iPhone 3G/3Gs - objevují se prasklinky v plastu?

Odpovědět
fana1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: iPhone 3G - objevují se prasklinky v plastu?

Příspěvek od fana1 »

Ty někde čteš, že s sebou neměl krabici?? :roll: Pokud jsem to blbě pochopil já, tak se omlouvám...Pochopil jsem to tak, že si nechali novou krabici a mu dali jen nový přístroj...A tudíž není problém, dát ten "starý" do nové krabice a vydávat ho za nový..

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Příspěvek od Gekko gecko »

fana1 píše:
kbenes píše:Takze, ted jsem si privezl novy iPhone, uplne bez problemu vymeneno kus za kus. Dostal jsem sice pouze novy pristroj (chtel jsem druhou krabici!! :-D ), ale spokojenost :)

Pravě z tohohle důvodu jsem řešil to, jestli není možné že někdo takhle iPhone vrátí a oni ho pak prodají dál JAKO NOVÝ...A doufají že si toho nový majitel nevšimne...Když vypadá jako nový v NOVÉ krabici...

fana1
Silně pochybuji že by O2 pak prodával iPhone který jim někdo vrátil ať už s "kosmetického důvodu" což je mů případ (měl jsem nakřivo displej) nebo prasklinek na kryt kterých si málokdo všimne,jako nový přístroj.
Originální nový musí být zabalený a uvnitř iPhone nedotčený včetně ochranné fólie která se musí před použitím sundat.

Když to bde nějaká drobnost jako jsem popsal,nechají si ho jako předváděcí,nebo jej odporodají za výhodnou cenu některém zaměstnanci nebo jestli provozují nějaký bazar tak tam....jinak jedině do servisu na náhradní díly,až t tedy nějaké budou.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

fana1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fana1 »

Jen jsem se zeptal :wink: protoze me prislo, ze ten muj uz snad musel byt pouzity..Ale kdyz to vis, tak se hadat samozrejme nebudu :) Tim lepe :)

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

Vzal bych z toho nálepky :D
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Použil někdo z vás ty dvě nálepky se symbolem/logem APPLE (jablko)?
Já je mám zatím v krabici...

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

Já je mám taky v krabici :) je mi to líto :) někam nalepit :D apple nálepky jsou vzácný xD
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Kdyby tam ty "jablíčka" byly ještě zmenšený,tak přelepím LG logo na svém TFT LG Flatron W2252TQ...vypadalo by to fajn ale bohužel.

Alex-alex
Senior uživatel
Senior uživatel

Příspěvek od Alex-alex »

S jedním jsem přelepil jsem s ním logo ASUS na monitoru a s druhým ZALMAN na vodím chlazení, tomu se řiká Mac :lol:

Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Beavers »

Hoši, to jste se dostali ale hodně daleko od tématu. Tak honem zpátky nebo to zamknu.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Já nevím kam to nalepit...jedině tak na čelo :lol: :lol:
Kdybych měl nootebook dám to na víko ale takhle zatím využití není.

Ať tu nepíšeme mimo téma,jak jsi na tom s prasklinama krytu?,mě to přijde že novější série už používají kvalitnější nástřik zadního krytu...ať hledám jak chci na známých místech (Mezi ovl. t.,konektory) žádné nejso a ani jinde ne.

Beavers :wink:

Hele, ty kluku, nech toho! :mrgreen: Beavers

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

Podle mě tedkom se už praskliny neobjevují vůbec..asi to bylo jen na těch prvních :D
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Na tom prvním co jsem kvůli křivě sazenému TFTčk reklamoval, by už z výroby (při kompletování) na boku...v místě kde se spojuje chrom s plastem, teď vůbec nic a myslím že to tak i zůstane...apple tiše zapracoval a to je dobře.-

Upravil jsem ti překlepy. Beavers.

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

jo přesně..museli :)
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

No sposta živatelů si na to stěžovala a apple prý i v diskuzi na jejich webu odpověděl že je to "Kosmetická vada"....hlavně že u toho nezstalo a náprava na sebe nenechala dlouho čekat.Tipji že AppleTým byl na návštěvě/kontrole továrny v číně kde je kompletují a ty kryti i lakjí a troch jim ztam "zatopil". (Montáž má na starosti Foxconn ne?)
Ostatní komponenty jso naštěstí v pohodě...apple má více dodavatelů,někde jsem viděl ohledně iPhone2G jejich soupis...od koho mají SAW,TFT,MB atd.

