iPhone 6S a 6S Plus - reakcie a skúsenosti

Odpovědět
kotelník
iPhonefil
iPhonefil

iPhone 6S a 6S Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

Příspěvek od kotelník »

Ja mam A9 TSMC na plusku a moje na male 6S taky. Oba nemecko a oba jsou super
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: iPhone 6S a 6S Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti

Příspěvek od BiGFiSh »

Co se tyce tech cipu.. to ze je TSMC starsi, ale automaticky neznamena, ze je horsi ne ?
Zajimalo by me u jakych z tech dvou dochazi k te chybe s prehrivanim(presneji hlaska o prehrati a nezapnuti flash), pokud tedy nejde o SW chybu.

Drazdany : dodavaji na sklad kazdy den ?
Vcera totiz v Drazdanech slo nejake kousky rezervovat i kolem poledne (6S+ 64GB silver myslim)
V sobotu totiz bude appstore zavreny jak tu nekdo zminoval, takze bych tam vyrazil v patek - pokud vyresim problem se sms, ktery ani nevim zda me ceka nebo ne.

@sajmunko > cetl jsem diskusi, kde psali, ze kdyz se ti to s tou sms objevi, mas restartovat browser a ta hlaska by tam znovu byt nemela

Edit : tak jsem zkusil rezerovat ted 16GB verzi a slo mi to v poho bez sms, doufejme, ze v pt dodaj a pujde to opet :) (rezervuju to pres ipad, na pc se mi nejde ani na appstore prihlasit)

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Spis pribyvaji kusy, ktere si nekdo nevyzvedl

jerrry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerrry »

Vypadá to, že z hlediska výpočetního výkonu na tom Samsung i TSMC verze budou stejně :)

Obrázek
iMac 27" 5k Retina, 4,0 GHz, Core i7, 24 GB RAM
MacBook 12", 256 GB SSD
Apple Watch Sport, 42mm
iPhone 6s Plus, 64 GB

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

Dostupnost Nemecko :

rano jsem se dival a nemeli ani jeden 64GB a ted ho maji skoro vsude, dokonce pribyli i varianty, pro ktere bych si zitra chtel zajet.

Jedna se o dodej zbozi nebo o nevyzvednute rezervace ? Mel jsem za to, ze to doruci do applu nekdy vecer s tim, ze v 6 rano spusti rezervace.. ale takto to vypada jako by chodilo vice varek, nevite jak to priblizne probiha ?

Zitra totiz pojedu do Drazdan tak jestli je sance, ze az na miste pres wifi objednam a vyzvednu rovnou..

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Idealni je tam jet az kdyz tu rezervaci mas. Takhle je to vesteni z koule. Nejake dodavky noveho zbozi chodi, kdy vi asi malokdo. Plus neco je z toho, co lide nevyzvednou.
Tak rezervuj dnes to, co chces na nejpozdejsi moznou hodinu dnes. Rano vstan v 6:00 a rezervuj to zitra. A mas vyreseno. Ja v utery nemohl jet a iP tam byl. Tak jsem ho rezervoval a ve ST v 6:00 na me cekal. Rezervoval jsem a ted uz pisu z nej :-)

shotik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od shotik »

ted jsem zkousel ip6s+ 64gb sg a jsou na mnoha místech.

Obrázek

iPhone XS 64GB
iPad Mini 5
Macbook Pro Retina 13 Late2017
Apple TV 4
Synology NAS

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

@Jadro : tyjo dobrej napad, skoda, ze me to nenapadlo drive.. v dobu kdy jsem se dival a koukam, ze i pozdeji jak pise shotik tam byl, ted uz v Drazdanech neni :D neva, zitra si dam adrenalin, aspon udelam pokus, zda je mozne ten tel takto hazardne ziskat. Dam vedet.

Gratuluji vsem, kteri ho uz maji :)
---

Jinak nasel jsem nejake nove problemy, ktere maji uzivatele 6S/6S+

ve zkratce :

-prehrivajici se TouchID
-nahodne vypinani telefonu - i kdyz maji dostatek baterie
-problem s reproduktorem (moc nechapu jak je to mysleno)
-problem s 3D touch v Safari

zdroj : http://9to5mac.com/2015/09/30/iphone-6s ... er-issues/

Nekdo neco z majitelu techto rad podobneho zaznamenal ?

edit : tak jeste problem s iOS 9.0.1 na 6S+ a synch. s applewatch
edit2 : ha, podarilo se, objevil se tam jeden Silver tak beru ten, v nejhorsim rano vemu SG kdyby byl, snad teda uspeju :-) zadnou sms to nechtelo.. (pripominam obj. pres iPad a pred 2 lety jsem kupoval pres nemecky appstore kryt na 5S, takze jedno nebo druhe mozna hraje roli..)

