FW 2.x.x a pripojeni k siti Eduroam
FW 2.x.x a pripojeni k siti Eduroam
Ahojte, ma nekdo moznost ozkouset toto pripojeni na vysoke skole?:)
jde mi hlavne o ulozeni certifikatu...
za odpoved dekuji
jde mi hlavne o ulozeni certifikatu...
za odpoved dekuji
-
- Starý pes fóra :)
Re: FW 2.x.x a pripojeni k siti Eduroam
Mám takový pocit, že nový FW přinesl i "podporu" těchto sítí a měl by se na něj připojit.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
-
- Moderator fóra
No nevím, je tam sice protokol iPSec od Cisco, který se u nás hodně používá. Ale instalaci certifikátů jsem v nastevení nikde nenašel. Možná, že půjde si třeba certifikát poslat mailem a potom na něj poklikat, ale zatím nikdo instalaci certifikátů nepotvrdil..
Cisco VPN snad vyzkouším v nejbližší době. Včera po zápise mi opět aktivovali účet
Cisco VPN snad vyzkouším v nejbližší době. Včera po zápise mi opět aktivovali účet
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
iPad 4 32GB
tak co kluci a holky?
uz nekdo prisel na ulozeni certifikatu ? Zacina skola bylo by to fajn:)
uz nekdo prisel na ulozeni certifikatu ? Zacina skola bylo by to fajn:)
-
- Moderator fóra
Certifikát jsem nezkoušel, ale to VPN přes protokol iPSec se mi zatím taky nepodařilo rozchodit
Funguje někomu?
Funguje někomu?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Moderator fóra
Co? VPN nebo instalace certifikátů?
Pokud VPN tak používáš IpSec? Zajímalo by mě to nastavení..Do školy jdu už příští týden, takže budu moct to vyzkoušet
Pokud VPN tak používáš IpSec? Zajímalo by mě to nastavení..Do školy jdu už příští týden, takže budu moct to vyzkoušet
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
toncek:no ja se v tom moc nevyznam,ale ja sem se jenom zaregistroval a bezproblemu se prihlasuju
tak zkousim vse mozne a nejede to. drive jsme meli jine site, tak mozna to menily vsude, bo neni nikdo komu by to slo normalne i na pc. nekdo nejaky pokrok?
Mendlova UNI v Brne- navod
iPhone 3G
Tento stručný návod, který vytvořil Dr. Šorm, kterému za něj díky, by měl uživatelům s telefony Apple iPhone 3G napomoci k nastavení připojení do sítě Eduroam.
Postupujte prosím dle bodového scénáře návodu:
* připojte se s iPhone 3G do faro-free
* v ISu (pomocí Safari) stáhněte kořenový certifikát pro Windows a dejte Install (ignorujte, že není podepsán)
* v ISu dále stáhněte Váš osobní certifikát pro Windows a opět dejte Install
* zadejte při instalaci heslo vašeho certifikátu z ISu (je napsáno nad ním)
* v Network Settings zadejte manuální připojení k síti a zvolte eduroam
* místo ověřování Automatic zvolte EAP-TLS
* jako Identity vyberte váš osobní certifikát
* jako Username napište login@mendelu.cz (dá rozum, že Váš login)
* zvolte Join
* síť můžete v Safari otestovat, vše by mělo fungovat
Provoz na Apple iPhone bez 3G není možný, připojíte se pouze do sítě faro-free.
Mendlova UNI v Brne- navod
iPhone 3G
Tento stručný návod, který vytvořil Dr. Šorm, kterému za něj díky, by měl uživatelům s telefony Apple iPhone 3G napomoci k nastavení připojení do sítě Eduroam.
Postupujte prosím dle bodového scénáře návodu:
* připojte se s iPhone 3G do faro-free
* v ISu (pomocí Safari) stáhněte kořenový certifikát pro Windows a dejte Install (ignorujte, že není podepsán)
* v ISu dále stáhněte Váš osobní certifikát pro Windows a opět dejte Install
* zadejte při instalaci heslo vašeho certifikátu z ISu (je napsáno nad ním)
* v Network Settings zadejte manuální připojení k síti a zvolte eduroam
* místo ověřování Automatic zvolte EAP-TLS
* jako Identity vyberte váš osobní certifikát
* jako Username napište login@mendelu.cz (dá rozum, že Váš login)
* zvolte Join
* síť můžete v Safari otestovat, vše by mělo fungovat
Provoz na Apple iPhone bez 3G není možný, připojíte se pouze do sítě faro-free.
