heslo, byt by zesnuleho manzela), pripadne se timto vubec zabyvat, navic reseno treti osobou az ve treti linii dle zakona (sourozenec dedice). To by musel byt pozadavek na apple formalne precizovany, aby se tim apple support zacal zabyvat, imho.
A ze nejdou updatnout aplikace je dano nejspise neznalosti hesla k Apple ID, potazmo absenci kontrolnich otazek a/nebo nedostupnemu emailu. Ty aplikace si koupi sestra na vlastni Apple ID a nejspise nebude zadny problem, telefon podle vseho nema zapnuty FMP.
Ps: Ja bych nechtel, aby nekdo mel pristup k mym datum, bud mu v zaveti odkazu i heslo k apple id anebo ma smulu
![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
Mozna ma apple proceduru, kdy po narozeni soudu odstrani vsechny data a zalohy, vyresetuje na dalku telefon a ponecha jen nakupy? Ale proc by to delal? Muze smazat i ty nakupy ne? Licence jsou snad neprenosne na dedice....
Naposledy upravil(a) Smrdaky dne úte říj 21, 2014 10:51 pm, celkem upraveno 1 x.
- rony
- Klub čistého iOS
pozrite, uz sa v teme opakujete a dohadujete.
1. ak zosnuly explicitne neponechal pristupy, je hulvatske skusat to naborit bez vedomia, ze si to explicitne zelal. ak mate pocit, ze chcete po blizkych otvorit ich zariadenia, dohodmite sa navzajom
2. ak zosnuly formalne urcil dedicov, musi prebehnut dedicske konanie a prislusne dokumenty naozaj musite predkoadat prevadzkovatelom sluzieb a naozaj aj im dokazovat vasu opravnenost.
je dobre, ze to takto je. ak si to chcete zjednodusit, myslite dopredu a pristupy do obalky. do trezora alebo si najdite sposob, navzajom v rodine alebo aspon nejako dat vediet. ono toe filmove zavete maju zmysel.
ale ak zosnuly nenechal hesla ku kontam, asi nechcel. a to vratane toho hlupeho pocitu, ze iphony zostanu tehlami navzdy.
nerieste tazko riesitelne veci veci az ked sa stanu, urobte ich jednoduchsimi predtym.
1. ak zosnuly explicitne neponechal pristupy, je hulvatske skusat to naborit bez vedomia, ze si to explicitne zelal. ak mate pocit, ze chcete po blizkych otvorit ich zariadenia, dohodmite sa navzajom
2. ak zosnuly formalne urcil dedicov, musi prebehnut dedicske konanie a prislusne dokumenty naozaj musite predkoadat prevadzkovatelom sluzieb a naozaj aj im dokazovat vasu opravnenost.
je dobre, ze to takto je. ak si to chcete zjednodusit, myslite dopredu a pristupy do obalky. do trezora alebo si najdite sposob, navzajom v rodine alebo aspon nejako dat vediet. ono toe filmove zavete maju zmysel.
ale ak zosnuly nenechal hesla ku kontam, asi nechcel. a to vratane toho hlupeho pocitu, ze iphony zostanu tehlami navzdy.
nerieste tazko riesitelne veci veci az ked sa stanu, urobte ich jednoduchsimi predtym.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Klub čistého iOS
Nejjednodušší řešení je prodat telefon na díly, na apple ID zesnulého zapomenout,koupit nový telefon, založit nové apple ID a zkrátka začít znovu. Za ušetřené peníze za nějaké aplikace ty starosti okolo myslím nestojí.
Apple hračky
-
- Suspect
Apple ID po zosnulom
ajfelovi jde patrne o to, aby usetril xx euro za navigaci, pise ze po updatu na 7.1.2 mu nejdou svagrovy aplikace (aktualizovat nebo spustit - to je v poradku, pokud nezna svagrovo heslo) a sestriny aplikace jdou, podle vseho Find iPhone zaply neni, to by se nedostal k aktivaci telefonu...
Na jinem vlakne pise, ze ceka co apple a ze to asi vyresi pres Jailbreak...
Ciste reseni: nejjednoduzsi ty svagrovy aplikace rucne smazat a iPhone uz nebude chtit zadani svagrova hesla... A ty aplikace koupit na jiny AppleID.
Podle me mu Apple nemuze dat hreslo ke svagrovu uctu, otazka je, zda by mu apple dal toto heslo na soudni prikaz...
Na jinem vlakne pise, ze ceka co apple a ze to asi vyresi pres Jailbreak...
Ciste reseni: nejjednoduzsi ty svagrovy aplikace rucne smazat a iPhone uz nebude chtit zadani svagrova hesla... A ty aplikace koupit na jiny AppleID.
Podle me mu Apple nemuze dat hreslo ke svagrovu uctu, otazka je, zda by mu apple dal toto heslo na soudni prikaz...
