Eticke aspekty nelegalneho vlastnictva aplikaci ;-)

vše co vás napadne
creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Eticke aspekty nelegalneho vlastnictva aplikaci ;-)

Příspěvek od creck »

vim ze se tu bavite o autorskych zakonech,ale zajimalo by me jestli tu je nekdo zbehly v zakonech co s timhle :

kdyz si zakoupim Iphone ,pri prvnim zapnuti po me chce odsouhlasit licencni smlouvu apple , co kdyz s touto smlouvou nesouhlasim ? tim padem nemohu pouzivat jejich vyrobek,ale podle meilu co jsem psal do apple nemam narok na vraceni vyrobku a vraceni penez , neni tohle tak trosku bananistan ? koupili by jste si napriklad telku ktera by vam v licencni smlouve zakazovala napr. ovladat ji rukama a prikazovala ovladat ji nohama,ale jen clovekem co ma zelene oci ?

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

Já myslím, že ty podmínky budou i někde na webu, takže si je můžeš prostudovat dříve než si iPhona koupíš.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

Carabei
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Carabei »

crackle apps jsem ochoten pouzit v pripade ze chci vyzkouset zda-li mi budou vyhovovat, nejsou tu zadne trial verze, v pripade ze mi app bude vyhovovat, klidne za ni nejaky den dolarek zaplatim, samozrejme ze je to nelegalni, ale zajice v pytli kupovat nehodlam.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

jancada

Příspěvek od jancada »

Pochybuju....ze az budes cracklou app mit..vymazes ji a koupis si orig.

pali777

Příspěvek od pali777 »

hh no celkom som sa na tomto topicu zabavil...navrhoval by som spravit anonymnu anketu s otazkou...Mas nainstalovanu cracknutu app?...a uvidime..mozno nas vysledky prekvapia...xi

peace...:)

EDIT: inak poculi ste niekedy o hackerskej skupime HAKLABS ? Je to banda teepkov co sa zaoberali tym, ze zhadzovali servery na ktorych boli cracknute iPhone appz. Dokonca vypli aj velke servery ako bol/je iFortner. Na ich stranke bola dobra diskusia na toto tema...nanestastie ako som dnes pozeral...niekto prave vypol ich..:)

peace...

EDIT 2: wtf? ked ja tak nerad citam...ale nevidim na tom mojom poste nic zle...ci hej??? :evil:

podívej se do pravidel fóra o postování a oprav si svůj příspěvek. Julek

Takto je to spravne!!! Bolo tam toho zle vela. Odporucam precitat si FAQ=pravidla fora inac takuto upravu z mojej strany si videl naposledy a budem mazat! Paly

avere
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od avere »

Je to kazdyho vec jak se vyporada se svym svedomim a v druhe rade se zakonem
(photoshop nema original snad nikdo)
iPhone 3G 8GB FW 3.0 JB, telefonica o2
SONY Vaio VGN-FW21E
http://www.iphone.cz
http://soad-systemofadown.wz.cz

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

pali777 píše:wtf? ked ja tak nerad citam...ale nevidim na tom mojom poste nic zle...ci hej??? :evil:

Co sa rozculujes mas 3 prispevky pod sebou! Precitaj si pravidla a nauc sa ako sa spravat na fore. Hlavne sa nauc pouzivat funkciu fora Upravit!

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

notak ale, to mi tu polovina lidi z fora chce tvrdit ze kdyby na zemi lezelo tisic kacek ze by je zvedli a sli odnest na policii ? :D
ma to hold posloupnoust,kdyby nesli do founa narvat crack aplikace,nikdy bych si ho nekoupil a myslim ze takovych je nas spousta,tim padem by foun nemel takovou prodejnost a takovou reklamu
klidne si tu nadavejte do zlodeju,ale ja ten talir na zemi lezet nenecham,jsem hold od prirody uz takovy a vecicku i kdyz za dvacku si proste nekoupim uz jen z duvodu ze ani nevim jak funguje , co dela a jestli ji za pet sekund nevymazu
to same je proste s hudbou a softem, kdyby nesli nahrat zadaco nikdy bych ani nepremyslel o jejich nahrani a myslim si ze firmy to dobre vedi .

toncek
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od toncek »

creck:

Firmy to samozřejmě vědí a určitě se jim to nelíbí. Kdyby to každý dělal jak ty, tak žádná hudba, aplikace atd nejsou..

Z tvého příspěvku jde vyčíst, že jsi sám určitě nezkoušel něco aspoň jednoduchého naprogramovat. Ono to zase taková sranda není.