-
- Host
a co je faro-free?
a ISu?
a ISu?
iPhone 4S white - the most amazing phone ever
Přidávám se mezi spokojené uživatele sítě Eduroam ve škole, běhá bez problémů. Ona je to nějaká nová 2.x.x feature?
-
- Moderator fóra
Já konečně ověřil možnost připojit se na zabezpečenou wifi, kde identifikace probíhá pomocí certifikátů.
Jen byl problém v tom, že bylo potřeba nainstalovat nejdříve certifikát certifikační autority a až potom spojový certifikát. Když jsem to udělal opačně, tak to nefungovalo..
DDX: od verze firmwaru 2.x je možno instalovat certifikáty a byla přidána podpora iPSec (Cisco VPN) u nás hojně používané..
Jen byl problém v tom, že bylo potřeba nainstalovat nejdříve certifikát certifikační autority a až potom spojový certifikát. Když jsem to udělal opačně, tak to nefungovalo..
DDX: od verze firmwaru 2.x je možno instalovat certifikáty a byla přidána podpora iPSec (Cisco VPN) u nás hojně používané..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Host
ja nevim asi sem dmnt nebo mame jiny eduroam...ale mame to u nas takhle...na PC si udelam login a heslo...zapnu pripojeni k eduroam..zepta se me na login a heslo to vyplnim...dam certificated accecpt ...a pripoji se mi to..ale safari proste nerozjedu...
jen hlasim ze Pardubicka univerzita a jeji eduroam slape na fw 2.1 perfektne:))
po zadani loginu ve tvaru stXXXXX@upce.cz a hesla to nabidne stazeni certifikatu a voala... jsme doma:)
po zadani loginu ve tvaru stXXXXX@upce.cz a hesla to nabidne stazeni certifikatu a voala... jsme doma:)
-
- Host
a prida ti to nejake adresy? jako IP...DNS..
no kdyz se podivam v nastaveni (kliku na modrou sipku vedle eduroam) tak tam je cisto... ale v bossprefs to IP ukaze
-
- Starý pes fóra :)
nema nekdo problemy s eduroamem na FW2.2? na cvut se nak nemuzu pripojit, bez problemu jsem se pripojil na free wifi, stahl certifikat, pak ze se pripojim na eduroam, zadam username a password, potvrdim a donekonecna se snazi pripojit, signalu mam snad dost.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2
Mám s tím také problém na UTB. iPhona mám sice nového a dřív jsem se nepřipojoval, ale postupuju správně, vše vyplním a iPhone se pak k Eduroamu stále připojuje a nic. Vyřešil to tu již někdo?
EDUROAM na UMB v Banskej Bystrici funguje bez problemov... netreba ziadne nastavenia ako vo windovse jednoducho si kliknes na wifi ked ti ju najde v zozname, das pripojit, vypyta prihlasovacie meno a heslo, zadas, vyhodi ti ci chces akceptovat dany certifikat, potvrdis a mozes surfovat... cize ziaden problem... pekne surfovanie zelam
Přesně tak by to mělo u nás fungovat taky, jenže žádný certifikát se neobjeví a iPhone se neustále snaží připojovat...
doporucuju nalezenou sit zapomenout, myslim ze pri prechodu z 2.1 na 2.2 vam itunes zalohovali nastaveni wifin...i to ze jste stahli certifikat ktery tam ale uz neni...nebo neco v tom smyslu
-
- Host
Na UTB je to na nic sama sit ti cetrifikaty neposkytne teda nekdy jo ale sou to tak 2 pripojeni ze sta.. A jinak nikdo nevi kde si mame stahnout korenove natoz osobni certifikaty proste zatim smula.,,..
