Přepínač tichého režimu sa zlomilo

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Přepínač tichého režimu sa zlomilo

Příspěvek od Gekko gecko »

Potřebuji poradit.
iPhone3G jsem kupoval u O2 a první ks reklamoval z důvodu křivě usazeného displeje,takže pochybuji že se k druhé reklamaci jiné závady postaví operátor kladně.

Jedná se o to,že se mi při běžném používání (iPhone mi nikdy nespadl) ulomilo/odpadlo kovové chromové tlačítko přepínače tichého režimu...nejradši bych designéry APPLE za toto řešení vytahal "za uši".
První iPhone2G měl tlačítka jako jednu část z černého plast,u 3G verze je plastový kryt přepínače/součástky na desce a tlačítko/čepička je tam přilepené/přitavené a asi ne moc kvalitně (Co udělají ostatní tl. za půl rok používání nechci ani domyslet)

Jistě poradíte opětovno reklamaci a to právě jaksi nejde,protože jsem blbec tlačítko přilepil sekundovým lepidlem.
Přepínač chodí spolehlivě i dyž trošk jinak ale tak často jej nepoužívám,nevím ale jak to slohu vydržím a jestli upadne všimn si toho až pozdě a budu nahraný.

když to půjdu reklamovat řekno že mi iPhone spadnul a pokošel jsem se to neodborně opravit,navíc lepidlo i ta kapka se trošk rozlilo a stopy jso samozřejmě vidět.taky jak jsem tlačítko přidržoval pinzeto,vyklouzlo a zůstala na něm viditelná rýha.

Poprosím jestli někdo máte kontakt na firmu u které lze koupt napište...hledal jsem na Maczone.cz ale není tam,snad to není pevnou součástí základní desky a lze ten černý plast z přepínače vyndat (po rozebrání samozřejmě).
Uvítal bych také pokud někdo prodává nefunkční iPhone a byl by ochoten poskytnout jen tento díl....zaplatím kolik si řeknete tak mezi 300-500kč...výměn bych si pak zajistil sám.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

nitro-oxidus

Re: PROBLÉM-Přepínač tichého režimu HELP

Příspěvek od nitro-oxidus »

Tak to jsme dva, mam stejny problem...jednou jsem iP vyndal z kapsy a ejhle bez tlacitka ticheho rezimu tak saham do kapsy a bylo tam. Nastesti jsem ho neprilepil, tak ti ho klidne za 12 000,- prodam :) :) Ne to ne ber to jako zert tu cenu...Jinak ja to asi pujdu dat do reklamace...Ale kdyz jsem to videl mel jsem s tou chuti to tam take prilepit.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Celkem lituji že jsem cto "spravoval" sám.....můžu to zkusit reklamovat jak se k tomu postaví.jde o to že lepidlo bych třeba očistil ale to tlačítko tam už samozřejmě nesedí přesně a je trochu vystouplý,takže se bojím že zase odpadne a někde ho ztratím nadobro.zajímlo by mě kdyby to neuznali v záruce kolik by si za tuhle práci tak účtovali??

EDIT:
nitro-oxidus

Pokud mohu radit a doporučit,udělej to stejně jako já....můžeš to u operátora zkusit ale asi nepochodíš.
Mrkni sem a něčeho se drž: http://vh14.blogspot.com/2008/09/tak-tedy-bez-pky.html

http://vh14.blogspot.com/2008/09/iphone ... -malr.html

Bere se to jako mechanická závada a GSMMobile to řeší výměnou kus/ks celého telefonu zpoplatněnou 8k...síla!!!!
Prý to neopravují protože si to apple nepřeje.Nevím u jakého jsi operátora ale mě třeba O2 během prvních 7-mi dní uznal reklamaci křivě usazeného displeje a dostal jsem nový iPhone.Když reklamuješ po sedmi dnech tak to posílají normálně do servisu.....doufejme že ne taky k GSMMobil,třeba budeš mít štěstí.Náhradní díly normálně jdou sehnat (tento zatím ne).

nitro-oxidus

Diky za navody, bohuzel jsem nepochododil. Sel jsem to reklmamovat a vzali si tvoji krasnou dobu 30 dni! Coz pro me neni moc prijemne...
Mimochodem kdyz jsem to chtel jit reklamovat tak ze si k tomu vezmu vse co je potreba, ale zapomel jsem na ten cudlik :) tudiz jestli by jsi ho chtel koupit muzem se domluvit. Nebo mozna pockej az ti odpadne ten tvuj a dej to reklamovat.
Ja jsem zvedavej co oni z toho udelaj kdyz nemaj ten cudlik, jestli mi tam daj nejakej shit :) tak se mi to libit nebude...