Taky by se ti nelíbílo, že tvou práci prostě někdo ukradne než aby za ni zaplatil.

A tvé přirovnání s tisícikorunou je naprosto zcestné. A nemá to s tímto vůbec nic společného.
Lidi prostě software a hudbu atd kradou protože je to tak jednoduché a vůbec si nemyslí, že dělají něco protiprávního.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

¨no zcestne to az tak neni, na tu tisicikorunu se taky treba nekdo pekne nadrel a ver mi ze vetsinu hudby,softu kdyby se toho nevalelo na kazdem kroku tuny by asi taky nikdy nikdo nepouzil,uvedu ti to na prikladu iphona, kolik veci ktere jsi stahnul nebo zakoupil, doopravdy pouzivas a slouzi ti , ja ani jednu krome predinstalovanych veci
nehlede na skvelou licencni politiku vetsiny soft firem : nezkus,zaplat a nestezuj si kdyz neco nefunguje ! nehlede k tomu ze vetsina firem ma licenci az pri instaalci kdyz uz je CD s programem zaplaceno a chtel bych videt jak nekdo pujde vratit do Tesca CDcko s tim ez nesouhlasi s licencni smlouvou :twisted:
samozrejme s tebou souhlasim ze by za svou dobre odvedenou praci meli dostat zaplaceno,ale to uz je na delsi debatu o nenazranosti soft a hudebnich firem a myslim si ze kdyby zrovna odted vsichni prestali krast a vsechno co chteji si kupovali, zkrachuje daleko vice firem a zpevaku kvuli reklame ktera by temer neexistovala , ja osobne si tedy nikdy nic neovereneho a neuzitecneho nekoupim ;)
jen tak mimochodem , hudbu neposloucham (krome radia), a do iphone stahuju jen veci z appstore free, a v pc mam 90% veci taky freeware(az na ten system no,tam me ale zase pekne stve ze nemam na vyber, bud ber a plat nebo nepouzivej PC)

a ve veci ze kdyby kazdy kradl hudbu tak uz neexistuje s tebou nesouhlasim vubec, proste by rozmlsani pani muzikanti zapomeli opet na sve milionove zisky ,sebrali nastroje a zacli by se zivit koncertovanim , tak jak to ma spravne byt, ne sedet ve studiu a nahravat jedno CD za druhym, tak samo herci, podle me by CDcka meli slouzit jako reklama na moje predstaveni se publiku

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

creck píše:¨no zcestne to az tak neni, na tu tisicikorunu se taky treba nekdo pekne nadrel

hlupost, ked najdes tisickorunu, tak nevies kto ju stratil ...
ak niekto nieco vlastni a nezela si, aby si to zdarma pouzival, tak ma na to pravo, a ked mu to ty ukradnes, tak je to kradez a kludne si hladaj vyhovorky, lebo nic ine ako vyhovorky to nie je

creck píše:ve veci ze kdyby kazdy kradl hudbu tak uz neexistuje s tebou nesouhlasim vubec, proste by rozmlsani pani muzikanti zapomeli opet na sve milionove zisky ,sebrali nastroje a zacli by se zivit koncertovanim , tak jak to ma spravne byt, ne sedet ve studiu a nahravat jedno CD za druhym, tak samo herci, podle me by CDcka meli slouzit jako reklama na moje predstaveni se publiku

naivne, ak si myslis ze je to tak lahke, tak zober do ruky gitaru a chod si koncertami zarabat ...
CD-ciek som si kupil niekolko stoviek, ale na koncertoch som bol len zopar ...
CD by mali byt lacne/zdarma a sluzit ako reklama - ak niekto chce, tak nech to tak robi, ale nepouzivaj to ako vyhovorku, preco je OK hudbu ukradnut ...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

Ja si tiez myslim, ze HLAVNY zdroj zisku muzikantov ma byt koncertovanie a nie predavanie konzervovanej hudby plus prespekulovana splet nitiek po ktorych tecu tantiemy. Kludne nech to existuje ale nevidim dovod aby fungoval system, ze urobim 3minutovu skladbu a ak masineria zapracuje, tak 20 rokov mi pri kazdom PLAY cinkne minca. Rozhodne by mal byt vacsi doraz na koncertovanie a prijmy zo samotneho hrania. Ak nestihaju kludne mozu predavat pravo hrat ich skladbu inym muzikantom :-)

Tolko teoretizovanie.