-
- Klub čistého iOS
Ano, i to je možné . A nejlépe tak, že jestli nemá aktivovaný FindPhone, tak celý telefon zresetit do výrobního nastaveni , jako nový telefon a oželit švagrovy aplikace včetně navigace.
Apple hračky
-
- Suspect
Apple ID po zosnulom
Proc? Jediny problem ktery zde vidim, pokud je to pravda je (matne si vybavuji, ze s takovymi situacemi jsem se setkal), ze po upgradu na ios7 chce ios zadat heslo k sekundarnimu apple id, jinak odmita spustit adplikace sekundarniho apple id... Takze kdyz je selektivne vymaze, neni treba nic resetovat...
Snad eifel napise treba citaci, copak mu apple konzultant z infolinky z germanie (anebo kde maji to ceske call centrum situovano) odepsal
Tip pro eifela: navigace jde bezne v akci koupit i za 1/3 bezne ceny, viz historie cen treba u teto navi: http://appshopper.com/navigation/sygic- ... ern-europe
Snad eifel napise treba citaci, copak mu apple konzultant z infolinky z germanie (anebo kde maji to ceske call centrum situovano) odepsal
Tip pro eifela: navigace jde bezne v akci koupit i za 1/3 bezne ceny, viz historie cen treba u teto navi: http://appshopper.com/navigation/sygic- ... ern-europe
-
- Host
Zdar, takže call centrum ide na to riadne chladne, od začiatku som spravil "chybu"
že som sa predstavil vlastným priezviskom.![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Prečo pán X chce heslo od apple ID pána Y? ahá! on je brat manželky pána Y!
a pán Y nežije. to je ale originálne. prečo nevolá pani Yová? ....
a tu mi pukli nervy a povedal som si že sestra si musí zvyknúť na môj navigon
alebo si kúpi v akcii sygic.
Skutočný problém nastal:
a)že som to začal riešiť veľmi neskoro, sú to 3! roky od úmrtia
b)že samotný iphone (nechápem ako to súvisi s účtom) si švagor zakúpil cez známeho v USA.
a samo že doklad už nie je
c) do apple id uviedol trvalú adresu za slobodna, ktorá nikdy nebola totožná s adresou mojej sestry nakoľko v BA žili v podnájme, bez trvalého pobytu.
d) aj číslo mobilu už neexistuje (od pomaranča nechcem nič, nedokážu vybaviť triviálne požiadavky nieto aktiváciu starého čisla a poskytnutia dokladu kto bol v 2012 majiteľom)
e) vy neviete heslo svojho partnera do jeho mailu??? (no bavte sa kľudne ďalej)
Záver: sestra "nevie" dokázať že virtuálna identita meno.priezvisko@gmail.com bol jej manžel.
Záver záveru: iphone ide, bude navigon, na apple produkty nezanevriem, zakladám si
zošit na dôležité heslá od interbankingu, paypalu, apple id, gmailu.....
že som sa predstavil vlastným priezviskom.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Prečo pán X chce heslo od apple ID pána Y? ahá! on je brat manželky pána Y!
a pán Y nežije. to je ale originálne. prečo nevolá pani Yová? ....
a tu mi pukli nervy a povedal som si že sestra si musí zvyknúť na môj navigon
alebo si kúpi v akcii sygic.
Skutočný problém nastal:
a)že som to začal riešiť veľmi neskoro, sú to 3! roky od úmrtia
b)že samotný iphone (nechápem ako to súvisi s účtom) si švagor zakúpil cez známeho v USA.
a samo že doklad už nie je
c) do apple id uviedol trvalú adresu za slobodna, ktorá nikdy nebola totožná s adresou mojej sestry nakoľko v BA žili v podnájme, bez trvalého pobytu.
d) aj číslo mobilu už neexistuje (od pomaranča nechcem nič, nedokážu vybaviť triviálne požiadavky nieto aktiváciu starého čisla a poskytnutia dokladu kto bol v 2012 majiteľom)
e) vy neviete heslo svojho partnera do jeho mailu??? (no bavte sa kľudne ďalej)
Záver: sestra "nevie" dokázať že virtuálna identita meno.priezvisko@gmail.com bol jej manžel.
Záver záveru: iphone ide, bude navigon, na apple produkty nezanevriem, zakladám si
zošit na dôležité heslá od interbankingu, paypalu, apple id, gmailu.....
