iOS 8.1.3 - názory, chyby, skúsenosti

TomXasS
iPhoneHolik
iPhoneHolik

iOS 8.1.3 - názory, chyby, skúsenosti

Příspěvek od TomXasS »

Apple práve vydal iOS 8.1.3.

Je kompatibilný s:
iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus
iPad Air 2, iPad mini 3, iPad 2, iPad (third-generation), iPad (fourth-generation), iPad Air, iPad mini, iPad mini with Retina display
iPod touch 5G

Nová aktualizácia okrem tradičného zlepšenia stability a plynulosti systému prináša niekoľko dôležitých opráv a tak má aktualizácia veľkosť prekvapivých 136 MB na iPhone 5c. Jej veľkosť sa potom v závislosti od typu zariadenia odlišuje. Aktualizáciu si môžete stiahnuť už teraz cez Nastavenia – Všeobecné – Aktualizácia softvéru.

Súčasná aktualizácia iOS 8.1.3 v prvom rade zmenšuje požiadavky na voľné miesto potrebné pre vykonanie aktualizácie, takže už na svojom staršom iPhone nemusíte mať 5 GB voľného miesta. Ďalej aktualizácia opravuje problém, ktorý mohol niektorým užívateľom brániť v zadaní hesla k Apple ID pre Správy a FaceTime; opravuje problém, pri ktorom sa vo výsledkoch Spotlightu nezobrazovali aplikácie, opravuje problém s nefunkčnými gestami multitaskingu na iPade a tiež prináša nové možnosti nastavení pre štandardizované vzdelávacie testy.

Viac info: http://www.macrumors.com/2015/01/27/app ... reduction/

Nie je zatial zname, ci fixli aj moznost jailbreaku, treba pockat, kym to niekto vyskusa.
Apple iPad mini 2 Retina 16GB Wi-Fi

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Re: iOS 8.1.3 - názory, chyby, skúsenosti

Příspěvek od Clon »

Však s gestami multitaskingu na iPadech prý žádné problémy nebyly !
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Tak kalendář stále padá po kliknutí na svátky z Google kalendáře :-(
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Mně nepadal dřív ani teď. Takže to asi nebude obecný problém.

jaPhone
Host
Host

Příspěvek od jaPhone »

U mě kalendář taky stále padá.
iPhone 3G
iPad mini Retina
iPod shuffle
iPhone 7
MacBook Pro 15” Retina

TomXasS
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od TomXasS »

Jailbreak zatial nie je mozny.
Apple iPad mini 2 Retina 16GB Wi-Fi

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Konečně nezamrzá aplikace Zprávy při použití klávesnic třetích stran, aspoň tras zatim

Aloha01
Host
Host

Příspěvek od Aloha01 »

Zdravim, po aktualizaci jsem si vsimnul, ze me po celou dobu, kdyz mam odemceny iphone sviti cervene proximity sensor. Myslim, ze pred aktualizaci se to nedelo. Sviti pouze, kdyz je display zapnuty. Kdyz telefon zamknu s displeyem zhasne i proximity. Muzete prosim nekdo vyzkouset, jestli vam taky sviti stale ? Podle me by mel svitit jen pri hovoru. Je to videt jen v uplne tme a nebo, kdyz se na telefon divate pres nejaky digitalni fotoaparar treba pres jiny telefon. To je pak videt celkem dobre.

Karci
Host
Host

Příspěvek od Karci »

Proximity senzor svieti aj v IOS 7. Ako je to teraz s dvihnutim hovoru?? Je tam stale ta pauza ??

Juraj08
Host
Host

Příspěvek od Juraj08 »

Ano stale tam je, a myslim ze to tak ma byt no.

misha
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od misha »

tak na 4S vidim vyrazne zesvizneni prace s telefonem a jako prvni bug, ktery jsem popisoval v 8.1.2 je zrychleni prace s obrazky v galeriich a uz samotne otevreni galerie je okamzite. za me zatim palec nahoru.

mork4
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Příspěvek od mork4 »

Nejaka featura ktora by ma donutila vzdat sa JB a upgradeovat na ios 8.1.3 ? Ci sa to neoplati ?
“Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.” Albert Einstein

 Macbook Pro 15 late 2013
 iPhone 6 64GB
† iPhone 5 16GB
† iPhone 4 16GB
† iPod Touch 2G 8GB

