iPhone 3G/3Gs - objevují se prasklinky v plastu?

Odpovědět
Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: iPhone 3G - objevují se prasklinky v plastu?

Příspěvek od Sven »

Neviem, ci ste si citali tu diskusiu na macrumors podrobnejsie (link na zaciatku tohto topicu), ale tych pripadov je skutocne dost. Ludia tam pisu, ze pri reklamaciach sa casto krat stava, ze az 3. alebo 4.(!!) novy iPhone, ktory predajca vytahuje pri vymene kus za kus, je bez praskliny. Mnohi taktiez posielali do Applu staznosti, avsak bez odpovede. Ci ide len o nejaku jednu vadnu varku produkcie, to sa stale nevie.
Mna toto znepokojilo natolko, ze si zrejme pockam nejaky ten tyzden po zaciatku predaja na nasich trhoch, ci sa bude nieco vyskytovat aj u nas.
iPad 2 32GB 3G white

Antabelus
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od Antabelus »

Podle mě praskají pouze první vlny... Podle mě ty iPhony co jdou k nám už praskat nebudou..

Bodl99
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Bodl99 »

já se také přikláním k tomu že se jednalo jen o první vlnu, protože na zmiňovaném foru, se již tolik prasklích iphonů neoběvuje, a pokuď by se jednalo o závadu hodně rozšířenou, tak by se o tom zmínili v nějakých recenzích nebo na nějakých informačních servrech. Ale i tak si radši necham svojí první verzi ještě měsíc a až pak budu přemejšlet o prodeji :lol:

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

K tematike prasklin sa nevenuje len macrumors. Kratky clanok bol napisany aj na inom ceskom informacnom serveri; tu je clanok. Autor sa odvolava na internetovy server CruchGear, kde sa stazuju aj amici aj frantici.

Existuje aj video na Youtube, kde sa jeden Apple genius vyjadruje k prasklinam. Bohuzial sa priznam, ze moje znalosti z anglictiny nie su az take, aby som porozumel na 100 percent. Ak ma niekto zaujem, tu je link.
iPad 2 32GB 3G white

ilijusin

Příspěvek od ilijusin »

Koukal jsem na to video a je to vlastne o nicem, ten tipek jen povida monotonim hlasem o Apple a tehle jeho problemech v minulosti (sranda je ten problem s zmenou barvy MacBooku) a jen rika ze ten plast je jinej nez jsme zvykli na jinych "normalnich" telefonech. A hromadu neuzitecne omacky okolo.
Pricinu nerekli snad ani jednu...

nevim proc ale ty 2 me nejakym zpusobem hrozne irituji :D

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

Tak se hlásím také.Mám černou verzi iPhone3G 8GB,před týdnem kupovanou u O2 a zkusím reklamaci.Vlasové prasklinky jsou okolo tlačítek hlasitosti a tichho režimu (u konektoru kupodivu ne...) a na druhé pravé straně v tom zaoblení.nejdřív jsem si myslel že je to tím jak je kryt věčně ušmudlaný ale jak jsem to rozleštil byly vidět stále.
Jsem zvědavý jak se k tomu operátor postaví,někdou tu psal že do 7dnů řeší telefonica O2 výměnou kus za kus ale moc tomu nevěřím.
Budu se je pokoušet přesvědčit ať to vymení ale nevím nevím....řeknou že to musí posoudit servis a mají na to 30dní.
Myslím že to bude vadná série kterou všichni operátoři ať už u nás nebo jinde dostali.Bláhově jsem se domníval že kryt je leštěný plast ale je asi vážně opatřen nástřikem...jinak by se to nemohlo stát a do hlobky to určitě nejde.

Pokud si přeci jen vezmou 30dní lhůtu,budu požadovat aby až to servis posoudí vymenili iPhone za jiný a z jiné série.Nevěřím že by i autorizovaný servis (snad to posílají do holandska) dokázal iPhone rozebrat bez jakýchkoliv stop...to by museli dát ne jemn nový kryt ale i chromovou mřížku,třeba to udělají ale já budu požadovat jiný.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Většina výrobků z plastů (díly pro auta a elektronika) se lakuje. Je to proto, že samotný lak by měl být odolnější než plast, který je měkký a tím i lehce zranitelný. Laky navíc zajistí větší variabilitu odstínů a povrchů pro jediný druh výlisku. Existují vysoce kvalitní laky a u použité technologie při jejich aplikacích na plast je nutno dodržovat veškeré postupy. Zřejmě zde při lakování nebo výběru laku bylo něco zanedbáno.

