iPhone 6S a 6S Plus - reakcie a skúsenosti
-
- Klub čistého iOS
-
- Administrator
Re: iPhone 6S a 6S Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti
ty co jsou v iphone predinstalované, jako navigaci pouzivam dynavix, zkusim o vikendu
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
-
- Klub čistého iOS
No právěže se mi zdá, že ta nativní, nebo chceš-li "předinstalovaná", funguje bez problémů. Zkus ten Dynavix
-
- Mírně pokročilý
jeenik píše:VelkarYba: a reklamovals kvuli GPS? Jak to otestovali? Nebo jsi vracel v prubehy doby, kdy je mozna vymena bez reci? A ta navigace blbla po celou dobu? Nebo az treba v puli cesty jako mě? Taky me to prijde spise jako softwarova vec...
Vracel jsem to ve 14 dnech, tedy bez kecu. Bylo to z duvodu stinu na displayi, spatnym vibracim a chrasteni usniho sluchadla.
GPS blbla az cca 1/3 nebo 1/2 cesty.
Ty navigace mi fakt prijdou SW, do 9.1 jsem mel ten telefon celkem rozhasenej, jsem zvedav zda se dnes pres noc sam zazalohuje..
Jde dle me o nejakej bug pri poklesu signalu nebo neco takoveho.. Je dost mozne, ze jsou i vadne anteny.. protoze predesly kus mi chrcel pri hovorech, pritom kdyz jsem zkousel diktafon tak do sluchatka byl kristalove cisty zvuk .. a taky mi ten kus jak pisu vyse blbnul pri navigaci.
Jeste musim zkusit muj novy kus jak naviguje.. Kdyz si prectete, proc jsem reklamoval predesly tak jde videt, ze byl cely nejaky dos.any.
btw do 30.10. ten svuj muzu jet jeste vratit, ale doufam, ze ta navigace bude ok, mam fakt perfektni kus, uz bych byl asi nasr*nej.
edit : http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]/2015/10 ... e-ios-9-2/
-
- Klub čistého iOS
Tak nevim, ale nativni aplikace naviguje plynule, zkousel jsem ale jen 5 km, na vypadky GPS to asi je malo. Neozkusi dnes nekdo delsi trasu?
-
- Mírně pokročilý
Tyjo tak ten kram se porad nezalohuje sam. Rucne se mi zazalohuje, ale obcas v prubehu zalohy error, nekdy zas naopak probehne az moc rychle a nekdy se zasekne. Po uspesne zaloze tam vyskoci, ze zaloha zadna, kdyz ukoncim a otevru menu tak ji tam mam.. No divny, uz nevim co s tim, zkusil jsem vse dle ruznych for (jedine co ne nastavit tel jako novy, ale o vsechno prijit fakt nechci)
-
- iPhone guru
Tak mne sa na zaciatku 6s+ tiez nechcel zalohovat ale kupil som si za 0,99€ 50Gb miesta v icloude a uz to ide v pohode
GPS som skusal na dvoch iP6s+ a v pohode vsetko slo. ale co si vsimam tak je kompas. Ten bol na oboch iphonoch rovnako nepresny. Smer jazdy bol otoceny do pravej strany a dokonca sa mi vcera stalo ze bol mimo o 180 stupnov. Ked som dal navigovat na urcitu adresu a potom navigaciu zrusil tak sa kompas prebral a ukazoval spravny smer jazdy.
GPS som skusal na dvoch iP6s+ a v pohode vsetko slo. ale co si vsimam tak je kompas. Ten bol na oboch iphonoch rovnako nepresny. Smer jazdy bol otoceny do pravej strany a dokonca sa mi vcera stalo ze bol mimo o 180 stupnov. Ked som dal navigovat na urcitu adresu a potom navigaciu zrusil tak sa kompas prebral a ukazoval spravny smer jazdy.
-
- Klub čistého iOS
Zálohování mě jede, ale vím že jsem se s tím natrápil s příchodem iOS 9, tehdy ještě s iP6. Co se týká GPS, spíš jde o to zkusit nějakou delší trasu. Ozvěte se ti kdo nemají s navigací problém a už najeli s iP6S navigováním stovky kilometrů. Zkusit to spustit na pár metrech dle mých zkušeností nic neřekne. Nenapadá někoho aplikace, která by úroveň signálu GPS objektivně zaznamenala? Třeba ten drifting, jak skáče přesnost... ? Abychom to mohli mezi sebou porovnat? Např. Postavit se někde v otevřené krajině s přímým výhledem na oblohu na určitou dobu, zda bude pozice a síla signálu stálá. Zatím jsou to víceméně subjektivní stesky...
