Co koupíte v ČR od 22.8.?
-
- Host
Co koupíte v ČR od 22.8.?
Pokud se opravdu bude prodávat pouze 8GB verze vy.... se vsem operatorum na koupi a pořešíte 16GB verzi mimo ČR?
22.8.08 Iphone 3G 16GB Black Vodafone CZ - sim T-mobile ;o)
-
- Mírně pokročilý
Re: Co koupíte v ČR od 22.8.?
Už by to snad pomalu chtělo smazat celou sekci
-
- Starý pes fóra :)
Souhlasim. Tohle už je hrozné, ale zase bych byl terorizován, kdybych tohle téma zamkl, či smazal
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
- iPhone expert
A muze to nekdo kdo ma s iPhonem zkusenosti zasvecene rict, zda 8GB staci nebo nestaci? Vim, ze je to individualni, ale obecne snad neco plati.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
Obecně platí jak budeš iphona využívat, pokuď chceš jen pár alb muziky a nějaké to video tak postačí 8GB. Pokuď ale chceš hodně alb pár dílů oblíbeného seriálu, nějaký ten film, tak pak už musíš uvažovat o 16GB, takže hodně záleží na tobě
-
Ne, obecně neplatí vůbec nic ! Ach jo, jak tě to může vůbec napadnout.
Jde o to, kolik posloucháš hudby, jestli vyžaduješ video atp. Pokud máš 10GB hudby, určitě ti 8GB verze stačit nebude.
Jde o to, kolik posloucháš hudby, jestli vyžaduješ video atp. Pokud máš 10GB hudby, určitě ti 8GB verze stačit nebude.
-
- iPhone expert
to Terry: Debila ze me zas delat nemusis. HTC ma 4GB a stacit to musi. Nejde jen o hudbu a filmy (u kterych nemusi kazdy kdo iphone nema vedet v jakem jsou formatu a kolik zabiraji pameti) ale i fotky, aplikace atd.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
-
- Mírně pokročilý
Já to řešim takhle:
Pokud chceš bílou verzi, 8GB ti nestačí
Vzhledem k tomu, že cenový rozdíl mezi 8 a 16GB by měl být malý (cca 1500? Mělo by to tak být... Záleží na operátorech), tak rozhodně 16GB.
Pokud chceš bílou verzi, 8GB ti nestačí
Vzhledem k tomu, že cenový rozdíl mezi 8 a 16GB by měl být malý (cca 1500? Mělo by to tak být... Záleží na operátorech), tak rozhodně 16GB.
terry píše:Ne, obecně neplatí vůbec nic ! Ach jo, jak tě to může vůbec napadnout.
No, normálně mám asi 100GB hudby a osobně mi bude stačit ta 8GB verze... u PC jsem denně, takže nahrát pár alb do iPhone a nějaké smazat si myslím, že není problém... ale někdo chce koukat na videa, fotky, chce mít hodně hudby na výběr, tak 16...
-
Debila z tebe nedělám. Ale není pravda, že když má HTC 4GB, že to musí stačit. Aplikace a fotky zas tolik nezabíraj, i když jde o to, kolik fotek máš.
Někomu 4GB stačí, ale v dnešní době bych řekl, že je to na tak multimediální zařízení žalostně málo. Prostě 4GB má většinou každej jen hudební složku. A pokud ne, tak videí tam zas tolik taky nedáš.
Někomu 4GB stačí, ale v dnešní době bych řekl, že je to na tak multimediální zařízení žalostně málo. Prostě 4GB má většinou každej jen hudební složku. A pokud ne, tak videí tam zas tolik taky nedáš.
-
- iPhone expert
To Terry: Toto jsem chtel presne puvodne slyset, dik
zavisi taky jakym stylem to budes pouzivat, nekdo to paruje s iTunes kazdy den a staci mu tam 2 dily serialu, protoze si tam kazdy vecer pred spanim hodi 2 nove na dalsi den, nebo sou lidi ktery tam chteji nacpat vsechny najednou a koukat na to cely tyden. Podobne to je s hudbou, ja pokud jsem v Praze a nikam necestuju pouzivam na hudbu iPhone, ale jelikoz mam te hudby moc (55GB) tak synchronizuju jenom nektere Smart Playlisty, ktere synchronizuju kazdy den, protoze vedle toho posloucham hudbu i v iPodu kde mam komplet kolekci hudby (to ale vetsinou posloucham na cestach) a v iTunes na MACu, a ty playlisty se mi dost meni.
