Apple Watch - dostupnost, reakce, zkušenosti

Odpovědět
sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Re: Apple Watch - dostupnost, reakce, zkušenosti

Příspěvek od sharkee »

Já koupil za stejnou cenu v Apple Store, takže jsem potesem servisem v ČR
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Re: Apple Watch příslušenství: pásky, docky, ...

Příspěvek od pegas »

Jde nějak nastavit, aby při příchozím hovoru nezvonil a nevibroval telefon, ale pouze AW. Hrál jsem si s nastavením oznámení a telefonu v AW (zrcadlení i vlastní), ale nějak toho nemůžu dosáhnout. Vypnout zvonění a haptiku na AW, aby zvonil a vibroval jen telefon, to jde. Ale aby to dělaly jen AW to mi nějak nejde.

Omlouvám se moderátorům, že jsem needitoval svůj předchozí post, ale chtěl jsem, aby se to objevilo hned jako nový post.
Naposledy upravil(a) rony dne pát led 08, 2016 11:04 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: pekne prosim, ked reagujete vo vlaknach, precitajte si nazov temy a postujte k teme alebo do inej vhodnejsej

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Moc som to neskusal ale zapnut Nerusit na mobile ale nezrkadlit to do AW?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Díky rony. Tak jsem mezitím hledal a asi to nejde. Více viz https://discussions.apple.com/thread/70 ... 0&tstart=0
Škoda :-( nechápu, proč to tak je, když všechna ostatní oznámení (smsky, maily atd.) jdou nastavit tak, aby chodila jen do AW. Snad budoucí verze watchOS to vyřeší.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Volakedy sme sa o tom bavili a asi to ma nejaky logicky dovod, kedze mna to nejako zvlast nerusi (prepinam si mobil na vibracie prepinacom na boku), tak sa v tom uz dalej nenimrem.

Naviac ta logika, uz sme si ju predsa vysvetlovali, ze oba pristroje spolupracuju a podla toho, ktory pristroj akurat aktivne pouzivatel pouziva, tak tam sa snazi dostat notifikacie a snazi sa obmedzit aby sla do druheho pristroja. Model, ze IBA AW zrejme nie je najpraktickejsi (tolko usudzujem ja).

Nerozumiem ako ti idu nastavit notifikacie iba do AW, realne totiz to ide podla toho modelu "s cim robim, tam chodia notifikacie". Realne ani neexistuje to, ze by ti notifikacia neprisla do telefonu a do AW ano. V skutocnsoti VSETKY pridu na telefon a iba sa rozhoduje, ktore zariadenie zahulaka.
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Jasně, funguje to tak, jak říkáš. Asi jsem se špatně vyjádřil.

Takže ještě jednou. Pokud mám AW na ruce, všechna oznámení hulákají na AW, pokud jsou dole, všechno huláká na iP. Takže, když mám AW, oznámení o mailu, sms, viber, kalendář atd. mi huláká na AW. Takže nechápu proč POUZE hulákání příchozích hovorů (tzn. vyzvánění) jde do obou zařízení bez ohledu na to, které aktuálně používám. Vybočuje to z logiky ostatních oznámení/hulákání :-)

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Podle mě to nejde.
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Nejde no, doufám, že to půjde v nějakých novějších verzích watchOS. Nechci, aby mi zvonil i telefon. Nebojím se, že bych zmeškal hovor přes AW kvůli tomu, že bych to neslyšel. Haptika je tak výrazná, že jsem zatím nezmeškal jediné oznámení. Tak uvidíme v budoucnu.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano, to co popisujes je presne tak, aj som to tak pochopil, ze popisujes, ma to zrejme nejaky dovod, ze to vresti na oboch, aj ked nie som si teraz celkom isty, ze ked dam iphone do ticheho rezimu, vtedy je iphone ticho (len pripadne vibruje).