EDIT: No tak jestli na me zkusej neco takovyho jako je na tom webu, tak jim z toho obchudku na andelu udelam kulnicku na drivi :)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Určitě dej vědět jak jsi s reklamací pochodil a ten ČUDLÍK BERU VŠEMI DESETI...pak se dohodneme :P

Já bych to na reklamaci nejradši dal taky a případně opravu zaplatil....poznaj že jsem se to pokoušel slepit a čudlík je škráblej.
Říkali ti něco jakou máš šanci uspět? popřípadě kolik by oprava stála??

EDIT:Zatím počkám jak dopadneš,jestli ti záruku uznají (myslím že technici o "kvalitách" nového iPhone jestli to O2 posílá do zahraničí vědí své...) a pak to reklamuji taky.
Tlačítko nechám doma (je škráblé) a zbytky lepidla se pokusím opatrně odstranit.

CELKEM MĚ ALE MRZÍ ŽE BUDU 14-30dnů BEZ iPHONE :cry: :cry: :cry:

Všiml jsem si, že máš zálibu v barvách, nic proti tomu, ale zde to nepoužívej a text ponechávej černý, prosím. Respektuj stanovy fóra. Díky. Beavers.

Beavers-Promiň,je to opravené :wink:
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne ned říj 26, 2008 2:32 pm, celkem upraveno 1 x.

nitro-oxidus

Tak hele ve vodafone, mi nic nerikali. Ten clovek ktery to vyrizoval mi pripadal jako kdyby to videl poprvy pak se jeste s kolegou hadali kam to poslou jestlo do britexu a jeste nekam. To bylo prvni co me zarazilo, pak kdyz uz bylo vse hotove jsem se zeptal jestli mi daji nejak vedet ( je mi jasne ze daji) on povida ze na tom reklamacnim liste, a zarucnim liste je telefon tak je to pry dobry, ten bohuzel neni muj ale je firmy...tak nevim co si mam myslet.

Buh vi jestli mi iP vubec prijde...uvidime

Pokud to vyjde bez toho tlacitka tak ti ho klido hodim, jsem z Prahy...

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Jasně...takže ohledně záruky ti neřekli nic co? dozvíš se to až ti jej předají,zda záruku uznali nebo ne....
Já zatím "rozhodil sítě" poprosil p.Googla a našel zajímavou firmu na Praze 10 Ruská ul.
http://www.iphone3g-servis.cz/
Psal jsem mail a jsou schopni to opravit...cenu mi dotyčný z hlavy nenapsal ale je to drahé...díly.

Zkusím z něj ještě něco vytáhnout.Bojím se že to budu u O2 reklamovat,čekat tři neděle jak pitomec a pak mi oznámí že je spravený ale musím zaplatit 3k....u téhle firmy by to mohlo stát míň...

nitro-oxidus

Proc by si mel platit 3k? Pokud je to v zarucni dobe, tak vubec :)
I kdyby meli reci na to ze jsi to tam lepil znova tak si musis pripravit dobrou vymluvu.

Uz ho nemam den, a jsem jak nemocnej :)

EDIT: Pekna stranka, Ale pokud by si mel platit 3k za opravu jak u 02 nebo na ty strance, tak bych si radsi vzal volno a plne se soustredil na to jak si to tam nalepim sam :) ;)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Máš pravdu....půjdu s ním na reklamaci a holt to budu muset doufám "jen" 14-dní vydržet.Ten čudlík zase upadl takže to lepidlo nebude tak kvalitní jak jsem si myslel....očistím zbytky a zítra ho odnesu na prodejnu,doufám že po mě nic nebudou chtít podepisovat a už vůbec ne platit jako že souhlasím s případnými náklady!!!!
To tedy ani H.....iPhone mi nespadl což technici jistě poznjí a že to apple zfušoval za to nemůžu....začínám litovat že jsem si nekoupl iPhone 2G....zpracování je kvalitnější bez 3G se dá žít a GPSku bez pořádné aplikace stejně nevyužiji...ach jo!
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne úte lis 04, 2008 9:53 pm, celkem upraveno 1 x.

nitro-oxidus

Tak tak, udelal jsem ho taky pro jistotu..A pokud to mas v zaruce nic platit nebudes.

BTW: Nevis o nekom kdo by potreboval ten cudlik :) :)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

No nevím...snad to projde ale ty zbytky lepidla se mi zcela odstranit nepovedlo....drží tam jak přibitý.
Udělám RESTORE zabalím do toho "celoflánu" dám do krabice veškeré příslušenství a odnesu jej na prodejnu.