Aplikace a fotky jsou podle me zanedbatelne, pokud nebudes stahovat kazdou aplikaci so uvidis a nekoupis kazdou hru za 10$ co ma 5-10Mb tak tech 30-50Mb na aplikace by mohlo stacit. Fotak jak sam vis je pouze 2Mpx a proto jsou velikosti fotek zanedbatelne.
Je tu potom hrozna rada dalsich faktoru, ktere ovlivni kolik clovek potrebuje pameti:
nekomu nevadi koukat na filmy v rozmazanem, zpixelovanem rozliseni, nekdo vsak musi vsechno v top kvalite a skoro HD.
Cela tahle zalezitost je opravdu individualni, a proto mi tato diskuze pride jako blbost. Sme svobodni lide tak se take svobodne rozhodujme...
Aplikace a fotky jsou podle me zanedbatelne, pokud nebudes stahovat kazdou aplikaci so uvidis a nekoupis kazdou hru za 10$ co ma 5-10Mb tak tech 30-50Mb na aplikace by mohlo stacit. Fotak jak sam vis je pouze 2Mpx a proto jsou velikosti fotek zanedbatelne.
Je tu potom hrozna rada dalsich faktoru, ktere ovlivni kolik clovek potrebuje pameti:
nekomu nevadi koukat na filmy v rozmazanem, zpixelovanem rozliseni, nekdo vsak musi vsechno v top kvalite a skoro HD.
Cela tahle zalezitost je opravdu individualni, a proto mi tato diskuze pride jako blbost. Sme svobodni lide tak se take svobodne rozhodujme...
-
OT:
Nemá náhodou 8GB jen černou verzi. Bílá je jen u 16GB verze
N3o21 píše:Pokud chceš bílou verzi, 8GB ti nestačí
Nemá náhodou 8GB jen černou verzi. Bílá je jen u 16GB verze
Naposledy upravil(a) pe.kova dne pát srp 15, 2008 2:45 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- iPhone expert
to Terry:
OK, mas pravdu, kazdopadne mi tvuj prispevek pomohl ac si to treba nemyslis, takze diskuze zbytecna nebyla A kazdopadne jeste jednou dik.
OK, mas pravdu, kazdopadne mi tvuj prispevek pomohl ac si to treba nemyslis, takze diskuze zbytecna nebyla A kazdopadne jeste jednou dik.
@pe.kova
zapomnel jsi ocitovat toho smajlika na konci, myslim ze to napsal on znamenalo presne to co si napsal jen ty, jenom jinymi slovy
zapomnel jsi ocitovat toho smajlika na konci, myslim ze to napsal on znamenalo presne to co si napsal jen ty, jenom jinymi slovy
-
jak už tady někdo psal, tak je to věc každého, co tam narve a kolik potřebuje paměti. Takže pokud tam někdo bude chtít 3 DVD filmy a nějaké fotky plus muziku atd. tak mu 8 GB fakt asi stačit nebude
terry píše:Ne, obecně neplatí vůbec nic ! Ach jo, jak tě to může vůbec napadnout.
No ty si teda opravdu filozof. To je opravdu velice zvlastni, ze kdyz bude mit 10Gb hudby tak mu nebude stacit 8Gb pameti. To je koment hodny ochotnyho moderatora, ktery se snazi vyhovet ctenarum a ne se tvarit jako mistr sveta.
pro me osobne je teda 16 GB hrozne malo .
8GB vlastne neni 8GB ale 7, celych neco ... a 16 Gb je neco kolem 15 GB kvuli tomu trapnemu prevodu z Bytu na GB , nejvic je tohle znat u tech velkych TB harddisku kde uz ztracite radove nekolik GB coz je vlastne klamani zakazniku , ale to uz je OffTopic.