-
- Host
Tak dneska ráno test s apple navigací a taky mi po 6ti minutách ztratila polohu
-
- Mírně pokročilý
Spíš nekonečný pláč... Pokud Ti nepomohlo nastavení do nového telefonu bez zálohy, tak reklamace... Jednoduché jako facka.
-
- Klub čistého iOS
A tys navigaci zkoušel? Jede Ti to?
-
- Host
Na 6s+ vse ok, pouzivam hlavne Waze, ale i GoogleMaps, uz jsem s iOS9 najel stovky km a nepozoruji sebemensi problem..
-
- Senior uživatel
Zítra najedu cca 500km, mám iPhone 6S 128GB - chci se na ty mapy spolehnout, protože se v okolí Sydney nevyznám. Tak pak podám report, jestli fungují a nebo ne korektně.
-
- Klub čistého iOS
OK tak bezva. Já zkusil dát iOS na čisto, ty krátký úseky jsou bez problémů. Zítra zkusím 200 km
-
- Host
Dneska to vypada mnohem min...myslim si ze za to muze pocasi...
-
- Klub čistého iOS
No oblačnost, mlha tomu moc neprospívá.
-
- Pokročilý uživatel
iPhone 6S a 6S Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti
Tak já to dneska zkusil na 15 km trase s navigací HERE a všechno v pohodě, iPhone 6s 64 GB.
-
- Klub čistého iOS
15 km je málo, mě se to projevilo až po 50 km
-
- Mírně pokročilý
Co se tyce zaloh tak jsem zkusil prikoupit z 20 na 50GB, rozdil 1€ je k smichu a za test to stoji. Nicmene mel jsem 12GB volnych, takze tim to asi nebude. Ono vubec mi prijde, ze ta ma zaloha je nejaka mala - rucne to obcas zazalohuje ale nekdy az moc rychle.
Dnes jsem dal pritelkyni navigaci do rukou a zkusil jsem zatim jen 40min trasu po Praze. Sem tam to hodilo maly loading "urcovani polohy" nebo "upresneni polohy", ale furt to jelo v poho dal. Jednou za cestu se sipka zapomnela a po cca 5s se objevila na spravnem miste. Nejdelsi upresneni polohy trvalo asi 5-8s a bylo to spOjene s tim poskocenim sipky. Dle sluchu me to navigovalo perfektne, vizualne mi pritelka rikala co pisu vyse.
Pouzivate nekdo pri slabe wifi prepnuti na mob.data? Na surfing super, ale na praci pri prihlaseni oser. Napr toto forum nebo dnes damejidlo... Myslim teda, ze to dela ono. V praci je nic moc wifi a obcas me to kopne do LTE a musim se tim padem znovu prihlasit pred odeslanim zpravy na forum nebo napr u damejidlo...
Dnes jsem dal pritelkyni navigaci do rukou a zkusil jsem zatim jen 40min trasu po Praze. Sem tam to hodilo maly loading "urcovani polohy" nebo "upresneni polohy", ale furt to jelo v poho dal. Jednou za cestu se sipka zapomnela a po cca 5s se objevila na spravnem miste. Nejdelsi upresneni polohy trvalo asi 5-8s a bylo to spOjene s tim poskocenim sipky. Dle sluchu me to navigovalo perfektne, vizualne mi pritelka rikala co pisu vyse.
Pouzivate nekdo pri slabe wifi prepnuti na mob.data? Na surfing super, ale na praci pri prihlaseni oser. Napr toto forum nebo dnes damejidlo... Myslim teda, ze to dela ono. V praci je nic moc wifi a obcas me to kopne do LTE a musim se tim padem znovu prihlasit pred odeslanim zpravy na forum nebo napr u damejidlo...
-
- Klub čistého iOS
No právě tak mě to poskakuje skoro vždy, ale jak jsem psal po delším úseku to začlo vypadávat hodně a pak už navigace použít nešla. Možná že na předchozích iPhonech ty drobné výpadky byly taky, jen to teď víc sleduju... Jsem zvědav co to udělá teď po čisté instalaci. Pokud budou ty velké výpadky trvat, reklamuji.
