Firmware 2.2 (aktualizace 21.11.2008)

vše co vás napadne
Odpovědět
toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: Firmware 2.2 (aktualizace 6.10.2008)

Příspěvek od toncek »

Domy007 píše:Nevím to přesně, ale má to bejt nák v půlce Října

14.10.2008 - jde o uvedení nových Maců. Tato akce by měla být zaměřena čistě na ně, takže pochybuju, že by do toho míchali i iPhone..

Jinak nevím na co pořád potřebujete tu češtinu. Vždyť těch textů tam je úplně minimum. A angličtině dneska vládne (aspoň základy) podle mě dost lidí (beru svoji generaci :mrgreen: ). Navíc je vše dost intuitivní, a snadno pochopitelné..

giger:Ten slovník se učí - slova, která používáš v sms, notes, e-mail, kalendáři apod. A poté ti je nabízí při psaní sms třeba společně s daty z kontaktů.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

japezz

Příspěvek od japezz »

To je pravda taky sem myslel ze mi tam ta cestina bude chybet ale v tomhle telefone ji fakt minimalne uziju, anglicky moc dobre neumim ale jak bych to jen nazval, poocitacovou anglictinu zvladam dobre :-) a do toho pocitam i ty mobily. Nerikam ze bych ji tam nechtel kdyz sem Cech ale uz ji proste nepotrebuji spis by meli udelat pro me nepochopitelnou vec a to je nemoznost prijeti hovoru pri priipojeni na net pres EDGE o tom tady nikdo nepise furt jen cestina a dalsi blbosti. Ja sem s Ip moc spokojenej ale pokud tohle nejak nespravi tak ho prodam protoze tohle u takoveho telefonu fakt nechapu ten telefon pouziva pripojeni v 90% proste furt, tolik SMS od operatora o neprijeti hovoru sem nikdy nemel proste blbost na entou to je jak nedat autu volant...

Eten Cross

Příspěvek od Eten Cross »

Pantani píše:Víte co by tam ještě mohli udělat? Políčko pro vyhledávání v kontaktech by taky mohlo bejt pořád viditelný - kdo furt má rolovat nahoru, když chce hledat normálním způsobem v kontaktech??? :evil: Na applí skrolování zbude místa snad dost... :|

A prečo rolovať? Ved iPhone od FW 2.0 podporuje funkciu, že v akejkolvek aplikácii, kde sa roluje (Contacts, E-mail, Safari...) stačí kedykoľvek touchnuť display na mieste kde je zobrazený čas (horná lišta) a automaticky Ťa hned posunie na začiatok zoznamu/stranky... :-D

Eten Cross

Příspěvek od Eten Cross »

giger píše:A ako si to urobil?

Tu nájdeš info o slovníku v iPhone, ako funguje a ako sa účí nové slová:
viewtopic.php?f=1&t=8833

ls8
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ls8 »

toncek píše:14.10.2008 - jde o uvedení nových Maců...

Presneji MacBooku, ale zatim se jedna jen o spekulaci, oficialne nic nebylo ohlaseno.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

xslide
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od xslide »

japezz píše:To je pravda taky sem myslel ze mi tam ta cestina bude chybet ale v tomhle telefone ji fakt minimalne uziju, anglicky moc dobre neumim ale jak bych to jen nazval, poocitacovou anglictinu zvladam dobre :-) a do toho pocitam i ty mobily. Nerikam ze bych ji tam nechtel kdyz sem Cech ale uz ji proste nepotrebuji spis by meli udelat pro me nepochopitelnou vec a to je nemoznost prijeti hovoru pri priipojeni na net pres EDGE o tom tady nikdo nepise furt jen cestina a dalsi blbosti. Ja sem s Ip moc spokojenej ale pokud tohle nejak nespravi tak ho prodam protoze tohle u takoveho telefonu fakt nechapu ten telefon pouziva pripojeni v 90% proste furt, tolik SMS od operatora o neprijeti hovoru sem nikdy nemel proste blbost na entou to je jak nedat autu volant...