Me osobne Aplikace + Firmware jako takovy zabira neco kolem 1GB ( jen Texas Holdem ma skoro 200 MB ) + nejaka zaloha volnejch dat na te mensi Partition , a hned mam neco pod 14GB volnejch a zbytek uz je proste hudba fotky a video.... ja osobne bych byl rad za 32 GB verzi tu bych koupil okamzite protoze ani tech 16 GB mi obcas nestaci, docela se divim ze pri dnesnich cenach Flash Pameti jeste Apple nevydal 32 GB verzi iPhonu .
8GB vlastne neni 8GB ale 7, celych neco ... a 16 Gb je neco kolem 15 GB kvuli tomu trapnemu prevodu z Bytu na GB , nejvic je tohle znat u tech velkych TB harddisku kde uz ztracite radove nekolik GB coz je vlastne klamani zakazniku , ale to uz je OffTopic.
Me osobne Aplikace + Firmware jako takovy zabira neco kolem 1GB ( jen Texas Holdem ma skoro 200 MB ) + nejaka zaloha volnejch dat na te mensi Partition , a hned mam neco pod 14GB volnejch a zbytek uz je proste hudba fotky a video.... ja osobne bych byl rad za 32 GB verzi tu bych koupil okamzite protoze ani tech 16 GB mi obcas nestaci, docela se divim ze pri dnesnich cenach Flash Pameti jeste Apple nevydal 32 GB verzi iPhonu .
ot: no, ono je to jeste mene nez diablo uvedl. 16GB je celkem ve skutecnosti pod 15GB a to hodne. jinak nechapu kvuli jakemu prevodu.. mozna mi to nekdo objasni lepe
pokud se napise, ze neco ma 16GB, tak oni by to tam mely dat a snad mi nechcete rici, ze to neumi. mozna mi nejspis neco uniklo, treba neznalost soustav a fyziky, ale dvojkova soustava 1 a 0 (zapnuto nebo vypnuto) - to je jeden bit, oznaceni male b, jeden bajt (byte, znaceno velke B) ma 8 bitu. a prevody byte v desitkove soustave 2 na desatou.. tedy to je 1024, coz znamena 1k(kilo, predpona tisic)B ma 1024 B (bajtu, byte), tedy fakt nechapu, proc neudelaji to, co je tam napsane. proste proc tam nedaji tolik B, at je to nakonci 16GB?
omlouvam se za ot, jen slovo do pranice, zitra si to zjistim, celkem me to zajima a necham si vysvetlit ty prevody asi je chapu spatne.
pokud se napise, ze neco ma 16GB, tak oni by to tam mely dat a snad mi nechcete rici, ze to neumi. mozna mi nejspis neco uniklo, treba neznalost soustav a fyziky, ale dvojkova soustava 1 a 0 (zapnuto nebo vypnuto) - to je jeden bit, oznaceni male b, jeden bajt (byte, znaceno velke B) ma 8 bitu. a prevody byte v desitkove soustave 2 na desatou.. tedy to je 1024, coz znamena 1k(kilo, predpona tisic)B ma 1024 B (bajtu, byte), tedy fakt nechapu, proc neudelaji to, co je tam napsane. proste proc tam nedaji tolik B, at je to nakonci 16GB?
omlouvam se za ot, jen slovo do pranice, zitra si to zjistim, celkem me to zajima a necham si vysvetlit ty prevody asi je chapu spatne.
Naposledy upravil(a) fajnman dne pát srp 15, 2008 6:26 pm, celkem upraveno 1 x.