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Za sebe mohu zodpovědně prohlásit, že žádný z uvedených problémů se u mě ani jednou neprojevil, 6s Plusko i 6s máme v provozu od pátku 25.9. 2015. Bez jediného zádrhelu funguje i komunikace 6s Plus s AW (ale tam se problém zřejmě týká asi pouze iOS 9.0.1)
Nutno ale dodat, že od zprovoznění jedeme na iOS 9.1, aktuálně beta 3.

shotik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od shotik »

Velka ryba: je tam ted i SG

iPhone XS 64GB
iPad Mini 5
Macbook Pro Retina 13 Late2017
Apple TV 4
Synology NAS

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Mel jsem 6S a ted 6S Plus a taktez zadny problem

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

Taky jsem uz booknul, ono to nema filtr na jednu IP - jedna blokace ? :) Nebo je to premaze ? mam booklej 6S+ 64 Silv a SG.

Jsem rad ze zavady se neprojevuji, snad ani neprojevi.

Btw nejaky kontroly a zacpy do Drazdan nejsou jak se resi uprchlici ?

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Na jedno Apple ID 2 rezervace na 1 den.
Stavaji tam celnici, ale berou dodavky, nakladaky a autobusy. Nevidel jsem, ze by brali osobaky.

mike-biker
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od mike-biker »

Normální provoz, okolo ca 13 hod. jen mírné zpomalení, žádné zácpy.
iPhone 14 Pro 256GB Silver.
iPhone 12 Mini 64GB RED as reserved.
MacBook Pro 16" M1 Max 24-Core GPU, 32GB Memory, 1TB SSD

jerrry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerrry »

BiGFiSh: Z těch popisovaných problémů u sebe mohu potvrdit to random vypínání, za poslední 3 dny se mi iPhone 2x sám do sebe vypnul, a to byla baterka plně nabitá. Takže asi reklamace, ach jo :-/
MacBook 12", 256 GB SSD
Apple Watch Sport, 42mm
iPhone 6s Plus, 64 GB

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

@jerrry aha to me mrzi.. sakrys a jak se to resi ? musis cekat do release novych kusu v CR, tim padem stejne dostanes kus urceny pro CR za kus urceny pro Nemce ? (i kdyz vyhody/nevyhody jen spekulativne)

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

My Cesi a Slovaci jsme takovi snobaci, ze preci muzeme mit nejdrazsi.. Schvalne jsem zvedav na cenu potravin a obleceni..

Dnes jedu do Drazdan pro iP, 5 let jsem tam nebyl tak jsem zvedav, co tam kolik stoji.
Platba kartou asi nebude problem ze? Ale radeji beru i cash.

Dekuji moc za metodu, kterou mi poradil @Jadro !

btw pripadne reklamace tel. z nemecka jdou bud v nemecku a nebo pres cesky apple.

- u ceskeho apple musim cekat do pristiho patku ?
- -ll- je nutno uvest, ze je to kus koupeny v nemecku ?

vendaf
Host
Host

Příspěvek od vendaf »

Saddako píše:A kdo nevydrží tak si může zajet do Mironetu. Za ty ceny je tam budou mít asi ještě dlouho.... https://www.mironet.cz/Productlist/show ... hType=Name

Takže komu nevadí trochu vyšší cena doporučuji tuto firmu. Jeden den jsem objednal a druhý den ho měl doma - Ip 6S - 128 Gb.
I když po zveřejnění cen pro ČR to vážně o moc dražší není. Jen se jedná o tel. určené pro zámoří, a tak mají nabíječku s jinou vidlicí. To Mironet řeší tak, že automaticky dodává univ. nabíječku s naší normou.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

BiGFiSh: Tak gratulace ;-) Servis jak pises, Nemecko, nebo tady do autorizovanych servisu: ITS, Cesky servis, iOpravna... Neni nic treba uvadet. Pristi patek to tu teprve zacne, bude asi mensi nabidka nez poptavka jako vzdy. Pokud mas rezervaci, nevahal bych. Navic je fajn to koupit primo v Apple Store - super pristup k zakaznikovi.
OT: Maji tam levnejsi temer vse. Uz nejakou dobu nakupujeme obleceni a i potraviny (kdyz to jde) v Rakousku a v Nemecku. Zase maji drahe bydleni. A co se cen v obchodech tyka, je to tim, ze kdyz neco zdrazi, Nemec to nekoupi. Cech nadava a nakoupi toho dvojnasobek, co kdyby to zdrazili jeste vic :-) Ale to uz jsem hodne OT.
Jinak jsem moc spokojeny. Super konstrukce, oproti 6ce pusobi robustne a pevne. Vyhovuje mi, ze je tlustsi, lip se drzi. Jinak jsem vypozoroval, ze 3D touch me nuti jej pouzivat. Protoze tapnout na odkaz v Safari, tak, abych nezmackl displej mi dela potize :-)
A co me dostava je Hey, Siri. Ze telefon lezi na stole, ja na nej houknu a on se ozve, to je mazec :-)

