Appstore mi nebere kartu

Odpovědět
paldo
Host
Host

Appstore mi nebere kartu

Příspěvek od paldo »

Zdravím,

do teď jsem neměl s kartou problém. Dneska mi z ničeho nic začalo v appstore hlásit, když chci appky aktualizovat či stahovat, že mám neplatnou kartu (při pokusu vyplnění security Code)...
Veškeré údaje jsou vyplněné správně, kartu mám MasterCard... Nyní tedy nemůžu s appstore vůbec pracovat.

Nevíte, jak tento problém vyřešit? Mockrát děkuji.

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Re: Appstore mi nebere kartu

Příspěvek od Clon »

A nekončí ti platnost te karty treba ?
Pokud je vse v poradku, zkusil bych hard reset.
Jeste bych se podival na svuj apple ucet pres pc (icloud.com)
Ale je to divne, asi bude spis neco s tou kartou.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Môžeš mať prečerpané limity. Aj vtedy sa takto správa. Skús ich cez IB zvýšiť.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

paldo
Host
Host

Příspěvek od paldo »

Tak už jsem na to přišel. Platba je mezi "karetními blokacemi". Takže v podstatě hádám, že dokud se částka neodečte, tak mi Apple kartu nevezme. Co teď s tím? Měli jste už někdo takový problém? :D :/

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

Nerozumim tomu. Kupoval jsi treba iPhone? Ze je mezi blokacemi? I kdyz jsem mel mezi blokacemi iPhone, nic mi neprestalo fungovat. A to jsem mel takto blokovanych asi 27 tisic. Takze me napada jedine - mas nastaven na karte nizky limit pro platby po netu. Jinak nevim. Nebo nemas na uctu penize.
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

paldo
Host
Host

Příspěvek od paldo »

Tak teď nerozumím tvému dotazu. Možná jsem to podal špatně.
Jedná se o karetní blokaci, tzn. že se daná částka za appku z účtu odečetla, ale stále nebyla zaúčtována. A to je asi ten problém, proč mi apple tu kartu nyní odmítá (přesně mi píše "There is a billing a problem with a previous purchase. Please update your payment method)...
Zasílám screen z banky pro vysvětlenou oč se jedná. :-) ... Stále mě ale nenapadá řešení, další účet se mi zakládat nechce (A do budoucna se to nevyřeší při dalším nákupu. Normálně se částka zaúčtuje do pár dnů, ale tohle už je přes týden, což mi přijde divný. A nyní vlastně nemůžu aktualizovat ani stahovat žádné appky, což je celkem v háji. :/ )
Obrázek

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ještě zkusit zajít do banky, kde je problém, proč se platba kompletně nezaúčtovala. Ale i dle mého názoru blokace částky by neměla být tím problémem. Asi v tom bude něco víc, proč se platba ještě nedokončila a visí ti částka stále na blokaci, nějaký důvod to mít bude. V době platby byl dostatečný zůstatek peněz na účtě? V bance by mohli pomoci.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Odpovědět