-
- Klub čistého iOS
No vcera mi prisiel novy iPhone 3G a bolo to 14,4 alebo 14,5GB, uz si nepamatam presne.fajnman píše:16GB je celkem ve skutecnosti pod 15GB
iPhone 6s 64GB SG
MacBook Pro 13-inch 2.26GHz | 8GB RAM | 620GB Fusion Drive
to Fajnman
Pokud vím, tak iPhone 16GB má opravdu 16GB, ale nezformátované. Když to zformátuješ a vytvoríš filesystem, tak se ti to o těch 1,5GB sníží. Musí se vytvořit tabulka systému atd.....
alespoň tak jsem to pochopil já
Pokud vím, tak iPhone 16GB má opravdu 16GB, ale nezformátované. Když to zformátuješ a vytvoríš filesystem, tak se ti to o těch 1,5GB sníží. Musí se vytvořit tabulka systému atd.....
alespoň tak jsem to pochopil já
-
- Klub čistého iOS
Nj, ale je to zavadzajuce pre "normalnych" ludi (myslim ludi, co sa dobre nevyznaju). Uz vidim, ako budu ludia chodit reklamovat, ze ich iPhone ma iba 14,5GB.
iPhone 6s 64GB SG
jj, ale proc tam teda nedaji tolik, aby jsi mel 16GB k dispozici? mate to akorat lidi pak jsou zklamani, ze ma jejich disk kapacitu o 100 GB mene.
-
ono je to spíše myšleno, tak že v iphonu je 16 GB disk, tak jako to píšou u počítačů, kde si taky koupíte pc a zjistíte, že operační systém zabere také pár GB, takže také nemáte disk velký tak jak se píše ve specifikacích.
co k tomu říct...., jedině to je zase marketing. vždycky se líp píše, že to má 16GB, než 14,5 . A všichni jsou spokojení. naivní zákazník si myslí, že koupil 16GB čistě. a výrobce ušetří na čipech.
To Bodl 99 : tady vubec nejde o to ze nejakou cast zabira System jako takovy tady de o prepocet z Bytu na GigaByte kdy 1024 Bytu je 1 KiloByte a to je ten problem tady vznika ta nepresnost kdyby byl 1 KiloByte 1000 Bytu tak ty Hard nebo Flash Disky maji presne tu velikost kterou vyrobce uvadi bohuzel to tak neni a jelikoz se to prevadi ve 2 kove soustave tak je ta vysledna velikost mnohem mensi .
Skutecna velikost pameti 16GB iPhone je 16 000 000 000 Bytu jenze 16 000 000 000 Bytu neni 16 GB ale prave zhruba neco kolem tech 15GB ( nechce se mi to presne prepocitavat ) cim vetsi velikost disku tim vetsi je prave tento rozdil a toho vyuzivaji vyrobci Harddisku ktere udavaji velikost zalozenou na Bytech ale prevadeji ji spatne . To je na delsi debatu nechce se mi to cele vysvetlovat ale nekteri snad chapou jak to myslim , proste to co si psal s tim systemem tak tak to neni . system iPhonu jako takovy zabira kolem 500 MB to jsou ty data ulozena na te Mensi partiton ( na mensim oddilu Harddisu + je tam nejaka ta rezerva )
Proste tohohle hnusne vyuzivaji nektere spolecnosti jak jsem psal u tech velkych Harddisku jsou ty ztraty pak uz relativne hodne velke , resila to myslim uz i Evropska Unie ktera pozadovala aby vyrobci udavali prave tu skutecnou velikost tech disku .
Skutecna velikost pameti 16GB iPhone je 16 000 000 000 Bytu jenze 16 000 000 000 Bytu neni 16 GB ale prave zhruba neco kolem tech 15GB ( nechce se mi to presne prepocitavat ) cim vetsi velikost disku tim vetsi je prave tento rozdil a toho vyuzivaji vyrobci Harddisku ktere udavaji velikost zalozenou na Bytech ale prevadeji ji spatne . To je na delsi debatu nechce se mi to cele vysvetlovat ale nekteri snad chapou jak to myslim , proste to co si psal s tim systemem tak tak to neni . system iPhonu jako takovy zabira kolem 500 MB to jsou ty data ulozena na te Mensi partiton ( na mensim oddilu Harddisu + je tam nejaka ta rezerva )
Proste tohohle hnusne vyuzivaji nektere spolecnosti jak jsem psal u tech velkych Harddisku jsou ty ztraty pak uz relativne hodne velke , resila to myslim uz i Evropska Unie ktera pozadovala aby vyrobci udavali prave tu skutecnou velikost tech disku .