Uplne najlepsi krok je ale opustit predavanie "balickov" po 12 skladbach a nakup po jednej - tak ako to ukazuje iTunes.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

whisky kdyz stahujes neco z netu , taky vetsinou netusis kdo to vytvoril :D a podle nasich zakonu ta tisicikoruna nekomu patrila a pokud ji zvednes mel bys ji odevzdat na policii (kde se zasmejou, roztrhaji protokol a jdou na dobrou veceri ze :D)
je to na delsi debatu, ja osobne vazne hudbu ani soft nekradu, nemam to zapotrebi, hudba me nezajima a u softu vetsinou existuje mnoho alternativ free,taky si myslim ze spousta lidi nema proste dar aby mohla vytvaret hudbu, takze jsou to jaksi nerovne sance a ja se svym zpevem bych si vydelal tak leda na par bouli od rajcat :D
nic si nenamlouvam ani neomlouvam a je mi to fuk,ja CDcka nekupuju a hudbu opravdu neposloucham,jen radio a televizi za ktere platim

Sedyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sedyman »

ja se priznam ze stahuju z P2P siti warezu a vseho mozneho.
1.)hudba je draha nechci davat za cedko 500 kc a muzu si to stahnout ve slusne kvalite.stahoval bych ji z itunes ale nemam kartu
2.)soft mam origo win xp,microsoft office a avg,ale photoshop mam nelegalni,nero mam nelegalni ale soft moc nestahuju
3.)hry stahuju a budu je stahovat protoze za to chcou strasne prachy a je to v uplne stejne kvalite.Nechapu lidi co jdou do napr.jrc koupi nhl 09 za 1000 kc a sou stastni protoze tam je dabing.chapu ale rodice kteri kupujou originalky kdyz maj doma 5leteho syna.
4.)filmy moc nestahuju,ale taky si je nekupuju v zivote sem si nekoupil film krome(par nejakych z trafiky za 50 kc)
5.)do iphonu bych si crackle apps nedal protoze sem toho hodne cetl o tom ze s tim sou problemy a tak.
Radsi ty prachy pouziju na veci ktere se nedaj stahnout napr.obleceni,hardware a ruzne blbosti

EDIT:cet sem nekde v novinach ze kdyz si neco stahnes pro svou potrebu tak je to ok.proc dava AVG pro jednotlivce program AVG FREE nebo Microsoft office je to legalni.A jeste sem slysel ze ty firmy maji nejake nahrady za ty nelegalne stahnute veci

whisky96

Příspěvek od whisky96 »

dik, ze je tu aj niekto dalsi, kto si nemysli, ze kradnut je normalne ...

harken

Příspěvek od harken »

Inak ked uz sme pri tych autorskych pravach, whisky a mnoho inych zobrali originalny fw a upravili ho + siria ho dalej. Nie je to nahodou tiez ich porusenie?

A k nelegalnosti windowsu: Dnes si nie je mozne kupit XP. Kupil som si notebook, a mam na nom spinavu Vistu, ktora je cca 3x pomalsia, a neuveritelne mi vadi jej "zmysel pre bezpecnost".
Co ine, ako stiahnut si to xpcko mi teda ostava? Nehovorte ze si tam mam dat linux, potrebujem otvarat doc+docx vytvorene vo Worde a urcite nepresvedcim ludi okolo aby presli na OpenOffice.

PS: Jedina vec, ktoru 100% v zivote nestiahnem su produkty od Esetu. Najlepsie produkty, slovenska firma, za to rad zaplatim. A photoshop si kupim, ked v nom budem vediet robit a budem ho profesionalne vyuzivat

Sedyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sedyman »

ja bych si nektere veci kupoval ale musim rict stejny argument jaky pouzil watterman a vim ze se vam to nebude libit ale sem student a nemam prachy.Potrebuju si koupit neco jineho.proc bych mel za hudbu vyflaknout 500 kc kdyz maji muzikanti prachu az az a za to si muzu napr.koupit neco na iphone.
Jak kamos rikal sice je to svinske ale rikal to jen proto ze neumi stahovat ale dam priklad.hra stronghold crusader vydana cca. v roce 2000(asi nepamatuju si to) je predelana do a jmenuje se Stronghold crusader extreme.je uplne stejna akorat jsou tam nejake male blbiny navic a je tam uplne stejna grafika=zastarala a v obchodech za to chteji 999 kc.A stahnute hry sou v uplne stejne kvalite

