iOS 8.1.1 Beta

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

iOS 8.1.1 Beta

Příspěvek od pegas »

Je venku nová beta http://9to5mac.com/2014/11/03/apple-rel ... evelopers/

Přináší zejména opravu chyb a zlepšení výkonu pro iPad 2 a iPhone 4s.

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: iOS 8.1.1 Beta

Příspěvek od Viktor Čistič »

Tak doufám, že soudruzi konečně opraví gesta na iPadu. To už je fakt ostuda hodná veřejného lynčování :%)
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

Celá spoločnost Apple začína byt "ostuda" :-(
iPhone 11 pro 256gb space grey
iMac 21,5 (Late 2012) osx Mojave
iPhone 7 Black 256gb. O2 sk
iPhone SE Gold 128gb O2
Macbook late 2007,13'3 White,3gb ram ,HDD 250gb,OS X LION
iPhone 4S White 32gb iOS 7.1.2 JB-Pangu 1.0.0
iPhone 3GS 16gb iOS 5.1.1 JB Jailbreakme.com

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Doplneni:

Fixes

* Share menu functions reordering bug fixed.

* Safari activity spinning wheel bug fixed.

* Spotlight search dropdown menu graphics bug fixed.

Changes

Bugs

* Facebook messenger 15.0 send button don't work after first message sent

(workaround is to go back to contact list to send your second message)

slezacekm
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od slezacekm »

Viktor Čistič píše:Tak doufám, že soudruzi konečně opraví gesta na iPadu. To už je fakt ostuda hodná veřejného lynčování :%)

ne, ne, ne a ne! stále to dělá. když si vzpomenu na prezentace, jak skvěle ta gesta na iPadech fungují a jaký z toho bude mít člověk pocit dotýkat se obrazovky. To je to tak těžké to opravit? však jim to musí hlásit tolik lidí

iPod Shuffle 2GB stříbrný 6th gen
Ipad Mini 16 GB WIFI iOS 7
Iphone4 16 GB iOS 7
MacBook Air 13' [2013] 1,3GHz Intel Core i5, 4 GB RAM, 128 SSD
Apple TV 3.

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

Tak to už je fakt smutný. Možná teď Tim zaměstnává 4% programátoty a pro samé laškování jim nezbývá čas na práci. Poslední dobou se zabývám myšlenkou, že zkusím Android...
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

Viktor Čistič ; Ver,že to zvažuje už vela ludí ;-) bohužial Apple stratilo tú atraktivitu kvalitného HW a SW systému.Už aj tamtung mi príde zaujimavejší ako iPhone.Smutné čo Apple vydáva za iOS,samé bugy a problémy.
iPhone SE Gold 128gb O2

havrdaj
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Příspěvek od havrdaj »

Viktor, asi tak.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

No, chlapci, dobře si to rozmyslete s tím přechodem na Android. Já jsem přešel na Apple z Androidu po několika letech a ještě dva doma mám (manželka Sony Xperii Z telefon a já Xperii Z tablet) a musím říct, že po několika měsících již mi iOS přijde lepší, nebo si už zvykám. Čím dál miň mi přestává vadit ta uzavřenost systému, ba naopak. Nejvíc mně na Androidu vadí ty neustále aktualizace aplikací. Tablet používám denně a v podstatě každý den se aktualizují 2-3 apky a tak cca 1 týdně nějaké systémové. Android je celkově strašně nabobtnalý a jelikož Google se moc netrápí s tím, co je na jeho storu, pak to taky tak na Android zařízeních vypadá. Miliony apek na nic, neodladěné, způsobující více problémů, než užitku, nemluvě o bezpečnostním riziku. Jo a plynulost, nemluvím o rychlosti, na kterou jste zvyklý z Applu, tak na tu zapomeňte. Toho nikdy na Androidu nedosáhnete. No ale jinak je Android v pohodě :-D

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

No ale my čo používame iOS už nejaký ten piatok vidíme ako to ide dolu vodou z Apple.Jasné,ked prechádzaš z androidu na iOS je to skok k lepšiemu ale ak si zvyknutý na iOS roky a zrazu v posledných verziach prevládaju čím dalej vačšie problémy oproti predchádzajúcim ,tak ta to odrádza.Teda mna určite. :cry:
iPhone SE Gold 128gb O2

slezacekm
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od slezacekm »

jsem taky velmi zklamaný, i když vím, že na Android přejít nemůžu. jsem totiž chycen do jablečného sadu a je fakt, že ta provázanost mě hrozně baví. Jsem u Applu cca 6 let a letos mi to přijde nejhorší. Vadí mi hlavně to, že např. o problému gest se ví již od iOS 8.0, od té doby byla řada aktualizací, ale problém úspěšně přetrvává. Pro mě iPad=skvělá plocha pro gesta. No a najednou gesta nejdou. To už mohu rovnou sednout k MBA. Samozřejmě to zveličuji, ale prostě jsem od Applu čekal víc a už to pro mě není to co bývalo. Jak už někdo přede mnou psal: Simply clever to už není.