-
- Mírně pokročilý
Ja bych rekl, ze to je SW problem, kdyz to nejaky cas nedela a horsi se to, je to neco na zpusob ramky, kera se nedokaze odmazavat.. samozrejme u map nejde o ramku, ale myslim podobny princip a tudiz bych rekl SW problem.. Opravdu ta 9tka se nejak nepovedla
-
- iPhone expert
V těchto dnech uplyne sedm let od mého setkání s telefony firmy s nakousnutým jablkem ve znaku a dovolím si drobné shrnutí svých pocitů z vývoje u této firmy.
Od iP3g až po iP5s se u mých kusů pokaždé jednalo o výrobky s vysokou kvalitou dílenského zpracování a na aktuálních modelech i softwarovou odladěností. Vždy, když nejnovější verze iOS udělala z mého modelu muzejní kousek, stěžoval jsem si nad (ne)odladěností iOS starších modelů a běžel si zakoupit nejnovější kousek, u kterého jsem si dál užíval skvělého odladění SW s HW (iP3g->iP4, iP4->iP5). Bohužel iP6 pro mě bylo těžké zklamání. Až pátý dodaný kus byl z mé strany akceptovatelný (přesto ne na 100%) - šedé odstíny na LCD/mizerné slícování LCD-těla/šuplík SIM s tělem/černá špína na přechodu dílů, to vše bylo u prvních čtyř kusů zcela bězné. S příchodem iOS9 a zalagování iP6 jsem si říkal, že dám Applu ještě jednu šanci a pořídím si iP6s. Těšil jsem se na rychlejší TouchID, 3D Touch, lepší fotoaparát a 2GB RAM. Radost při rozbalení vzalo ale rychle za své. Stačilo prstem přejet přechodové hrany. Loni jsem měl šuplík SIM mírně nad úrovní těla, letos je šuplík o zlomek milimetru utopem. Loni jsem měl mírnou hranu pod Home buttonem, nyní mám celou levou stranu řezající do prstu. Loňský šedý roh LCD nahradilo letošní podivné chování GPS kombinované s aktuálním iOS. Zatím nechci telefon reklamovat, bojím se, že si stejně jako před rokem spíše pohorším. Nicméně tyto peripetie mě u 900€ hračky iritují a podkopávají mou oblibu této firmy.
OT: klesající úroveň jde vysledovat nejen u iOS, ale i OSX. Kam až to jednou zajde?
PS: nešlo mi o servisní reklamace, ty se stávaj. Šlo mi o zpracování a ty jsou od iP6 horší jak v minulosti.
Od iP3g až po iP5s se u mých kusů pokaždé jednalo o výrobky s vysokou kvalitou dílenského zpracování a na aktuálních modelech i softwarovou odladěností. Vždy, když nejnovější verze iOS udělala z mého modelu muzejní kousek, stěžoval jsem si nad (ne)odladěností iOS starších modelů a běžel si zakoupit nejnovější kousek, u kterého jsem si dál užíval skvělého odladění SW s HW (iP3g->iP4, iP4->iP5). Bohužel iP6 pro mě bylo těžké zklamání. Až pátý dodaný kus byl z mé strany akceptovatelný (přesto ne na 100%) - šedé odstíny na LCD/mizerné slícování LCD-těla/šuplík SIM s tělem/černá špína na přechodu dílů, to vše bylo u prvních čtyř kusů zcela bězné. S příchodem iOS9 a zalagování iP6 jsem si říkal, že dám Applu ještě jednu šanci a pořídím si iP6s. Těšil jsem se na rychlejší TouchID, 3D Touch, lepší fotoaparát a 2GB RAM. Radost při rozbalení vzalo ale rychle za své. Stačilo prstem přejet přechodové hrany. Loni jsem měl šuplík SIM mírně nad úrovní těla, letos je šuplík o zlomek milimetru utopem. Loni jsem měl mírnou hranu pod Home buttonem, nyní mám celou levou stranu řezající do prstu. Loňský šedý roh LCD nahradilo letošní podivné chování GPS kombinované s aktuálním iOS. Zatím nechci telefon reklamovat, bojím se, že si stejně jako před rokem spíše pohorším. Nicméně tyto peripetie mě u 900€ hračky iritují a podkopávají mou oblibu této firmy.
OT: klesající úroveň jde vysledovat nejen u iOS, ale i OSX. Kam až to jednou zajde?
PS: nešlo mi o servisní reklamace, ty se stávaj. Šlo mi o zpracování a ty jsou od iP6 horší jak v minulosti.
