Eticke aspekty nelegalneho vlastnictva aplikaci ;-)
No mam 2.0.1 a mam tam asi 110 cracknutych applikacii synchronizovane cez itunes....ziadne prepisovanie prav a ziadne kopirovanie zloziek...ide to vsetko super a pekne ....takze ja som spokojny az moc..
-
- Starý pes fóra :)
Re: FW 2.1
Tak uz se prestan vytahovat s tim ze krades.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Senior uživatel
jen ubozak se muze chlubit tim, ze ma u sebe neco kradenyho.
Tak pardon ze ja som zlodej.....ja som to nvytvoril...ja som si to tam len hodil...a co terz ze to mam?Hrajem sa z tym a som stasny ze to mam....a mam dalsich 350 aplikacii....a co?Ved nto mam iphone aby som sa hral a vyuzival vsetko kolko veci sa tu uz dialo preco ste si nepockali kym bude iphone tu?Ale pouzili ste jailbreaky a odbloky a tak dalej preco ste to spravili to je tiez hekerstvo...!Ale to vam nevadi ze nie lebo vam iphone frci ako ma....preco pouzivate Pwnage tool a ostatne veci hm?To je tiez svinstvo tak ma potom neodsudzujte ze kradem...nie ja to len vyuzivam inak nic viac!!!takze sa zamyslite nad tym co tu pisete!!!
To je moc pěkně napsáno.Je to pravda, každej by se měl zamyslet, než o někom napíše, že je zloděj.
Ono je trochu rozdil mezi ukradenou aplikaci a zprovoznenim telefonu, ktery jsem koupil/zaplatil.
Tím bych si nebyl tak jistý.Většina těch dovezených a koupených IP měla podle plánů Applu skončit u jiných operátorů a přinášet jim zisky z tarifů.
Tak se dá říct, že každý kdo úmyslně odblokoval IP pro jinou síť než bylo určeno, okrádá Apple.A to půjde asi o víc, než o pár drobných za aplikace.
Tak se dá říct, že každý kdo úmyslně odblokoval IP pro jinou síť než bylo určeno, okrádá Apple.A to půjde asi o víc, než o pár drobných za aplikace.
Mate pravdu, na odvod provolanych penez operatorovi z iP jsem nepomyslel...
-
nandycko píše:...o tak ma potom neodsudzujte ze kradem...nie ja to len vyuzivam inak nic viac!...
To je logika
-
nandycko píše:Tak pardon ze ja som zlodej.....ja som to nvytvoril...ja som si to tam len hodil...a co terz ze to mam?Hrajem sa z tym a som stasny ze to mam....a mam dalsich 350 aplikacii....a co?
zaujimava logika,
ja som ten sejf neotvoril, iba si z neho vzal peniaze ... zlodej nie som ...
-
- Senior uživatel
Zloděj je ten, kdo využívá zadarmo něco, za co se má platit. A platit se to má proto, že se s tím někdo druhý nadřel. Bohužel jsou mezi nami tací, co to nepochopí a budou raději kecat nesmysly a dávat argumenty, které jsou hodny právě takových lidí.
A ještě si neodpustím...Apple se teď bude muset smířit s větším únikem peněz od "neplatičů", protože na něj (tedy spíš než na platformu Apple, tak jen na iPhone) přechází lidé z Windows komunity, kteří jsou na kradení zvyklí od prvního puštění počítače, čímž jim to vůbec nepřijde divné. Ne všichni, ale většina.
A ještě si neodpustím...Apple se teď bude muset smířit s větším únikem peněz od "neplatičů", protože na něj (tedy spíš než na platformu Apple, tak jen na iPhone) přechází lidé z Windows komunity, kteří jsou na kradení zvyklí od prvního puštění počítače, čímž jim to vůbec nepřijde divné. Ne všichni, ale většina.
Naposledy upravil(a) caesar dne úte srp 19, 2008 10:08 am, celkem upraveno 1 x.
-
- patron iPhone.cz
Pod tohle se můžu jen podepsat.
A jsou tací, že se tím ještě chlubí, že ukradli práci druhých. Začíná to softem a za nedlouho to může být šrajtofle. Obhajoby typu " já jsem student, já na to jinak nemám" ve světě slušných lidí neobstojí.
