Wifi iPhone6

Odpovědět
risix
Host
Host

Wifi iPhone6

Příspěvek od risix »

Dobrý den ,dnes mi přišel iPhone6 64gb a hned při aktivaci jsem měl problém s wifi . S cloudu se mi to načítalo neskutečně dlouho . Po aktivaci mi internetové stránky načítají hrozně pomalu nebo se seknou úplně. Jsou naopak chvíle kdy je to v mžiku.
Přítelkyně má iPhone 5s a ten nemá problém. Je to na reklamaci nebo je někde v nastavení "zakopaný pes" :). Moc díky za rady.

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Wifi iPhone6

Příspěvek od mike-biker »

V první řadě bych zkusil čistou instalaci jako nový telefon a pouze synchro s iCloudem.
Pokud na stejné WiFině 5sko běží jak čamrda a 6tka ne, zkontrolujte stejnost nastavení a pak teprve reklamaci.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Nastavení mám stejné, takže dát telefon do továrního nastavení ,nahrát jako nový telefon a pak nahrát zálohu ?

Chtěl jsem smazat telefon a nejde mi to, protože mi to hlásí chybu, že cloud se nemůže spojit.
A v nastavení mi to píše , že stále probíhá záloha z cloudu a z toho důvodu nemůžu smazat iPhone .

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Tak ho normálně přes DFU a iTunes znovu přehraj a zaktivuj.
Jen zatím nastav jako nový telefon a vyzkoušej. Pak můžeš synchronizovat s iTunes.

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Hmm tak to bude problém, nepoužívám iTunes a PC .
Takže jiná možnost není ?

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Je ještě nějaká alternativa iTunes, jak tam dáváš muziku a data?

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

No bez iTunes je ti celé DFU asi k ničemu. Jak z té čtečky dostáváš do telefonu hudbu? Měl jsem za to, že do aplikace "hudba" dáš hudbu jen přes iTunes nebo iTunes Store. Zálohu telefonu děláš jen na iCloud?

Rychlost wifi ověř aplikací (např. DSL) nebo nějakým testem na web stránkách. Divné chování Safari na wifi je zmiňované od více lidí - objevuje se to po upgradu na iOS8.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Ta čtečka má svoji aplikaci zdarma na AppStore, do tý si to přetáhneš a pak zvolíš aplikaci v který to chceš přehrávat . Přimo do hudba v iOS to nejde , musíš stáhnout nějakou aplikaci na hudbu(je jich spousty) , film atd.
Zálohu dělám jenom přes wifi cloud.

Už jsem asi přišel na problém ,v iPhone6 nebyl ios 8,1, ale ten co měl problémy s wifi.
Takže se mi podařilo smazat telefon , nahrát bez zálohy. Stáhnul aktuální 8.1 a vypadá to v pohodě.
Problém byl asi opravdu v té staré verzi iOS a s tím spojený problémy s wifi.

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

risix píše:Hmm tak to bude problém, nepoužívám iTunes a PC .
Takže jiná možnost není ?

Vymaz nastaveni a data z menu telefonu, tim se prece dostane do tovarniho nastaveni, dej "nastavit jako novy" - (je cistej) a pak zasurfuj... Neprihlasuj se na icloud aby se nepremazala zaloha dat...

Ps: restore pres DFU, to jako ze se muze stat, ze se poskodi partition s firmwarem iphonu a iphone nema test integrity a nezahlasi tuto chybu? S tim jsem se nesetkal - to opravdu muze nastat? Kdo se s tim setkal?

ls8
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

Samozřejmě, že taková situace může nastat. Že jsi se s tím zrovna ty, nejzkušenější ze zkušených, zatím nesetkal, opravdu nic neznamená.