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Tak snad to nezakriknem, ale po update sa mi snad konecne stabilizovalo wifi. Do teraz neustale vypadky, odpajanie sa, nepripajanie a pod.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

meisterochmi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od meisterochmi »

Chyba s panely a cteckou stranek je tam furt. Kdyz si otevru nejakou stranku na novem panelu a pak se do nej prepnu a rychle kliknu na ctecku tak se panel uzavre. Kdyz chvili pockam tak ne. Docela me to otravuje.

misha
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od misha »

no, tak po delsim pouzivani. neni to zas az tak okamzite. v kazdem pripade musim rici, ze na 4s je sviznost systemu 6 davno ta tam. skoda.

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Stabilnější WiFi rovněž potvrzuji
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Tak bohužel, Zprávy pořád zamrzaj, takže klávesnice třetích stran stále nepoužitelný...

Jelen50
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jelen50 »

Mně se zatím 2x stalo, že iPhone 5s zamrznul na ploše. Po chvilce jsem se ocitnul ve zprávách, takže dotyk asi šel, jen se sekl obraz. Je to nový iPhone, takže nevím jestli to je bug, nebo vada iPhonu. Má někdo stejný problém?

kozelzostravy
Host
Host

Příspěvek od kozelzostravy »

Včera moje první větší chyba v iOS 8. iPhone zamrznul při předávání videa v YT app. Pomohl až hardreset. Snad to bylo poprvé a naposledy.

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

mirmo80 píše:Tak snad to nezakriknem, ale po update sa mi snad konecne stabilizovalo wifi. Do teraz neustale vypadky, odpajanie sa, nepripajanie a pod.

Tak je to stale na ho.... Dnes rano zase 3G miesto znamej wifi. Este aj heslo pytalo. Asi uz len reklamacia.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

Ronaldok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ronaldok »

Po pripojeni iphone k PC dam na telefonu duverovat pocitaci. V itunes telefon vidim, ale bez itunes se ted nedostanu do telefonu pres pruzkumnika, telefon se mi nepripoji jako fotak abych mel pristup k fotkam se starsim fw to slo. KDe muze byt problem? Zkouseno na dvou pc a dvou kabelech. Diky za rady

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Me trochu rozciluje chaoticke padani procent baterie, vydri sice vice nez na predchozim iOS, ale aby se treba 54% drzelo treba 10 minut a pak to najednou poskoci o 3% dolu me neprijde normalni. Skoda ze si takovych blbosti tak dukladne vsimam a potom me to akorat stve :)

lukasnemeckay
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasnemeckay »

mne sa to nestava

Manek49
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Manek49 »

Ronaldok píše:Po pripojeni iphone k PC dam na telefonu duverovat pocitaci. V itunes telefon vidim, ale bez itunes se ted nedostanu do telefonu pres pruzkumnika, telefon se mi nepripoji jako fotak abych mel pristup k fotkam se starsim fw to slo. KDe muze byt problem? Zkouseno na dvou pc a dvou kabelech. Diky za rady

Nezapnul jsi náhodou iCloud Photo Library?

Ronaldok
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ronaldok »

Tak sem zjistil ze kdyz v iphonu nemam fotku tak se telefon jako fotak nepripoji, staci jedna fotka a je to ok. Ohledne procent baterky ty mam radsi vypli abych nemusel neustale pozorovat jak rychle ty procenta ubejvaj :)

hd_
Host
Host

Příspěvek od hd_ »

Dawyx píše:Me trochu rozciluje chaoticke padani procent baterie, vydri sice vice nez na predchozim iOS, ale aby se treba 54% drzelo treba 10 minut a pak to najednou poskoci o 3% dolu me neprijde normalni. Skoda ze si takovych blbosti tak dukladne vsimam a potom me to akorat stve :)

To ale záleží aj od toho, čo robíš. Pokiaľ počúvaš napr. hudbu po ceste do školy (môj prípad), tak tie percentá padajú plynule. Ale stretol som sa už aj s takými prípadmi, kedy niekto má pustenú hudbu, do toho si otvorí ešte nejakú inú, náročnú appku a potom sa čuduje. Treba rozlišovať, kedy to tak padá, pokiaľ som na FB, Safari, YouTube alebo jednoducho naraz fungujem len v 1 aplikácií, tak sa mi to tuším ešte nestalo.