Jsem zvědav jestli mi půjčí náhradní telefon.iPhone prý operátor (O2) půjčuje ale za zálohu 4000kč a navíc jen tarifním zákazníkům,což nejsem.

ygy
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od ygy »

no a dalsi dokaz ze 2g vedie :wink:

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Bohužel....dílenské zpracování iPhone2G bylo o třídu výš.
Já už 3G 8GB jednou rekamoval viz. zde: viewtopic.php?f=85&t=9327 co kus to originál :?

Vyrážím do prodejny na reklamaci jsem zvědav co mi obsluha řekne a zda tam již podobný problém s tl. tichého režimu někdy řešili.

EDIT:
Špatná zpráva...O2 stejně jako TM má už zajištěný autorizovaný servis a telefony neposílá do holandska či je nemění

http://service.gsmobile.com/index.php?o ... mid=32?=cz

Počítám že do 14-ti dní by to mohlo být vyřízené...otázka je ale jak.

Jestli se naplní tento scénář: http://vh14.blogspot.com/2008/09/tak-tedy-bez-pky.html
http://vh14.blogspot.com/2008/09/iphone ... -malr.html budu takzvaně v řiti.
V žádném případě telefon nepřevezmu a pošlu jim ho zpět...nehodlám platit 8k za neschopnost apple něco kvalitně vyrobit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EDIT2:
V nejhorším případě je tato možnost :http://www.iphone3g-servis.cz/,sice bych to zaplatil ale co se dá dělat
GSMobile prý v těhle případech na "přání" apple nesmí iPhone rozebírat :? :? :?

Ten článek na BLOGu co jsem dával odkaz je měsíc starý a pochybuji že by se něco změnilo.
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne ned říj 26, 2008 6:29 pm, celkem upraveno 1 x.

nitro-oxidus

Tak to nejsi sam kdo by jim to vratil...

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Neskutečně mě to S...e!!!
Protože se bojím toho co jsem napsal výš
Je to mechanická závada a těžko budu dokazovat že to jen tak odpadlo...byť to je pravda
....kam to posílali tobě?

nitro-oxidus

Chapu te..vzdycky se da vsechno ukecat :)
Me to poslali do Britexu, tak uvidim co mi privezou, jestli nokii nebo siemens :-)
Nebo jestli po soucastkach...

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

V měm případě to vidím na pořádné problémy a dohadování.Teď budu 14-dní bez a potom znovu.

EDIT:

Prosba všem čtenářům tohoto fóra

Pokud se vám někdy přihodil tento problém,či jiná mechanická závada u tl. iPhone3G,napište jak jste s reklamací uspěli,děkuji. :wink:
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne úte lis 04, 2008 9:54 pm, celkem upraveno 1 x.

nitro-oxidus

Tak to tam mozna pojedem spolu :-D Kam tobe to vubec posilali taky do britexu?

Alo
Host
Host

Příspěvek od Alo »

Gekko gecko píše:Pokud se vám někdy přihodil tento problém,či jiná mechanická závada u tl. iPhone3G,napište jak jste s reklamací uspěli,děkuji. :wink:

Já jsem reklamoval HOME button, po zmáčknutí zůstával někdy zamáčklý a občas nereagoval. iPhone jsem reklamoval u O2 a po 6 dnech jsem ho měl doma. Ze servisu přišel nový přístroj a jako důvod pro výměnu přístroje byla uvedena zádada na LCD. :)

OT:
Akorát teď čekám na reklamaci toho druhého iPhone, protože u něj nefungovalo otáčení :roll: A to jsem zjistil až potom, když jsem si ho doma aktivoval a večer si s ním hrál, takže ráno v O2 jsem musel posílat na reklamaci,protože na argumentaci, že ho nemám ani 12 hodin mi řekli, že tomu nerozumí a že se k tomu musí vyjádřit servis. Co se dá dělat.. :(
iPhone 3G 8GB FW 3.0

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

nitro-oxidus
Mě to posílali do GSMobile...fakt jsem zvědavý na výsledek a jestli budu bez iPhone 14-dní jen aby mi pak řekli že to neopraví ať si mě nepřejou.(Jsem bez něj druhý den a pěkně nakrklej...)