BeaversDíky za opravy,snažím se na to dávat pozor.Dal by jsi prosím odkatz na článek z iphone.cz na článek ohledně komponent pro výrobu iPhone od koho je Apple bere?

johny03

Příspěvek od johny03 »

zlatej hliník na 2g :mrgreen:

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

hliník se hnedka poškrábe a jde to vidět jak svině! :)
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Stejně si myslím že řeči kvůli důležitosti plastu v souvislosti s citlivostí GPSky jso jen bludy....přece ji mohli dát pod ten plasovej spodek ne?
Na druho stranu se ale snížily náklady a společně s ostatními úsporami při výrobě mohl apple nabídnout iPhone3G s GPS a MTS/HSDPA za 12k v případě 8GB verze.Cena je víc než příjemná a nás je údajně iP nejlevnější na světě pode jedné zprávy z mobil.cz

Domingo
To je fakt...iPhone2G jsem kdysi měl.Navíc mi u hliník vadilo že tak stdil,měl jsem tehdejší iPhone v prosinci 07 a v zimě to bylo fakticky nepříjemný.
Navíc se mi jedno stalo,že mi iPhone spadnl ze stolu cca třičtvrtě metru ani ne a bohužel na pravý horní roh.....hliník byl hned promáčklý a byla tam ploška.Podotýkám že iPhone mi tehdy spadnl na koberec....ten kryt byl z hodně slabého hliníkového plechu.
Nový 3G iPhone má v tomhle výrazně navrch,plast je hoževnatější a pokd nespadne vyoženě na beton rčitě nepraskne.Sice je to lapač na otisky prstů ale celkem odolný.Dávám samozřejmě pozor a v kapse nic jiného s iP nemám ale třeba leštění suchou mikroplyší co jsem dstal s fólíí (Tu od APPLE si šetřím) na něm nezanechává žádné stopy či mikroškrábance.

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

iManiak2008

Líp bych to nenapsal ;)
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

No dík ale jsou i lepší přispěvovatelé :P :wink:
Každopádně na plast jsem si zvyknul,praskliny už v novějších sérií nejsou (U verze BLACK...jak je na tom WHITE netuším) a cena je výborná.
Původní iPhone2G se v 8GB variantě prodával za téměř dvojnásobek,myslím oficiálně u českých er-shopů s jejich zárukou.
Původní odhady byly že u nás bude 3G stát tak 15-20k...nakonec jej má za 15 je TDebile kvůli nesmyslnému zdražení které svádí na překupníky......proč ti taky neudělali ostatní co?

Mimochodem ten hliník u 2G verze strašně klouzal...jako suché mýdlo,děs a hrůza.Plast díky tomu že se lepí,neklouže a díky vypouklosti krytu iPhone výborně padne do ruky!!

Omlouvám se ADMIN/MODS za odbočky od tématu a navrhuji úpravu názvu tématu na iPhone2/3G-Hliník vs.Plast-PROBLÉMY či KVALITA

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

jo změnte to ;) ..Ale máš pravdu...sice na zadním krytu jdou vidět otisky, ale neklouže :) padne krásně do ruky..!už jenom jak vypadá je hezčí :)
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

johny03

Příspěvek od johny03 »

mě by teda nepřipadalo že by klouzal...no ale každej má svůj názor žejo...
já bych název topicu něměnil protože 4 stránky se tu řeší prasklinky..a cca 5 přispěvků je o hliníku a plastu....jinak mě se třeba líbí víc starej model... :mrgreen: :mrgreen:

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

tak to je jasný ..Každýmu se líbí něco jiný.

ASi máš pravdu..nechte to jak to je ..s kategorii
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

johny03

Příspěvek od johny03 »

a to poškrábání hliníku mě třeba štve strašně..uplně mi to trhá srdce se kouknout na zadní stranu mojeho iP..ale u těch starejch se to peostě poškrábe snažil jsem se na něj dbát co nejvíc ale jenom jak to malinko o něco otřu hned je tam rýha..aspon že na něj koukám pořád zepředu a mám na něm obal....sice to nevypadá hezky..ale dál se neškrábe...a taky není videt ze mam iphone....terba v tramvaji jak si lidi suskaj..hele on má ajfouna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

johny03
No hliník je měkej bohužel ale na zadek stejně většinou nekoukáš ne? 8) :wink:

johny03

Příspěvek od johny03 »

právě, ještě když na něm mám obal.. :mrgreen:

Almi
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Almi »

diskusia premazana.
držme sa už témy chlapi 8)
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Mám iPhone přes 14dní a ať hledám jak chci prasklinky prostě nemám...zdá se že v nových sériích už APPLKe výrobní vadu konečně odstanil...byl by sám proti sobě ne,když má iPhone takový úspěch

Domingo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Domingo »

Přesně tak..apple nejspíš zapracoval :)
iPhone 3G 8GB

Obrázek
Obrázek

RudyJames

Příspěvek od RudyJames »

ja mam biely, kupeny prvy den, co bol v predaji a ziadne praskliny, ani ine problemy :roll:

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Mě se praskliny objevily až po měsíci...
Nové modely už by to měly mít vyřešené. Můj nový iPhone už má plast viditelně jiný. I bílá je taková jinší, než byla na tom starém.