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

My to řešili tady

Můj iPhone je v reklamaci. Vzali si 30 dní, místo něj mi půjčili jiný mobil. Ale upozornili mě, že díky posílání do Holandska se to nemusí stihnout, a já tak po 30ti dnech můžu přijít a odstoupit od smlouvy, nebo mám právo na nový přístroj.
Pokud to stihnou, těžko můžeš jentak chtít nový přístroj. Leda by byl v horším stavu než si jim ho předal - stav se vždycky sepisuje v reklamačním protokolu. Což se teda taky může stát. A autorizovaný servis to určitě umí ;) Neboj. Doma jsme nedávno rozebírali iPod Video se stejnou konstrukcí jako iPhone, a nic se mu nestalo...
Mimochodem, kdybys četl zahraniční fóra, víš, že nový kus ti nepomůže - popraská taky. není to záležitost série, ale všech iPhonů. Ta výměna krytu je možná lepší.
Třeba přímo na Apple.com jsou o tom diskuze. A předtím to Apple neřešil, jen vyměňoval iPhony. Ale když už někteří měli 3tí a čtvrtý iPhone, tak se jich při výměně ptali, jak se to stalo, jestli nosí iPhone v pouzdře a podobně. Zřejmě se to teprve bude řešit, nebo už řeší...
Takže mám ten pocit, že bohužel...

Drago
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Drago »

8GB, kupeny v Orangi pred mesiacom. Teraz som objavil tieto dve vlakna o prasklinkach, okamzite som prezrel iPhone, ale nastastie som ziadne prasklinky na kritickych miestach nenasiel. Klop, klop. Zatial mam zrejme stastie. Navyse, keby sa mi to stane, neviem co by som robil, lebo mam iP jailbreaknuty....
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

asi nic, na chod IP to nema vliv, taky sem tam neco najdu, ale menit nebudu, pac vse funguje tak jak ma, a je to jen dalsi tel co casem nahradi novej. Preci si ho nechcete vystavovat ve vytryne. Uz to zacinate trochu prehanet s tim sledovanim much.

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Souhlasím s marseli.

kbenes

Příspěvek od kbenes »

mno to sledovani much u zarizeni za 10k je celkem opravnene bych rekl, dodnes jsem byl stastnej ze nemam ani jednu prasklinu a dneska jsem nasel rasy u fotaku a dalsi 3 praskliny...doufam, ze se nebudou zvetsovat, protoze to opravdu nevypada pekne...a pokud ano, tak se projedu do O2 no...

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

N3o21
Dik za info,nevím ale s reklamací asi ještě počkám.ty vlasové prasklinky jsou nakonec jen v ohybu na pravé straně asi 4 a fakt to musíš dlouho zkoumat aby jsi je našel.Je to přesně v tom místě pokud iPhone držíš v levé ruce kde máš prsty.Okolo ovl. tlačítek vč. zapínacího,konektoru na sluchátka a jinde žádné nejsopu.....bylo to jen "upatlané".
Případnou rekamaci budu řešit až po novém roce resp. po zimě,jsem zvědav jaký vlivbudou na iPhone mít nízké teploty které se koneckonců projevily již teď.
Je možné že ty praskliny vznikly již při kopletování v továrně...fakt to chce dlouho prohlížet než je najdeš,jak jsem psal,nikde jinde ani v rozích naštěstí nejsou a snad to tak zůstane.....hrůza jako u white verze zatím nehrozí.

EDIT:
Tu reklamaci jsem chtěl hlavně kvůli tomuto,prasklinky by bylo další.
viewtopic.php?f=85&t=9327&p=85349#p85349

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Já to řešil z jednoho prostýho důvodu. Chtěl sem na telefon nalepit ZAGG. A při čistění sem na ty prasklinky narazil.
No, a měl jsem je i tam, kde sem na iPhone měl prsty. A zaručeně se objevili až časem.
Vypadá to vážně dost nepěkně... a nerad bych aby se mi telefon rozpadal.
Btw... U na černé variantě jsou vidět - viz. ten druhý thread, kde je i foto.

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

No ja sem tam nejakou tu mouchu mam a presto jsem na to nalepil Zagg a hadejte ... zadne prasklinky uz nevidim a telefon drzi a funguje, divny ne.

