reklamace iPhone 3G

daiterr
Host
Host

reklamace iPhone 3G

Příspěvek od daiterr »

25.8 jsem zakoupil iPhone 3G u O2 ve Zlíně. Po třech dnech používání mi odešla spodní část displeje, což s projevovalo tak, že když jsem zapnul telefon, tak na poslední čtyři ikony ze šestnácti na stránce nešlo kliknout, samozřejmě, že vytočit číslo s nulou taky nešlo, protože nefunkční oblast byla právě v té části a tak podobně. Zkoušel jsem základní firmware, ale nedostal jsem se přes tlačítko DISMISS (asi tušite proč) a tak nakonec jsem nahrál restore zpět a využíval telefon jak se dalo po celý víkend. Pokud se telefon "zahřál", což znamenalo 10 minut jej prohánět aplikacemi, prostě blbnout na něm, tak po 5-15 ti minutách se nakonec displej rozjel celý, ale stačilo na pár minut jej nechat, aby se hodil do spánku a pak se to opakovalo znovu - opět nešla část displeje. V pondělí (1.9) jsem zašel na prodejnu, kde jak na potvoru spodní řada ikon fungovala, ale naštěstí prodejce uznal, že je to divné a pak se mu to kouslo taky, takže bez debat vyměnil na počkání za nový. Bylo to do sedmi dnů, takže podle smlouvy výměna za nový kus byla možná. Do sedmi dnů se počítá i víkend, ne jen pracovní dny, jak jsem původně předpokládal. Prodejce se zachoval profesionálně, musím pochválit. Nový 3G je zatím úplně jiné kafe. Jakoby ten před tím byl jen předjezdec - displej zatím chodí velmi dobře, velmi dobře reaguje, baterie se zahřívá tak o polovinu méně než na předchozím a i spotřeba je mnohem menší. Moje rada těm, co kupují iPhone 3G - prvních 6 dnů ho pořádně prožeňte a nešetřete jej, ať pak nemusíte čekat 20-30dnů na opravu, byť údajně servisáci bez dbaty iPhony mění, pokud se jedná o displej a není to následek pádu. Jinak telefon samotný je super, dobře se používá a neměnil bych.

Saddako
iPhone guru
iPhone guru

Re: reklamace iPhone 3G

Příspěvek od Saddako »

U jednoho iPhone co jsme kupovali nefungovalo tlacitko Home. Prodejce (korporatni) bez reci prinesl novy telefon a nefunkcni si odnesl. Vymena kus za kus.
Motto: Udělat cokoli blbuvzdorným je zhola nemožné, neboť blbci jsou ohromně vynalézaví

iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - TM - 13.7
iMac 27" 3.0GHz/32GB/256GB SSD (2019) CTO - 10.15.7
Macbook 12" 1.2GHz/8GB/256GB (2017) - 10.15.7

rodier

Příspěvek od rodier »

jak je to s Apple a jejich mezinarodni zarukou? Existuje jeste vubec? Pokud budu mit netknuty Apple Iphone z USA, da se reklamovat tady v CZ? Nebo uz to jde jedine v USA?

geoRG77
Host
Host

Příspěvek od geoRG77 »

Mezinárodní záruka na iPhone nikdy nebyla.

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

zacinam zavidet lidem u O2 :D ja koupil iphone u T-mobile a zhruba po 5 hodinach jsem ho sel reklamovat , jelikoz nesel nabijet , po hodinove hadce s prodavacem, kdy jsem byl pochopte zlehka nasrany ze budu 30 dni bez founa a bez penez sem odesel s ujistenim ze se budou opravdu snazit a maximalne za 7 - 10 dni budu mit telefon zpet, po 11 dnech jsem zasel do prodejny jestli nahodou treba nedodrzeli slib :mrgreen: , jen jsem rekl dobry den, jdu se zeptat na reklamaci telefonu, mi hodne pruderni prodavacka hodila na stul reklamacni rad a at si ho prej prectu a neotravuju,
to jsem u T-mobile 15 let a mam status ,,zlata pece,, to nechapu co se deje s lidmi co nemaji zlatou peci :D na ty se bere hul ?
ze ja vul u tech hlupaku tu smlouvu prodluzoval ,

wiruzik

Příspěvek od wiruzik »

creck: nechci ti kazit iluze, ale nazev "zlata pece" je jen takove udelatko pro lidi, aby si mysleli, ze jsou na tom nejak lepe :)
nazev zlata pece se snad dava kazdemu tarifnimu zakaznikovi hned od pocatku..

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

nekazis mi iluze,jen jsem chtel napsat jak probiha reklamace u spolecnosti T-mobile u zakazniku kteri stravili u teto firmy skoro 15 let .-)
i kdyz O2 jako byvaly telecom do te bych taky nesel, :D asi prestanu volat

oldrich.mladek

Příspěvek od oldrich.mladek »

Na uvedené "konzultanty značkové prodejny" T-Mobile bych podal stížnost a šel bych do jiné pobočky. Toto se řeší poměrně rychle a operátor uvedené prodavače rychle vykáže ze své prodejny. Jen se člověk musí ozvat.

Sp4rh4wk

Příspěvek od Sp4rh4wk »

Jelikoz jsem take byl reklamovat telefon, tak mi bylo na pobocce o2 ve Zline v Tescu receno, ze apple o2 (nevim jak u ostatnich operatoru) plati za to, aby vymena byla vzdy kus za kus pri prokazatelne zavade (pokud ho samozrejme na dane prodejne maji skladem), takze vubec nechapu, jak nekdo muze cekat na takovy phone az 30 dnu...

konvec
Host
Host

Příspěvek od konvec »

Tak to jsem si telefon donesl domů, nějakou dobu sem si s ním hrál aby se vyšťavila baterka. Pak jsem "složil" nabíječku a zapnul do zásuvky. Asi po minutě se zajiskřilo a bylo po ní :roll: . Odnesl jsem ji tedy do T-mobilu k reklamaci kde mě prodavač nabídnul náhradní telefon (nějakou posr... nokii) Nechal jsem tam jen tu nabíječku s tím že budu nabíjet přes kabel k PC a čekám na opravu.

p.s. hned druhý den se mě odtrhla izolace dat. kabelu (hned u konektoru). Naštěstí jen ta izolace a kabel je funkční. Doufám že telefon má delší životnost než toto příslušenství.
iPhone 4S iOS 8GM unlock R-SIM 9
iPad 1 CZ iOS 5.0.1 JB
aTV 2 4.4.4 JB

pacholek

Příspěvek od pacholek »

OT: tak to me mrzi ze jsimel takovou kliku na prislusenstvi.. me kabel drzi jak drak a to ho porad taham mezi domovem/praci/skolou vecne srolovanej v batohu...

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Ja sem si koupil 24,9 Iphona u Vodafonu 26,9 Prestal se dobijet a komunikovat s PC 29.9 sem ho odneslo do prodejny cekal jsem ze mi vymeni kus za kus a kulove .. Jeste sem musel podepsat papir na,kterem bylo razitko Apple a to ze to muze trvat dele nez 30 dni jinou moznost nez to podepsat jsem nemel ...Protoze to byl reklamacni list ..

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

To že to bude trvat déle než 30 dní podepisovat nemusíš ;-)
Já jsem ho taky reklamoval, a prodavač říkal, že to pravděpodobně do 30ti dní ze zákona nestihnou. Jestli prý chci mít možnost v případě nedodržení lhůty vzít si nový přístroj, nebo odstoupit od smlouvy, tak souhlas dávat nemám.

Ostatně... měl bys podepisovat celkem 2 papíry - reklamační list, kde máš zatrhnuto, zda s delší lhůtou než 30 dní souhlasíš, nebo ne. A pokud si přijal náhradní telefon, tak podepisuješ výpůjční list.

ls8
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

papir o delce trvani reklamace pres 30 dnu: viz. viewtopic.php?p=86477#p86477
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

http://img354.imageshack.us/my.php?image=scan00242vx0.jpg

Proste kdybych to nepodepsal tak mi ten tel nevezmou ...

ls8

Příspěvek od ls8 »

To neni pravda. Zbozi ti do reklamace prijmout musi. S tou posledni vetou souhlasit nemusis. Zakon jasne rika ze na zmene delky trvani se museji dohodnout obe strany, pokud jedna odmitne pristoupit na navrh druhe strany, neni to duvod k neprijeti reklamace.

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Tak me jasne rekla ze pokud to nepodepisu tak mi ho nevezmou .. proste rekla ze to musim podepsat .. tak co sem mel delat ..

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

OK, nebudeme se bavit o zakone, ktery je na tve strane, ale kdyz uz te postavali takto pred tuto vec, mel jsi tu cast o souhlasu nad 30dni proste pri podpisu preskrtnout. Podepsano je a nesouhlas vysloven tak kde je problem.

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Me proste rekla pokud to nepodepisu tak mi tel nevezme tak co sem mel delat .. ?
Uz tak sem byl vytoceny ze mi Ip lehnul . A ze mi ho nevymeni kus za kus ..

ls8

Příspěvek od ls8 »

Kdyby ti telefon odmitli prevzit do reklamace, porusili by tim Zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, konkretne § 19, kde se rika, ze:

Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit.

Dohoda o delsi dobe trvani reklamacniho rizeni je jasne stanovena jako moznost, nikoliv jako podminka pro zahajeni reklamacniho rizeni. Navic se zde mluvi o "lhute", tedy ze se s tebou prodavajici musi domluvit na konkretni delce reklamacniho rizeni, tedy napriklad 40, 60 nebo klidne i 90 dnu a tuto lhutu pak musi dodrzet jako pevnou. Dohodu, kdy souhlasis pouze s tim, ze to bude trvat "dele nez 30 dnu", zakon vubec nepripousti, podle me je tim padem cela dohoda nepplatna a plati tech 30 dnu, jako byste zadnou dohodu neuzavreli. Zkus se zeptat nejakeho pravnika.

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

chapu, clovek pod tlakem dela ruzne veci, ale myslim, ze by nebyl problem i tak uhajit svych 30dni, ktere ma kazdy prodejce dane zakonem. Treba to poresi driv a tato diskuze bude licha. No co rict nez GL a at ut mas novej doma.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Jinak z teto reklamace vyplyva dalsi docela podstatna vec: reklamace nebude uznana, pokud se prokaze, ze vada byla zpusobena instalaci neoriginalniho software. Takze samotny jailbreak neni bran jako duvod ke ztrate zaruky, museji prokazat ze jailbreak tu zavadu primo zpusobil.

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

To je vpoho protoze krome Mp3 a videa tam nic nebylo jedna app z itunes .. a tel sem jim daval kompletne restartovany takze chtel aji aktivaci ale , ale kdyz nesel pripojit ...

ls8

Příspěvek od ls8 »

Ja jsem to nemyslel konkretne na tvuj pripad, ani nevim jestli jsi tam nekdy mel nebo nemel jailbreak, ale docela huste se tady vedou diskuze o tom, jestli samotna existence jailbreaku je nebo neni duvod ke ztrate zaruky, a toto vyjadreni Vodafonu jasne rika, ze neni.

Ale vazne, zkus se poradit s nejakym pravnikem jak je to s tou dohodou, podle me je cela neplatna protoze nakon neumoznuje bianko dohodu "bude to trvat dele nez 30 dnu", kdyz se nedohodnene na konkretni delce. Viz. viewtopic.php?p=86839#p86839

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

... a ty myslis, ze JB byl vyroben, nebo schvalen spolecnosti Apple ?

ls8

Příspěvek od ls8 »

Precti si to jeste jednou. Oni jednoznacne pisou, ze reklamace nebude uznana, pokud vada byla ZPUSOBENA instalaci neschvaleneho softwaru. To slovo ZPUSOBENA je velmi dulezite. Tezko podle me prokazou, ze jailbreak zpusobil treba prasknuti zadniho krytu, prehrivani nebo treba zavadu displeje.

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Asi mas pravdu, ja jen aby si nasi chytri operatori, nebrali JB jako berlicku, pro zamitnuti reklamace. Kdyz uz jsou schopni nektere uvrtak k podpisi nad 30 dni tak muzou zacit i JB. Jsou zde jedinci co by si to i nechali libit a to je na tom to smutny.

stanm3

Příspěvek od stanm3 »

V pondeli jsem si koupil iPhone 3G 16GB u Vodafonu ve Vankovce v Brne. V utery rano jsem si vsimnul prvnich problemu: nabita baterka se pres jednu noc, kdy byl iP ve sleep modu stihla uplne vybit, pokud jsem mel iP ve sleep modu, byl jsem skoro vzdy nedostupny, nebo se mi slo dovolat, ale iP se nerozsvitil, nezvonil, nevibroval. Dalsi den se pridala nefunkcni wifi - vse v settings ohledne wifi bylo zesedle, nedalo se na to kliknout. Sel jsem tedy reklamovat. Tajne jsem doufal v to, ze uznaji ze mi dali naprosty srot a daji mi novy. Misto toho se me snazili premluvit abych jim dal na opravu vice nez 30dnu - coz jsem samozrejme nedovolil. Doufal jsem tedy, ze mi daji aspon nejaky poradny mobil, se kterym vyuziji datovy tarif pripojeni na stalo, se kterym jsem poridil iP. Jenze dali mi nejake praveke vecko od samsungu, ktere je na net naprosto nepouzitelne. V prodejne sem si to neuvedomil, doslo mi to az pozdej, ale ted proste musim platit mesic datovy tarif uplne zbytecne, maji na to vubec pravo?

Planuji tam v pondeli zajit a zkusit jim to vysvetlit, myslite ze mam sanci na to, aby me dali novy iP, nebo aspon mi ten muj tarif, na tu chvili kdy jsem prakticky bez schopneho mobilu, "pozastavili"? Neni tu nekdo s podobnou zkusenosti?

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Tak na tohle sem si na prodejne spomel a me rekla ze mi pak daji mesic zadara ..

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Tak já se musím pochlubit se stavem svojí reklamace...
Opravdu nevídané, co Vodafone předvádí. :mrgreen:
Od nich vážně už ani ty housky... Jejich služby jsou z minulého století, a ani neumí vyřídit banalitu se servisem... Je dost vidět, jací zákazníci tvoří klientelu Vodafone - pomalu automaticky počítali, že tímhle to smetou, a já po nich nic chtít nebudu...

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Tak to sem zvedavy jak to dopadne s moji reklamaci a hlavne za jak dlouho bude vyrizena..

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Celkem vás u VF lituji...fakt.Já to měl u O2 naprosto v pohodě,minulou sobotu jsem reklamoval displej (křivě usazený) ve čtvrtek měl slíbenou výměnu kus/kus a opravdu tam v ten den byl,proběhla výměna a spokojenost.
Více zde: viewtopic.php?f=85&t=9327

Myslím že jsem tm vydělal,protože displej je už o.k a navíc mi přijde lepší i po stránce kvality.....není tak do žluta,apple má X dodavatelů jednotlivých komponent TFT nevyjímaje viz. téma kvalita displeje: viewtopic.php?f=85&t=2594
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Nejvic me na tom dojebava to ze jsem se na Ip strasne tesil kdyz sem si na nej vydelal tak tady nebyly a kdyz prisli tak si ho jdu koupit a za 2 dny se mi po**** ,a na prodejne mi reknou takovy sok ... A to sem zvedavy co mi reknou na reklamaci .. a hlavne za jak dlouho bude ??

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Zaleží opravdu na přístupu prodejce/operátora v tomhle případě VF...u nich bycxh si fakt nikdy nic nekoupil.Zajímavé je že apple jim (jelikož zde oficiální servis není) nařídí výměnu kus/kus a oni to pošlou do BRITEX který jistě autorizovaným servisem stejně jako ostatní pro iPhony NENÍ.

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Vis to na 100% ze Apple naridil operatorum vymenu kus za kus ?

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Někde to tu "padlo" http://n3o21.cz/od-vodafone-uz-ani-suchou-housku ...mě třeba říkali na O2 prodejně že je pro ně výhodnější výměna než aby to posílali do zahraničí (holandska) na opravu.S APPLE jistě operátoři nějakou dohodu/smlouvu mají.

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Tak se mohl dohodnout dodavatel a prodejcem (operátorem). Ale toho ty se domáhat nemůžeš. To je jakási nadstandartní služba, a mám dojem, že Apple má dohodu - do 30 dní výměna kus za kus.
Ale to je mezi Apple a operátorem.

Osobně jsem zvědav jak se ale Vodafone postaví k těm reklamacím. Britex je známý průserář. Naštěstí sem při reklamaci sepsal stav přístroje. A nezřídka se u Britexu stává, že telefon dorazí z reklamace v horším stavu, než ve kterém přišel do servisu.
Každopádně je to věc Vodafonu, že si najímá lemply. A Britex se v tom vlastně vůbec nemá co hrabat. On má jen ten telefon přeposlat kamsi do Holandska. Takže to vůbec nechápu.
Nicméně Vodafone považuji odjakživa za parodii na operátora, a teď i za parodii prodejce, když to takhle protahuje. Přitom jde o prkotinu - vyměnit kousek plastu, v mém případě.
A to sem od nich měl už jeden telefon (protože je nebrandují). Ale ten jsem naštěstí nemusel reklamovat. Každopádně od Vodafone už vážně nic. Doufal bych že brzy zmizí z českého trhu. Ale při zdejší koncentraci blbců co si tohle nechají líbit a ještě si to pak pochválí, si myslím, že bude dokonce prosperovat.

iManiak: Praxí se prokazuje, že O2 mění kus za kus, pokud jde o ty prasklinky. A i jiné závady, do určité doby. Stačí se pár uživatelů přeptat.
Ale není to jejich povinnost.
Jaké mají dohody nevím. Ačkoli se support Apple prohlásil, že by mi měl být při reklamaci vydán nový kus, neplyne z toho Vodafonu žádná povinnost. Maximálně Apple ho může nějak potrestat za nedodržení vnitřních dohod.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

U O2 je to tuším do 7-mi dnů od koupě.Apple jim může doporučit výměnu kus/kus protože u nás autorizovaný servis zatím není (tedy alespoň ne na iPhone...ostatní výrobky apple snad ano) jak se k tomu operátor postaví je jiná věc,každopádně nechápu jak si VF může dovolit to dávat do BRITEXu a ten se v tom šťourat.Mají to poslat do hoandska ale to by asi do zákonných 30-ti dnů nestihli,takže by buď museli vrátit peníze nebo předat nový bezchybný kus...s prodloužením lhůty zákazník nemusí souhlasit,proto to O2 většinou řeší výměnou (nelze to ale nárokovat a není to pravidlem....záleží na vedoucím prodejny).

Fililip
Host
Host

Příspěvek od Fililip »

Me zenska na prodejne rekla ze tel muzu vrati do 48 hodin.. A papir sem musel podepsat jinak by mi rekl. nevzali . Zitra odpoledne tam kazdopadne jedu ,a trochu tam udelam rachot ..

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Vodafone nabízí při koupi mám dojem 30ti denní zkušební lhůtu na vrácení zboží. Pokud není telefon moc opotřebený (poškrábaný), dá se to uplatnit (což ten můj už měl dost odřené zadní jablíčko).

Takže škoda, že jsi toho nezkusil využít, pokud byl telefon jak nový.
Podepisovat si nic nemusel... Měl bys mít právo to dodatečně zrušit. Problém asi bude prokázat, že tě špatně informovali. :( Podepisovat to prostě nemusíš, a konec. Ať říkají co chtějí. Snad to proběhne v klidu.
Ostatně, je vidět, že Vodafone dost spoléhá na neznalost zákazníků, jak bylo vidět i u mě. Jakmile se provalilo, že vim, co mám dělat, okamžitě slibovali opakované zaslání do servisu. Ale do tý doby dělali blbce, že tam ty prasklinky nejsou. A když sem se zeptal, jestli je tam vidí, řekli že ano (no ostatně, ono je nejde nevidět). Tak sem to zamozřejmě nepřevzal, s tím, že až tam nebudou, tak si jej vezmu, nebo si počkám na peníze.

Heh, Vodafone by měl mít heslo "Od chudých pro chudé" :mrgreen: jak tak pozoruji jejich komické jednání a tragikomickou reklamní kampaň.
Člověk se u těch jejich výroků dost zasměje... Například, když jsem jim napsal dotaz, proč cenzurují internet :mrgreen: Nebo kamarádovi odpověděli, že iPhone má levnější datový paušál, protože je více datový, přičemž jeho "větší datovost" spočívá ve větším displeji :mrgreen:

Odpovědět