Asi to nebyly všechny kusy. Třeba jen vyrobené v jedné továrně. Těžko říct.
Zde na fóru dokonce jeden uživatel posílal fotky popraskaného černého, a to bylo fakt dost brutální.

johny03

Příspěvek od johny03 »

nevíš v jakém topicu to bylo ?

N3o21
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od N3o21 »

Třeba tady...
Mám dojem, že tu někde ještě bylo foto více popraskaného... Ale to už nenajdu :/ Možná to bylo někde jinde...

ADIO45
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ADIO45 »

Já mám White a žádná prasklina. Díky bohu :-) Jinak je krásně a bílý. Koupil jsem září. Takže možné Apple zlepšila verzi třeba nemusí objevit praskliny.
[size=85][size=85]omlouvam se za mou cestinu lepe psat neumim [/size][/size]

johny03

Příspěvek od johny03 »

jj je to tak ted mi tetka od o2 dosvědčila že posílali z5 do us spatnou várku white iP

marej

Příspěvek od marej »

No ja som kupil iP minuly tyzden a nasiel som zatial miniaturne prasklinky pri tlačidlách ticheho rezimu a ovladania hlasitosti. Zo zadu krytu zatial ziadne nie su. Volnym okom nie su vidno, iba pri spravnom svetle, ale aj tak ma to stve.
Mam iP 8gb black ... :cry:

Drago
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Drago »

iPhone budem mat uz dva mesiace (27.8.08), OTB 2.0.1, dva krat mi spadol asi z 80 cm vysky na dlazbu, a nic sa s nim nestalo. Displej ok, kryt ok, jak zadny, tak okolo tlacitiek hlasitosti ci ticheho rezimu. Asi som jeden z tych stastnejsich.
iPhone 6 64GB Space Gray
MacBook Air 13" Mid 2013
iPad 2 32GB WiFi Black
iPhone 5 16GB Black (2013-2015)
iPhone 3G 8GB Black iOS 3.1.3 (2008-2013)
Obrázek

marej

Příspěvek od marej »

Gratulujem ...

Dost ma to stve :x , ze ja nie ...

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

marej píše:No ja som kupil iP minuly tyzden a nasiel som zatial miniaturne prasklinky pri tlačidlách ticheho rezimu a ovladania hlasitosti. Zo zadu krytu zatial ziadne nie su. Volnym okom nie su vidno, iba pri spravnom svetle, ale aj tak ma to stve.
Mam iP 8gb black ... :cry:

Nejspíš jsi dostal kus ze staré série....mohu potvrdit a ostatní také že ty z těch novějších již tímto "neduhem" netrpí.Celkem ale zamrzí že nikde nevyštete týden výroby jako na "zádech" starého model...snad podle SN ale jk se v něm orientovat nevím.

paralaX

Příspěvek od paralaX »

Mám asi týden nového 16GB černého iPhona od O2 a po dnešní prohlídce telefonu jsem se docela zděsil.
Normálně není nic vidět, ale stačí telefon správně natočit pod světlo a objeví se zarážející množství malých škrábanečků a dokonce i jedna malá pavoukovitá prasklina asi uprostřed zadního krytu!

Telefon nosím v kapse u riflí a mám na něj dokonce i takovou tu ?ponožku?. Na netvrdší podklad na který jsem ho položil byl asi lakovanej dřevěnej stůl a list papíru. To je ten plast tak málo odolný? Máte stejný problém i vy?

/EDIT: Věřím, že na bílém telefonu by ta praslinka byla okamžitě vidět, takto je ale potřeba spravného světla a i tak její ?struktrura? v černém krytu zaniká. Byl by to problém při reklamaci, nebo na to jsou zvyklí?

/EDIT2: objevil jsem vznikající praskliny i u tlačítek hlasitosti.

kbenes

Příspěvek od kbenes »

S reklamaci by jsi nemel mit problem, ja uspesne reklamoval iP 3G white a to ty praskliny nebyly nijak viditelne. Byly okolo oka foraku a na bocich, viditelne take jen malo, ale tim, ze je to bila verze, tak to videt bylo...snad se tomle novem nic neobevi...

Odpovědět