.:sO ENjoy:.
iPhone 3G 16GB 4.2.1
iPad (3rd generation) 32GB Wi-Fi 7.0.0
iPhone 3G 16GB 4.2.1
-
- Moderator fóra
Když ty certifikáty neposkytne tak jak se potom připojíš třeba s notebookem do sítě? Nějak se k těm certifikátům dostat musíš..
Nemá škola nějaký web s nápovědou společně s návody, jak se připojit do školní sítě?
Nemá škola nějaký web s nápovědou společně s návody, jak se připojit do školní sítě?
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Host
nojo ted em to nas*alo tak sem to vyresil.... Ve zllíně na FAI UTB -> das Settings -> Wi-Fi -> Other.. -> Name: UTB-STAFF Security: WPA Enterprise.. Username: prihlasovaciMenoDoNovelu@utb.cz Password: ***** (ten co sis zvolil...
edit:
Male info:
1)s notebookem se pripojis v pohode no teda ani ne musis dat nepovolovat certifikaty a pak stejne nic nezjistis pac ses rad kdyz se pripojis s XP service pack 2 jinak s jehoVistama je strasnej problem to je fak podel na aplikovane informatice to nemaj poresseny. I spravce site mel problemy s tim nekoho pripojit do site s mobilem.. jediny model u kteryho se to povedlo je iPhone .. zatím..
2) Navod skola ma ale to radsi nema ani cenu pac ten navod je spis pro ty kteri s pocitacem neumi ani klikat
podívej se jak postovat příspěvky, používej edit. Pro tentokrát jsem to udělal za tebe.. Julek
edit:
toncek píše:Když ty certifikáty neposkytne tak jak se potom připojíš třeba s notebookem do sítě? Nějak se k těm certifikátům dostat musíš..
Male info:
1)s notebookem se pripojis v pohode no teda ani ne musis dat nepovolovat certifikaty a pak stejne nic nezjistis pac ses rad kdyz se pripojis s XP service pack 2 jinak s jehoVistama je strasnej problem to je fak podel na aplikovane informatice to nemaj poresseny. I spravce site mel problemy s tim nekoho pripojit do site s mobilem.. jediny model u kteryho se to povedlo je iPhone .. zatím..
2) Navod skola ma ale to radsi nema ani cenu pac ten navod je spis pro ty kteri s pocitacem neumi ani klikat
podívej se jak postovat příspěvky, používej edit. Pro tentokrát jsem to udělal za tebe.. Julek
.:sO ENjoy:.
iPhone 3G 16GB 4.2.1
iPhone 3G 16GB 4.2.1
-
- Host
Taky mám problém se připojit do sitě Eduroam mam iPhone první generace firmware 2.2.1 uživatelský certifikát jsem stáhl v pohodě nejde se připojit k Eduroam (je asi problém v tom ze to neni iPhone 3G ??)
iPhone 8 GB, FW 3.0.1 JB pomocí RedSn0w 0.8 funguje díky
iPad 16Gb, FW 4.2.1.JB pomoci redsn0w_win_0.9.6b4
-
- Moderator fóra
To, že to není 3G problém není. Jsou to prostě věci nebem a peklem Proto se raději poslední dobou ve škole připojuju na nezabezpečenou síť.
Těžko říct, jestli je problém v iPhonu či na druhé straně u provozovatele sítě. Zda jeden či druhý není připravený na dané zařízení a zabezpečení.
Těžko říct, jestli je problém v iPhonu či na druhé straně u provozovatele sítě. Zda jeden či druhý není připravený na dané zařízení a zabezpečení.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
iPad 4 32GB
-
- Host
mnbvcxy11 píše:Taky mám problém se připojit do sitě Eduroam mam iPhone první generace firmware 2.2.1 uživatelský certifikát jsem stáhl v pohodě nejde se připojit k Eduroam (je asi problém v tom ze to neni iPhone 3G ??)
Problém vyřešen iPhone se do sítě Eduroam připojil
iPhone 8 GB, FW 3.0.1 JB pomocí RedSn0w 0.8 funguje díky
chcel by som sa opytat ci sa nepodarilo niekomu vytvorit certifikát na pripojenie do eduroamu na UTB (univerzita T. Bati). dakujem