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Rozsvítí se ale iphone za všech okolností
sharkee

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano, kedze mam plusko, u mna to nevadi, je bud na stole a hra hudbu (do reprakov cez bt) alebo je v taske.

nateraz neviem rozhodnut, ci by mi voac vyhovovalo ak by prichodzie volanie nesvietilo, hodne casto totiz pozriem na AW kto vola a vyberam iphone aby som prevzal hovor... (ak nedropnem z AW)

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Tak jsem včera vyzkoušel navigaci a byl jsem úplně u vytržení, jak to skvěle funguje. Ta haptika určující odbočení vlevo nebo vpravo je dokonalá. Při každém haptickém pokynu jsem se normálně smál na plné kolo, jak je to geniální. Jestli mě někdo sledoval z okolních aut, tak si musel myslet, že jsem se zbláznil. Ze začátku jsem tomu moc nevěřil, takže po každém haptickém pokynu jsem se podíval na hodinky, abych se ujistil, jestli to chápu správně, kam mám odbočit a věřte nebo ne, vždy to bylo správně. Pak už jsem se na hodinky ani nedíval a řídil se čistě haptikou. Tyhle hodinky mě dostávají čím dál víc.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

ano, vsetky nase skusenosti hovoria, ze tak po mesiaci zacne clovek plne chapat ako zit s tymito hodinkami a NEDA sa nijako sprostredkovat.

a zaroven aj pochopi, ze to nie je zariadenie, ktore musim neustale prstom matlat a aj tak plnia rolu ;-)

obcas tie napady ako s haptickym navigovanim, osobne by ma nic take ani nenapadlo a zjavne to funguje.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Pro mě je AW první zařízení od smrti Jobse, na které by mohl být právem pyšný a hrdý a ani bych se nedivil, kdyby v tom měl ještě prsty. Zcela naplňuje jeho vizionářský pohled na svět, je jednoduché v ovládání, intuitivní, ale zároveň technologicky vyspělé se spoustou inovací. Nemám nic proti iPhonům ani iPadům po jeho smrti, bezpochyby jsou to skvělá zařízení, ale žádné z nich nepřineslo nic převratného. AW přepisují historii, tak jako tenkrát první iPod, iPhone a iPad.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

tam len podotknem, ze auru prevratnosti ma vzdy produkt smerujuci do noveho segmentu. A od smrti jobsa je to iba Apple Watch a v podstate mozno aj aTV4. Vsetko ostatne je uz iba rozvoj v planovanych krokoch, cize som presvedceny, ze iPhony, iPady, iMacy maju jasno niekolko generacii dopredu, co budu obsahovat.

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Ne vždycky rony. Je to spíše otázka toho, co odborná, případně široká veřejnost považuje za průkopnické. Pro někoho příchod 3D a 4K obrazovek na televizích nic neznamená, pro někoho je to revoluce. Stejně to vidím i s AW, smart hodinky není nic nového a Apple si v tomto sektoru dal načas. Ale to, co přinesl, dalo významu smart hodinek úplně jiný rozměr.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

vsak to iste s mobilnym telefonom :-) okrem toho, hodnoti sa to lepsie pohladom naspat. PRe mna je rozdiel 0K a 4K nerozpoznatelny v zmysle nejakej prelomovej dolezitosti. Ale ak ide o dobu katodovu a dobu plochu, v tom rozdiel vidim ale neviem nikoho konkretneho oznacit, ze to presadil a cielene trh zmenil.

Takze s kludom si za tym stojim, necakam na odbornikov, tym som aj ja :-) mne naozaj staci aj ten rozmer. Lebo hocaj poskladam vec zo samych znamych fint, tak ked to odrazu pokope vsade zapada, toto riesenie ostatni hraci zacnu preberat, lebo tie zname finty (komponenty) vsetci mali aj predtym.