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

shrnme to slovy ostravaka :D etika neetika,ta technika k tomu tu proste je a umi ji dneska ovladat skoro kazda lopata, pani muzikanti at vezmou smidlatka a vali koncertovat jak za starych casu pod stan,pani programatori pokud jim vydelek 140 milionu je malo tak je na sachte radi privitame , uhli je na rubani vzdycky dost a komedianti at vali do divadla,aspon z robu budem moci vytahnout paty z domu a ne furt sedet u dyvídý :wink:

(autor prispevku nedela na sachte ,zivi se praci na PC :wink: )

ls8

Příspěvek od ls8 »

Sedyman píše:...sem student a nemam prachy.Potrebuju si koupit neco jineho.proc bych mel za hudbu vyflaknout 500 kc kdyz maji muzikanti prachu az az a za to si muzu napr.koupit neco na iphone...

Promin ale to je naprosto dementni pristup. Reditel Skodovky ma taky prachu dost, je to dostatecne ospravedlneni toho zajit do fabriky a ukrast si jednoho Superba?

Nemuzu prece rict: nemam na to, jsem chudy, tak to ukradnu. Kdyz na neco nemam, tak si to nekoupim.

Myslim ze tohle vlakno, kde se zlodeji vytahuji tim ze kradou je kandidat na zamceni.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

vim ze jsi moderator, ale neodpustim si male rypnuti :D opravdu kdyby jsme ti prosli disk tak tam nenajdem ani jedinou MP3 ? :twisted:

ls8

Příspěvek od ls8 »

1/ Nazev tohoto vlakna je "Eticke aspekty nelegalneho vlastnictva aplikaci".
2/ Nemam na zadnem ze svych pocitacu zadny soubor (aplikaci, video, hudbu) v rozporu s platnymi zakony CR.

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

to je trosku vyhybava odpoved, to znamena ze nejaka mp3 se tam najde pro vlastni potrebu co ? :D tudiz trosku kradu ,ale jen pro svoji potrebu :twisted:
nechcu se tu hadat, je mi to fuk a je to kazdeho vec, jak jsem rekl, ja hudbu neposloucham,softy mam vetsinou free a u iphona mi staci predinstalovane veci (ne ze bych tam neumel dostat vetsinu veci zadara,ale kraviny typu spore,real socc,asphalt elite atd. proste nehraju, je mi pomalu ctyricet a na tohle me vazne neuzije, staci kdyz to vola a posila sms a ma hezke prohlizeni netu)
mame trosku rozdilne nazory, ja treba hodne zakonu CR povazuji za ,,shovivave receno dmntni,,

ls8

Příspěvek od ls8 »

Nekradu. Ani pro svoji osobni potrebu.

creck
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od creck »

no ja bych zas nenadal nejakemu studentovi do zlodeju ,jen proto ze si stahne nejakou mp3, myslim si ze kdyby to neslo tak si to ten student nestahne,spousty lidi v nasi zemi okrada stat o dane,bere si uvery s umyslem je nesplatit ale na ty se pohlizi jako na pany podnikatele ,ale sotva si nejaky ubohy student stahne mptrosku tak je hned zlodej a zavrit na 10 let :D
u me proste kravina a nechme uz toho , nema to myslim si smysl :wink:

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

ls8 píše:
Sedyman píše:...sem student a nemam prachy.Potrebuju si koupit neco jineho.proc bych mel za hudbu vyflaknout 500 kc kdyz maji muzikanti prachu az az a za to si muzu napr.koupit neco na iphone...

Promin ale to je naprosto dementni pristup. Reditel Skodovky ma taky prachu dost, je to dostatecne ospravedlneni toho zajit do fabriky a ukrast si jednoho Superba?

Nemuzu prece rict: nemam na to, jsem chudy, tak to ukradnu. Kdyz na neco nemam, tak si to nekoupim.

Myslim ze tohle vlakno, kde se zlodeji vytahuji tim ze kradou je kandidat na zamceni.

mezi stáhnutím mptrojky a ukradnutím auta je teda obrovskej rozdíl ... nechápu jak to můžeš porovnávat :)
doufam že když už tu takhle reaguješ že sis vždy všecko koupil a nikdy si nic nestáhnul :) myslim tim filmy, hry, muziku, programy apod.
jinak seš jen obyčejnej pokrytec :)

Paly

Příspěvek od Paly »

Co je pokryteckeho na tom, ze je niekto cestny?
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

nic takovýho sem nenapsal ... proto je tam slovo "jinak"
Naposledy upravil(a) Elesh dne sob lis 08, 2008 12:50 am, celkem upraveno 1 x.