Iphone4 16 GB iOS 7
Apple TV 3.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Jojo, to co oba píšete samozřejmě chápu, jste navyklý na nějaký, a řekněme vysoký standard hw a sw, a pokud to padá dolů, tak vás to logicky s**e. Navíc, v případě Apple bych řekl, že je to umocněno ještě jeho cenou. Já jen, že nic není dokonalý, natož ten Android a obávám se, že tam by vás štvalo rozhodně víc věcí, než nyní na Apple. Ale věřím, že nowadays Apple už není to, co bývalo za Jobse.

trminek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trminek »

Nevím co furt řešíte a pláčete, fakt mě nebaví to stále číst. S verzemi do iOS6 jste stále plakali, jak je ten systém uzavřený, jak tam hodně věcí nejde, že se to musí řešit pomocí JB, jak je tam málo změn oproti přecházející verzi atd... Poté Apple vydal iOS 7, zase všichni brečeli jak je to hnusný atd... Teď je iOS 8, který přináší řadu významných vylepšení a zase všichni brečí jak je to pomalý na 4 roky starých přístrojích, jak je to neodladěný a že už Apple není co býval. Je jasný a každý kdo alespoň někdy psal nějaký SW ví, že čím je systém složitější, čím více změn jednotlivé verze obsahují, tím je složitější vše dokonale odladit a vychytat. Vše prostě nějakou dobu zabere. Je jasný, že některý chyby by se stávat neměly, viz nefunkční radio u IP6 po aktualizaci, ale to prostě k tomu patří. Každému kdo takto pláče bych doporučil zakoupení telefonu samsung s androidem a nechal bych ho tak týden s tím plácat. To byste pak viděli co to je, když je systém neodladěný a zasekaný...
Taky by mě zajímalo, kdo z vás kdo si na ty gesta stěžuje napsal na podporu Apple a ten problém s nima řešil...

pablo666
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pablo666 »

Trminek : Nikto ta nenúti to tu čítat,nato si neprišiel?Ak ta nebavý čítat názory iných tak to nečítaj a nedávaj nam to vediet ;-)

A navyše je vidiet že iPhone nepoužívaš tak dlho ako vačšina ludí tu na fóre,preto to ani nepochopíš .
iPhone SE Gold 128gb O2

slezacekm
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od slezacekm »

Trminek: děkuji ti moc za příspěvek, konečně jsi nám to vysvětlil a otevřel nám oči!
Budu reagovat za sebe, protože si myslím, že takové zevšeobecnění, které používáš, není úplně vhodné. Přijde ti, že iPad Air (první generace) je čtyři roky starý stroj? Pokud by měl systém fungovat pouze na nejnovějších strojích, je něco špatně. Nechápu tvoji reakci ve smyslu zakoupení Androidu. Pokud mi Apple řekne, že něco na jeho stroji má fungovat, tak není moje chyba, že nefunguje. Nepotřebuji k tomu Android, abych poznal, že někdo to je ještě horší. Další věcí je, že na Apple podporu reportuji víceméně ob den. Stejně tak chápu neodladěnost určitých verzí (tím spíš, že jsme ve vlákně o betách), ale gesta nejdou od verze 8.0.

Iphone4 16 GB iOS 7
Apple TV 3.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Jaké gesta vám na iPadu nejdou? Používám jich jen pár v Safari a ty mi fungují bez problémů.

S iOS jsem od 2.0 a aktuální 8.1 se mi funkčně i rychlostí zdá prostě nejlepší.
(neustále obnovování stránek v Safari na iPadu mě štve, ale to dělá od iOS7 :-( ).

Jinak si zkuste WP, doporučuji. A jako bonus si ponechte iCloud jako synchronizačního prostředníka. Budete čumět co vše jde zku...
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

trminek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trminek »

Já reagoval na příspěvky typu, ten Apple už není co býval, s tím Applem to jde do háje, toto by se za Jobse nestalo, jestli to tak půjde dál přejdu na Android, atd... Proto jsem napsal minulý příspěvek. Nezlechčuju tím chyby, které v systému jsou. Apple produkty používám od doby modelu 3G a 1. generace iPadu, takže bych si dovolil říci, že poměrně dlouho. Současnou verzi považuju za technologicky nejvyspělejší. Na iP6 nemám jediný problém, jediné kde mě to štve (rychlostně nikoli funkčně) je iPad mini, ale to je prostě o tom, že používá hw jako iP 4S. Pokud ještě rychlost (převážně safari) doladí, nebudu mít nejmenší problém.. A když nedoladí tak si prostě koupím nový, protože tento mám již 3 roky. Ukažte mi jediné zařízení s Androidem nebo WM, které můžete používat 3 a více let se stále aktualizovaným SW. Dál už tuto debatu rozvíjet nechci, je to mimo téma a ještě bych dostal napomenutí.

slezacekm
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od slezacekm »

Petrt píše:Jaké gesta vám na iPadu nejdou? Používám jich jen pár v Safari a ty mi fungují bez problémů.