Naposledy upravil(a) Diablo dne pát srp 15, 2008 10:02 pm, celkem upraveno 1 x.
-
Tento problém už je ale dlouho známý. Prostě ten přepočet je takový, jaký je a lepší to nebude. Taky nevím, jak je přesně, ale ve škole sme si to snad říkali (:))
@masscre: hlavně, že ty na to máš. Seš tady novej a hnedka se začneš ohánět Jestli sis přečetl dotaz, tak se na něj v podstatě nedalo jinak moc odpovědět. Samozřejmě, třeba jak psal ilijusin, ale tak by měl snad ten člověk vědět.
Navíc sme si to potom s vbrunem vyříkali a všechno v pohodě, takže nevím, co se do toho montuješ.
@masscre: hlavně, že ty na to máš. Seš tady novej a hnedka se začneš ohánět Jestli sis přečetl dotaz, tak se na něj v podstatě nedalo jinak moc odpovědět. Samozřejmě, třeba jak psal ilijusin, ale tak by měl snad ten člověk vědět.
Navíc sme si to potom s vbrunem vyříkali a všechno v pohodě, takže nevím, co se do toho montuješ.
-
- Moderator fóra
Že by se měl moderátor takto vyjadřovat? "seš tu novej", "montuješ se do toho"? To mi připadá jako jednání z pozice moci.
-
- Mírně pokročilý
Ten přepočet začíná už u bitů a bajtů.
1B = 8b
1kB = 1024B - výrobci zaokrouhlují 1kB = 1000B
A dál už to jen pokračuje. Čím vyšší kapacita, tím vyšší nepřesnost. Třeba u mého 250GB HDD je to už ztráta 18GB.
Ne vše je ale dáno přepočtem.
Každý systém souborů si něco ukousne na režii. Například FAT (ať už 12, 16, 32, nebo exFAT) má jen jednoduchou tabulku, kde se to skoro neprojeví. Ale takový NTFS už si ukousne nějaké to procento (údajně až 5%!!) protože zpracovává i práva uživatelů, a další "drobnosti".
Pak taky v případě iPhonu něco zabere software telefonu. U iPhone je to něco kolem 600-700MB (alespoň u první verze). A jestli jste si nevšimli, tak tu systémovou část nevidíte!!! iPhone má několik diskových částí - minimálně 2. Vy se mám dojem dostanete jen na disk /var. Kromě hlavní paměti má iPhone ještě nějaké drobné vedlejší, kde jsou věco jako bootloader.
Ve výsledku je ta kapacita prostě menší. Není to dáno jen marketingovým přepočtem.
1B = 8b
1kB = 1024B - výrobci zaokrouhlují 1kB = 1000B
A dál už to jen pokračuje. Čím vyšší kapacita, tím vyšší nepřesnost. Třeba u mého 250GB HDD je to už ztráta 18GB.
Ne vše je ale dáno přepočtem.
Každý systém souborů si něco ukousne na režii. Například FAT (ať už 12, 16, 32, nebo exFAT) má jen jednoduchou tabulku, kde se to skoro neprojeví. Ale takový NTFS už si ukousne nějaké to procento (údajně až 5%!!) protože zpracovává i práva uživatelů, a další "drobnosti".
Pak taky v případě iPhonu něco zabere software telefonu. U iPhone je to něco kolem 600-700MB (alespoň u první verze). A jestli jste si nevšimli, tak tu systémovou část nevidíte!!! iPhone má několik diskových částí - minimálně 2. Vy se mám dojem dostanete jen na disk /var. Kromě hlavní paměti má iPhone ještě nějaké drobné vedlejší, kde jsou věco jako bootloader.
Ve výsledku je ta kapacita prostě menší. Není to dáno jen marketingovým přepočtem.
-
Já vim, omlouvám se za to, ale proč podobné zbytečné reakce Prostě jsem si to ale nemohl odpustit. Takže doufám, že už tento "spor" nebudeme řešit.