A jsou tací, že se tím ještě chlubí, že ukradli práci druhých. Začíná to softem a za nedlouho to může být šrajtofle. Obhajoby typu " já jsem student, já na to jinak nemám" ve světě slušných lidí neobstojí.
-
Re: Eticke aspekty nelegalneho vlastnictva aplikaci ;-)
Ked sme pri tejto teme o nelegalnosti.
Preco sa vobec nad tym zamyslame? Ved vsetci mame iPhone, ktory je vlastne nelegalne odblokovany a tym sme porusili nejake pravidlo.
Mne z toho vyplyva, ze vsetci sme zlodeji. My sme si to kupili, viem, ale odblok je nelegalny. Cize zbytocne vlakno.
Preco sa vobec nad tym zamyslame? Ved vsetci mame iPhone, ktory je vlastne nelegalne odblokovany a tym sme porusili nejake pravidlo.
Mne z toho vyplyva, ze vsetci sme zlodeji. My sme si to kupili, viem, ale odblok je nelegalny. Cize zbytocne vlakno.
iPhone XS white iOS 13.x,
iPhone #1 3.1.3
Orange
MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
- Senior uživatel
Paly, ja si to nemyslím. Rozhodně bych to nepřirovnával ke krádeži aplikací. Já si iPhone koupil. Peníze jsem dal Applu. Jediný kdo je nedostal je AT&T, ale u nich nevyužívám jejich služby. Samozřejmě, Apple přišel o desátek, nicméně kdybych si ten telefon nekoupil (a miliony dalších lidí) přišel by nyní Apple od těchto lidí např. právě o peníze za koupené aplikace v AppsStore a ty dle posledních zpráv dosahují astronomických výšek.
Rozhodně není odblokování telefonu něco, co by bylo košér, ovšem dle mého to není krádež. Co by potom bylo, kdybych šel, rozbil výlohu a iPhone ukradl z MO?
Rozhodně není odblokování telefonu něco, co by bylo košér, ovšem dle mého to není krádež. Co by potom bylo, kdybych šel, rozbil výlohu a iPhone ukradl z MO?
-
Dovolím si trochu odbočit, když už jsme u toho kradení.. zajímalo by mě, kolik z vás má GB nelegálně stažené hudby,her, filmů.. To se může, ne?
-
nie nemoze,
ak hovorim za seba, u mna nic "nelegalne" stiahnute z webu nenajdes ... hudbu, filmy a serialy si kupujem z iTunes Store, hry pre PS3, PSP, Wii a pripadne iPhone si kupujem originalne ...
jedina vynimka, ktora ma teraz napadla a ku ktorej sa priznavam, je PhotoShop, za ine aplikacie som vsak zaplatil...
EDIT: tak ten PhotoShop som pekne odinstaloval a nahodil si bezplatnu aplikaciu SeaShore, ktora dokaze to iste
ak hovorim za seba, u mna nic "nelegalne" stiahnute z webu nenajdes ... hudbu, filmy a serialy si kupujem z iTunes Store, hry pre PS3, PSP, Wii a pripadne iPhone si kupujem originalne ...
jedina vynimka, ktora ma teraz napadla a ku ktorej sa priznavam, je PhotoShop, za ine aplikacie som vsak zaplatil...
EDIT: tak ten PhotoShop som pekne odinstaloval a nahodil si bezplatnu aplikaciu SeaShore, ktora dokaze to iste
-
Platit za Photoshop je ale vskutku nelidské Ty ceny jsou hrozný, teda pokud to chceš minimálně pro Mac.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
Hack aplikaci a hack iPhone je to iste podla mna.
Cize sa mozme dohodnut, ze nikto nekradne, vsetci si len berieme co chceme?
Jasne, ze prichadzame o zaruku ked ho odblokujeme, ale aj porusujeme nejake pravidlo Apple, cize nejaky zakon. A vysvetlenie:
[quote=ls8]Tato otazka se tu resila uz nekolikrat. Dovezeni iPhonu a jeho odblokovani neni nelegalni, jen znamena ztratu zaruky, zadny zakon se tim neporusuje. Kradez placene aplikace je neco jineho.[/quote]
sa mi nezda za riesenie.
Mimochodom ja si tiez nakujujem aj hudbu aj aplikacie, ale ked sa da tak vyskusam aj hacknute, nic na tom nie je.
Chvalit sa tym nemienim.