Osobně vždy nový iPhone, ale i nového Maca, nejdřív kompletně přeinstalovávám (iPhone restore v DFU, Mac formát disku a čistá instalace), a teprve potom nastavuji pro uživatele. Předinstalovaný systém nikdy nepoužívám. Možná je to zbytečné, ale prostě jsem tak zvyklý.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Tak to nepomohlo, wifi mi na iPhone 6 nefunguje , na ipad3 i iPhone 5s naprosto v pohodě. Router jak jsem se ptal je standardně nastavený. Ještě zkusím vyzkoušet na jiných wifi

edit:
Zkoušel jsem dvě jiný wifi a tam to jelo krásně, takže chyba asi v routeru co mám doma, ale nechápu proč vše ostatní funguje .
Naposledy upravil(a) iTukan dne stř lis 05, 2014 8:09 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: nedělej doubleposty, jsi tu dost dlouho, aby jsi mohl znát pravidla fóra

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Co máš za router? Na jaké frekvenci jedeš? Kolik zařízení současně je k routeru připojeno?

Lincoln Six Echo
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Lincoln Six Echo »

DNS máš nastavenu na routeru automaticky? Zkus si nejprve v Nastavení > WiFi > nazev_tve_site nastavit adresy DNS na 8.8.8.8 nebo 8.8.4.4. To jsou DNS servery Googlu a já je mám doma třeba nastavené přímo v routeru, protože na DNS mého poskytovatele se nedá moc spoléhat.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Router teď nevím jestli myslíš značku (mám ho na půdě ) , internet mám od místního poskytovatele Wifi 2,4. Připojen k routeru je přes kabel jenom PS4, ostatní přes Wifi, iPad 3, Iphone (fungují bez problémů).

DNS jsem zkoušel ty hodnoty co jste sem dávali a žádná změna.
Teď jsem zjistil, že když jede přes Wifi aplikace simpletv (TV přes internet ), tak bez nejmenších problémů a sekání. Načítání stránek katastrofa, někdy se chytne hned, ale většinou vůbec. Byl jsem u známého a jak jsem psal na jeho Wifi žádný problém . Díky za pomoc, kdyby byli ještě nějaký tipy , budu rád.

nviper
Host
Host

Příspěvek od nviper »

A ten znami ma rovnaky router? Problem moze byt sposobeny nekompatibilitou HW. Moj kamarat mal podobny problem ked presiel na 5S. Wifi sa mu na iPhone pripojila a hned odpojila . Vsetko ostarne mu slapalo. Nakoniec to skoncilo vymenou routera a iPhone sa v pohode pripojil. Je to zriedkave, ale obcas sa taketo nieco stane. Ak mas moznosr, odporucam vyskusat iny router.
Obrázek iPhone 6S 64GB (iOS 9.2) | Obrázek Waze 4.0.1.1 | Obrázek Sygic Europe 15.5.0

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Co jsem zkoušel, každý router byl jiný, ten co mám doma je cca 2měsice starý, protože jsem šel od O2 k jinýmu dodavateli, zajímavý že u jiných apple zařízení problémy nemám.
U té ip6 se připojí v pohodě, ale to načítání stránek je někdy v pořádku, ale většinou nenačte. Asi ten router budu muset zkusit vyměnit, když to jinak nepůjde.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Routerem jsem myslel jeho typ a verzi FW. Oboje by mělo jít zjistit z webového rozhraní routeru. A frekvence mě zajímala zda jedeš na 2.4GHz nebo na 5GHz. Ale z toho co jsi zatím napsal to tipuju na ten nejlevnější router a 2.4G.

Jestli jede ta TV aplikace přes multicast, tak se může chovat jinak jak TCP přenosy.
(na druhou stranu multicast dokáže wifi pásmo tak zahltit, že na wifi pak nejede skoro nic a pokud ano, tak neskutečně pomalu).

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Tak úplně nejlevnější nebyl cca 1300,-Kč a je to 2,4g s tu TV jsem jenom zkoušel a není jinak zapnutá.

misha
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od misha »

takze misto toho abychom se dozvedeli, co to je za typ a fw, tak muzeme udelat statistiku cen routeru u ruznych prodejcu a na zaklade toho vybrat nejpravdepodobnejsi model. dekuji za zprijemneni vecera smichem a ostatnim se omlouvam za offtopic :-)

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Jelikož jsem psal, že nemám PC tak tyhle údaje zřejmě nezjistím,ale jsem rád že ti stačí málo , není zač :).