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Vetsinou jsem jen v jedne aplikaci, a na iOS 8.1.2 mi to nedelalo, telefon pouzivam porad stejne, tak proto jsem si toho vsiml.

Erdak
Host
Host

Příspěvek od Erdak »

Jde jeste downgrade na 8.1.2 ? :)

update: Tak stále jde
iphone 3G
iphone 3GS
Iphone 4S
Iphone 5C
iphone 6
Iphone 7 plus
Iphone 8 plus
Iphone 13 mini
Ipad 2 (původní, čekám kdy přestane fungovat abych mohl koupit nový, ale still working :D )
Watch 5
Airpods

Karci
Host
Host

Příspěvek od Karci »

U mna tyzden po flashi ziaden problem, aj dvihanie hovorov je hned, percenta baterie ok, vydrz v pohotovostnom stave sa viditelne zlepsila. Flashoval som tak ze najprv som odinstaloval vsetky aplikacie, potom zaloha, reset telefonu, flash a obnova dat, instalacie....

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Erdak ja se dela downgrade? Me se ta 8.1.3 furt nepozdava :-(

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Stahnes si do pc 8.1.2, pak das pri pripojenem telefonu na pc Shift + kliknes na Obnovit, zepta se te to na soubor ktery tam chces, vyberes ten stazeny. To je cele. Na Macu je misto shift control.
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Aha, diky :-) a pak mam zase klasicky moznost upgradu na dalsi nove verze?

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Jasně - je to všechno oficiální. Akorát je jen otázka času (krátkého), kdy to Apple přestane podepisovat a šmitec - už nebude cesty zpátky.

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

Takze to muzu stahnout treba odsud http://www.iphonehacks.com/download-iphone-ios-firmware ? Nejsem si jisty jestli neni zakazano vkladat odkazy na forum, kdyz tak se omlouvam, ale nikdy jsem downgrade nedelal a vubec si tim nejsem jisty.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Asi ano. Já bych tahal asi odsud https://ipsw.me/all
A tak mě napadá, PROČ si vlastně nezazálohujete FW, který stahnete přes iTunes přímo ke své iHračce. Já když aktualizuju, vždycky si instalačku zazálohuju a je to, nemusím nic hledat.

lukasnemeckay
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasnemeckay »

ja iOS 8.1.3 na iPade Mini chvalim som celkom spokojny :) .Uvidime ci dostane iOS 9 ale pochybujem a aj ked tak ho asi dost znefunkcni..Ale este nejaky rok vydrzim s Minim a potom pojdem asi do retiny, avsak keby bol mini 4 nejaky prevratny co sa tyka rychlejsieho nabijania,lepsieho fotaku, proste nieco co ma konecne po dlhej dobe oslovi tak prečo nie ? :)

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

S Applem teprve zacinam a tak nemam potrebny prehled, takze to delate tak, ze smazete iphone do tovarniho nastaveni, aktualizujete na novy FW, zalohujete a pak az davate zalohu appek, zprav atd.?

Ej.Kej.Ej.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Ej.Kej.Ej. »

Najprv urpbiť zálohu (pre istotu) v itunes, alebo icloud a až potom update ;) mazať nie je potrebné nič. Prejsť na novšiu verziu iOS sa dá cez OTA updat - čiže wifi, potom pripojením cez kábel k pc a v itunes spustiť aktualizáciu, alebo cez DFU mod, na ktorý návod určite nájdeš aj tu na fóre.

Dawyx
Host
Host

Příspěvek od Dawyx »

To jo, me jde spise o downgrade, prototo abych priste vedel:

1. Udelam zalohu aktualniho ios se vsemi nalezitostmi (zpravy, appky atd.)
2. Smazu iphone do tovarniho nastaveni a abych mohl zalohovat cisty ios, protoze jinak by prece cisty nebyl ne?
3. No a pak nainstaluju update a zalohu kde mam vsechny sve veci

Funguje to tak nejak? Zalohu 8.1.2 jsem delal ale jen ke se vsmea svyma vecma takze to asi moc smysl mot nebude. A jeste, v iTunes zustava jen posledni zaloha nebo je jich tam vice a popripade jak je dohledat?

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Zazálohuješ,
nahrejš iOS jaký chceš,
vrátíš zálohu zpět.
Tečka finito, není třeba z toho dělat vědu.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Odpovědět