Rychlý přechod ze zimy do tepla
-
- Host
Rychlý přechod ze zimy do tepla
Ahoj,
dneska jsem byl venku běhat a bylo tak kolem 7°C, když jsem se vrátil domů (vevnitř asi 22°C), tak jsem vytáhl iPhone dýchl na něho, a zarosilo se mi sklo. Napadlo mě, jestli se to náhodou nemohlo stát i uvnitř iPhonu a nepoškodily se tak některé součástky. Nevím, jestli nejsem třeba jenom paranoidní, iPhone mám chvilku a byl bych celkem naštvaný kdybych o něj přišel takovým nešťasntým způsobem. Na druhou stranu si ale říkám, že ten teplotní skok nebyl tak velký, aby se vevnitř srážela voda. Navíc jsem jej měl celou dobu ještě v kapse. Mám se něčeho obávat? Omlouvám se, pokud vám to přijde jako blbost, ale opravdu jsem se lekl.
V.
dneska jsem byl venku běhat a bylo tak kolem 7°C, když jsem se vrátil domů (vevnitř asi 22°C), tak jsem vytáhl iPhone dýchl na něho, a zarosilo se mi sklo. Napadlo mě, jestli se to náhodou nemohlo stát i uvnitř iPhonu a nepoškodily se tak některé součástky. Nevím, jestli nejsem třeba jenom paranoidní, iPhone mám chvilku a byl bych celkem naštvaný kdybych o něj přišel takovým nešťasntým způsobem. Na druhou stranu si ale říkám, že ten teplotní skok nebyl tak velký, aby se vevnitř srážela voda. Navíc jsem jej měl celou dobu ještě v kapse. Mám se něčeho obávat? Omlouvám se, pokud vám to přijde jako blbost, ale opravdu jsem se lekl.
V.
-
- Moderator fóra
Re: Rychlý přechod ze zimy do tepla
Tak ono vždycky, když na něho dýchneš, tak se ti zarosí Na běhání a sport doporučuju koupit na dx.com za pár dolarů vodotěsné pouzdro i s výstupem na sluchátka.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Moderator fóra
jedná se o tzv. "Rosný bod", nemusíš mít obavy. Pokud to nebudeš dělat tím stylem, že ho dáš na 2 hod. do -20°C a poté umístíš do rozpařené koupelny, tak se nic neděje.
Faktem se, že synovi odešel display v létě v extrémně promočeném stanu.
Faktem se, že synovi odešel display v létě v extrémně promočeném stanu.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD
-
- Host
Tak jo, děkuju za vaše odpovědi nad nějakým pouzdrem určitě popřemýšlím
V.
V.
-
- Host
To si pis ze to dostane pekny sok - všechna elektronika - spravne by se mělo při prechodu teplot zarizeni vypnout a zapnout az po vyrovnani teplot - i tak dostavaji zabrat všechny el . spoje atd - nejhorsi je to v tropech a pod kde je všude klimacka a pokud vyjdete na ulici tak okamzite vse zaroseno - fotak ma problém fotit - zarosena cocka - takze je jasne ze s tim nikdo nic neudela a každý to pouziva normalne - ale rapidne se s tim snizuje zivotnost zarizeni.
-
- iPhone guru
vasekhlav píše:Ahoj,
V.
keď dýchneš vo vnútri izby na okno, zarosí sa aj z vonkajšej strany ?
-
- Mírně pokročilý
Hongkong píše:To si pis ze to dostane pekny sok - všechna elektronika - spravne by se mělo při prechodu teplot zarizeni vypnout a zapnout az po vyrovnani teplot - i tak dostavaji zabrat všechny el . spoje atd - nejhorsi je to v tropech a pod kde je všude klimacka a pokud vyjdete na ulici tak okamzite vse zaroseno - fotak ma problém fotit - zarosena cocka - takze je jasne ze s tim nikdo nic neudela a každý to pouziva normalne - ale rapidne se s tim snizuje zivotnost zarizeni.
podla teba je horsie z 23 stupnov do 45? podla mna je horsie z -10 do 23 stupnov jednak to je vacsi rozdiel z minusovych teplot ked prechadza zariadenie do plusovych sa urcite viac orosi
-
- Pokročilý uživatel
Leonko píše:vasekhlav píše:Ahoj,
V.
keď dýchneš vo vnútri izby na okno, zarosí sa aj z vonkajšej strany ?
rozdíl je v tom, že iPhone není vodotěsný, tzn. rosa se může dostat do míst, kam by se neměla dostat. Rosa se ti rovněž nevytvoří jen na displayi, ale vzhledem k celokovovému tělu se ti vytvoří všude, tzn. v místech kde se nachází reproduktor, lightning apod. Takže tvá narážka na okno je úplně zcestná.