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

a krytz ze 6ky na 6s může být stejný? zkoušeli jste někdo Spigen ultra hybrid crystal clear nebo něco obdobného? díky

jerrry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jerrry »

BiGFiSh: jj, asi počkám do 9. a pak iPhone donesu na reklamaci do iOpravny nebo do něčeho poblíž. Alespoň do té doby vysleduji, kolikrát se to ještě stane. Dnes zatím nic, dokonce i budík zazvonil (včera jsem kvůli tomu zapsal, protože iPhone se hodil do "čau módu, vypnu se"). A co je zajímavé, po zapnutí z tohohle dead stavu telefon nechce ani PIN, ani bezpečnostní kód :) prostě normálně najede.

jeenik: Kryty jsou v pohodě, pasují (zkoušel jsem jich několik včetně Spigenu) :)
MacBook 12", 256 GB SSD
Apple Watch Sport, 42mm
iPhone 6s Plus, 64 GB

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Pozor u krytu je to jak ktery. Zkousel jsem na 6S Plus original kozeny kryt Apple pro 6 Plus a byl na tloustku telefonu uzky. Efekt byl ten, ze v dolnich rozich kryt lehce slezal z telefonu.

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Tak objednávky u O2 už rovněž fungují, tak snad bude příští pátek tady.
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

Reklamace :

jak pisete iOpravna atd.. V pripade problemu nemuzu teda zavolat na cesky Appstore a rict, ze mam problem, ale rovnou hledat aut. servis ?

Kryt :

mam origo 6S+ leather kryt, nevim jak sedel kryt na 6+, ale takto mi to maximalne vyhovuje, je hodne tesny, daleko vic jak leather na 5S, spodni rohy bylo nutno plynule pod tlakem domacknout a drzi spickove.. hlavne nesmite potkat vola, ktery vam ten kryt bude chtit servat, aby videl jak tel vypada pod nim.. U 5S mi takhle jeden expert kryt zlomil vejpul, tady by to bylo dle me snazsi, protoze je fakt natesno...
V appstoru rikali, ze konkretne ten leather na 6S je daleko lepsi jak jsem mel ja na 5S, neni udajne z jednoho kusu kuze, ale vrstveny a tim padem odolnejsi, tak jsem zvedav.. u 5S mi po cca roce zmizel "hebouckej" omak a vystridal ho lesklej, neco jak ma bunda zvana "krivak".

@Jadro

mam ho doma, pecka, jsem fakt nadsenej. Ten pristup v tom origo appstore je bomba. Mam sfouknute nakupy, vcetne ip + krytu, ktery me vysel s krytem dle cen i mene nez bude bez nej u nas. Jel jsem z Prahy, takze cesta moc nakladna nebyla :)

Shrnuti o 6S+:

S 6S+ jsem spokojen, telefon je krasnej, musim rict, ze s leather krytem hezci jak bez nej (vec nazoru), hey siri pecka, ostatni jiz zminene novinky iP paradni, me se strasne libi fotak, videa a livephotos.. asi nejvic, 3D touch je taky good, ale ten spis az to budou mit ostatni appky. Touch id je superrychle, abych vyuzil "roletku" bez odemceni tak bych musel pouzivat power :D

Problem :

Casto se stava, kdyz je tel. zamceny cca 1min a dele, ze po odemceni na cca 5-10 sekund zamrzne a pak se rozjede.. nekdy stihnu i rychle rozkliknout nejakou appku, v te to zamrzne uplne na stejnou dobu, nic nereaguje, ale jede to pak normal. Mam tam jeste 9.0, doufam, ze to je tedy pouze SW a po aktualizaci bude ok.
Snad se uz nic jineho neobjevi, otestoval jsem zatim co me napadlo :) Bilance z minulosti 4S reklamace 3x (prvni kus od jablka a nastesti me neodradil), 5S 0x ale ma pritelkyne 5S 1x (mela z vyroby zezadu odstipnuty lak - resp. bublinu)

Edit : sakra tak ten freeze bohuzel neni nic vyjimecneho https://discussions.apple.com/thread/7239455
Edit2 : tak jsem nejspis nasel reseni, dela to udajne siri suggestion, navod na vypnuti a melo by vse bezet, otestuji (vsem to ale nepomohlo) http://www.howtoisolve.com/turn-off-sir ... -9-iphone/

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Jakou barvu jsi nakonec vzal? A barva krytu? Kozeny kryt jsem chtel taky, ale nemeli sedlove hnedy, ktery mi prijde k Silver nejhezci. Zatim pouzivam kozenou kapsu Sena na 6 Plus (zdarma v Drazdanech jako kompenzace vadne cocky na 6 Plus) a obcas je problem ho z te kapsicky dostat :-) Tak pak mozna kryt objednam tady z Online Store az bude pro 6S Plus.