Hele já myslím že žádnej mobil nedokáže přijmout hovor pokud je připojenej přez GPRS(EDGE) tohle umí až 3G.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm

ls8

Příspěvek od ls8 »

japezz píše:...spis by meli udelat pro me nepochopitelnou vec a to je nemoznost prijeti hovoru pri priipojeni na net pres EDGE o tom tady nikdo nepise ...

Omyl. Napsalo se tu o tom docela hodne. Neni to omezeni iPhonu ale SIM karty. Zadna karta neumi soucasne telefonovat a presnaset data. Nekdo tady dokonce tlumocil komunikaci s operatorem, kdy bylo potvrzeno, ze se jedna o omezeni site.

spawn133
Host
Host

Příspěvek od spawn133 »

Hej nemyslim si... pretoze co ma spolocne GPRS(EDGE) ked iphon to je jedno ci 2G alebo 3G kazdy ma samostatne modul gprs aaa GSM cize ani jedno nie je zavisle od seba => mozete telefonovat a zaroven pripojeny na EDGE :idea:

ls8

Příspěvek od ls8 »

Mylis se. To neni omezeni telefonu ale site operatora. Pokud vim vsichni nasi operatori pouzivaji system NOM2, ktery pri probihajicim datovem prenosu neumi navazat hlasove spojeni.

http://blogs.zdnet.com/Apple/?p=740

japezz

Re: Firmware 2.2 (aktualizace 7.10.2008)

Příspěvek od japezz »

Aha tak to se omlouvam za moji neznalost a iphonu :-) a hned jdu zjebat operatora...Nemate na to nejake reseni? Dost me to stve, tel potrebuji a bojim se pres den kouknout i jake bude pocasi aby zrovna nekdo nevolal.

mirgi

Příspěvek od mirgi »

No nevim ale kdyz jsem mel Nokii E51 a netil jsem jak pres edge nebo 3G tak pokazde se kdokoliv kemne dovolal, proste se spojeni s netem prerusilo a probihal hovor. Nikdy jsem nemel zmeskanej hovor, ted jich mam docela dost.

Pantani
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od Pantani »

No třeba to ta nokie dělá jinak - že naváže spojení, nasosá data a spojení poté hnedka ukončí, zatímco iPhone to spojení ještě nějakou dobu udržuje. Výsledkem je větší režie nokie a nedostupnost iPhona. Uživatel 2G sítě jistě radši zvolí větší režii...
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí

japezz

Příspěvek od japezz »

Prtsne tak neni pravda ze to zadnej tel neumi, nekde sem to cetl a rikal mi to i operator. TAK KDE JE TEN ZAKOPANEJ PES...

sten32
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od sten32 »

Ja len tolko že ste už trocha off topic :wink:

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

toncek :wink:
Víš v případě absence české lokalizace,nejde ani tak o to že by jsme textům nerozuměli...je jich tam opravdu minimum a navíc jak píšeš je ovládání intuitivní a maximálně uživatelsky jednoduché a "přítulné" :P .
Základním tech/PC výrazům rozumí většina lidí kteří zvládají výpočetní a komunikační techniku jako takovou...
Prostě je příjemné když s tebou zařízení komunikuje v tvém rodném jazyce,máš s používání ještě lepší pocit......v,v,vo,tt tom to je :D :wink:

EDIT:
Abych tak "neujížděl" dnes na iphonemanii psali že apple přidá podporu japonských emotionikon aby se tamním uživatelům zavděčil (prý v japonsku není iPhone příliš rozšířený...) a hlavně konešně možnost vypnutí autokorekcí.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Paly

Příspěvek od Paly »

Tu su nejake nove informacie ohladom fw 2.2, ktore som videl tu MacBlog
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

jestli to fakt ve 2.2 bude, nebude to zlý... a jestli tam budou další věci o kterých se tady spekuluje, tak to bude super fw... Těšim se, doufám, že ho Apple vypustí co nejdříve

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Zajimalo by me zda nejaky FW vyresi tento problem: Mam O2 a samo aktivni 3G,pred chvili jsem aktualizoval pocasi a 5min po tom se mi snazil nekdo dovolat,pridla SMS "odesilatel teto zpravy se vam pokousel v xxxx 1x dovolat" sluzba zmeskane hovory,O2. Je ptoblem u O2 v 3G nebo u mne?