Cize sa mozme dohodnut, ze nikto nekradne, vsetci si len berieme co chceme?
Jasne, ze prichadzame o zaruku ked ho odblokujeme, ale aj porusujeme nejake pravidlo Apple, cize nejaky zakon. A vysvetlenie:
[quote=ls8]Tato otazka se tu resila uz nekolikrat. Dovezeni iPhonu a jeho odblokovani neni nelegalni, jen znamena ztratu zaruky, zadny zakon se tim neporusuje. Kradez placene aplikace je neco jineho.[/quote]
sa mi nezda za riesenie.
Mimochodom ja si tiez nakujujem aj hudbu aj aplikacie, ale ked sa da tak vyskusam aj hacknute, nic na tom nie je.
Chvalit sa tym nemienim.
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
Paly píše:...porusujeme nejake pravidlo Apple, cize nejaky zakon...
To je prave nesmysl, na kterem nelze stavet dalsi uvahy. Podminky Applu (EULA) nejsou prece zakon! Porusenim EULA jen prijdete o zaruku, ale zadny zakon tim neporusujete.
Myslel jsem, ze uz jsem to driv vysvetlil dostkrat a dostatecne jasne
-
Autorske prava su potom co nejaky vymysel niekoho? Budme realisti. Maju ochrannu znamku? Maju, je to ich produkt, licencovany je? Je. Co este treba povedat k tomu?
Ked neporusujeme zakon tak co? Urcite aspon autorske prava, tak ako aj pri aplikaciach. Tak presne ako s PhotoShopom, Windowsom atd. Pocitac som si tiez kupil, ale sw som si hackol, je to spravne hej? Lebo som dal peniaze PC predajni, ale neplatim Microsoftu??? Pouvazuj trocha o tom.
Pretoze ja som si kupil produkt od Applu aj so sw, ale neplatim pausal to je v poho, ale som iPhone vliezol do systemu upravil jeho strukturu, cize porusil autorske prava Applu. Hackol som iPhone. Tak isto aj ostatni. Poviem to tak vobec mi to nevadi lebo som spokojny s tymto telefonom. S radostou som to urobil. Ide len o pointu toho, ze hack mobilu je u Teba len strata zaruky.
Mne si to dost jasne nevysvetlil.
Ked neporusujeme zakon tak co? Urcite aspon autorske prava, tak ako aj pri aplikaciach. Tak presne ako s PhotoShopom, Windowsom atd. Pocitac som si tiez kupil, ale sw som si hackol, je to spravne hej? Lebo som dal peniaze PC predajni, ale neplatim Microsoftu??? Pouvazuj trocha o tom.
Pretoze ja som si kupil produkt od Applu aj so sw, ale neplatim pausal to je v poho, ale som iPhone vliezol do systemu upravil jeho strukturu, cize porusil autorske prava Applu. Hackol som iPhone. Tak isto aj ostatni. Poviem to tak vobec mi to nevadi lebo som spokojny s tymto telefonom. S radostou som to urobil. Ide len o pointu toho, ze hack mobilu je u Teba len strata zaruky.
Mne si to dost jasne nevysvetlil.
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
iPhone #1 3.1.3
Orange
Čítajte pravidlá fóra!
-
Paly píše:...som iPhone vliezol do systemu upravil jeho strukturu, cize porusil autorske prava Applu...
To prece take neni pravda. To nema vubec co delat s autorskymi pravy nebo dokonce autorskym zakonem. Nevim ja moc jsi zbehly v pravnich otazkach kolem autorskeho prava, ale dovolim si rici ze to mam celkem nastudovane. Prosim najdi mi v Autorskem zakone, ktery paragraf porusuji odblokovanim mobilniho telefonu zasahem do jeho firmware.
ls8: porušení EULA (či všeobecně jakékoli smlouvy) je nelegální chování a má za následek minimálně to, že se musíš zbavit předmětného softu => přestat ho používat. IMHO
Suma sumárum, je to každého věc dle jeho svědomí a vědomí, pykat za to stejně bude sám - VY NEBUDETE. Tak nevím, proč se tím tak vzrušujete.