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Jadro: me kryt teda sedi, hure se nasazuje. Koupil jsem novy na 6 Plus, protoze kozene 6S Plus u nas nebyly k dostani. Jakmile nasadis a zacvaknes, tak je to cajk

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Tak byl tenhle mozna trochu mensi, ale proste ty rohy nedrzely

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Musíš zatlačit

Luxus toto
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/10/02/fd06b8d966fbf396ac783231578753e0.jpg[/img]

BiGFiSh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BiGFiSh »

Dotaz k vibracim majitelum 6S plus.

Nejsem si jisty zda mam ok vibrace u sveho noveho kusu, u 4S jsem zazil spatny motorek - telefon uplne chrastil.. Tady to je jine kdyz porovnam vibrace 5S - vibrace hlubokeho tonu, celkem hlasiteho, rozsah pres cely tel.
U 6S+,vibrace o hodne mene hluboke, zvukove malinko do kovova, zasahuje jen dolni casti telefonu. Slysitelne jakoby v 6S+ byl mensi motorek a s tim spojeny slabsi vibrovani s trochu bzucivym nadechem.

Je to tak ok? Az budou v cr tak zkusim na prodejne. Zkusit zrovna toto me v nemecku nenapadlo :-)

Btw po vypnuti napovedy siri (viz vyse),mi uz tel pri odemknuti zatim nezamrzl.

@Jadro : SG + cerny leather. Dnes tam meli vse co bude i nadale. Cerna, tmavsi hneda, modra, bila nebo bilosedoruzova? A myslim hneda takova ta do hov*a / as zrzava:D

Leonko
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Leonko »

ľudia čo ste objednávali cez ten mailbox, došlo Vám to v pohode potom? a za ako dlho ?

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

v pohodě, jako vždy. Den po doručení v Německu

kiso
Host
Host

Příspěvek od kiso »

Chcem sa opýtať tých čo už telefón majú, či je postačujúca 64GB varianta. Mal som iP5 32GB a bol vždy plný. Mal som asi 15GB hudby, 7-10GB aplikácií, a zvyšok som mal fotky a videá. Dokumenty som mal v cloude lebo sa už na iP nezmestili (asi 5GB). Zaujíma ma hlavne pamäťové nároky fotiek a videí aby sa nestalo že natočím 2-3 videá (FullHD) a budem musieť mazať....

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

To je fakt tezka otazka. Ja mam v telefonu (128GB) dve rady Dr. House, dva filmy, netusim kolik hudby (Apple Music) a mam volnych 75GB.
Osobne si myslim, ze rozdil v fene uz neni takovy a pokud chces mit klid, ber nejvetsi kapacitu

Clon
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od Clon »

kiso: nazval bych te "narocnym uzivatelem". Proto bych doporucil 128 GB :-)
iPhone X iOS 13.3, iPad Pro 11" iOS 13.3, ATV 4
(+ starsi kousky iPad 3 (NEW) 64 GB + cellular, iOS 7.1.1 + JB Pangu China, iPhone 5 64 GB, iOS 9.3.3 NO JB, iPad Air + Cellular 128 GB, iOS 9.3.3 NO JB)

controller
Host
Host

Příspěvek od controller »

Už někdo jel např. do Drážďan bez rezervace zkusit štěstí? :)
Já jen jestli to má cenu a jestli uvolňujou i něco do volného prodeje bez rezervace, protože dneska se nedalo rezervovat nic kromě 16GB..

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

Objednal jsem si druhý na Mailbox a po asi 5ti dnech se dnes dívám na stav objednávky a zrušili to. Včetně druhé objednávky na Apple watch. Tak už to asi zase přes Mailbox nejde, nebo si to nedovedu vysvětlit.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Jakou jsi mel fakturacni adresu?

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

No něco mezi mojí a Mailboxem. Jméno moje ale adresa Mailboxu. Každopádně naprosto stejnou jako při první objednávce před cca 14ti dny, která prošla v pohodě.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

kotelník
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od kotelník »

Chyba, tam musi byt ceska adresa

Odpovědět