Naposledy upravil(a) Petrt dne sob říj 24, 2015 8:37 am, celkem upraveno 1 x.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K
-
- Mírně pokročilý
@Petrt ja mam zkusenosti 4S-5S-6S, kdyz budu resit pouze telefony. Musim se stoprocentni jistotou rici, ze 6S, ackoli jsem ho menil, je nejlepe dilensky zpracovany iP z tech trech. Vse krasne licuje, nic nechrasti, nevrze. Kdyz pominu hnusnej zadek telefonu, kde mam stejne case tak jde o super HW. Myslim, ze 6S je fakt bomba. Co je ale pruser je iOS, to bylo dle meho vzhledove i optimalizaci top u 4S, nez prisli s ujetyma barvickama, celkove nelibivym vzhledem, Hlavne to byl zacatek, kdy se iOS zacalo nejak vic podelavat. I presto je iOS lepsi nez konkurence, mozna kdyby existovala realna sw konkurence tak si iOS drzi vyssi kvalitu.
Je mozne, ze jde pouze o moji zvysujici se narocnost na jejich zarizeni a zaroven chapu, ze v dnesni dobe, kdy se vse zene na cas, je velice tezke sladit vsechny hw novinky se sw a opravovat chyby ze starych verzi sw..
Co jineho nez Apple ? Leda low tel za par tisic, v teto cenove hladine bych za nic jineho ty prachy nedal.
Je mozne, ze jde pouze o moji zvysujici se narocnost na jejich zarizeni a zaroven chapu, ze v dnesni dobe, kdy se vse zene na cas, je velice tezke sladit vsechny hw novinky se sw a opravovat chyby ze starych verzi sw..
Co jineho nez Apple ? Leda low tel za par tisic, v teto cenove hladine bych za nic jineho ty prachy nedal.
-
- Klub čistého iOS
Reklamoval jsem všechny od 3G výš. 3G jsem reklamovat asi 4x, např. pro prach pod sklem. IP 6 byl jediný který nebylo nutno reklamovat. A teď čekám co se vyloupne z té GPS, pořad doufám že jde o soft problém, jinak myslím, že jde o dost solidní kus železa
-
- Moderatorka fóra
Ach jo, čekám na svého růžováka a už se celkem začínám bát, jak to tu čtu. Doposud jsem měla z Apple výrobků pouze jednu reklamaci a to u iPhonu 5, kdy odešel reproduktor ve sluchátku, takže nešlo slyšet hovor.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
-
- Mírně pokročilý
Po vcerejsim zakoupeni 50GB misto 20GB zalohy zacaly fungovat, ale zabiraji furt stejne mista, takze misto 12,1GB volnych je 42,1GB Jako za to jedno ecko je mi to burt, ale prijde mi to celkem divny a neznam duvod, proc to neslo
-
- iPhone guru
No ako som tu pisal tiez mi nesla zaloha kym som nekupil miesto na icloude a uz to ide. Co sa tyka reklamacie tak 3gs som reklamoval raz pre prasknuty zadny plast pri konektore a poslali mi novy iphone. Iphone 6 bol perfektny, len predna kamera sa nejak mierne posunula ale stale fungovala ako nova. A 6s+ je uplna bomba co sa konstrukcie tyka. iOS je uz na tom tiez lepsie, ale este maju co doladit.
-
- patron iPhone.cz
Může mi teda prosím někdo kvalifikovaně vysvětlit na co tam ten chip na hey siri přesně je? Nějak jsem tomu neporozumněl...
edit: sorry, našel jsem k tomu nakonec nějakej anglickej text
edit: sorry, našel jsem k tomu nakonec nějakej anglickej text
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
-
- iPhoneHolik
No ceka na tvuj hlasovy povel Hey Siri. Jakmile zazni, spusti se Siri. A je to extra chip, protoze ma byt setrnejsi k baterii
-
- iPhone expert
Je to tak, uz není potřeba nic mačkat, stačí říci Hey Siri. Navíc při zapnutí probíhá kalibrace tvého hlasu. Rozhodně mi nyní Siri rozumí více.
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC
-
- Klub čistého iOS
Ale jak už se tu psalo, baterka letí dolů rychleji.