S iOS jsem od 2.0 a aktuální 8.1 se mi funkčně i rychlostí zdá prostě nejlepší.
(neustále obnovování stránek v Safari na iPadu mě štve, ale to dělá od iOS7 :-( ).

Jinak si zkuste WP, doporučuji. A jako bonus si ponechte iCloud jako synchronizačního prostředníka. Budete čumět co vše jde zku...

V Safari taky není problém, ale jedná se o pětiprsté gesto zavírání aplikací. Naučil jsem se nevyužívat vůbec Home Button a když se snažím zavřít aplikaci, čas od času toto gesto nefunguje. Někdo možná řekne, že je to maličkost, ale zrovna na iPadu mi to vadí dost.

Iphone4 16 GB iOS 7
Apple TV 3.

speedman
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od speedman »

Zatváranie aplikácii, presne tak, na šlaktrafenie.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Jestli tím "pětiprstým gestem na zavírání" myslíte "stažení prstů k sobě a minimalizaci aplikací", tak to používám taky a nemám nejmenší problém (nebo jinak - nevšiml jsem si žádného problému).
Používám to v noci v posteli, abych necvakal homebuttonem ;-)

margelinam
Host
Host

Příspěvek od margelinam »

Moje zkušenost po dnešní instalaci na iPhone 4S - systém se zdá být o něco svižnější, hlavně už nemám tak velké "lagy" při vytažení control, nebo notifikačního centra. Safari také o něco lépe reaguje.

Co stále přetrvává je bug při otevření složky (její zakulacené rohy se jakoby "pohnou"), toto jsem měl již na 8.1, nevím, zda si toho také někdo všiml...

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

slezacekm píše:
Viktor Čistič píše:Tak doufám, že soudruzi konečně opraví gesta na iPadu. To už je fakt ostuda hodná veřejného lynčování :%)

ne, ne, ne a ne! stále to dělá. když si vzpomenu na prezentace, jak skvěle ta gesta na iPadech fungují a jaký z toho bude mít člověk pocit dotýkat se obrazovky. To je to tak těžké to opravit? však jim to musí hlásit tolik lidí

No právě - jestli si spíš spousta lidí neříká přesně to samé, že jim to musí hlásit spousta lidí - a ve finále to nehlásí skoro nikdo :shock:
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

pegas píše:No, chlapci, dobře si to rozmyslete s tím přechodem na Android. ................... No ale jinak je Android v pohodě :-D

SGS3 - prošli jsme si peklem :evil:
Petrt: a na čem že ti to tak skvěle šlape???
Bez gest na iPadu bude i můj 4-letý syn v pr...li. :cry:
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

S trminkem souhlasím, vždy se ale najde banda lidí, co bude bečet.
Mě gesta fungují v pořádku na iPad Air od té doby, co mám 8.1, ještě do 8.0.2 to blblo.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Clon: viz podpis, iPad Air (8.1).

slezacekm
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od slezacekm »

Metalgirl píše:S trminkem souhlasím, vždy se ale najde banda lidí, co bude bečet.
Mě gesta fungují v pořádku na iPad Air od té doby, co mám 8.1, ještě do 8.0.2 to blblo.

No delal jsem i cistou instalaci a nepomohlo. Jeste mozna dfu restore. Nevim

Iphone4 16 GB iOS 7
Apple TV 3.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Možná to blbne na určitých kusech, já čistou instalačku nedělala od dob, co mám iPad 1 doma a to jsem jen přehodila zálohu ze starého do nového a jedu dál.

slezacekm
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od slezacekm »

je pravdou, že to nedělá pokaždé, řekl bych, že cca tak 1 z 15 případů, někdy ale častěji. nechám to být a třeba to další beta konečně opraví

Iphone4 16 GB iOS 7
Apple TV 3.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

A určitě dát Applu o tom vědět, čím více lidí se bude ozývat, tím větší je šance, že to opraví :)

slezacekm
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od slezacekm »

To je jasné, jak už jsem psal dříve, reportuji téměř každý den

Iphone4 16 GB iOS 7
Apple TV 3.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

S rostoucím počtem mobilních zařízení využívaných pro pracovní účely a přistupujících do podnikových sítí rostou bezpečnostní rizika. Například podle společnosti SafeNet uniknou z firem každý den až 2 miliony údajů o zákaznících a počet Android malware se podle údajů Internation Business Times za posledních 12 měsíců zvýšil o neuvěřitelných 600 procent.