Paly

Příspěvek od Paly »

Prelozene do slovenciny: Inak si len obycajny pokrytec. To u nas neznamena nic dobreho.

Pokial viem citat, co viem..Pisal si, ze tahat muziku, filmy atd a platit za to je pokrytectvo. Ak nie tak to oprav lebo tak som to pochopil ja.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

víc polopaticky
jestli tu ostatní umravňuje a nadává jim do zlodějů a sám "krade" je pokrytec
takhle sem to myslel ... ta poslední věta se vztahuje ke všemu předtim napsanýmu

Paly

Příspěvek od Paly »

Ale vysvetlil Ti to, ze nekradne. Vsetko si kupuje. ls8 je znamy na fore, tym, ze si vsetko kupuje. Cize urcite nie je pokrytec. Zacni citat, pisal to.

Nie kazdy je taky, ze si stiahne film cez torrent a povie, ze ho kupil.
 iPhone #1 3.1.3
Orange

Čítajte pravidlá fóra!

Apache23

Příspěvek od Apache23 »

Ja len príhoda zo života,jedna z mnohých... :mrgreen:

1. Vysoká škola. (nákladná záležitosť pre mladého) Pán bohatý dekan vám dá skúšku v prvom semestri no vzápätí nato vydá nové skriptá k tej skúške. Je dekan tak prečo tú skúšku nepremenovať a nepovedať študentom že bez tých nových skrípt nech ani nechodia na skúšku. Cena starých (pár rokov, mimochodom rovnaký autor) bola okolo 500Sk zatiaľ čo nové skoro totožné stoja 800Sk. (pre študenta je aj 800Sk kopec peňazí. A pre dekana krát 1500 študentov ročne je to zas pekná kôpka peňazí.)

- čo s toho pre mňa vyplýva? Dekan ako mocná a veľká inštitúcia sa odbavuje a bohatne na malých chudobných študentoch ktorý nemôžu v danej situácii povedať nie. A nakoľko im nieje dané na výber , pokiaľ sa chcú dostať k tomu čo potrebujú, tak poslušne plnia čo im tie veľké a veľmi bohaté inštitúcie kážu. A tie budú len bohatnúť a bohatnúť......

Príklad druhý.
To isté miesto tá istá škola. Trochu iný prístup. Iný profesor. (Starší, nie tak bohatý ako dekan) Študentom nedáva na výber a oznamuje im že bez jeho skrípt skúšku neurobia. Jedným dychom dodáva ale že vyšli v roku 1991 (my sa bavíme asi o 2003) a bolo ich vydaných asi 2000Ks. Prednáša na dvoch fakultách kde tie skriptá vyžaduje a tak keď si to spočítame tak 500Ks ročne tak za 4 roky už nieje šanca ich dostať. Univerzitná knižnica má 2Ks a aj to len na čítanie a nie požičanie. Nás bolo v triede 150 kusov ktoré potrebovali skúšku dostať. Po tom ako nám profesor tieto detaily povedal, dodal že ak sa nám podarí zohnať tie jeho skriptá. Tak si ich môžme medzi sebou kopírovať a že máme jeho povolenie.

-ak si pár študentov prekopíruje nejaké veci nikto tým evidentne nič nestratí. Inštitúcia je stále spokojná a netrpí tým. Vlastne nik o nič neprišiel....autor už za svoju prácu dostal dávno odmenu. A namiesto nekresťanských ziskov a zdierania užívateľov proste povolil kopírovanie.

Nechcem nič obhajovať ani zatracovať. Nie som na to kompetentný a niesom ani sudca. Toto len po opätovnom zhliadnutí tohto vlákna ma napadlo a tak som napísal svoj názor. A možno ho ani nik nebude čítať. :wink:

Btw... zo svojich dôvodov súhlasím stým že toto fórum sa oficiálne dištancuje od warezu ale potom prečo zamykáte príspevky ktoré by sa mali podľa mňa okamžite mazať? :?:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Elesh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Elesh »

Paly píše:Ale vysvetlil Ti to, ze nekradne. Vsetko si kupuje. ls8 je znamy na fore, tym, ze si vsetko kupuje. Cize urcite nie je pokrytec. Zacni citat, pisal to.

Nie kazdy je taky, ze si stiahne film cez torrent a povie, ze ho kupil.

já sem nikde nenapsal že krade :) ale pochybuju že má všecko legálně koupený .... že si nestáhnul jednu jedinou mp3ku jeden film nebo jeden nějakej soft ....

Odpovědět