-
tematem tohoto vlakna je "nelegalni vlastnictvi aplikaci", coz se me netyka, o legalnosti odblokovani si dovolim pokracovat v novem vlaknu: viewtopic.php?f=7&t=7010
-
- Pokročilý uživatel
U iPhone jsem žádnou licenci neměl, takže nemám co porušit a co se týká SW, mp3s atd., tak to mám všechno jen půjčený
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Co se týče hudby a filmů - stahování tohodle z Internetu je LEGÁLNÍ pro vlastní potřebu. Tedy nesmíš to již šířit dál.
Porušují zákon ti, kteří tu hudbu/filmy sdílejí s ostatními...
I když mě tu budete hend zavrhovat, já mám v iPhone taky některé apps cracklé, rád bych si je koupil, ale budu muset použít frázi:
Jsem student nemám peníze a mám i jiné výdaje, navíc nemám ani ten účet, abych si mohl dovolit plnohodnotný účet na AppStore...
Jinak ještě vzpomenu dávnou diskuzi o Zibrim a Ziphone.
Zibri taky ukradl kód, "udělal" ZiPhone a dal všem ke stáhnutí -> soudí ho za to někdo? Ne! Soudíte ho za to vy? Ne! když si někdo stáhne apps, soudíte ho za to? Jo!
Porušují zákon ti, kteří tu hudbu/filmy sdílejí s ostatními...
I když mě tu budete hend zavrhovat, já mám v iPhone taky některé apps cracklé, rád bych si je koupil, ale budu muset použít frázi:
Jsem student nemám peníze a mám i jiné výdaje, navíc nemám ani ten účet, abych si mohl dovolit plnohodnotný účet na AppStore...
Jinak ještě vzpomenu dávnou diskuzi o Zibrim a Ziphone.
Zibri taky ukradl kód, "udělal" ZiPhone a dal všem ke stáhnutí -> soudí ho za to někdo? Ne! Soudíte ho za to vy? Ne! když si někdo stáhne apps, soudíte ho za to? Jo!
-
- Moderator fóra
Zibriho tady odsoudili tak, že by se musel červenat až do rozkroku. Dostal morálních facek, co se do něj vešlo.
To že jsi student tě nikterak neopravňuje k tomu, abys měl něco zadarmo s tím, že použiješ podobný argument, jaký jsi použil. Jakoby nějakého homeless opravňovala jeho absence obydlí k tomu, aby se nastěhoval k někomu do baráku bez jeho souhlasu.
To že jsi student tě nikterak neopravňuje k tomu, abys měl něco zadarmo s tím, že použiješ podobný argument, jaký jsi použil. Jakoby nějakého homeless opravňovala jeho absence obydlí k tomu, aby se nastěhoval k někomu do baráku bez jeho souhlasu.
@ Beavers - Ano, to že výmluva, že jsem student není na místě je mi jasné, ale co se dá dělat. Až bude účet a $, rád si ty lepší apps koupím..
opravim wattermana v detailu
pro vlastni potrebu je "legalni" stahovani pouze filmu, hudba vsak ne, to je nelegalni i stahovat
sdileni je nelegalni ale ve vsech pripadech
taky patrim mezi ty co si proste neco obcas cracknou, nechlubim se tim ale ani se za to nestydim, mam k tomu trochu jine duvody nez vetsina
nechci davat penize obrovskym nadnarodnim spolecnostem, ktere uz s penezi ani nevedi co delat... (Windows, Apple....), proto mam crackly PhotoShop, Win XP (mel sem legalni Vistu, ale to se nedalo....)
sem ale ochoten dat penize mensim developerum kterym pride vhod kazdy peniz, proto si kupuju mensi utility a aplikace ktere se mi hodi...
ukamenujte me jestli chcete, ale muj nazor nezmenite
pro vlastni potrebu je "legalni" stahovani pouze filmu, hudba vsak ne, to je nelegalni i stahovat
sdileni je nelegalni ale ve vsech pripadech
taky patrim mezi ty co si proste neco obcas cracknou, nechlubim se tim ale ani se za to nestydim, mam k tomu trochu jine duvody nez vetsina
nechci davat penize obrovskym nadnarodnim spolecnostem, ktere uz s penezi ani nevedi co delat... (Windows, Apple....), proto mam crackly PhotoShop, Win XP (mel sem legalni Vistu, ale to se nedalo....)
sem ale ochoten dat penize mensim developerum kterym pride vhod kazdy peniz, proto si kupuju mensi utility a aplikace ktere se mi hodi...
ukamenujte me jestli chcete, ale muj nazor nezmenite
ilijusin : Tak já bych si na tebe hodil jedním malým kamínkem.. Ať už jde o společnost malou velkou národní, nadnárodní, globální.. či jaký ještě existují, okrádáš je stejně.. Kdyby tohle udělal každej, tak by byly rychle v minusu. Až bude zákon upravovat : "ty, co více peněz nepotřebují, je dovoleno okrádat" tak to beru zpět. Takhle je to prašť jak uhoď.