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

No jsaně že funguje. Jenže já radši problémum předcházim. Nejsem blbec, abych dopadl jako (pardon moderátoři) tenhle "filuta", co nechtěl reklamovat NTB, a řešil to doma :D
On iPhone zatím funguje. Mě taky fungoval. Ale to že praská zřejmě není správně. Nebo alespoň já to považuju za vadu. A vážně mě vytáčí lidi, kterým to nevadí. A když se to rozsype, tak si to doma slepim... To je vážně bezvadnej přístup. Pak se nedivim, že výrobci dneska dovolej vyrábět to co vyráběj.
Když to nikomu nevadí, stejně se to prodá, a nikdo jim to nevrátí :mrgreen:
Myslim že tenhle způsob podnikání je bezvadnej :) Asi začnu taky něco vyrábět :mrgreen:

marseli
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od marseli »

Pokud vim, nikde jsem necetl, ze by se nekomu pod rukama telefon rozpadl (tedy pokud ho nehodil o zed), zaregistroval jsem nejake prasklinky, ktere jsou videt pod drobnym zkoumanim a udajne se jedna o praskani svrchni vrstvy laku, ktera nesaha do hloubky krytu. Tak proto na zaklade techto info, nehodlam "zatim" nic resit a radsi funkcni sem tam popraskany lak, kde prasklinky skoro nejsou videt, nez supr mega nadhernej telefon, ktery se porad jen ser...

PaDoX

Příspěvek od PaDoX »

Zaujímavé .. keď s ním robili testy, hádzali ho o zem a neviem čo všetko s ním robili, tak zo zadným krytom nijaké problémy neboli .. jedine tak bol možno poškrabaný a prasknutý displej.

flegmatik
Host
Host

Příspěvek od flegmatik »

Ja mam iphone od 22.8./vyrobeny v 32tyzdni/... pouzivam ho bez puzdra... zaobchadzam s nim ako s beznym tlf - dokonca sa snim hraje moje 6rocne a rocne dieta co urcite nema cit v rukach :).... mam ho doskrabany na zadnej strane ale ziadnu prasklinu som tam nevidel.... kolegovy padol jeho iphone na dlazbu displejom dole a bez akehokolvek poskodenia...
Iphone 3GS, 6.01, JB
Iphone 4, 5.11, JB
Iphone 5, 6.1, JB
Ipad 64GB 3G, 5.11, JB

iverson6

Příspěvek od iverson6 »

Ja na mém iPhonu taky nic nemám a nezacházim s nim nějak moc opatrně...a když se to tam někomu objeví tak je to jenom prostě obyčejnej pešek..ale seriová vada to určitě nebude.. :D :D :D

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

Ide o to, ako veľmi chceš praskliny nájsť. Na mojej čiernej verzií praskliny nenájdem bežným pohľadom. Ale ak si iPhone poriadne vyleštím handričkou, zasvietim naňho ostrým svetlom a poriadne zblízka sa zahľadím na háklivé miesta (priestor medzi ovládaním hlasitosti a chrómovým lemom), miniprasklinky tam sú.

Je to individuálna vec. Niekomu to nevadí, niekto to ani nenájde. Ja som to dal reklamovať z prostého dôvodu: 1. Ak by to stálo 5 tisíc, kašlem na to, ale za 18 tisíc chcem kvalitný prístroj. 2. Keď sa po 2 týždňoch vytvárajú prasklinky, kto mi zaručí, že o rok nebudem mať zo zadnej strany vysušenú krajinu?

Keď vedia ostatní výrobcovia zaručiť kvalitné materiály, Apple by to mal vedieť dvojnásobne. O chrómovom rámiku ani nevravím. Ten sa poškriabe aj od bavlny. Rovnaký rámik mám na svojej Nokii 6233. Po dvoch rokoch tam nie je ani mikroškrabanec.
iPad 2 32GB 3G white

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Existují dva druhy chromování. Jedním z nich je tvrdochrom, ale ten tu zřejmě není použit. Také je možné, že chromový rámeček je v základu plast a je pokovený. Např na hodinkách (Casio - tím nedělám firmě reklamu), mám chromované pouzdro a již přes tři roky nevykazuje nijaké zvláštní poškrábání (když si odmyslím pár střetů s futry u dveří). Podkladem je ocel a chromování je zřejmě tzv. tvrdé.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Mikroprasklinky byly u WHITE verzí 8 a 16GB a pár lidí je našlo i verze BLACK.
Já po pár týdnech své BLACK 8GB žádné nepozoruji....nosím iPhone bez pouzdra či obal ( o víkendu se to možná změní...)
Nejvíc se objevjí okolo 3.5JACK konektor a ovládascích tl. hlasitosti+přepínače tichého režimu.
Domnívám se že apple již zapracoval a novější série mají lak zadního krytu kvaliní.