- rony
- Klub čistého iOS
presne na toto dokola upozornujem: ak chces rodine po sebe odovzdat virtualnu identitu, zariad si to, kym zijes. tvrde, neprijemne, no nevyhnutne k vyhnutiu sa podobnych tortur. a to vlastne obecne plati, lazdy jeden z vas by sa mal obdobne spravat k vsetkym veciam okolo pristupov, nieken priblble webky, fejsbuky (ale ano, aj tie, uz len kvoli sanacii) ale piny, hesla do ibankngu, poistenia, ucty,...
na vsetky tieto udaje existuju aj elektronicke uloziska so sifrovanim alebo proste sejfy...
dokonca aj vy sami pre seba to potrebujete, takze poctivo rozne tie otravne otazky na obnovu po zabudnuti hesiel.
pritupu podpory sa necudujuem, predviedol si im scenar socialneho inziniera, ktory sa potrebuje komusi naborit do uctu
takze vypenit na nich nie je riesenie.
dobre, ze to takto popisujes, jptuto temu si nikto nechce pripustit, ze by mohla nastat.
na vsetky tieto udaje existuju aj elektronicke uloziska so sifrovanim alebo proste sejfy...
dokonca aj vy sami pre seba to potrebujete, takze poctivo rozne tie otravne otazky na obnovu po zabudnuti hesiel.
pritupu podpory sa necudujuem, predviedol si im scenar socialneho inziniera, ktory sa potrebuje komusi naborit do uctu
dobre, ze to takto popisujes, jptuto temu si nikto nechce pripustit, ze by mohla nastat.
-
- Suspect
Apple ID po zosnulom
Rony, zesnulemu je tohle po pravde u zadnice, to je boj pozustalych... Anebo ty sis to uz zaridil, heslo do cloudu a do keepasu mas kde? U notare?
----
Abcde - to mi prijde jako zastupne vymluvy, proste nikam dal to support neposunul. Maximalne napsal nekam do irska na nadrizeny support chatem, pokud vubec...
Popravde bych velmi rad vedel, pokud by Abcd se vyloucilo (nenastalo), jestli by apple heslo PUSTIL nebo ne? A proc by ho mel poustet? Asi si budu muset precist EULU![Wink ;-)](./images/smilies/wink.gif)
----
Abcde - to mi prijde jako zastupne vymluvy, proste nikam dal to support neposunul. Maximalne napsal nekam do irska na nadrizeny support chatem, pokud vubec...
Popravde bych velmi rad vedel, pokud by Abcd se vyloucilo (nenastalo), jestli by apple heslo PUSTIL nebo ne? A proc by ho mel poustet? Asi si budu muset precist EULU
![Wink ;-)](./images/smilies/wink.gif)
-
- iPhonefil
@smrdaky: u notara nie, ale heslo do 1password viem ja a manzelka. To myslim dost riesi.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.
- rony
- Klub čistého iOS
Smrdaky ja chapem, ze potrebujes dokola rozvijat debatu, ktora sa toci dokola. Nehovorim o sebe, nespominal som co robim ja. hovorim v obecnej rovine aby si ludia premysleli ak maju blizkych, co im chcu ponechat resp. ak su ochotni im umoznit pristup k virtualnym identitam, musia si to dohodnut vopred, lebo riesenie PO je zjavne velmi komplikovane. To je jedine posolstvo, ktore som mal a nerozumiem, preco do toho tahas, co robim konkretne ja. Vsetko k teme som uz vycerpal, chapem, ze este to chces dalej tahat ale uz nie je o com, kedze nic nove uz tema neprinesie.
-
- Host
Si predstav že máš 30 rokov a ideš na operáciu. chceš žiť, nikto ani lekári si nepripúšťajú
možnosť neúspechu aj keď je veľká. a ty plný optimizmu a super sebamotivácie si sadneš a začneš písať závet. asi ťažko.
dajte prosím lock.
možnosť neúspechu aj keď je veľká. a ty plný optimizmu a super sebamotivácie si sadneš a začneš písať závet. asi ťažko.
dajte prosím lock.
-
- Starý pes fóra :)
Toto téma už jsme tu řešili. AppleID je nepřenosné, a to dokonce ani v případě úmrtí majitele. Heslo k účtu Apple nepředá ani v případě prokázání úmrtním listem a dalšími dokumenty. Jediné, o čem je možné jednat, je odstranění zámku aktivace z telefonu, aby bylo možné jej aktivovat pomocí AppleID dědice. Doporučuji kontaktovat přímo technickou podporu Apple, určitě sdělí, jaké dokumenty mají být předloženy a jakou cestou.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Suspect
OT
Ano, pokud jdu do cizinecke legie nebo na operaci, kde je vyssi pravdepodobnost neuspechu, tak ji to sdelim. Pockej ale, az se budete rozvadet a ona ma nakopirovany data a bude to mrcha![Smile :-)](./images/smilies/smile.gif)
mirmo80 píše:@smrdaky: u notara nie, ale heslo do 1password viem ja a manzelka. To myslim dost riesi.
Ano, pokud jdu do cizinecke legie nebo na operaci, kde je vyssi pravdepodobnost neuspechu, tak ji to sdelim. Pockej ale, az se budete rozvadet a ona ma nakopirovany data a bude to mrcha