-
- Moderatorka fóra
Jejda já už takhle chodím s elektronikou ze zimy do tepla už x let a ještě mi nikdy nic nekixlo. A doma ať na cokoliv dýchnu, tak se to orosí. To bude asi tím, že náš dech je vlhký... Moc řešíte...
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Mírně pokročilý
ono hned sa vacsinou nestane nič ale po čase mozu suciastky podlahnut korozii
-
- iPhone guru
Po akom case? Ved tu menite iphone kazdy rok ako blazni... Ja som mal 5 rokov 3gs a to som aj zvaral s iphonom vo vrecku byvam pod tatrami kde je chladno a iphone funguje doteraz...
-
- Senior uživatel
o fotovybavy jsem zvykly strcit cajky do igelitaku, nez prejdu ze zimy do tepla - vysrazi se vlhkost na pytliku a veci se tak rychle temperuji
u telefonu to bude nemlich to same
u telefonu to bude nemlich to same
-
- Pokročilý uživatel
Není se čeho bát při normálním používání. Samozřejmě, že to elektronice neprospívá, nicméně s tímhle se počítá. Proto také iPhone, který koupíte někde v tropech je trošinku upravený na jejich podmínky. Zkrátka, neboj se ničeho takového, je to jen paranoia Já své 3GS měl také 5 let, chvílema se k němu nechoval upně hezky a i když jsem s ním sporotval, tak než jsem měl sportovní kryt, tak se mi v kapse docela zapotil, takže se ničeho neboj, ono to vydrží
-
- Mírně pokročilý
3GS je plastovy ! a to je velky rozdiel.
-
- Mírně pokročilý
Z iphony mam zkušenost, že vydržel i několik minut pod vodou a nic se nestalo, takže nějakého orosení bych se vůbec nebál.
-
- iPhonefil
Ja, vzdycky kdyz jsem si doma cistil brýle, tak jsem na ne napred dychnul a pak lestil. DOMA. A vzdycky se mi orosily
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)
-
- Klub čistého iOS
Nejvíc se asi ztotožňuji s názorem mike-bikera s drobnou úpravou, Miku promiň ... hlavně je to otázka tzv. přechodového odporu, tzn. pokud jsou elektrické součásti zasaženy vlhkem, nebo jakoukoliv kapalinou a zařízení je napojeno na napájení, tedy baterii. Napájením je míněn i případ, kdy je zařízení vypnuto, ale baterie je stále v přístroji. Tím vzniká oxidace a to v několika desítkách minut a díky vzniklým oxidům kovu se může dále šířit. Chemické složení kapaliny (i vlhkosti) nebo prach a nečistoty uvnitř zařízení většinou oxidaci zvětšují.
-
- Klub čistého iOS
Na tohle určitě hoši v Applu mysleli Když iPhone kolikrát přežije déšť a kontakt s vodou, tak nějaká rosa je pro něj prd do větru.
iPhone 5s 32gb
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G
iPad 3 16gb
iPad mini 32gb
iPhone 1.gen iOS 1.1.2
iPhone 3G
-
- Moderator fóra
No jo, ale když si jde člověk 3x týdně zaběhat, to je iPhone cca 2-3 hodiny v zapocené kapse. To samé na kole, tam jedu klidně 4 hodiny a po tu dobu bych iPhone nerad nechával zarosený – a tím myslím jako by ho někdo osprchoval. Ale při běžném používání bych to nijak neřešil.
- iPhone 6s
- Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
- AirPort Extreme 5th gen
-
- Pokročilý uživatel
Lincoln: na sporty doporučuji pouzdro, do kterého dáš iphone a celé si to připevníš páskem okolo paže. Takto to mám já a je to výborné na sport.
-
- Klub čistého iOS
Arcane na bike to ale nie je najlepsia vec. Na 5ke som mal Otterbox a daval som si ho do vacku, bol trochu mokry, ale vacok som mal pri kolene a ked som letel dole hubou, tak mobil aspon vydrzal. Ale ked niekto jazdi len rekreacne a neskusa "hovadiny", tak to nie je zly napad.