Jo a jen chci říct, že tohle neříkám jako z pozice moderátora, ale jako normální "smrtelník"
Jo a jen chci říct, že tohle neříkám jako z pozice moderátora, ale jako normální "smrtelník"
ot: sorry modi za ot, takze marketing a neznalost
ale pokud nekdo napise 16GB, tak myslim logicky fyzicky 16GB a to, ze s nima mohu pracovat, ze nekdo zase setri a neumi prepocitat bytes, to je desne, jinak mnohdy se u pam. zarizeni udava system souboru, obycejne je vsude fat32 a pak kapacita, tedy sidi lidi.. nic vic, nejradsi bych zastrelil toho, kdo to zavedl, ale proste je to nejvetsi nesmysl.. zacal zrejme hoodne davno, tedy pamatuju si diskety 1,44, ale 1,38 skutecne..
ale pokud nekdo napise 16GB, tak myslim logicky fyzicky 16GB a to, ze s nima mohu pracovat, ze nekdo zase setri a neumi prepocitat bytes, to je desne, jinak mnohdy se u pam. zarizeni udava system souboru, obycejne je vsude fat32 a pak kapacita, tedy sidi lidi.. nic vic, nejradsi bych zastrelil toho, kdo to zavedl, ale proste je to nejvetsi nesmysl.. zacal zrejme hoodne davno, tedy pamatuju si diskety 1,44, ale 1,38 skutecne..
-
fajnman píše:.. nic vic, nejradsi bych zastrelil toho, kdo to zavedl, ale proste je to nejvetsi nesmysl..
OT: včera na novinky.cz publikovali článek o historii bytu . Článek zde
-
- Mírně pokročilý
fajnman: přesně tak to začalo
Jenže dřív když byla kapacita disku 500MB tak to bylo jedno
mimochodem... Před rokem přinesl Microsoft systém exFAT. Což je nástupce FAT32, který podporuje paměť jen do určité kapacity (do 4GB se ještě používal FAT16).
Je to reakce na to, že fotoaparáty a přehrávače nepotřebují takovou režii, a řešit takové drobnosti jako PC s NTFS. Těm stačí FAT. Ale v brzy nám přestane stačit FAT32 (mám dojem že umí snad jen do 32GB)... Takže pro budoucnost tu máme exFAT. (Podporovaný ve Win Vista a vyšších)
Tak mě napadá. Co vůbec používá za systém iPod naformátovaný v MacOS?
Mám dojem žě nějaký HFS, nebo něco takového, ne?
Pokud ano, tak teoreticky iPod naformátovaný v MacOS by měl mít o něco menší použitelnou kapacitu než ten ve Windows. Nebo používají oba stejný systém?
Jenže dřív když byla kapacita disku 500MB tak to bylo jedno
mimochodem... Před rokem přinesl Microsoft systém exFAT. Což je nástupce FAT32, který podporuje paměť jen do určité kapacity (do 4GB se ještě používal FAT16).
Je to reakce na to, že fotoaparáty a přehrávače nepotřebují takovou režii, a řešit takové drobnosti jako PC s NTFS. Těm stačí FAT. Ale v brzy nám přestane stačit FAT32 (mám dojem že umí snad jen do 32GB)... Takže pro budoucnost tu máme exFAT. (Podporovaný ve Win Vista a vyšších)
Tak mě napadá. Co vůbec používá za systém iPod naformátovaný v MacOS?
Mám dojem žě nějaký HFS, nebo něco takového, ne?
Pokud ano, tak teoreticky iPod naformátovaný v MacOS by měl mít o něco menší použitelnou kapacitu než ten ve Windows. Nebo používají oba stejný systém?
-
chlapi, ste uplne ale uplne mimo tematu
ale nakolko je to v sekcii spekulace, premazavat diskusiu uz nebudem.
Takze toto vlakno zamykam.
ale nakolko je to v sekcii spekulace, premazavat diskusiu uz nebudem.
Takze toto vlakno zamykam.
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz