iOS 10 - novinky, zkušenosti

Odpovědět
mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Re: iOS 10 - novinky, zkušenosti

Příspěvek od mirmo80 »

kesounam píše:Aktualizoval jsem včera v 19 h na ip5 a iPad mini2 a vše jede dobře.
Prosim ta, bol by si konkretnejsi k iPhonu 5? Ako je na tom sviznost, ovladanie, animacie...
Dik
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

AHoj, myslim, ze uz to tu psal kotelnik, ale vsem vam v pohode funguje v imessage ta nabidka podrzenim odesilaci sipky? mam 6s, vubec mi to nereaguje, jinak snad vse ok.
Nahodou nevite, zda jsou funkce ios10 nejak orezane na 5s? Prijde mi, ze zvednutim se neaktivuje, dale stejny problem jako na 6s(neviditelny inkoust, animace pres celou obrazovku atp.)
diky

pegas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od pegas »

Některé funkce (probuzení pohybem, animace atd.) fungují pouze na zařízeních s procesorem M9 a vyšším (tj, od 6S, 6S+, 6SE a nové sedmičky)

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

pegas: ok tak to je vystvetlene. predpokladam tedy, ze vsechny ostatni veci na 6s funguji. Rano jsem jeste jednou prehraval desitku a porad mi nevyskakuje ta nabidka pri podrzeni te odesilaci sipky. kdyby nahodou mel nekdo tip, nejak si sam pomohl ci cokoliv, dejte vedet. DIKY vsem!

a jeste vidim, ze tam asi fakt bude nekde chyba, protoze kdyz mi nekdo posle treba ty balonky, nebo cokoliv z tehle nabidky, tak se mi je zobrazi veta "odeslano s efektem např. hlasitě"...
Naposledy upravil(a) malex dne stř zář 14, 2016 10:28 am, celkem upraveno 1 x.

ls8
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

Notifikace na lockscreenu se mi vůbec nelíbí. Jsou zbytečně velké a vejde se jich tedy na displej méně, u emailů zmizela možnost přímo z lockscreenu označit email jako přečtený, mám tam jen VIEW a CLEAR. Taky by se hodila možnost rychlého odstranění konkrétní notifikace třeba přejetím druhým směrem, něco jako ukončení aplikace v multitaskingu...
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

kesounam
Host
Host

Příspěvek od kesounam »

mirmo80
Jeví se ni to stejně jak u iOS 9, nic se mi neseká a zatím nemám problém . Ale jak já říkám Co hlava to jiný názor .

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Vypada to, ze ty efekty sms na 6S nejak zlobi. Mam v okoli vice lidi, kteri s tim maji problem

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

tak uz vim kde je chyba nejspis a funguje mi to uz. mel jsem zapnute v OBECNE-ZPRISTUPNENI-OMEZIT POHYB. je nutne to mit vypnute. ted to funguje, zkuste, verim ze to bude ono.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Potvrzuju. Taky jsem na to prisel, ale malex byl rychlejsi ;-)

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

malex píše:tak uz vim kde je chyba nejspis a funguje mi to uz. mel jsem zapnute v OBECNE-ZPRISTUPNENI-OMEZIT POHYB. je nutne to mit vypnute. ted to funguje, zkuste, verim ze to bude ono.

Funguje ti to na 5S, kterou máš? Mé partnerce totiž ne.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

DD_
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od DD_ »

Hm ja mam 5S a podrzeni sipky v iMessage a zobrazeni ruznych stylu odeslani (bubliny a pak ty efekty) mi normalne funguje.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm

zuzu1009
Host
Host

Příspěvek od zuzu1009 »

malex píše:pegas: ok tak to je vystvetlene. predpokladam tedy, ze vsechny ostatni veci na 6s funguji. Rano jsem jeste jednou prehraval desitku a porad mi nevyskakuje ta nabidka pri podrzeni te odesilaci sipky. kdyby nahodou mel nekdo tip, nejak si sam pomohl ci cokoliv, dejte vedet. DIKY vsem!

a jeste vidim, ze tam asi fakt bude nekde chyba, protoze kdyz mi nekdo posle treba ty balonky, nebo cokoliv z tehle nabidky, tak se mi je zobrazi veta "odeslano s efektem např. hlasitě"...

musíš vypnout omezení pohybu....v nastavení - obecné - zpřístupnění a omezit pohyb

edit:
Funguje někomu z Vás na iphone 5 vyhledávání ve fotkách? vůbec tam nemám složku lidé tak jako na iphone 5s, a vyhledávání na 5tce vyhledá pouze názvy měst a měsíců...když napíšu třeba voda tak nic...

Má na to něco jeste vliv co musí byt zapnuté nebo je to na iphone 5 nejak ořezaný?
dělá vám to někomu taky? prosím o radu

díky

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

DD_ píše:Hm ja mam 5S a podrzeni sipky v iMessage a zobrazeni ruznych stylu odeslani (bubliny a pak ty efekty) mi normalne funguje.

Jasně, šipka mi funguje, omezení pohybu je vypnuté, efekt můžu odeslat. Ale když NA tu 5S přijde iMessage s efektem, tak se ti ten efekt u zprávy zobrazí?
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

Horní notifikační lišta. Po jejím staženi se zobrazuje defaultně notifikace "poslední". Lze nastavit někde něco aby se primárně zobrazovaly widgety?

jeenik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jeenik »

jak je to s indexací fotek? kolegovi nefunguje vyhledávání dle hesel...

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

iTukan: tak efekty se opravdu na 5s(ty ktere poslu) neukazuji...asi omezeni. kdyby to nekomu slo, napiste.

tak z to jde, musi to byt na obojim vypnute(to omezeni pohybu) a melo by to makat...

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

"melo by...." Mas to vyzkousene ze ti to maka? Ano? Nebo si to jen myslis?
Omezeni pohybu mam vypnute na obou telefonech (6 i 5S) a na 5S se proste efekty nezobrazi.

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Jak vypnout rozsvícení displaye po zvednutí?
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Saddako »

Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

vlastamb
Host
Host

Příspěvek od vlastamb »

V iOs 10 airplay vazne jen se zrcadlenim? To je celkem krok zpet. Pouzivam O2 TV a nejde jen o to, ze je obraz v tv mensi, ale nemuzu tak appku nechat bezet na pozadi a delat jine veci na ipadu...

sk8er_b0y
Host
Host

Příspěvek od sk8er_b0y »

u mna prebehla instalacia v poriadku, trvalo to asi 15 minut. Som nadmieru spokojny, co sa tyka rychlosti, sviznosti atd.. Control center je super aj tie widgety. Jedine co mi vadi je ta velkost pisma a vsetkeho na zamknutej obrazovke pri pocuvani hudby. Pride mi to ako keby to bolo robene pre dochodcov ktory nevidia.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Nainstalila jsem a dvě věci, co mě mile překvapily, při force touch na ikonu nastavení přibyla možnost mobilní data, málem jsem padla ze židle, konečně po hafo letech rychlý přísup k mobilním datům. Za druhák jde odpovědět na zprávy přímo z lockscreenu bez nutnosti jít přímo do aplikace, taky konečně po x letech. Notifikace na lockscreenu jsou zbytečně moc velké, ale graficky pěkěn udělané. Celkem mě rozesmál zvukový efekt psaní na klávesnici. Jinak na 6s vše v pohodě, včetně imessages.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

Mám od včera ios10, bez problémů. Po upgradu jsem odmítnul instalaci novější carrier settings, protože jsem netušil co mě čeká. Chci vypnout 3G + LTE, ale ten přepínač na vypnutí 3G tam samozřejmě nemám (mám síť T-M) už od upgrade na ios9. Problém je, že ač jsem ten carrier settings odmítnul, telefon už se mě pak nikdy nezeptal, jestli ten upgrade chci nainstalovat. Mám na svým iP SE verzi T-M 25.1.

Může někdo potvrdit, že je to poslední carrier settings, nebo je ještě novější?

Procházel jsem návody na netu, jak vyvolat dialog s upgradem carrier settings, ale nikdy jsem ho už nevyvolal, takže se ptám - třeba mám opravdu poslední protože mi to něco upgradlo. Díky předem
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Skusil by som vybrat a znovu zalozit sim kartu.
iPhony, iPady, AirPods, AW SE 40/44, ATV 4K (1. gen), MacBook Air (M1, 2020), AirTag. SW väčšinou aktuálny.

malex
Host
Host

Příspěvek od malex »

iTukan: ano, mám to vyzkoušené. Ta věta byla myšlena, že jako "není jisté, že to bude fungovat všem",což jsi právě potvrdil- proto "mělo by fungovat. Není někde odkaz co všechno, na jakém typu iP funguje a co ne? Vcelku mě překvapilo, že probuzení zvednutím není ani na iP6... tak jen abych se nesnažil něco někde nainastalovat a ladit a ono to vlastne nešlo...thx

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

To je zaujimave s tymi mobilnymi datami cez force touch pretoze sa o tom nikde nepise.
No a moje obavy sa updatom naplnili. Vacsina mailov neakceptuje dynamicke zvacsovanie pisma takze ja som s mojimi ocami skoncil. Nechapem naco mam v mobile vidiet text ako html a nie ako obycajny text. Som na...ty (pardon ak som to zle nazval, takto sa to nastavenie vola v outlooku).

misha
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od misha »

dnes jsem narazil na zajimavou vec. nechtela naskocit aktualni pozice v pocasi (byla tam predchozi - ale ikonka gps svitila). a u prvni pevne pozice jsem mel misto patku sobotu (tzn sobota tam byla dvakrat). asi po peti minutach konecne aktualni pozice naskocila. a mapy mezitim normalne bezely (presnou pozici ukazaly okamzite).

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Nahodil som na iP5C a ide to celkom obstojne. Reakcie su jemne pomalsie, ale ziadne trhanie alebo sekanie. Som milo prekvapeny.
Neviem ci to tu uz niekto spominal, ale teraz som zbadal, ze ak prepnem na tichy rezim iP6S uz nezavybruje motorcekom, ale hapticky.

cuting
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od cuting »

Dají se nekde vypnout v predvolbách v řádku s psanim textu ty nesmysly s malůvkama ? Jejich smysl a využití jsem nepobral a ani pobrat nechci :)
 Apple hračky 

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Ved vo vychodzom stave ich nevidno, az ked kliknes na sipku a to menu vyvolas. Tak preco to chces vypnut? To ta predsa nemoze rusit.

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

vlastamb píše:V iOs 10 airplay vazne jen se zrcadlenim? To je celkem krok zpet. Pouzivam O2 TV a nejde jen o to, ze je obraz v tv mensi, ale nemuzu tak appku nechat bezet na pozadi a delat jine veci na ipadu...

nie. je tam normalny airplay videa. uz som to kdesi pisal: lista, co sa vysunie zospodu ma DVA panely. ten s prehravacom ma aj prepinanie vystupu.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

doctorf
Host
Host

Příspěvek od doctorf »

Zdravím, nevím jestli to takhle funguje jenom mně na iP5: po aktualizaci na iOS10 je u kalkulačky stále zapnutý zvuk klapání klávesnice i když je v nastavení vypnutý. Dělá vám to také? Nevíte jak to vypnout? Díky.

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

@Metalgirl: odpovídat na zprávy šlo z lock screenu i v předešlé verzi iOS, pokud si dobře pamatuju. Stačilo notifikaci "swipenout" doleva a objevila se možnost "reply".

Mi teď trochu vadí, že se díky nutnosti mít telefon zabezpečen kódem a otiskem, nedostanu pomocí swipe přímo do aplikace zprávy. A odpověď přímo z lock screenu pro mě zatím špatné, protože v tu chvíli není schopen použít klávesnici třetí strany - v mém případě SwiftKey. Očekávám, že toto bude ošetřeno updatem od SwiftKey
Naposledy upravil(a) jennydrums dne pát zář 16, 2016 10:16 am, celkem upraveno 1 x.

DD_
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od DD_ »

doctorf píše:Zdravím, nevím jestli to takhle funguje jenom mně na iP5: po aktualizaci na iOS10 je u kalkulačky stále zapnutý zvuk klapání klávesnice i když je v nastavení vypnutý. Dělá vám to také? Nevíte jak to vypnout? Díky.

Taky mi klavesy na kalkulacce vydavaji zvuk na iP5S, bohuzel co jsem koukal na fora, tak neni zadne uspokojive reseni. Bud muzes telefon hodit do ticheho rezimu pomoci prepinace na boku, nebo pouizvat nejakou jinou app pro kalkulacku.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm

Unown
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Unown »

Ve world clock to ukazuje i časový posun mezi jednotlivými městy, které mám nastavený v telefonu.

Dale se mi líbí, že v emailovém klientu to rovnou ukazuje i složky, které v mailu mám.

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

SwiftKey update je tady.
Naposledy upravil(a) Metalgirl dne pát zář 16, 2016 7:36 pm, celkem upraveno 1 x.
Důvod: To spíš patří do tématu o swiftkey. :)
sharkee
iPhone11Pro + iPAD2018/iPad mini2WiFi + MBP2018TB + MBA2014 + aTV4 + BeatsSOLO3WL + AirPods2019WC

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Od update na iOS 10 se mi párkrát stalo, že mi při hovoru nefungoval mikrofon a to jak při odcházím, tak i příchozím a i při hovoru přes fb messenger. Má někdo podobnou zkušenost?
Edit
A ještě poznatek - trochu mě štve, že banner oznámení na horním okraji obrazovky už nejde posunutím nahoru skrýt, tak jako to šlo dříve a je nutné počkat až zmizí nebo na něj kliknout. Nebo to nějak jde?
Naposledy upravil(a) iTukan dne ned zář 18, 2016 8:36 am, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nedělej doubleposty,sloučeno.

Jadro
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Jadro »

Me to jde. Normalne ho zahodim nahoru
EDIT: urcite to mas nastavene jako banner? Ono Upozorneni je ted taky u horniho okraje obrazovky a ne uprostred

sharkee
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od sharkee »

Přesně tak. Je nutno chytnout a posunout nahoru, v tom je změna.

Jinak nejpříjemnější změnou je asi centrum Zdraví. Konečně dává smysl a i funguje snad bez chyb.
sharkee

mirmo80
iPhonefil
iPhonefil

Příspěvek od mirmo80 »

Tak prave som pouzil copy/paste skrz iPhone a iPad a je to super ficurka

Odpovědět