Alo
Nefunkční home button je taky mech. závada ale jelikož neodpadl neměl by být problém s reklamací.
U mě je to s tl.tichého režimu něco jiného...prostě upadlo a jsem zvědav jak se k tomu technik postaví.
Pro jistotu ještě pošlu e-mail na GSMobile v němž celou "událost" popíšu a upozorním ať iPhone prohlédnou (kryt) aby viděli že nespadl.Navíc je tl. celkem hluboko a vyčnívá minimálně...běžným používáním není šance jej násilně ulomit.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

nitro-oxidus
Nedíval jsi se na stránky BRITEXu jaký je stav tvé zakázky?,já na GSMobile hledal podle IMEI ale ještě jej tam nemají...

johny03

Příspěvek od johny03 »

jesltliže máš operátora O2 a máš ho v záruce, tak můžeš být v klidu..iP se do opravy neposílají dostaneš kus za kus...a nic doplácet nemůžeš jestli ho máš v záruce tj. no jailbreak

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Chápu že mě a ostatní chceš uklidnit a dát naději,nicméně tohle už u O2 bohužel neplatí a iPhone stejně jako TM posílají do GSMobile viz. zde: http://service.gsmobile.com/index.php?o ... =czech1250
Tam je údajně neopravují a posílají do zahraničí,ale posouzení závady dělají právě oni.....
Prodavač slíbil že mě budou SMSkou informovat až bude má reklamace (doufám úspěšně) vyřízená.

nitro-oxidus

Gekko gecko :
Tak zatim nic, bud tam davam spatne IMEI a nebo ho tam jeste nemaji

johny03

Příspěvek od johny03 »

aha..já ale oni ze začátku měnili kus za kus....ted když vidí kolik iP jde na reklamace to asi zrušili

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

nitro-oxidus
Po X-té jsem zadával IMEI na tuto stránku a pokaždé to píše: "Bohužel zakázka nebya nalezena
http://service.gsmobile.com/index.php?o ... 38&lang=cz

Mimochodem dneska se mi zase ozval člověk z http://www.iphone3g-servis.cz/ a nakonec ten přepínač nemají....
Jestli s reklamací neuspěji budu to muset zase slepit a doufat že tl. někde neupadne.

johny03

Příspěvek od johny03 »

neboj, podle mě s reklamací uspěješ....když už ti to vzali v prodejně tak si myslim že to projde...ale co ten tvůj iP zažije a jak se nacestuje.... :mrgreen:

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

No doufejme...když už budu měsíc bez něj tak snad ne zbytečně,viz. mé příspěvky nahoře a odkaz na blog toho neštastníka kterýmu to z GSMobile vrátili jako neopravitelné.
Dával jsem ho na prodejnu O2 U plynárny P-4 Michle a měl to odvézt kurýr do GSMobile Veselská Letňany...po spojce je to půl hodina ani ne.
Celkem mě zarazilo že prodavač odmítl krabici a dal iPhone do spec. polstrované obálky,kterou jsem jen zahlíd.Pro jistotu jsem jej dal do té orig. fólie ve které byl po rozbalení...snad to přežije bez újmy. (Hlavně se bojím o rohy,aby se moc neošoupaly,ty fólie nekryje.)

kate

Příspěvek od kate »

Tak jsem dalsi v klubu, vcera se mi packa ulomila taky... Na prodejne mi rekli, ze je to mechanicke, a ze mi to ani jako zarucni opravu nevezmou. Fakt uzasny, clovek ma telefon mesic, a je to pouzivanim ...

Chystam se napsat dopis, s tim, ze klidne pozadam o posudek od soudniho znalce, minimalne si trosku zavyhrozuju, a uvidime, jak to pak dopadne. Nevaham se obratit i na COIku, protoze tohle me fakt nastvalo do bela...

Uz se vam nekomu vratil ten iphone z opravy?

nitro-oxidus

Me zatim ne, daval jsem ho tam pred tydnem....a jeste k tomu ma vodafone "specialni" razitko jenom pro iP na kterem je napsano
citace : Zarucni doba muze byt delsi nez 30 dnu....

Takze iP mozna uvidim na novy rok :)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

No já v "opravence" nic takového nemám ale je tam napsané že: V případě že bude oprava provedena později než v předpokládaném termínu dokončení opravy uvedeném výše tedy 25.11.2008,oznámí Telefonica O2 objednateli termín k vyzvednutí telekomunikačního zařízení.
Bohužel je tam také že: Cenu mimozáruční opravy se objednatel zavazuje uhradit při převzetí opraveného zařízení...

Smlouvu o opravě nemohu bohužel naskenovat,protože tímto zařízením nedisponuji ale pokusím se ji vyfotit fotoaparátem a uploadovat sem.