atyp
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od atyp »

zdravim,
chtel bych si poridit Apple Watch, procetl jsem kolem toho hodne, ale zajima me jeste jedna vec - v kancelari cely den pouzivam sluchatko Jabra na telefonovani a v posilovne sluchatka PowerBeats2 wireles - pres Bluetoth - dotaz zni - ovladani hudby - zmena interpreta, hlasitost a pod, nebo pri telefonovani se sluchatkem - jak probiha spojeni?? Je zaroven spojen iPhone pres Bluetoth s hodinkami i sluchatkem nebo sluchatky? Muselo by mit 2 pripojeni?? To preci nejde, nebo ano? Nebo je spojene sluchatko s hodinkami? Ale pak by muselo byt spojene jeste s iPhone....
Jde vubec takto tyto pristroje navzajem spojit?? Hodne dulezita otazka, protoze bez sluchatek si nedovedu predstavit rezim, co mam ted!
Děkuji za odpoved. atyp
iPhone2G 8Gb-USA (2-5 2008)
iPhone2G 16Gb-USA (5-8 2008)
iPhone3G 16Gb White-USA (8 2008-7 2009)
iPhone3GS 32Gb Black T-Mobile (8 2009-9 2010)
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Apple Watch5 - 44mm Milano

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Asi si vyberies, ci to sluchatko spojis s AW alebo s iPhone.

atyp
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od atyp »

To mozna jo, ale kdyz ho spojim s iPhone, aby me sla hudba napr. v posilce, tak mam na ruce hodinky k nicemu, protoze iPhone se asi neumi pripojit zaroven ke sluchatkum Bluetoth a zaroven k Apple Watch, tzn, ze mereni nejakych spalenych kalorii pres Watch nepujde..........!
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb

MiGR
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od MiGR »

iPhone muze byt spojen s vice BT zarizenimi najednou (u mne handsfree v aute a hodinky). Nevim ale jestli muze byt vice zarizenich na jednom BT profilu - treba dvoje sluchatka.

mrzic
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od mrzic »

Kolega má Huawei Watch a ve spojení v handsfree v autě mu spojení s iPhonem nefunguje. Prostě obě zařízení najednou mu nefungují. Ale problém může být u Huawei
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 11.0
iPad Pro 10.5, iPadOS 14
iPhone 12 Pro Max, iOS 14
Apple TV4

atyp
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od atyp »

Takze od kamose, ktery ma Apple Watch a iPhone jsem se ted dozvedel, ze to funguje, muzes se spojit s Bluetoth sluchatky bud pres hodinky nebo pres iPhone a zaroven muzes psat treba zpravu pres hodinky nebo brouzdat na internetum pres iPhone! Pri prichozim hovoru si pry zvolis, zda ho vezmes na hodinkach nebo na sluchatkach.
Tak to je to, co jsem potreboval vedet. Diky, atyp
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

este raz, ty si vyberies, ci to sluchatko spojis s AW alebo s iPhone. No vidis, kamos ti potvrdil, co som ti pisal.

Mimo toho pre istotu: v samotnych AW je storage na lokalne umiestnenu hudbu, cize sluchatkom mozes pocuvat hudbu hranu bud z iPhone cez AW alebo ulozenu lokalne (iPhone ju len syncuje s AW).

mozes ale mat separatne k iphone pripojene AW a sluchatko tiez parovane s iPhone.

Neviem ti vazne povedat, co je lepsie :-) ale asi by som si sluchatko paroval s AW a nie s iPhone;

parovanie viac zariadeni je asi zavisle ake profily BT umoznuju a ci uz nie su obsadene - pravdepodobne nedava zmysel, aby k iPhone boli dve handsfree ale trebars moze byt handsfree a bezdrotovy reprak a podobne.

Iphone samozrejme vie byt sparovany s dvom a viac zariadeniami naraz.

Osobne mam trvale sparovane AW s iPhone a prilezitostne parujem iphone k handsfree (eBay), ktore ma jack na velke repraky - pocuvam tym cely den hudbu. Pri prichodzom volani mi ide zvuk do tych repro a zaroven aj komunikuju AW :)
zaroven mam doma bezdrotovy repro ale ten nema handsfree profil BT (lebo to proste nie je dement cinan) a tam normalne hra hudba do toho repraku z iPhone a zaroven normalne pouzivam iphone a AW na ostatgne veci.

Tazko asi nasucho vysvetlovat, ked sa to najlepsie vyskusa v praxi a tak zistis, co sa da neda.

mam este hlupy navrh, ber to na odlahcenie: tak si daj v tej blbej posilke hodinky dole a mas po dileme :-)

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Jojo, na AW v nastavení BT se ti ukážou okolní BT zařízen, která pak můžeš připojit nezávisle na iPhonu.

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Možnost diktování zpráv v češtině je super. Škoda, že to nejde i na iPhonu, iPadu. Nebo snad ano?
sharkee

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Áno ide to aj na iPad

toto som nadiktoval do iPadu

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

A jde to i na iPhonu ;-)

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

going to ship you need to go to the chili be set up to not be such shock

Konečne by niektorí začali písať gramaticky správne. Začalo tým byť aj rozumieť však?

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Kde mi jen poslat zvuková zpráva, ale diktování a převod ne (zprávy). Je potřeba někde něco nastavit?
sharkee

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

Tak ako všade. Nastavenie všeobecné klávesnica povoliť diktovanie.
Len nerozumiem ako to súvisí s Apple watch.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Zapnuto to mám. Důvod proč mi to nešlo byl prostý. Defaultně mám nastavenou klávesnici SwiftKey a proto mi to nešlo / nejde. Souvislost s AW zjistíš po přečtení vlákna.
sharkee

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Jak jste na tom s výdrží baterie? Já nabíjím obden a zůstává ještě cca 20%. I přes všechny recenze, že nevydrží víc jak den, já jsem je ještě nikdy za den nevycucal, a to je používám i na některé telefonní hovory.

PetrFox
Host
Host

Příspěvek od PetrFox »

Já je dávám pravidelně každou noc nabíjet, ale je pravda že mívají ještě většinou okolo 60% baterie..

Anndy
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Anndy »

ja nabijam kazdy den, je to lepsie pre aku a mam stojancek na nocnom stoliku, kam ich vzdy zavesim pred spanim, a asi by som dopadol tak isto. Obvykle je to niekde okolo 55-65% vecer. A raz som mal extremne narocny den na notifikacie, hovory (asi 45hovorov denne, cca 3,5h cisteho casu) a vtedy vecer okolo 2200 sa mi vypli s 0% aku. Lenze hovory som viedol cez mobil, nie cez hodinky. Tak si neviem vysvetlit takuto narocnost inak.
iPhone 11Pro Silver 64GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 44mm oceľové, Series 4, GPS+LTE
iPad mini 5, 64GB, wifi, SG
MBPro 13" 2018, i5, 16GB, 1TB SSD, Space Grey

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Ráno sundavam z nabíječky a večer mám 30-50%. Mám zapnute tepy a notifikace skoro všeho.
sharkee

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Tak to jo, já mám všechny zdravotní a fitness utility vypnuté a zapnuté omezení pohybu, stejně jako na iP.

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Pomáhá mi to se hýbat i ve dny, kdy nemám trenink, takže to mám zapnuté. Skvělá funkce, pro mne.
sharkee

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Zámek aktivace - pokud jsou AW přihlášeny k Apple ID spárovaného iP, automaticky tím přebírají zámek aktivace. V iCloudu a Apple ID vidím obě zařízení (iP a AW). Zkoušel jsem v iCloudu najít iPhone s možností zobrazit všechna zařízení, ale zobrazuje to pouze iP, AW ne. Takže jak lze označit za ztracené pouze AW, když je tam jen iP? Přece když budu chtít smazat pouze ztracené AW, tak nesmažu i iP. Nevíte někdo, jak to funguje?

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Podle men jde u AW nahlásit jen to, že jsou ztracené. Vymazat dalkově jistě nelze, protože by museli být v dosahu spárovaného iPhonu se stejným Apple ID. Jde tedy jen nahlásit jejich ztrátu (logicky).
sharkee

Odpovědět