Až 9 z 10 mobilních aplikací vykazuje bezpečnostní slabiny, a to ve spojení s nízkým povědomím uživatelů o zásadách bezpečné komunikace prostřednictvím tabletů a chytrých telefonů představuje neomezené možnosti pro vysledování komunikace a zneužití získaných údajů.

To je to, o čem jsem tady včera ve vztahu k Androidu mluvil. Jak mi vyhovují služby Google, tak Android mě vrcholně s**e.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

:D Nechame androidaky at si žijí ve svem tolik vychvalovanem (samozrejme jimi) svete :lol:

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

OT: Dnes v práci: mrtvý Android, kdo ho ještě chce? :D

Obrázek

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Ono těch skutečných fixů bude určitě víc, než je popsaný, Apple nikdy nepřiznává úplně všechno... Jestli ale kašlou furt na ty gesta, tak to už vážně nechápu co tam dělají a co za tím je. Je správný, že to reportujete, jak jinak na ně??
Jinak dneska jsem musel chvilku používat Android a nechápu absolutně, jak s tím kolega může žít: nastavoval jsem jen poštu, něco tak neuvěřitelně pomalýho jsem už dlouho neviděl. Fakt to chcete? Já ani náhodou i přes všechny ty úskalí a nedodělky, co nám apple "nabízí". A už si asi zase dlooouho nebudu stěžovat na pomalej iOS, opravdu hrozná zkušenost, věřte mi.
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

OT: jeste jedno posledni OT. Uz dlouho nepamatuji, ze by se mi nejake Apple zarizeni (a to mam doma iPad, iPhone a iPod touch) seklo tak, ze by nesel spustit a musela se udelat obnova. Takova vec se mi snad naposled prihodila na OS 4. I pres ty vsechny nedodelky, co posledni dobou Apple vypousti, se u me nestalo, ze bych mela komplet nefunkcni zarizeni.

Kudli3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kudli3 »

To jsem vážně zvědavý, co přinese finální verze a jestli bude mít cenu to nainstalovat na 4S a iPad 2. Jedno má přítelkyně, které jsem tam radši pořád nechal 7.1.2 a iPad má rodina a ta už tam dala 8.1 a je to prý nepoužitelný.

OT: Paradox je, že jsem teď ve městě viděl někoho kdo měl iPhone 3G možná 3GS a krásně mu tam běžel iOS 6. Je škoda, že prostě neutnou u těch iPhonů ten FW, který tam běží jak má, což v případě 4 byl taky iOS 6..
# iPhone 5S 32Gb Space gray
# Macbook Air 11" 2013
# Magic Mouse

Ronaldok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ronaldok »

Mam iPad 2 a na něm iOS 8.1 a ted sem presel na 8.1.1 a rozdil nepozoruju, ale sem s iOS 8 celkově na zařízení spokojen.

Radek.M
Host
Host

Příspěvek od Radek.M »

Je fajn číst čeho všeho si lidi všímají, mi to někdy připadá, že se to musí i stopovoat co a kde se pomaleji třeba otevře:-) Já na svých iZařízeních vždy aktualizuju na nejnovější iOS a je jedno zda to je už zařízení staré či nové. Nikdy mi nepřišlo, že nový iOS byl horší než pžedchozí, vždy sou tam nové užitečné funkce, vždy mi to fungovalo jak mělo. To že to je na starším zařízení pomalejší je ale logické a vždy to tak bude. Buďme hlavně rádi, že ta podobora je na danný model vždy 4 roky! kdo jiný tohle může říct?

Smrdaky
Suspect
Suspect

iOS 8.1.1 Beta

Příspěvek od Smrdaky »

Ja pisu z ios5 a jede to svizne, vedle mam ios8 na stejnem hw a jede to bidne :-)

Pokud nemas vedle sebe, jak objektivni muze byt komparace?

K uzitecnym funkcim: to vo prinasi ios8, treba nove festury v mailu a imessage - no to asi moc bytekodu nezabralo, aby rozdil byl 1 Gigabajt mista navic a takova pomalost...

Ve skutecnosti to bude spise derivat z os pro nove stroje s 3x rychlejsim HW (levnejsi nez ladit a optimalizovat SW), a podporuje to konzum, nutnost starsi HW po case vymenit :-(

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

Sorry, ale kdybych chtěl zalagovaný systém, tak si koupím Droida a ne jabko za 20k :-(
iP3G, iP4, iPad3 jsem prodával po vydání (tehdy) nejnovější verze iOS, která všechny stroje zabila - vše lagovalo, na vše se čekalo. Můj názor je takový, že raději budu mít starý iOS bez funkcí (bez kterých jsem žil i předtím) než zalagovanou potvoru.

Jsem zvědavý, kdy Apple takto "nechtě" zařízne i manželčin iP5.

Odpovědět