Tak jsem přecejen na doporučení známého včera stáhnul navigaci HERE a jsem docela mile překvapený. Doposud jsem dlouho používal výhradně Navigon, i když mám v archivu asi 8 dalších navigací, ale nyní docela váhám, že Navigon po letech z telefonu smažu. Here mne zaujala nejdříve svou jednoduchostí, nejsem fanoušek všelijakých extra funkcí a hračiček, ale i tím, že funguje i v Offline režimu bez nutnosti dat, že si mohu stáhnout jen mapu země, kde jsem a ne nějaké nesmyslné a objemné balíčky, má i slušnou českou hlasovou navigaci a také, že naviguje i na čísla popisná, což dříve zdaleka ne všechny navigace uměly. Budu s ní nějaký čas jezdit a uvidím. Ale první dojem je velmi dobrý. Jediné, co mi možná trochu vadi, že je vrchní panel s informacemi o trase - kdy je jaká odbočka, na můj vkus až příliš velký, ale na to se dá možná zvyknout a nebo se to dá v nastavení změnit. To nevím, zatím jsem ji zase až tolik podrobně nezkoumal. To, co od navigace chci mi to dává, když zapnu režim Online, tak se objevují i nějaké dopravní informace, ale ty mne nikdy netrápily ani v minulosti, takže budu jezdit v režimu Offline. Spokojenost.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Jinak, že se jedná o dobrý soft, o tom svědčí i to, že ji od Nokie koupily německé automobilky Daimler, VW a BMV, a to za docela velké peníze s tím, že ji budou dávat do svých aut v základu....