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Jo, to vypadá jeko problém... Ale... Vždyť ani starý Siemensy s tim neměli problém... Jel jsem přes GPRS, a přitom vždycky příchozí hovor zvonil... A při přijetí mi to teda odpojilo GPRS...
3G můj operátor nemá, a s iPhonem se mi tohle ještě nestalo. Každopádně opravu výpadků volání při použití 3G měl řešit 2.1 - aspoň to bylo v changelogu.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Nevím to jistě ale jestli není chyba v tom "třigéčku" od O2....vím že není zatím úplně dokonalé,v základu má hlas+data podporovat.
Divný je mi že se to stalo 5minut po tom co jsem aplikaci počasí ukončil....je možné že by spojení zůstalo takhle dlouho viset?,teď si vzpomínám asi minutu před tím hovorem jsem ještě nakouknul do mailu.
Po celou dobu od rána mám aktivní (ale nepřipojené) Wi-Fi...ani jsem si toho nevšiml.

OMOUVÁM se adminům,že tenhle problém rozebírám právě zde takhle podrobně....nemohu dané téma najít,pomůžete prosím? stačí odkaz kde se to řeší...díky.

japezz

Příspěvek od japezz »

A kdyz ses pripojenej pres wi-fi tak se ti dovolaj ne? to prece nefunguje jen pres EDGE...

terry

Příspěvek od terry »

Zavolej nejdřív na infolinku O2. Měli by ti říct, jestli to je normální.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Už to tu na fóru někdo řešil...na info zavolám a před tím ještě zkusím vypnout 3G...poprosím o ten odkaz na vlákno,pokud jej znáš.

mic-hal

Příspěvek od mic-hal »

Tohle je diskuze o FW 2.2 ne o nemoznosti prijmat hovory pri aktivnich datech..
Je to od uzivatelu nezodpovedne plevelit diskuzi jinym OT tematem. nikdo se v tom potom nevyzna ale na novacky budete opet hlasit at hledaji.. v tomhle plevelu se toho ale moc najit neda :-)
Moderatori prosim o zasah :-)

A ted k tematu:
Jestli to dobre chapu podle prekladovy stranky na emoji to nejsou klasicky smailici takze to pochopi jenom Japonec :-) a soft prizpusobenej k tomu

Dalsi vec je vypnuti autokorekce.. To to trvalo... kdyz vidim co se vse planuje zacinam si myslet ze 2.1 byla vydana kvuli nejake zavazne chybe protoze nic moc noveho oproti 2.0.2 neresila.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Nejsi nějaký nervózní,že hned vytýkáš OT? Ano odbočil jsem a tímto se adminům omlouvám,tebe to snad nemusí trápit....tohle je věc jejich a zásahu se samozřejmě nebráním.

K věci tedy k Tématu:

Na FW2.2 čekám z jediného důvodu a tím je ČESTINA.
Nejsem nějak zarytý vlastenec en celkem zvládám ale když s vámi iPhone komunikuje mateřštinou je práce hned příjemnější.
Když jsem jej kupoval a udělal upfate z FW 2.0.2 na stávající FW2.1,všim jsem si že při zapnutí české key,je v češtině označení "Mezerník" a když vytočíte hl. schránku zahlási to nejdřív česky a pak slovensky chybu a že je třeba nastavení...kde to už hlas neporadí.
Původně se o podpory lokalizace hovořilo takže to nejspíš vývojáři nestihli.
Jestli bude FW2.2 v průběhu listopadu včetně lokalizace dostupný půjdu do něj....jinak se na to vykašlu a podstoupím riziko JB + CJ zde z fóra.

oco1

Příspěvek od oco1 »

neví někdo, zda-li se plánuje na firmware 2.2 něco podobného jako je Today obrazovka na WM? něco takového už si nechal Apple patentovat, tak by mě zajímalo, jestli to vypustí už teď nebo si budeme muset ještě počkat...