Ještě k té GPS, dnes jsem najel 200 km a cca okolo 70 km začly drobné výpadky signálu, kdy Navigon i Waze nejadnou ukázaly, že signál není OK, např. s přesností stovek metrů... Ale vždy jen chvilkově na pár vteřin a pak se to zas chytlo. Samozřejmě musel jsem iPhone sledovat, když bych se nedíval každou chvíli na displej, tak bych to asi nezaznamenal. Takže čistá instalace systému moc nepomohla, aspoň ty výpadky nebyly tak veliké. Pak jsem zkusil nativní mapy, tam byl drobet problém, že na Edge se mě mapa pomaleji načítala, ale jak jsem se dostal do LTE, tak jsem výpadky neviděl, ale to bylo už jen pár km jízdy. Ještě budu znovu kontaktovat Apple poradnu, nahlásím to, ale obávám se, že už nic nevymyslí. Pokud nepřijde nějaký update, tak budu reklamovat. Schválně zkuste sledovat displej když navigujete, zda to nedělá i vám, na různých forech se o blbnutí GPS informace objevují.
Ještě k té GPS, dnes jsem najel 200 km a cca okolo 70 km začly drobné výpadky signálu, kdy Navigon i Waze nejadnou ukázaly, že signál není OK, např. s přesností stovek metrů... Ale vždy jen chvilkově na pár vteřin a pak se to zas chytlo. Samozřejmě musel jsem iPhone sledovat, když bych se nedíval každou chvíli na displej, tak bych to asi nezaznamenal. Takže čistá instalace systému moc nepomohla, aspoň ty výpadky nebyly tak veliké. Pak jsem zkusil nativní mapy, tam byl drobet problém, že na Edge se mě mapa pomaleji načítala, ale jak jsem se dostal do LTE, tak jsem výpadky neviděl, ale to bylo už jen pár km jízdy. Ještě budu znovu kontaktovat Apple poradnu, nahlásím to, ale obávám se, že už nic nevymyslí. Pokud nepřijde nějaký update, tak budu reklamovat. Schválně zkuste sledovat displej když navigujete, zda to nedělá i vám, na různých forech se o blbnutí GPS informace objevují.
-
- Host
Tak vazeni, prave sem se vratil z Drazdan....byl jsem tam reklamovat ip6s kvuli blbnuti gps, ani nermkli a dali mi bez problemu novej kousek. Po ceste domu jsme mel co cca 80km opet vypadek....a pak jeste jednou v Praze.... tak nevim....zkuste vsichni kdo jste to jeste neudelali si postezovat na apple lince....at to poslou nekam vys a at se to resi....jestli tedy problem softu nebo dostali vagon vadnych gps nevim....kamos ma ip6s a vypadky pry nepozoruje... Mne se to ted poprve stalo kdyz jsem za jizdy zajel do spotlightu a pak se to seklo....
-
- Klub čistého iOS
iPhone 6S a 6S Plus - dostupnost, reakcie a skúsenosti
GPSgate? To je právě to, reklamace možná nic neřeší, obávám se. Myslím že většina majitelů iP6 o tom ani neví...
-
- Administrator
zitra jedu Jihlavu, takže uvidíme, pojedu podle navigace i když cestu znám , dám vědět
Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.
-
- Klub čistého iOS
Jak říkám, musíš ji dost sledovat, ten výpadek je často jen chvilkový
-
- Mírně pokročilý
Co se týče GPS, tak víc než zkušenosti s navihačními programy pro silnice bych uvítal zkušenosti s nějakou turistickou aplikací nebo přímo s Geocaching app, pokud někdo hrajete. S iP 6 nemám problém s přesností ani v lese, jak čtu vaše zkušenosti, tak mám strach, že s 6S to bude horší. Přeci jen, auto se pohybuje rychle, signál se může lépe chytat, protože má z čeho počítat, u chůze to bývá často méně přesné.
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010
Macbook Pro 13 2010
-
- iPhone guru
To vazne? V aute chytis lepsie gps ako ked si peši? Tak to hadam nie
-
- Klub čistého iOS
Ma pravdu, pokud signál GPS lítá tam a sem, tak při pomalých aktivitách bývá zaznamenaná trasa jako když jdeš opilý...
-
- Mírně pokročilý
Pistak: Ty hádáš, já mám vyzkoušeno. Na takovém iPhonu 3G fungoval Navigon bez problémů, na turistiku to byl ale nepoužitelný přístroj. A je to vlastně i logické, pokud máš přesnost gps modulu někde v rozsahu 3-10m, tak jak má při pomalé, nesouvislé chůzi, ten přístroj počítat přesnou polohu? Při jízdě v autě operuje s průměrnou rychlostí, konstantní trasou (nejedeš "cik cak") a podobně.
iPhone 6 64GB SG
Macbook Pro 13 2010
Macbook Pro 13 2010
-
- Klub čistého iOS
Tentýž problém u hodinek Garmin Fenix 3