Co se týče chromového rámečk ten právě odolný není...chovám se k iPhone maximálně slušně,ale občasné přeleštění chadříkem z mikroplyše na něm časem zanechá stopy,je to vidět jen pod přímým světlem a trpěl tím už iPhone 2G.
Ten rámeček je podle mě pochromovaný hliník či jiný kov a ta vrstva moc odolná není...jaké stopy by zanechalo ťukntí o něco nebo nedejbože pád nechci domyslet.

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

Lidi..prostě nejlepší je to koupit u nás a když se něco posere, tak to jen reklamujem. Chápu že je výhodný nakupovat třeba v USA, ale s reklamací jsou pak potíže :( A když máte white tak je to špatný..ale není¨to tím že se sními špatně zachází, ale možná je to roztažností :D :D

Neznáš nějaký mírnější výraz místo toho, co jsem ti označil červeně?
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

johny03

Příspěvek od johny03 »

souhlas...ale když chceš 2g tak ti nic jinýho nezbyde než koupit ho v usa:D:D :mrgreen:

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

já mám osobně black verzi a žádnej problém z prasklinami jsem neměl :) tak nevím :mrgreen: ..každopádně kdo má bílou verzi a nemá praskliny tak je v pohodě a docela mu to závidím :D ;)
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

johny03

Příspěvek od johny03 »

jj..ale mě se black líbí víc..teda :mrgreen:

Prygic

Příspěvek od Prygic »

ja ho mam taky prasklej a ktomu i predni kryt dneska

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

FAkt?..a máš ho v obalu? nebo ti spadnul ?.. :shock:
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

kbenes

Příspěvek od kbenes »

Zitra si jedu vyzvednout iP 3G white po reklamaci praskajiciho krytu, tak uvidim co soudruzi z O2 vymysleji :-D Reklamace byla cca po mesici od koupe. Snad to vymenej :-!

johny03

Příspěvek od johny03 »

myslim že ti daj novej

Sven
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sven »

Orange na Námestí SNP v Bratislave mi neuznal reklamáciu na praskliny zadného krytu. Ak niekto dal na Slovensku kvôli tomuto iPhone na reklamáciu, dajte vedieť, ako pochodil.

Záležitosť posuniem ďalej. Ani po hodinových rozhovoroch a osobných návštevách servisu som ich nedokázal presvedčiť, že je to vada materiálu a že reklamácia je uznaná u Apple takmer všade na svete.
V pondelok si vypýtam meno, kto rozhodol o neuznaní reklamácie a celú vec posuniem na Apple support.
iPad 2 32GB 3G white

kbenes

Příspěvek od kbenes »

Takze, ted jsem si privezl novy iPhone, uplne bez problemu vymeneno kus za kus. Dostal jsem sice pouze novy pristroj (chtel jsem druhou krabici!! :-D ), ale spokojenost :)

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

TAk to máš dobrý ;) iphone is BEST
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

johny03

Příspěvek od johny03 »

iPhone se do opravy nedává, když uznají reklamaci automaticky dostaneš kus za kus...řikala mi to teta kerá šéfuje iPhonákum u O2

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

U mě to tak také bylo....byl křivě sazený displej a výměna ks/kus :P

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

Ty jo..to čumim :D
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

konecne reklamace jaky maj bejt...takhle by to melo byt na vsechno...:-)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

fana1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fana1 »

kbenes píše:Takze, ted jsem si privezl novy iPhone, uplne bez problemu vymeneno kus za kus. Dostal jsem sice pouze novy pristroj (chtel jsem druhou krabici!! :-D ), ale spokojenost :)

Pravě z tohohle důvodu jsem řešil to, jestli není možné že někdo takhle iPhone vrátí a oni ho pak prodají dál JAKO NOVÝ...A doufají že si toho nový majitel nevšimne...Když vypadá jako nový v NOVÉ krabici...

Rychlonozka

Příspěvek od Rychlonozka »

mozna kdybys donesl i krabici :D ...

Odpovědět