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Vyzerá že nie na začiatku novembra, (listopadu :wink: ) ale až na jeho konci bude vypustená 2.2!
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Paly

Příspěvek od Paly »

Premazane o OT prispevky, o JB sa bavte v topicu na to urcenom!!!
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

djha53k
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od djha53k »

No dle tohodle clanku bude navic jen:
- Google Street View
- emoji ikonky pro Japonce
- off auto-correction

o lokalizacich ani slovo :?
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/

Domy007
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Domy007 »

oco1 píše:neví někdo, zda-li se plánuje na firmware 2.2 něco podobného jako je Today obrazovka na WM? něco takového už si nechal Apple patentovat, tak by mě zajímalo, jestli to vypustí už teď nebo si budeme muset ještě počkat...

No to asi fakt ne, ale myslim, že to šlo udělat nějak pomocí jailbreaku... Nevim jak...

juslik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od juslik »

kedy to ma vyjst ? firmawre 2.2
Obrázek iPhone 5S Gold
Obrázek iPad 2
Obrázek MacBook Pro 13,3" SSD
Obrázek LED Cinema Display 27"

djha53k
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od djha53k »

IntelliScreen je v Cydii :idea: :wink:
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/

van-blackman

Příspěvek od van-blackman »

No jsem zvědav co se objeví, ale doufám, že to konečně bude něco pořádného... :-) Lepší by bylo vydat jeden velký update než několik malých...

iverson6

Příspěvek od iverson6 »

nevíte kdy zhruba by měl vyjít oficialně firmware 2.2??? Omlouvam se jestli to tu už někde je ale jsem nový a 6 stránek se mi nějak nechce číst :wink: :wink:

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Tobě se nechce a nám se chtít má?

Trošku divné, nemyslíš?

Ale k otázce, na kterou máš odpověď určitě i na této stránce - nikdo oficiálně NEVÍ, kdy vyjde nový fw. Opakuje se to tady pořád dokola pomalu ob den.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

St3vq0

Příspěvek od St3vq0 »

ls8 píše:Apple uz zacina testerum dodavat prvni testovaci buildy firmwaru 2.2.
http://www.macrumors.com/2008/09/25/app ... -2-beta-1/

Prvni ohlasena zmena se tyka Safari, policko pro vyhledavani Google bude stale viditelne spolu s polickem pro prime zadavani adresy.
http://www.macrumors.com/iphone/2008/09 ... phone-2-2/

Update 6.10.2008
Auto-Correction ON/OFF - s nastupem prodeje iPhonu v dalsich zemich byl konecne vyvinut dostatecny tlak a bude mozne si libovolne zapnout/vypnout autokorekci prio psani textu.
Obrázek

Google Street View - v aplikaci (Google) Maps bude mozne vyuzit zobrazeni Street View.

Emoji - graficke emotikony Emoji.
Obrázek

St3vq0

Příspěvek od St3vq0 »

TO UZ JE FIRMWARE 2.2 ?

pe.kova

Příspěvek od pe.kova »

Ne to je pouze beta verze
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

mettzed
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mettzed »

jedinej clovek kterej by na tomle foru mohl vedet kdy fw 2.2 bude je LIBIJARO :D
iPhone 4 32 GB Black iOS 7.0.4
http://www.hfmagazin.cz

lubo1

Příspěvek od lubo1 »

pritelkyne si ted kupovala iphone a rikali ji v O2,ze ted v rijnu ma vyjit "aktualizace" (mysleli fw zrejme),kde by mela byt cetsina do iphone...otazka je,kolik toho ty smudlove v O2 vedi..

Odpovědět