-
- Host
To není pravda, hudba i film jsou audiovizuální díla, která lze legálně stáhnout pro osobní potřebu. Legální není stahování softwaru.ilijusin píše:pro vlastni potrebu je "legalni" stahovani pouze filmu, hudba vsak ne, to je nelegalni i stahovat
-
Je to jak pise geoRG77 - tento zakon je snad nejcasteji chybne interpretovanym a nepochopenym zakonem.
Doporucuji nastudovat Zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon), Oddíl 2, § 30 Volná užití.
Zhotoveni zaznamu, rozmnozeniny nebo napodobeniny pro soukromou potrebu fyzicke osoby je mozne u audiovizualnich del (hudba, film), knih, obrazu a dalsich vytvarnych del s vyjimkou del architektonickych. Pocitacove programy a elektronicke databaze neni mozne kopirovat ani pro souborome potreby fyzicke osoby. Poskytovani takovychto zaznamu, rozmnozenin nebo napodobenin dalsim osobam (byt opet pro jejich soukromou potrebu) zakon nedovoluje.
Doporucuji nastudovat Zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon), Oddíl 2, § 30 Volná užití.
Zhotoveni zaznamu, rozmnozeniny nebo napodobeniny pro soukromou potrebu fyzicke osoby je mozne u audiovizualnich del (hudba, film), knih, obrazu a dalsich vytvarnych del s vyjimkou del architektonickych. Pocitacove programy a elektronicke databaze neni mozne kopirovat ani pro souborome potreby fyzicke osoby. Poskytovani takovychto zaznamu, rozmnozenin nebo napodobenin dalsim osobam (byt opet pro jejich soukromou potrebu) zakon nedovoluje.
ok, protoze sem to cet zatim snad vsude kde se to resilo, aspon ve 3 novinach, ale pokud zakon rika jinak, tak verime zakonu ne
befree000:
klidne na me hod butrak, ja se neospravedlnuju, vim ze kradu, ale nemam z toho spatne svedomi, jako kdyz kradu drobnemu developerovi...
befree000:
klidne na me hod butrak, ja se neospravedlnuju, vim ze kradu, ale nemam z toho spatne svedomi, jako kdyz kradu drobnemu developerovi...
whisky96 píše:nie nemoze,
vidíš, a jy něco ostatním povídek, Photoshop je tak drahej, že když budu celej život krást aplikace pro iPhone, nikdy neukradnu tolik, co ty... lidi, proberte se... Já si rád všechno ukradnu, nestydím se za to... Blbej, kdo dává, blbější, kdo nebere...
-
mas pravdu (teda s tym, ze ten PhotoShop je poriadne drahy a tiez je to kradez)..
realne ho aj tak nepouzivam, idem ho odinstalovat ... (to nie je sarkasticka poznamka, myslim to vazne - nechcem mat jednoducho Mac zasrany nelegalnymi vecami ...)
realne ho aj tak nepouzivam, idem ho odinstalovat ... (to nie je sarkasticka poznamka, myslim to vazne - nechcem mat jednoducho Mac zasrany nelegalnymi vecami ...)
-
- Mírně pokročilý
Daju sa dat do telefonu crackovane apps bez JB ?
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
-
- Mírně pokročilý
nandycko píše:No mam 2.0.1 a mam tam asi 110 cracknutych applikacii synchronizovane cez itunes....ziadne prepisovanie prav a ziadne kopirovanie zloziek...ide to vsetko super a pekne ....takze ja som spokojny az moc..
Jsi socka, co krade aplikace za 16kc A jeste se tim chlubis, to je opravdu vykon!
iPhone | iPad | MacBook Pro | Mac mini | Apple TV
-
- Mírně pokročilý
Odpovie mi niekto ? Mozem dat do telefonu crackle apps bez jailbreaku ?
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black