Smrdaky
Suspect
Suspect

Příspěvek od Smrdaky »

ls8 píše:Samozřejmě, že taková situace může nastat. Že jsi se s tím zrovna ty, nejzkušenější ze zkušených, zatím nesetkal, opravdu nic neznamená.

Osobně vždy nový iPhone, ale i nového Maca, nejdřív kompletně přeinstalovávám (iPhone restore v DFU, Mac formát disku a čistá instalace), a teprve potom nastavuji pro uživatele. Předinstalovaný systém nikdy nepoužívám. Možná je to zbytečné, ale prostě jsem tak zvyklý.

1. Tezko si predstavuji, ze ios nenacte dik failu flashepromu driver (vypadnou bunky s driverem wlan karty) a to zpusobi pouze vypadky wifi karty... Bez dalsich symptomu. Proto muj dotaz.

Vlastne jsem nikdy DFU nedelal, nebylo to k nicemu potreba, jsem nejnezkusenejsi z nezkusenych. Proto muj dotaz.

2. V NSA to je nezbytnost. A kdyz je dost casu, a chute, take bych to tak delal, jako i v kazdem byte po nastehovani vymaloval (i kdyz je cerstve vymalovano).

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Webové rozhraní routeru je dostupné i přes mobil/iPad - nečekaně.

Ale u tebe doporučuji řešit problém s tvým ISP, bude to rychlejší a snadnější.

(kamarád měl doma problémy s wifi na iP4S, až po návštěvě od ISP se zjistilo, že mu blbě nakonfigurovali domácí router, co měl za wifi anténou - krásně se to hádalo a výsledkem byla mizerná rychlost)

risix
Host
Host

Příspěvek od risix »

Asi určitě to bude nastavením, akorát nevím proč ip5s a iPad 3 problémy nemají.

Právě jsem si všiml že v informacích mám napsáno 56gb k dispozici, to iOS 8 zabírá 8gb místa ? To je hloupost ne ?

Paul T
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Paul T »

To jako myslíš že iP 64GB má kapacitu 64GB? Nebo jak to myslíš?
iPhone Xs max 64 GB SG
iPhone 6 PLUS 64GB SG
iPad PRO 12.9 32GB SG
iPad 4 32gb 7.1.2
iPhone 4s 16GB -prodán
iPhone 3Gs 32GB -prodán
iPhone 3G 8GB -prodán

Darken
Host
Host

Příspěvek od Darken »

Nejspíš to myslí tak, že 8gb za systém musí byt nějak hodně.

Paul T
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Paul T »

zřejmě si asi nikdy nevšiml skutečné kapacity datových uložišť.Když si koupí 1TB disk taky nedostane 1TB.Je to dáno přepočtem bitů a bytů. Ze 64GB má skutečnou asi 59,5GB a zbytek 3,5GB je system.

jestli to neříkám spávně tak mě opravte.
iPhone Xs max 64 GB SG
iPhone 6 PLUS 64GB SG
iPad PRO 12.9 32GB SG
iPad 4 32gb 7.1.2
iPhone 4s 16GB -prodán
iPhone 3Gs 32GB -prodán
iPhone 3G 8GB -prodán

next751
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od next751 »

Ja mam 128 gb pamat a celkova pamat volna bola 115 gb.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Však to máš v pořádku, 128GB je 119GiB, zbytek do 115GiB je systém.

Edit: aha ono se to řeší všude. Tak to sorry.
Naposledy upravil(a) Petrt dne ned lis 09, 2014 4:55 pm, celkem upraveno 1 x.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ježiškote, v kolika vláknech se to bude ještě řešit? Paměť u iphone6 64gb To jako mluvíte o wifi? Zajímavé hodnoty ta wifi má teda. Kde můžu sehnat takovou 128 GB wifi by mě zajímalo, kde se to dá koupit? Já chci též takovou wifi. A běda jak bude mít méně jak 128 GB, tak vás osobně vypleskám.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Odpovědět