Telefonica O2 to má dobře "ošetřené"....vše je již v ní a když ji podpisem neodsouhlasíte iPhone vám do opravy nepřijmou...je to ale standartní předávací protokol a podobně jsem jednou už reklamoval nokii.

EDIT:
Zde je ofocená část "Smlouvy o opravě".
Jen dodám že ono datum pořízení vlevo dole je den kdy jej na prodejně do opravy přijali.
ObrázekObrázek

kate

Příspěvek od kate »

Mimochodem, pokud nedopadnem dobre, nevite o nejake app, ktera dokaze zapnout/vypnout zvuky? :)

nitro-oxidus

Tak to u me neudelali s mimozarucni opravou, nastesti mam zarucni takze bych se i pohadal s nima pokud by po me neco chteli :)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

kate
O žádné aplikaci která by dokázala aktivovat/deaktivovat tichý režim bohužel nevím a myslím že to jde jen tím přepínačem.
V nejhorším případě to tlačítko stále mám takže je možnost jej přilepit a doufat že bude držet.

nitro-oxidus
Co máš v té smlouvě o opravě,nic takového jako že se zavazuješ to uhradit v případě že to nespadá do záruky tam není?
Já ji v prodejně četl a jak jsem psal dřív,kdybych to nepodepsal iPhone by do opravy nepřijali...bohužel. :?

EDIT:
Celkem by mě zajímalo jestli tento problém s SLEEP Mode máme jen my....na hlavním apple fóru nic nemohu najít: http://discussions.apple.com/category.j ... goryID=201 a že se tam řeší hafo věcí,mj. i praskající kryty apod.

nitro-oxidus

Ne ne nic takove ho tam nemam, jen tam mam to razitko (ofotil bych ho nebo vyfotil ale momentalne ani jednim zarizenim nedisponuji) Berou si na to delsi dobu nez muzou...a u opravy mam zaskrtnuto zarucni :)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

No to tam mám také..."Závada uplatněna v záruční době"--ANO a záruční list si nechali na prodejně a asi ho s iPhonem poslali do GSMobile.
Jsem zvědavý až pošlou SMS že se mám pro něj stavit na prodejně.
Naposledy upravil(a) Gekko gecko dne úte lis 04, 2008 9:56 pm, celkem upraveno 1 x.

nitro-oxidus

V tomhle pripade si myslim ze uz ne, kdyz tam mas taktez ANO, len pokud by tam bylo neco dosti zjevneho co bylo udelano tebou..

EDIT: Jak si na tom, koukal si na stav reklamace?

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Po zadání IMEI na stránce GSMobile to nic nenajde,podle mě se nenamáhají tam můj iPhone přidat.Posílal jsem mail na prodejnu kde jsem jej reklamoval a odepsali že je v servisu a dají vědět až se vrátí.
Mimochodem na oficiálním apple fóru jsem našel tohle: http://discussions.apple.com/thread.jsp ... ID=8319106
a tady je doslovně přeložená verze: http://translate.google.cz/translate?hl ... icrosoft:* přes google...není to nic moc ale nechá se z toho něco vyčíst.

EDIT:
Další odkazy na stránky kde se probírá tento problém,vypadá to že je to po praskání kryt/laku zejména u WHITE verze druhá nejčastější závada iPhone3G

http://www.appleiphoneapps.com/2008/07/ ... -a-recall/
http://translate.google.cz/translate?hl ... icrosoft:*

Dál stačí do GOOGLE zadat tohle
iPhone 3G Silent Ringer Switch Broke off
nebo tohle iphone 3G Silent button felt off

nitro-oxidus

Pekny, ale moc tam toho nevyresili...Na druhou stranu nejsme sami, a mozna budem cekat vic jak 3 tydny :)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Hlavně jsem tam viděl že tenhle náhradní díl narozdíl od HOME či SLEEP nikde nemají,pravděpodobně ani v servisu.
Možností jak to dopadne je několik:

1.iPhone mi po měsíci vrátí s tím že je to neopravitelné a je jediná možnost výměna za nový s doplatkem 8k jak to popisuje na svém blogu ten neštastník.
2.Opraví to v rámci záruky (Ty články nejsou moc aktuální a třeba už ND jsou)
3.Opraví to ale budu to muset zaplatit
4.Dostanu nový iPhone-Tahle možnost se mi jeví jako nejméně pravděpodobná tak 10-procent.Je to mechanická závada a servis se s tím vůbec nebude zabývat.

GSMobile podle svého vyjádření jen "Zajištuje opravy iPhone3G" a asi to někam posílají do zahraničí...to by ale stejně do měsíce nestihli.

Odpovědět